Onenigheid tussen CDA en PvdA lijkt niet weg

-Mk- had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De PvdA en het CDA lijken nog steeds niet op ťťn lijn te zitten. Het formatiegesprek van vanmiddag tussen Wouter Bos en Jan-Peter Balkenende, over het financieel beleid, werd anderhalf uur eerder afgebroken dan gepland. Eerder was het gesprek ook al ongeveer een uur geschorst geweest voor fractieberaad.

CDA-leider Balkenende en zijn PvdA-collega Bos wilden na afloop niets zeggen. Bronnen rond de onderhandelaars melden dat de sfeer opnieuw niet optimaal was, omdat naast financiŽn ůůk de ''kwestie Irak'' weer ter sprake kwam.

CDA'ers lijken gepikeerd over de manier waarop Bos de maandag bereikte overeenstemming over de oorlog in Irak uitlegt. Bos stelt dat CDA en PvdA hebben geaccepteerd dat ze van mening verschillen over Irak. 'Agree to disagree', noemt Bos dat. Veel CDA'ers zijn niet blij met deze uitleg: "We zijn niet zeven uur bij elkaar gaan zitten om tegen elkaar te zeggen dat we het eens zijn dat we het oneens zijn. We zijn het eens. Bos moet daar geen afstand van nemen.'' Volgens CDA'ers wakkert Bos het wantrouwen op deze manier weer aan.

Morgen spreken de onderhandeaars met Bos en Balkenende verder over het financiŽle beleid.