Show Review: Arie en Silvester - Rammen!

Al snel bleek dat het nieuwe programma niet aan mijn (misschien te hoge) verwachting kon voldoen: waar ik bij hun vorige programma Vet! letterlijk dubbel in mijn stoel gelegen heb bleef het nu slechts bij grijnzen en af en toe een lach. De beide heren geven in het begin ook al aan dat het verwachtingspatroon van het publiek flink bijgesteld moet worden: "We nemen een schep en graven een diep gat in de grond tot we steen tegenkomen. Daarna pakken we een drilboor en rossen nog wat verder tot we niet dieper kunnen. Dan leggen we een lat neer en daar gaan we overheen proberen te komen qua niveau. Dat is tot op heden nog niet gelukt!"

De twee leken er deze avond niet veel zin in te hebben: er werd nogal gemaakt op elkaar ingespeeld en er werd nauwelijks ge´mproviseerd. Dit is jammer, want beide mannen hebben meerdere malen bewezen dit goed te kunnen. Ook werd er vaak teruggevallen op platte humor als het niveau volgens beiden weer te hoog dreigde te worden: "Ik spoel pornofilms altijd terug: geweldig om zo'n lul al dat zaad weer op zien te zuigen!".

Op het gebied van visuele grappen zijn de heren wÚl vooruit gegaan. De act rond nachtdieren, de act met als onderwerp gevangenis en als hoogtepunt de film over het vangen van een kreeft zijn erg leuk om te zien en goed bedacht. Animaties op het meegebrachte videoscherm lopen synchroon met en vloeien zelfs over in de werkelijkheid. Hier zeg ik niet meer over, dit moet je zelf gewoon maar gaan zien

Wel kan ik naar aanleiding van de introductie alvast verklappen dat de eerste rij dit keer niet het slachtoffer is van de cabaretiers. In plaats daarvan hebben ze een camera meegenomen waarmee ze ieder willekeurig persoon uit de zaal groot op hun scherm kunnen projecteren. Je bent dus nu zelfs op het balkon al niet meer veilig.

Mijn favoriete grap van de show was tot slot wel de volgende: "Sta ik daar in de supermarkt, komt er zo'n gothic type met zo'n kapsel naast me staan om een shampoo uit te zoeken. Ik aarzel geen moment en wijs hem een fles aan: 'Hier, neem deze! Deze is voor normaal haar!'".