Echtpaar van drie auto's bestolen in één nacht

Een IJsselsteinse vrouw werd maandagochtend rond drie uur wakker van het startgeluid van haar eigen auto. Toen ze haar man riep om te samen te gaan kijken, konden ze net hun eigen Porsche Carrera Coupé de straat uit zien rijden. Later bleek dat ook hun BMW X5 en BMW 525 waren gestolen.

Het echtpaar probeerde nog achter de dieven aan te rennen, maar konden het huis niet uit omdat de deur op slot zat. De dieven hadden de sleutels, van het huis en van de drie auto's, meegenomen.

De bewoners van het huis belden de politie, die erachter kwamen dat de dieven gaatjes hadden geboord bij de voor- en achterdeur, waardoor ze naar de huissleutels konden hengelen. Deze lagen op een kastje bij de deur.

De IJsselsteinse politie denkt dat het om een professionele bende uit Oost-Europa gaat: "Die bendes gaan heel doelgericht te werk, weten precies wat ze willen."

De bewoner van het huis weet niet of er binnenkort drie nieuwe auto's op zijn oprit zullen komen te staan: "Ik ga me nu toch afvragen of het wel verstandig is zulke auto's voor je huis te hebben staan. Natuurlijk las ik wel eens iets over autoroven, maar ik dacht altijd dat het mij niet kon gebeuren. Tot afgelopen maandag."