Hauge fluit Ajax - AC Milan

Otto (okee6)
De UEFA heeft de Noor Terje Hauge aangewezen voor het Champions League duel tussen Ajax en AC Milan van komende dinsdag.

Terje Hauge (37) is geroutineerd scheidsrechter, zo floot hij op het afgelopen WK in Japan en Korea de wedstrijd Kameroen - Saudie Arabie (1-0). In zijn 10 jaar als internationaal scheidsrechter floot hij desondanks niet veel grote wedstrijden. Zijn hoogtepunt was het fluiten van de finale van het WK Onder 17 in 1997 Brazilie - Ghana. In het dagelijks leven coacht hij andere scheidsrechters in dienst van de lokale bond van Bergen (N). In zijn vrije tijd is hij fervent visser.

In de aanloop naar Euro 2000 floot Hauge de oefeninterland van Nederland tegen Roemenie in de Arena, Nederland won met 2-1. Doelpuntenmakers waren Overmars en Kluivert. De gasten ontvingen drie gele kaarten. Van de Nederlandse clubs kwam alleen Feyenoord hem eenmaal tegen, in 2000 verloor Feyenoord in de voorronde van de Champions League met 2-1 in en tegen Sturm Graz. Van Nistelrooij kon het echter dit seizoen onder Hauge's leiding wel vinden, hij scoorde beide doelpunten in de Champions League thuiswedstrijd van Manchester United tegen Deportivo la Coruna (2-0).