Ilona, Tel Aviv (Israël) - 26/03

Ferry (Veerboot)
IrakIn samenwerking met Netwerk publiceert FOK! iedere dag delen van dagboeken over de oorlog met Irak. Deelnemers uit verschillende landen vertellen vrijwel dagelijks hoe zij en hun omgeving de Irak-crisis beleven.

Vonkje hoop
Vandaag was het weer stand-by op de crèche van mijn zoon. Vandaag ook gelezen in de krant dat de mate van alertheid niet zal verslappen voorlopig. Tjemig. Hoelang moeten wij als ouders dan stand-by zijn op de scholen? Er is al een maatregel afgekondigd dat je als ouders niet ontslagen mag worden van je werk als je je plicht moet doen in verband met de veiligheid. Tja, ook dat gebeurt hier. Naast alle onzekerheid over je veiligheid komt er ook nog de onzekerheid bij van ontslagen kunnen worden als je wordt opgeroepen voor het leger of anderszins. Hier geen ontslagvergunningen van het arbeidsbureau, en het sociale zekerheidsstelsel zoals in Holland. Gewoon hoofd omhoog, veel bij ‘haoriem’ (de ouders) eten, nog een beetje roder staan op de bank en hopen op betere tijden.

El Al vliegt door alles heen
Vliegmaatschappijen hervatten vluchten naar Israël, lees ik in de krant. British Airways begint vanaf vrijdag weer. Air France ook. Waar is onze goeie ouwe KLM? Afijn, zolang El Al door alles heen door blijft vliegen, is er niks aan de hand. Het aantal Israëliërs dat naar het buitenland is vertrokken in verband met de oorlog in Irak is te verwaarlozen. Kennelijk wordt de dreiging toch niet zo groot ervaren.

De rest van het dagboek kun je lezen op deze website.