Teamorders van Ferrari nog steeds mogelijk

Jean Todt, de teambaas van Ferrari, heeft de mogelijkheid open gehouden om ook dit jaar weer gebruik te maken van teamorders. De afgelopen 2 jaar mocht Rubens Barrichello van het team niet winnen.

Vriend en vijand van Ferrari zal zich nog kunnen herinneren hoe Barrichello in de laatste bocht duidelijk zichtbaar zijn teamgenoot Michael schumacher voorbij liet. De actie leverde Ferrari heel wat kritiek en een straf op.

Teamorders zijn nu door de FIA helemaal verboden. Dit wil echter niet zeggen dat Rubens de overwinning door Michael geschonken zal worden, daar was Jean Todt vrij duidelijk in. "Wanneer we ons opnieuw in een positie bevinden dat we zelf over het resultaat van de race kunnen beslissen is het duidelijk wat we zullen doen. Teamorders zijn er al sinds het prille begin van de autosport, maar we zullen rekening houden met de nieuwe regels."

Het is echter niet waarschijnlijk dat eventuele teamorders zo duidelijk zijn. In plaats daarvan zou de Braziliaan mogelijk een minder bandensetje kunnen krijgen, mocht hij tegen het eind van de race aan de leiding liggen. Ook behoren remproblemen dan tot de mogelijkheden, zo heeft Eddie Irvine eens ondervonden.

"Teamorders zouden nu verboden moeten zijn. Als de situatie van vorig jaar zich echter zou herhalen, kan ik niet met zekerheid zeggen dat er geen teamorders zullen uitgevaardigd worden," aldus Barrichello, die er zelf ook niet helemaal gerust op is. Voor hem is het misshien wel beter als de andere teams voor geduchte concurrentie zorgen, zodat Michael Schumacher en Rubens Barrichello meer te vrezen hebben dan alleen elkaar.