Nieuwe Bridgestone in Oostenrijk

Bridgestone neemt een nieuwe band mee naar de A1 Ring. Ook zal Bridgestone haar 5 teams voorzien van "extreme-weather" banden.

De nieuwe banden zijn uitvoerig getest. De afgelopen week hebben Ferrari, Sauber en BAR in Frankrijk en Italië getest. Jordan heeft afgelopen donderdag getest op Silverstone. Het vijfde team dat banden van de Japanse firma gebruikt, Minardi, heeft niet getest.

Een ander doel van het testen is de bandenkeuze met ingang van de race in Monaco te beperken. Normaal neemt Bridgestone 1100 banden per raceweekend mee, nu komen daar de "extreme-weather" banden nog bij. Recent overleg met de FIA heeft ervoor gezorgd dat teams banden beschikbaar mogen hebben voor zeer exceptionele weersomstandigheden, dit naar aanleiding van de gebeurtenissen in Interlagos.

De bouw van de A1 Ring, met veel langzame bochten maar toch een hoge gemiddelde snelheid, in combinatie met het asfalt, maakt het een zwaar circuit voor de banden. Bridgestone neemt daarom 8 verschillende compounds mee, variërend van zacht tot middel. Deze banden moeten voor voldoende grip zorgen.