CD Review: Italian Hardstyle

Eén keer niks: De muziek

Bij de eerste plaat van de eerste cd, gemixt door Daniele Mondello, had ik al zoiets van: "Is dit hardstyle?". Er zit ook een harde bas in, maar daar houdt iedere overeenkomst volgens mij toch echt op. Naja, het zal wel Italiaans zijn denk je dan, en je gaat verder met luisteren.

Even verder een foute sample "Motherfuckers!" met een blij deuntje erachteraan, 'Attitude'. Aha. Weer een paar nummers verder, 'Da Beat'. Dit is een slechte Brooklyn Bounce kloon, geen hardstyle. Ik kan nog wel een paar nummers opnoemen die ik niks vind maar dan heb ik geen ruimte meer voor de cd van Miss Groovy.

Die opent namelijk nog slechter, met iets dat Technoteacher is gedoopt. De hardstyle versie van Dance Instructor, maar dan nog slechter. Kan dat? Geloof me, dat kan. Ook Ramirez is uit de kast getrokken (ik wist niet dat die nog iets deed) die met bekende stem "Accelerando-o-o-o-o" roept. Ik hou het wel gewoon bij mijn reissue van 'El Gallinero' op vinyl.

Niet alles is slecht, natuurlijk niet. 'Back in Time' van Miss Peppermint blijf ik een goede plaat vinden en ook de Hardheadz zijn in Miss Groovy's platenkoffer te vinden. Daniele heeft met 'Brightness or Darkness' van Claudio Diva een goede keus gemaakt en platen van Panic Machine en Organ Donors zijn ook heerlijk. Maar toch blijft bij mij de algehele indruk 'magertjes' hangen.

Twee keer niks: De mix

En dan eigenlijk die van Daniele Mondello. Op Miss Groovy's cd valt afgezien van de muziekkeus weinig aan te merken, mixen kan ze wel. Maar collega Daniele doet het naar mijn mening beroerder. Een heel stuk beroerder. Platen worden heel kort aan elkaar gemixt, soms is het eerder crossfaden dan echt mixen. Jammer, want de cd mist hierdoor eenheid, ik kan net zo goed een compilatie cd opzetten.

Drie keer niks: Italiaanse hardstyle?!

Okee misschien is dit wat te ver, maar Italiaanse hardstyle.. Nee, dit mag Italiaans heten maar geen hardstyle. Een typisch voorbeeld van een cd die het woordje hardstyle gebruikt om goed te verkopen maar eigenlijk qua inhoud niet zoveel biedt. Ik hoop dat jullie het niet met me eens zijn en dat ik ofwel mijn dag niet heb of gewoon uit Italië weg moet blijven, maar ik vrees het ergste. Geen Italian Hardstyle voor mij.

Italian Hardstyle krijgt van mij een 4



Tracklist:

CD 1, mixed by Daniele Mondello

1. R. STECCA & M. MONACI - Stargate
2. DANIELE MONDELLO - Thunderbolt (Eclipse)
3. ORGAN DONORS - 99 : 9
4. CHAMPION BURNS - Attitude
5. CLAUDIO DIVA meets SMORPHYA - Brightness or Darkness
6. DANIELE MONDELLO - Kamikaze
7. DJ ACTIVATOR - NRG
8. DJ SERGE & DJ REMY MARTINEZ - Da Beat
9. DJ SCOT PROJECT - O
10. MAJOR BRYCE - One, one, one
11. PIERO ZETA & MANUEL ES. - Warfare
12. PANIC MACHINE - Freeee
13. PERAN - Good Times
14. ORGAN DONORS - 4 Tribes
15. JENDRIK DE RUVO - Drum Code X
16. EXPRESS VIVIANA - Express Train

CD 2, mixed by Miss Groovy

1. TECHNOTEACHER - The Hook
2. JOY KITIKONTI - Joydontstop
3. SKYDIVER - No More House Music
4. DERB - In Africa
5. LUNA MEETS TRILOK & CHIREN - We Control The Sound
6. BK - P.O.S. 51
7. RAMIREZ - Accelerando
8. MISS PEPPERMINT - Back In Time
9. DIEGO DJ - Eres Una Puta
10. ALPHATEK - Tribal Circles
11. GEAL - Losing My Feelin
12. UNIT 4 - Relax
13. MARIO PIU presents UNION - Believe Me (Music)
14. HARDHEADZ - Hard Houzgeneration
15. SOUND OF OVERDOSE - City To City