FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 15 februari 2003

David weg uit Idols

Voor deelnemer David Concalves zit Idols erop. De 22-jarige zingende ober moest op de bank plaatsnemen met de matig presterende Jim Bakkum, maar overleefde de stemming niet.

Het lijstje wat Fok!ker SCH eerder op ons forum publiceerde, en erop zou wijzen dat Idols doorgestoken kaart zou zijn, gaf inderdaad aan dat David vandaag had moeten vertrekken. Volgende week zou het dan de beurt zijn aan Jim, gevolgd door Dewi waarop een finale tussen Jamai en Hind zou volgen. Om die geruchten te ontzenuwen had Idols onder meer Irene Moors en Jeroen van Inkel uitgenodigd om toe te zien op de telling van de stemmen.

In Idols zitten nu nog Dewi, Hind, Jamai en Jim. Over drie weken weten we wie van hen Idols 2003 heeft gewonnen.

N.B. Gelieve alleen gepast te reageren. Reageer a.u.b. niet met 'Het interesseert mij niet' oid. Een dergelijk bericht wordt bestraft met -5 Spam.

Nederland wil nieuwe VN-resolutie Irak

Het demissionaire kabinet wil een nieuwe VN-resolutie, waarin Irak nog één laatste kans krijgt om volledig mee te werken met de VN-wapeninspecties. In de resolutie zou ook een ultimatum opgenomen moeten zijn, zodat alle partijen weten waar ze aan toe zijn. Minister De Hoop Scheffer van Buitenlandse Zaken zal hierover samen met premier Balkenende dit weekeinde telefonisch gaan overleggen met enkele EU-collega's. Op de EU-top in Brussel aanstaande maandag zal Nederland dan het voorstel indienen.

De Hoop Scheffer is overigens totaal niet te spreken de verdeeldheid in Europa, die hij kwalificeerde als "geen vertoning". Hij zei daarover nog een appeltje te schillen te hebben met zijn Belgische collega Michel.

Zalm: 'Formatie gaat veel te traag''

''Balkenende en Bos hebben in de vier weken tijd na de verkiezingen nog niets op papier staan, terwijl ons de tegenvallers om de oren vliegen'', met die woorden bekritiseert VVD-leider Gerrit Zalm de in zijn ogen trage voortgang in de formatie. Zalm verdenkt het CDA ervan te wachten tot na de verkiezingen voor de Provinciale Staten op 11 maart.

Vanuit de Provinciale Staten worden de leden voor de Eerste Kamer gekozen en daar wacht het CDA op aldus Zalm, omdat: ''het CDA immers de draai naar de PvdA moet maken en kiezers houden niet van draaien".

Allochtonen zien oorlog als aanval op islam

Uit een enquête gehouden onder Nederlandse allochtonen blijkt dat 53% van hen een aanval op Irak ziet als een aanval op de islam. Een grote meerderheid van de ondervraagden is sowieso fel tegen een oorlog, óók als de VN daar mee zou instemmen. 59% van de Turken en 81% van de Marokkanen in Nederland is van mening dat een oorlog tegen Irak onder VN-vlag niet mag. Het merendeel van de groep (92%) is tegen een oorlog tegen Irak.

Opvallend is dat 20% van de ondervraagden Saddam Hussein geen verkeerde man vindt. Onder Marokkanen ligt dat zelfs op 25%. Volgens PvdA-Kamerlid Nebahat Albayrak komt dat ondermeer door de verslechterde relatie tussen alloch- en autochtonen. Hierdoor kiezen sommigen sneller de kant van een moslim (in dit geval Hussein) dan die van het westen, en ligt radicalisering op de loer. Albayrak pleit er dan ook voor om goed uit te leggen waarom Hussein een wreed dictator is. Voor de verslechterde relatie gaf ze ondermeer de schuld aan minister Nawijn, die de boel op scherp zou hebben gezet.

De enquête werd gehouden door Foquz Etnomarketing in opdracht van het EO tv-programma Knevel op zaterdag.

Ruud blijft in Manchester

Ruud van Nistelrooy heeft meerdere malen laten weten niet op zoek te zijn naar een nieuwe club en heeft nu een goede aanbieding gekregen.

Manchester United zal Van Nistelrooy een vijf jarig contract aanbieden volgens 'The Sun'. Het boulevardblad meldt verder dat de ex-PSV speler zo'n 108.000 euro per week zal gaan verdienen. Dit is 30.000 meer dan zijn huidige salaris. Dit brengt zijn salaris ter hoogte van topsterren als David Beckham en Roy Keane.

Nurmela vertrekt bij SC Heerenveen

Mika Nurmela zal SC Heerenveen aan het einde van dit seizoen verlaten.

De Finse rechtsbuiten is bezig aan zijn vierde seizoen voor de Friezen. Hij speelde tot nu toe 118 wedstrijden met Heerenveen, maar wil wel eens wat anders.

Zijn contract loopt aan het einde van het seizoen af en ondanks een goed nieuw bod zal Nurmela niet verder gaan met SC Heerenveen. Hij hoopt volgend seizoen ergens anders aan de slag te kunnen, maar heeft nog geen nieuwe club gevonden.

Bacteriën maken in toekomst computers

Snuggs had ons via de newssubmit het volgende bericht vertaald en herschreven te melden:

De computers van de toekomst zullen niet gemaakt worden in fabrieken door robots maar door levende cellen zoals bacteriën.

Dat is tenminste de visie van een aantal wetenschappers die hun idee uiteenzetten tijdens de American Association for the Advancement of Science meeting in Denver. Ze beschreven hoe bepaalde materialen die nodig zijn voor kabels nu reeds gemaakt kunnen worden door gistorganismen, en hoe zonnepanelen kunnen opgebouwd worden uit een substantie die geproduceerd wordt door zeesponzen.

Onderzoekers geloven dat deze technologie essentieel zal worden, naarmate we de omvang van onze elektronische toestellen steeds maar meer verkleinen.

Bierbrouwer Alfa wil haar kratten terug!

Er zijn zo van die mensen die een krat bier kopen en vervolgens alleen de flesjes terugbrengen, om het krat te gebruiken in de schuur, het jeugdhonk of waar een bierkrat dan ook maar van te pas kan kopen. Dat is leuk, maar voor een brouwer is het wat minder. De Limburgse bierbrouwer Alfa heeft zelfs zo weinig voorraad dat het vrijdag in advertenties op de voorpagina van de Limburgse kranten bierdrinkers opriep hun kratten zo snel mogelijk in te leveren bij de winkel.

Volgens Alfa is de vraag naar haar bier extreem gestegen en is er een vertraging opgelopen in de levering van nieuwe kratten. En dat zorgt weer voor mogelijke tekorten bij het carnaval, het feest waar bier uiteraard van de partij moet zijn.

"We komen 20.000 kratten tekort", aldus de directeur van Alfa. "Als iedereen nou even in de kelder kijkt en dat kratje naar de winkel brengt, kunnen we iedereen met de carnaval bedienen". Het bedrijf heeft inmiddels wel weer 20.000 oude kratten ingezet, maar komt dus nog steeds tekort. Van de 200.000 kratten die het bedrijf uitgeeft komt twintig procent nooit meer terug.

AIVD-onderzoek naar 'Dagobert-groep'

Op de bende gewelddadige rovers, die al enige tijd geldwagens in Nederland en België overvallen, wordt niet alleen door een speciaal politieteam jacht gemaakt, óók de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) doet onderzoek naar de groep. De bende zou bestaan uit een groep zware criminelen - Nederlanders, Belgen en Albanese ex-commando's - en heeft alleen al vorig jaar acht gewelddadige overvallen gepleegd op geldtransporten van Brinks en Geldnet in ons land en bij onze zuiderburen.

Van de criminele groepering (door justitie de Dagobert-groep genoemd) maken onder anderen de Nederlanders Job B. en Rodney G. deel uit. De bende zou beschikken over contacten bij justitie in Brussel, Antwerpen, Amsterdam en Haarlem. Ook zouden ze worden bijgestaan door computerhackers en scannerfreaks, en zouden ze toegang hebben tot Intranet (Justweb), het interne computernetwerk van justitie. Bovendien beschikt de groep over een grote hoeveelheid explosieven, waaronder semtex.

Behalve door de AIVD wordt de bende overvallers dus ook onderzocht door de politie, middels een speciaal, bovenregionaal rechercheteam. Verantwoordelijk hiervoor is ex-Tweede Kamerlid Fred Teeven, die sinds kort officier van justitie is bij het landelijk openbaar ministerie. Teeven stond voor hij de politiek inging bekend als 'crime-fighter' bij het parket in Amsterdam.

-
Voor uitgebreide info zie het artikel van Bart Middelburg en Hans van der Beek uit het Parool.

Twee gewonden bij schietpartij Den Haag

Steve_ en wildhagen hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een schietpartij in het centrum van Den Haag zijn vanochtend twee gewonden gevallen. Het incident vond om 5.10 plaats op de Herengracht. Er werd vijf tot tien maal geschoten. De beide slachtoffers zijn na behandeling in het ziekenhuis gearresteerd.

Het is nog onduidelijk wat de oorzaak van de schotenwisseling is geweest. Naast de twee gewonden zijn er nog vier andere verdachten opgepakt.

Tienjarige beroofd door leeftijdgenoten

Vector200 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een tienjarige jongen is gisteren in Amsterdam op straat beroofd door twee jongens van elf en twaalf jaar oud. Het slachtoffertje werd door zijn jeugdige belagers geslagen en geschopt. Volgens de politie werd de beroving beëindigd doordat een getuige langsfietste.

De vader van een van de berovers hield zijn zoon vast tot de politie arriveerde en hem arresteerde. De tweede verdachte werd door zijn moeder naar het politiebureau gebracht. Een derde verdachte is nog voortvluchtig.

Van de jongen, die nabij de Valentijnkade in de hoofdstad liep, werd geld geëist door de jongens, en zijn zakken werden leeggehaald. De 12-jarige jongen wordt vandaag voorgeleid aan de officier van justitie.

Er is contact gelegd met hulpverleningsinstanties voor de 11-jarige jongen, die eveneens werd aangehouden. Agenten hebben het slachtoffer na het incident opgevangen en naar huis gebracht.

Amerika wil troepen via Schiphol verplaatsen

RoelerMF had ons via de newssubmit het volgende volledig herschreven te melden:

De Amerikaanse regering heeft Nederland afgelopen woensdag gevraagd om Schiphol te mogen gebruiken voor de troepenopbouw naar de Golf. Naast luchthaven Schiphol zou mogelijk ook Eindhoven Airport in aanmerking kunnen komen voor het troepentransport.

Reden voor het verzoek zou zijn dat de Amerikanen op zoek zijn naar luchthavens met lange start en landingsbanen om de Boeings 747 met soldaten een tussenstop te kunnen laten maken. De Verenigde Staten wil Duitsland, Belgie en Frankrijk geen verzoek doen omdat dit politiek erg gevoelig ligt, dit terwijl de capaciteit van de Britse luchthavens tekort zou schieten.

Het gewone luchtschema van de vliegvelden zal niet tot nauwelijks last krijgen van de mogelijke tussenstops van de Amerikanen. Dit omdat er voornamelijk 's nachts tussenstops zullen zijn. Het ministerie van Defensie doet op dit moment nog geen mededelingen.

Eerder deze week werd al bekend dat mogelijk ook de Eemshaven gebruikt zal worden voor militaire transporten. Nederland zou Amerikaanse militairen ook onderdak kunnen geven bij een tussenstop en de bewaking van soldaten en materieel kunnen verzorgen. Een verzoek om de steun werd eerder al op 8 februari gedaan.

Maandag zal het kabinet de Tweede Kamer vertellen welk antwoord de VS krijgt. Het demissionaire kabinet zit wat dit betreft in een heikele positie: Een kamermeerderheid van CDA, VVD en LPF zou hiermee kunnen instemmen, maar de beoogde coalitiepartner van het CDA, de PvdA, is fel gekant tegen hulp voordat de VN daadwerkelijk een oorlog tegen Irak goedkeurt. Gisteren liet PvdA-voorzitter Ruud Koole in NOVA zelfs weten dat een kabinet CDA-PvdA nooit kan instemmen met een oorlog tegen Irak zonder VN steun. In dat geval zou de PvdA zijn steun aan het kabinet opzeggen.

Iraakse journalist VS uitgezet

Wiebe Hoekstra had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Iraakse journalist is door de Verenigde Staten gevraagd het land, de Verenigde Staten dus, binnen twee weken te verlaten. De 38-jarige Mohammed Hassan Alawi zou zich schuldig hebben gemaakt aan spionage.

Volgens het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken "ontplooide hij activiteiten buiten het bereik van zijn beroep".

Volgens de verklaring van een Amerikaanse dimplomaat bij de VN waren Alawi's acties "schadelijk voor de binnenlandse veiligheid van de VS".

Alawi berichtte sinds twee jaar voor het staatspersbureau INA over de Verenigde Naties en leefde op kosten van de Iraakse regering met vrouw en vijf kinderen in een appartement op Manhattan. Volgens de journalist is zijn uitwijzing een wraakactie van Washington voor de plannen van Bagdad om de Amerikaanse nieuwszender Fox uit Irak te verwijderen.

Mogelijk 1100 doden bij pokkenvaccinatie

wildhagen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er kunnen 1100 mensen overlijden, als de gehele Nederlandse bevolking wordt ingeënt tegen pokken, als gevolg van ernstige bijwerkingen van het vaccin. Het ministerie van Volksgezondheid heeft dit slechtst mogelijke scenario zaterdag bevestigd.

Het ministerie gaat zelf echter uit van mogelijk tussen de zestig en honderd doden bij een massavaccinatie. Het ministerie is overigens tegenstander van een massavaccinatie tegen pokken.

Het aantal mensen dat zal overlijden als gevolg van massavaccinatie is zo onduidelijk omdat het pokkenvirus al ongeveer 25 jaar niet meer voorkomt in Nederland. Het oude vaccin van de 'Kopenhagen-stam' eist bij grote populaties maximaal zeventig dodelijke slachtoffers op één miljoen mensen, wat op de Nederlandse bevolking uitkomt op ruim 1100 doden. Het ministerie gaat uit van vier tot zes doden per één miljoen mensen voor het nieuwe vaccin, wat neerkomt op een totaal van tussen de zestig en honderd.

Het departement bevestigt dat het RIVM de maximale slachtofferaantallen van het oude vaccin kent en de bezorgdheid van sommige virologen in Nederland deelt.

De GGD Nederland heeft al een conceptdraaiboek voor een massavaccinatie bij een terroristische aanslag al klaarliggen. Het ministerie van Volksgezondheid maakte vrijdag bekend dat het extra medicijnen inkoopt die de schadelijke bijwerkingen van het pokkenvirus kunnen onderdrukken.

Massavaccinatie is pas aan de orde als er een pokkenepidemie zou uitbreken. Het vorige kabinet heeft in verband met mogelijke bioterroristische aanslagen alvast 20 miljoen pokkenvaccins op voorraad. Pokken is een uiterst besmettelijk en gevaarlijk virus.

Er wordt te weinig geprotesteerd

Voor het eerst sinds jaren wordt er weer massaal in de wereld geprotesteerd. Londen kent zijn grootste protest in de Britse geschiedenis. In Melbourne uitten 150.000 mensen hun onvrede, New York, Rome en zelfs Amsterdam doen in grote getalen mee. En last but not least, Bagdad heeft al zijn buitenlanders opgetrommeld zodat er wel 50 mensen meedoen aan het protest. Maar het zijn ze wel allemaal.

Een oproep tot protesteren, tegen de manier van protesteren.

Park en Lee in selectie PSV

Young-Pyo Lee maakt zijn debuut in de selectie van PSV voor een officiële wedstrijd van de Eindhovenaren en kan zo mogelijk zaterdag zijn debuut maken tegen FC Zwolle.

Zijn landgenoot Ji-Sung Park, eveneens in de selectie van achttien spelers, deed dat al in de laatste competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk.

Leandro do Bomfim maakt zaterdag nog geen deel uit van de selectie voor de Holland Casino Eredivisie-wedstrijd tegen FC Zwolle. Guus Hiddink wil de Braziliaan eerst nog een keer aan het werk zien met Jong PSV. Dat stond voor vrijdagavond in de planning, maar zoals bekend werd de vriendschappelijke wedstrijd tussen Jong PSV en Jong Zuid-Korea afgelast.

Wereldwijde demonstraties tegen oorlog

Wereldwijd wordt er dit weekend naar schatting door miljoenen gedemonstreerd tegen een mogelijke oorlog van de VS tegen Irak. Onder andere in Londen, New York, Parijs, Kaapstad, Berlijn, Rome en Amsterdam maar ook in Bagdad. In New York en in Londen worden ruim een half miljoen mensen verwacht. In Australië betoogden gisteren al 100.000 mensen. Vanochtend was het de beurt aan Nieuw-Zeeland. In Azië betoogden vanochtend ook honderdduizenden in diverse landen tegen een mogelijke oorlog.

In Amsterdam worden vanmiddag om 13:00 uur zo'n 30.000 betogers verwacht voor een protestmars van de Dam naar het Leidseplein. Ook in andere Nederlandse steden worden betogingen gehouden. Verschillende politieke groeperingen zullen actief aanwezig zijn, waaronder de SP. De PvdA staat officieel niet achter de demonstratie, zo zei PvdA-voorzitter Ruud Koole gisteren in NOVA. Reden is dat de organisatie, Platform Tegen de Nieuwe Oorlog een oorlog tegen Irak in alle gevallen afwijst, dus óók als de VN er wel mee zou instemmen.



Tegendemonstratie

De Iraakse Verenigingenraad Nederland, waarbij 25 Iraakse verenigingen zijn aangesloten, organiseert vandaag een eigen demonstratie; juist om militaire acties tegen Sadam Hussein te eisen.

Abdul Azak, woordvoerder van de vereniging, zegt bang te zijn dat Irak de grote vredesdemonstratie in Amsterdam voor eigen propaganda gebruikt; ''de Iraakse tv zal de demonstratie niet alleen laten zien als een protest tegen de oorlog, maar vooral als een daad van solidariteit met het Iraakse bewind''. Volgens Azak zal het aantal doden, dat een inval van de VS veroorzaakt, beduidend lager liggen dan de slachtoffers die Hussein de afgelopen tijd onder zijn eigen bevolking heeft gemaakt.

De demonstratie van de Irakezen zelf is in Den Haag, om 12 uur vanaf het Centraal Station.

Duur puntenverlies Emmen


Emmen deed vrijdagavond in de eerste divisie slechte zaken door het gelijke spel in Venlo tegen VVV.

Lange tijd leek de Drentse ploeg te verliezen, totdat Cairo in de slotminuut de 1-1 binnenschoot. Niettemin kan koploper ADO Den Haag zondag bij winst op Sparta de voorsprong uitbouwen naar vier punten.

In de strijd om de derde periodetitel is Heracles nog ongeslagen, met negen uit drie. De Almeloërs wonnen met 0-3 bij hekkensluiter Fortuna Sittard.

'Michael Jackson 50 keer onder het mes'

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Michael Jackson liegt over het aantal plastisch-chirurgische operaties dat hij heeft ondergaan. Zelf zegt The King of Pop dat er twee keer aan zijn neus is geklust. En dat was niet eens vanwege esthetische redenen, maar om zijn stem beter te laten klinken.

Toch zit de werkelijkheid anders in elkaar, zegt plastisch chirurg Wallace Goodstein. Hij deelt een praktijk met de man die Michael Jackson heeft behandeld, en die het precieze aantal dus kan weten. Volgens Goodstein gaat het om zeker vijftig operaties, en dan alleen nog maar aan het gezicht.

'Amerika bestelt 100.000 Body Bags'

Ray_Stone had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens een Katholieke aartsbisschop zijn er meer dan 100.000 Body Bags en 6.000 doodskisten in het geheim naar een basis van de VS in Italië verscheept. Aartsbisschop Renato Martino, leider van de "Pope's Council of Peace and Justice", zei dat de levering 10 dagen geleden was gearriveerd bij een basis in Sigonella op Sicilië.

"De Amerikanen verwachten een groot aantal doden. Dat is de reden van het grote aantal body bags en doodskisten dat gezonden is", aldus de Aartsbisschop.

'Al Qaeda beraamt 2 aanslagen'

-Mk- had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De VS verhoogde vorige week de alarmfase voor een terroristische aanslag naar het op één na hoogste niveau (Alarmfase Oranje), nadat Amerikaanse inlichtingendiensten aanwijzingen hadden dat Al Qaeda aanslagen zouden plegen.

Volgens de inlichtingendiensten was Al Qaeda 2 grote aanslagen aan het plannen. Via onderschepte telefoongesprekken en e-mails werd duidelijk dat Al Qaeda al klaar zou zijn met het plannen van die aanslagen en er werden al alle voorbereidingen getroffen om de aanslagen uit te kunnen voeren. Dit was ook een van de redenen dat 'Alarmfase Oranje' is ingegaan.

Er waren aanwijzingen dat Khalid Sheik Mohammed, die 1 van de planners van de aanslagen van 11 september 2001 zou zijn, ook bij deze operatie actief zou zijn. De inlichtingendiensten maken zich echter meer zorgen over de 'minder belangrijke' Al Qaeda leden die al gestuurd zouden zijn om hun opdracht uit te voeren.

De laatste dagen zijn er veel waarschuwingen voor aanslagen in de VS en daarbuiten. De aanwijzingen zijn echter niet duidelijk genoeg om te kunnen vertellen wanneer, en op welke doelen die aanslagen zullen zijn, zelfs niet welke wapens gebruikt zouden worden.

De VS is niet van plan om de alarmfase te verhogen naar de hoogste fase, 'Code Red'.

Steekpartij-verdachte Valkenswaard opgepakt

Parelketting en psv hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie heeft vrijdag in Eindhoven de hoofdverdachte gearresteerd die zondag betrokken was bij een steekpartij in café Zwarthoed te Valkenswaard. De opgepakte verdachte is een 30-jarige man uit Valkenswaard, die in het café elf mensen neerstak. Dit omdat hij boos was dat hij er werd uitgezet, nadat de verdachte zich vervelend gedroeg tegenover vrouwelijke bezoekers van het café. Drie van de gewonden liggen nog in het ziekenhuis.

Afgelopen donderdag hield de politie ook al een verdachte aan afkomstig uit Helmond, een derde verdachte werd meteen na de steekpartij gearrresteerd.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.