Alonso loopt geen ernstige verwondingen op

Benjamin (Dagobert)
Fernando Alonso heeft geen ernstige verwondingen opgelopen nadat hij van de baan schoot.

Alonso zal over twee weken gewoon rijden op Imola. De Renault-coureur raakt een wiel van de auto van Mark Webber. Daardoor reed hij tegen de pit-muur aan en schoot over de baan heen en belandde met zijn neus in de buitenomheining.

Alonso wist gelukkig zelf uit de auto te komen, maar nadat hij zelf naar de kant wist te komen werd hij afgevoerd naar het medisch centrum op Interlagos. Daar bleek dat hij geen grote verwondingen had, maar voor de zekerheid is hij toch afgevoerd naar het ziekenhuis.

Ook Webber kwam ongedeerd uit de puinhopen. Hij wist zonder hulp terug te komen naar de Jaguar-garage. "Ik ben niet honderd procent zeker wat het ongeluk in de laatste linkse bocht veroorzaakte. Gegeven de ongenadige aard van dit circuit en de grote hoeveelheid brandstof die ik in mijn wagen had, denk ik dat de banden het moeilijk hadden met de grip - Iets waarvan ik zeker ben dat iedereen tegen moest strijden vandaag." "Het ongeluk was naar verhouding behoorlijk groot, maar gelukkig ben ik ok," alsdus Webber.

Ondanks beide crashes reden beide coureurs toch in de punten. Dit vanwege het feit dat door de rode vlag die gegeven werd, de eindstand werd bepaald aan de hand van de doorkomst van de laatste ronde. Webber behaalde hierdoor de eerste punten voor Jaguar van dit seizoen.