Clara, Amman (Jordanië) - 26/03

Ferry (Veerboot)
IrakIn samenwerking met Netwerk publiceert FOK! iedere dag delen van dagboeken over de oorlog met Irak. Deelnemers uit verschillende landen vertellen vrijwel dagelijks hoe zij en hun omgeving de Irak-crisis beleven.

Zie ik haar nog terug?
Gisteren zag ik foto’s van mijn Zee van Bloemen. Een van de twee vrienden met wie ik op die mooie heuvel had gezeten, tien dagen geleden, was er eergisteren terug naar op zoek gegaan en had drie fantastische foto’s gemaakt. Hij wou de herinnering vastleggen voordat ze de boomgaard zouden omploegen. Het resultaat was geweldig.

Hersenen maken rare bokkesprongen
Gisterennamiddag is het weer begonnen met sneeuwen. In de tijdsspanne van een uur waren alle wegen dichtgesneeuwd. Stel je voor, en dat aan het einde van maart. Nog nooit meegemaakt. Vanochtend, toen ik de rolluiken opentrok, zag ik de straat niet eens. De sneeuw was zo goed als gesmolten, maar er hangt nu een zo dichte mist dat ik het heel eng vond om Anoud om 9 uur (twee uur later dan normaal) op de bus te zien stappen. Het had zoiets van: ik zie haar vertrekken, maar zie ik haar nog terug? It’s all in the mind, natuurlijk, maar met een oorlog naast de deur maken je hersenen soms toch rare bokkesprongen.

De rest van het dagboek kun je lezen op deze website.