Regenbanden maken geen verschil

Benjamin (Dagobert)
Regenbanden zullen niet veel uitmaken volgens Michelin Motorsports directuer Pierre Dupasquier.

Door velen werd de schuld van de vele uitvallers op Interlagos gelegd bij de banden. Door de nieuwe regels mogen er nog maar twee types banden worden meegenomen naar een GP-weekend. Hierdoor beschikken de teams over droogweerbanden en intermediates. Regenbanden worden niet aangeleverd. Meerdere teams riepen op om de regenbanden herintevoeren zodat het veiliger zou worden. Of om een mimimale groefdiepte op te stellen voor een van de bandentypes om zo te voorkomen dat er intermediates geleverd worden.

Volgens Dupasquier zou dit echter geen verschil maken. "Geen enkele band, voor zover ik weet, kan een race veilig maken met snelheden van bijna 300 km/h." "Je zou met 75 km/h en 2 cm water op de baan de auto al verliezen. Ervaring leert me dat, ik ben niks aan het verzinnen. We probeerden hele smalle banden lang geleden toen we voor het eerst in de F1 kwamen, maar dat werkt niet. Je raakt de pedaal en je verliest de controle."

Op de vraag of regenbanden de zes auto's die in bocht drie eraf vlogen zouden hebben geholpen reageerde Dupasquier als volgt: "Het zal de snelheid waarop je de controle verliest met 4.5-7.5 kmh verhogen, meer niet."