Dodelijke overval varkensboer fiks bestraft

Zes mannen die in maart vorig jaar de 47-jarige varkenshouder Chris Hikspoors uit het Brabantse Asten met grof geweld om het leven brachten zijn vandaag door de rechtbank in Den Bosch tot lange celstraffen veroordeeld.

De alleenstaande boer Hikspoors werd op 23 maart badend in het bloed aangetroffen in zijn boerderij in Asten. Hij bleek van dichtbij doodgeschoten. Hikspoors stond erom bekend dat hij zijn zaken meestal contant afwikkelde, daardoor had hij regelmatig veel geld in huis.

De overvallers waren op zijn geld uit en overvielen de varkenshouder in de stal. Ze schoten hem vrijwel direct neer. Daarna brachten ze hun gewonde slachtoffer naar de woning, waar ze hem verder mishandelden, zodat hij zou zeggen waar het geld zich bevond.

De verdachten, alle Koerden van Turkse/Irakese afkomst, zijn veroordeeld wegens doodslag danwel medeplichtigheid daaraan. De twee hoofdverdachten kregen ieder 15 jaar, overeenkomstig de eis. De andere vier kregen straffen van 6 tot 12 jaar; dit zijn hogere straffen dan het Openbaar Ministerie had geŽist.