FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 14 februari 2003

School verbiedt dragen van bomberjacks

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Eijkhagencollege in het Limburgse Landgraaf verbiedt leerlingen om nog langer een bomberjack te dragen als ze naar school komen. Volgens rector P. Thönissen gaat het om een verbod voor alle kleding, die associaties met rechts-extremisme oproept.

De leerlingen hebben, net als de ouders, verdeeld op de brief gereageerd. Sommigen vinden het onzin om kleding te verbieden, want daarmee verbied je volgens hen het gedachtengoed niet.

De rector wijst erop dat het verbod in ingesteld omdat het college ''te veel signalen van rechts-extremisme" krijgt: "Onlangs kreeg een leerling vanwege zijn huidskleur klappen, en een andere leerling vond het nodig om hakenkruizen in zijn agenda te zetten''. Met het verbod hoopt de school een halt toe te roepen aan gedragingen en uitingen van onder meer rechts-extremisme, die de gevoelens van onveiligheid op school versterken.

Het verbod op een bomberjack lijkt redelijk uniek. In het verleden werd op sommige scholen al wel het dragen van een rood-wit-blauw vlagembleem op een jas verboden. Dit omdat het een teken van rechts nationalisme zou zijn.

Den Haag maakt zich klaar voor Eredivisie

Niet alleen gooit ADO Den Haag hoge ogen in de eerste divisie van het betaalde voetbal, ook presenteerde Den Haag vrijdag het ontwerp voor het nieuwe stadion in het Zuiderpark.

Het nieuwe stadion moet het huidige Zuiderparkstadion gaan vervangen in het jaar 2005. Het nieuwe onderkomen zal plaats bieden aan 15.000 toeschouwers. Daarmee zit het stadion nog niet aan zijn top, want het stadion is later nog uit te bouwen tot een tempel voor 27.000 voetballiefhebbers.

Middels een europese aanbesteding is Ballast Nedam verkozen voor de bouw van het 27,2 miljoen euro kostende project.

Voorzitter Atletico Madrid veroordeeld

Het was voor iedereen al duidelijk, alleen de strafmaat moest nog vastgesteld worden. De voorzitter van Atletico Madrid, Jesús Gil y Gil, is vandaag veroordeeld tot 3,5 jaar celstraf en een boete van 16 miljoen euro. Ook moet hij de leiding over de tweede voetbalclub van Madrid uit handen geven.

Zoals al langer duidelijk was, heeft Gil y Gil niet helemaal correct gehandeld bij het omvormen van Atletico van een voetbalclub naar een naamloze vennootschap. De voorzitter had zich ingekocht als grootaandeelhouder, zonder daar zelf een cent voor te betalen. Hij heeft simpelweg de andere aandeelhouders zijn aandeel in de club laten betalen.

Niet alleen Gil y Gil moet een celstraf uitzitten. Ook zijn zoon (die algemeen directeur van de club was) en de vice-president van de club moeten resp. 1,5 jaar en een jaar gevangenisstraf uitzitten.

Utrecht wint van RBC

FC Utrecht heeft vanavond een goede stap gedaan naar Europees voetbal. Ze wonnen van in Roosendaal van RBC en klommen daardoor op naar de 5e plaats in de Eredivisie, die recht geeft op UEFA Cup-voetbal

Utrecht domineerde de gehele eerste helft het spel, maar kwam daarbij slechts 1x tot scoren. Dirk Kuyt scoorde in de 20e minuut het eerste doelpunt van de wedstrijd. De bezoekers kregen kans op kans, maar wisten er dus maar 1 te verzilveren in deze periode waarin Utrecht oppermachtig was.

RBC deed in de tweede helft er alles aan om de achterstand goed te maken, alleen de moeite bleek voor niets. Utrecht kon overeind blijven tegen de club uit Roosendaal en klom zo terecht op naar de 5e plaats in de eredivisie.

Clubs willen geld voor internationals

Europese (sub)topclubs zijn voortaan niet meer bereid om belangeloos hun spelers af te staan voor interland verplichtingen. Voortaan willen de clubs hiervoor een financiële tegemoetkoming krijgen.

Dit is de uitkomst van een groot overleg tussen de G-14 clubs die veelvuldig spelers tijdelijk zien vertrekken wegens verplichtingen met hun land. Namens de G-14 legt Karl-Heinz Rummenigge van Bayern München het plan voor aan voorzitter Joseph Blatter van de wereldvoetbalbond FIFA.

Gekloond schaap Dolly overleden

Stuartje, Beetle, The Joepster en Renco hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het befaamde schaap Dolly is overleden. Wetenschappers hebben het schaap laten inslapen, omdat het ernstig ziek was door een longontsteking. Dolly is 6 jaar geworden.

Dolly was het eerste gekloonde zoogdier. Het leed ondertussen ook al aan artritis, maar dit valt te verklaren door het feit dat er 6 jaar oud DNA werd gebruikt om de kloon tot stand te brengen.

Dolly werd moeder van 4 lammeren, die allen op natuurlijke wijze verwekt werden. Het plotse overlijden van Dolly heeft vragen opgeroepen bij tegenstanders van klonen, omdat zij menen dat klonen veel sneller verouderen.

Ontslaggolf voetballers

Het gaat niet alleen slecht met de werkloosheid onder de gewone beroepsbevolking. Ook spelers in het betaald voetbal zullen het moeilijk krijgen.

Volgens de Federatie Betaald Voetbal Organisatie (FBO) zullen aan het eind van dit seizoen zo'n 250 voetballers hun baan kwijtraken. Het zal hierbij niet alleen gaan om spelers waarvan het contract afloopt, maar ook om spelers waarvan het contract wordt ontbonden.

Inmiddels is de FBO een samenwerkingsverband gestart met de overheid met als doel het scholen en herscholen van de betrokken spelers.

Heracles op kunstgras

Er was meer intresse, maar Heracles zal de eerste en enige Nederlandse club in het betaalde voetbal zijn die op kunstgras gaat spelen.

De club uit Almelo toonde samen met AZ en De Graafschap intresse in een proef met kunstgras. De NV Eredivisie legde echter een verbod op kunstgras. Ook Cambuur Leeuwarden had intresse in de proef van de UEFA, maar zij werden afgewezen. Heracles zal dus de enige club zijn die volgend seizoen de proef ondergaat.

Bestuur van Vitesse

Onderzoeks bedrijf Ernst & Young deed onderzoek naar de mogelijkheden om Vitesse weer financieel gezond te maken.

Omroep Gelderland meldt al voordat het rapport gepubliceerd is wat de uitkomst is. Volgens ingewijden moet het huidige bestuur vertrekken en plaats maken voor een houdstermaatschappij die zowel de club als het Gelredomebeheerd.

Verder zal de gemeente Arnhem over de komende 5 jaar zo'n 25 miljoen euro in de club moeten steken. De gemeente zelf zegt dat er een oplossing in een andere richting zal worden gezocht en dat er geen sprake is van het ontslaan van het bestuur.

Bestuurslid Snellerburg zegt dat er hoe dan ook snel een oplossing moet komen. De club zal komende maand al geen geld genoeg hebben om de salarissen en rekeningen te betalen. Vitesse is de zoveelste club in de Nederlandse competities die met financiële problemen kampt.

"Mars was ooit nat en warm"

Snuggs vertaalde en submitte het volgende bericht:

De ijskap op de zuidpool van de planeet Mars zou bestaan uit bevroren water en niet uit koolstofdioxide, zoals eerder werd aangenomen. Dit zeggen wetenschappers.

Nieuwe gegevens van een onbemand ruimtevaartuig, dat zich in een baan om de planeet bevindt, tonen aan dat de zuidpool van Mars veel gelijkenis vertoont met onze noordpool. Dit zou er volgens geleerden van het California Institute of Technology op wijzen dat astronauten die de planeet bezoeken, geen tekort aan water zullen hebben.

Minder goed nieuws is, dat de kans klein is dat de planeet ooit bewoonbaar gemaakt zal worden. Koolstofdioxide is namelijk het ingredient dat nodig is om warmte vast te houden op de planeet. De laag koolstofdioxide op de zuidpool is slechts 8 meter dik en dit is beduidend minder dan de hoeveelheid aangetroffen op Aarde en op Venus. Nochtans zijn er aanduidingen dat er vroeger veel meer van deze stof aanwezig was.

Wetenschappers verleggen nu hun doel op Mars. Hoofddoel is niet meer de zoektocht naar water maar naar de verdwenen koolstofdioxide.

Tot 16 jaar voor zinloze schietpartijen

Twee inwoners van Haarlem, de 22-jarige J.C. en de 20-jarige S.M., zijn vandaag tot forse celstraffen veroordeeld voor hun rol bij een aantal schietpartijen.

In september 2001 schoot J.C. zomaar voor de lol een willekeurige automobiliste neer bij een stoplicht in Lisserbroek. De automobiliste, die geraakt werd in haar schouder, overleefde de schietpartij door zich voor dood te houden. M. had C. tot het schieten uitgedaagd.

In oktober schoot S.M. in het Frederikspark in Haarlem een 38-jarige man dood die net een partij XTC-pillen van hen had afgenomen. Het slachtoffer werd van dichtbij zonder aanleiding door zijn hoofd geschoten.

C. werd veroordeeld tot 16 jaar cel, M. moet 14 jaar brommen. Tegen het duo was 14 dagen geleden 20 jaar geëist.

Anti-Balkenende-lied ongewenst bij PvdA

Larf had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op vier zondagse bijeenkomsten van de PvdA Noord-Holland zou de Haarlemse travestiet Dolly Bellefleur een lied ten gehoren brengen met, voor CDA-leider Balkenende, kwetsende teksten. Maar de leiding van de PvdA heeft dat verboden: ,,Het is niet de bedoeling dat op PvdA-bijeenkomsten dat lied gezongen wordt'', zo liet de woordvoerder van PvdA-leider Wouter Bos weten.

Op de melodie van een bekend Nederlandstalig lied uit begin jaren 60 ''Peter'', van de meisjesgroep Sweet Sixteen, had Ruud Douma (het alter ego van Bellefleur) een alternatieve tekst gemaakt:
,,Wie maakt dat ik niets meer lust? Wie verstoort mijn rust? Dat is Jan Peter, ja ja Jan Peter. Hij is gladder dan een aal. Preekbuis van de provinciaal. Lepe ogen, donker haar. Geknipt met een heggenschaar.'' en ,,Jan Peter vanaf de eerste dag. Dat ik je op de beeldbuis zag. Denk ik mijn God hef toch accijns. Op jouw vervloekte grijns.''

De PvdA heeft na overleg met het provinciaal campagneteam besloten dat Dolly Bellefleur dit lied niet mag zingen. Wel mag ze de bijeenkomsten gewoon blijven presenteren.

=
En 3 FM dj Rob Stenders blijkt het lied in mp3 op zijn site te hebben gezet. (links onderaan)

Johannesburg: zonder deodorant geen taxi

Larf had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als je stinkt zul je in de toekomst in het Zuid-Afrikaanse Johannesburg misschien geen taxi meer kunnen krijgen. Nieuwe voorschriften zorgen ervoor dat een taxichauffeur van de typische minibustaxi's het recht heeft om niet al te fris ruikende passagiers te weigeren. Ook sterk vervuilde mensen, klanten met een overdraagbare ziekte, of klanten met gevaarlijke voorwerpen kunnen worden geweigerd.

Op deze manier wordt het comfort van de andere inzittenden verbeterd. In de minibustaxi's, die in Zuid-Afrika de ruggengraat van het openbaar vervoer vormen, zitten klanten vaak opeengepakt.

De taxi's waren al middelpunt van discussie, omdat er al verscherpte veiligheidsvoorschriften wegens het grote aantal ongevallen met de minibusjes waren geintroduceerd.

Blix: meer tijd en meer medewerking van Irak

DaFreakR en n3r0 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het hoofd van de VN-wapeninspecties, Hans Blix, heeft vandaag gezegd dat de inspecteurs meer tijd nodig hebben om hun taak af te ronden in Irak. Blix sprak in de VN-Veiligheidsraad, waar hij zijn tweede rapport presenteerde over de wapeninspecties.

De inspecteurs hebben nog steeds geen bewijzen gevonden voor de aanwezigheid van massavernietigingswapens in Irak. Blix liet zich kritisch uit over de bewijzen hiervoor die de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell vorige week presenteerde.

Blix zei verder dat Irak zonder meer toegang verleent tot de plaatsen die worden onderzocht. Bagdad zou niet vantevoren hebben geweten waar de inspecteurs zouden gaan kijken. Het grootste probleem is volgens Blix dat Irak nog steeds geen informatie heeft gegeven over zo'n 1.000 ton chemische wapens. Verder heeft Irak enkele raketsystemen waarvan de maximaal toegestane reikwijdte groter is, dan dat ze volgens VN resoluties mag hebben.

Ronaldo weer negatief in publiciteit

Bij de publicatie van een nieuw boek over Real Madrid, de huidige Champions League-houder, heeft coach Vincent Del Bosque zich negatief uitgelaten over Ronaldo. Volgens Del Bosque is Ronaldo de enigste speler in de groep die niet gemotiveerd is, zowel op de training als in de wedstrijden. "Ronaldo denkt alleen maar aan zichzelf en niet aan de ploeg" aldus Del Bosque.

Bij de presentatie blijkt ook, dat Del Bosque helemaal niet om de komst van de Braziliaan bij Real Madrid had gevraagd. Hij wilde liever een goede centrale verdediger deze zomer, maar kreeg van de voorzitter een centrumspits, die natuurlijk ook een hoop publiciteit binnenhaalde voor de Madrileense club.

Ronaldo leek zich weinig aan te trekken van de uitspraken van zijn oefenmeester. Na terugkomst uit China, waar hij met Brazilie een oefenwedstrijd speelde, haalde hij zijn schouders op tegenover de pers. Ook verhalen dat hij zou vertrekken naar Arsenal verwees hij naar het land der fabelen.

Gemeente helpt Veendam

De problemen van de eerste divisieclub Veendam lijken voorlopig opgelost. B&W van Veendam heeft een voorstel aan de gemeenteraad gedaan om de club te helpen met een bedrag van 300.000 euro. Zo is de crisis bij de club even voorbij.

De geldproblemen zijn ontstaan (zoals bij vele Nederlandse en buitenlandse voetbalclubs) door tegenvallende sponsorinkomsten in combinatie met te hoge salarissen voor de spelers.

Maleisische vrouwen in strijd tegen prostitutie

Snuggs herschreef en submitte ons het volgende bericht:

Maleisië probeert op een wel heel originele manier de seksindustrie in het land een halt toe te roepen. Dr. Khir Toyo van de staat Selangor raadt vrouwen, die hun man van overspel verdenken, namelijk aan om de vuile was van hun echtgenoten naar de politie te brengen. Die kunnen de kleding dan nakijken op vlekken en andere signalen, als bewijs van omgang met prostituees.

Maleisië probeert al jaren de strijd aan te binden tegen de bloeiende seksindustrie. Zo wordt ook de visaplicht strenger voor prostituees uit China en India. De regering wil de strijd nu verleggen van de vrouwen naar hun klanten en roept daarbij de hulp in van hun echtgenotes.

"Schade olieramp Prestige veel groter"

wildhagen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De schade die de olieramp van de Prestige heeft veroorzaakt is groter dan verwacht. De krant El Pais heeft uit een nog geheim rapport van de regering vernomen dat de schade 3 keer groter is dan verwacht.

Het schoonmaken van de zee en Spaanse kusten gaat ongeveer een miljard euro kosten. Om dit te kunnen bekostigen heeft de regering een beroep gedaan op het internationaal fonds voor olievervuiling. Dit fonds, IOPC genaamd, gaat tot nu toe maar uit van een schade van 570 miljoen euro.

Opnieuw ontruiming Brits vliegveld

wildhagen en mregeling hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na de vondst van een pakketje is de Londense luchthaven Heathrow, de drukste Britse luchthaven, vandaag anderhalf uur ontruimd geweest. Heathrow wordt uit angst voor een aanslag al vier dagen zwaar bewaakt. Er staan honderden agenten en militairen op het vliegveld.

Gisteren werd Gatwick, dat ook bij Londen ligt, ontruimd toen in de bagage van een Venezolaan een handgranaat werd aangetroffen. Er zijn aanwijzingen dat het terroristennetwerk al-Qaeda van Osama bin Laden, Londen en New York wil treffen.

Op acht kilometer van Heathrow, in Langley, arresteerde de Britse politie vanochtend vier mannen. Op dit moment worden zij verhoord.

Saddam Hussein verbiedt abc-wapens

wildhagen, Blizz en Loekb hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Saddam Hussein heeft per direct de import en productie van nucleaire, biologische en chemische wapens verboden. Ten tijde van de eerste wapeninspecties in Irak in 1991, drong de VN al aan op een verbod van de massavernietigingswapens. Saddam zei ook opnieuw dat zijn land geen massavernietigingswapens bezit.

Tariq Aziz, de tweede man van het Iraakse regime, heeft vanochtend met paus Johannes Paulus II gesproken. De paus zei Aziz dat zijn land volledig aan de VN-wapeninspecties moet meewerken om een oorlog te voorkomen. Aziz beloofde de paus dat dat inderdaad zal gebeuren.

Onderzoekers: 'Heet gas drong Columbia binnen'

Psycho_Taz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Kort voor de explosie in de spaceshuttle Columbia op 1 februari drong een heet gas de linkervleugel van het veer binnen. Dat heeft de grote temperatuursstijging veroorzaakt, die vlak voor het ongeval werd gemeten.

Zo luidt de voorlopige conclusie van een team dat het ongeluk onderzoekt. Wanneer een ruimteveer landt wordt het altijd omgeven door heet plasmagas. Dat kan geen kwaad, zolang er echter geen beschadigingen aan het toestel zijn. Aan de linkerkant van de Columbia zat echter een beschadiging.

De oorzaak van die beschadiging is nog onduidelijk. Volgens deskundigen kan de ramp niet zijn veroorzaakt door het ontbreken van enkele hittetegeltjes. Bij het ongeluk kwamen alle zeven inzittenden, waaronder de eerste Israëlische astronaut, om het leven.

Dronken man maakt drie overtredingen in één

nasser had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gisteravond heeft een 43-jarige Vlaardinger op de snelweg A12 drie overtredingen in één keer begaan. Agenten die aan het surveilleren waren, zagen dat de man met een slakkengangetje van 30 kilometer per uur over het wegdek slingerde. Daarbij was hij ook nog eens aan het bellen met zijn mobiele telefoon in de hand.

Toen de politie hem een teken gaf hen te volgen, stopte de man zijn auto op de hoofdrijbaan. Eenmaal aangehouden bleek de man onder zware invloed van alcohol te verkeren.

Een woordvoerder van de politie meldde vandaag dat de officier van justitie gaat bekijken welke maatregel passend is. Het is nog niet duidelijk of de man zijn auto en rijbewijs zal moeten inleveren.

Weg tussen Korea's weer open

wildhagen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ondanks de oplopende spanningen rond Noord-Korea is er ook goed nieuws over het land te melden. Voor het eerst sinds 1953 kunnen Zuid-Koreanen via een weg hun familie in het buurland bezoeken.

Het openstellen van de grenzen is gegaan volgens een afspraak uit 2000. Eerder konden families uit beide landen elkaar alleen over zee bereiken. De grenzen werden dichtgezet na de Koreaanse Oorlog, die van 1950 tot 1953 plaatsvond.

Boycot op Franse wijn in restaurant New York

wanajeroen, -Mk- en Ray_Stone hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een houder van een restaurant in de trendy Upper East Side van Manhattan in New York protesteert op geheel eigen wijze tegen Frankrijk, vanwege het veto van deze NAVO-lidstaat in de kwestie Irak. De 37-jarige man heeft alle Franse wijnen van de kaart gehaald.

De Amerikaan, die van oosprong uit Italie komt, is zich ervan bewust dat Frankrijk niet wakker zal liggen van zijn actie. "Mijn actie zal de Franse economie niet te gronde richten. Ik wil enkel op mijn manier protesteren."

Enzo Lentini, zoals de man heet, zegt dat zijn initiatief positief onthaald wordt. Hij zou dertig telefoontjes hebben gehad: 28 om hem te steunen en 2 vijandige.

Lentini zegt dagelijks vijf kranten te lezen om zich een opinie over de huidige wereldproblematiek te vormen. Zijn vijandigheid heeft naar eigen zeggen niets te maken met de Franse tegenkanting tegen een oorlog, maar wel met het NAVO-veto. "Ik verafschuw ook het idee dat er oorlog komt of het feit dat onschuldigen zullen sterven", aldus Lentini.

Kogel op toilet rechtbank Utrecht

wildhagen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op een toilet in de Utrechtse rechtbank is vanochtend een kogel gevonden. Een medewerker deed de lugubere vondst om 9 uur. De parketpolitie ontruimde daarop het gebouw voor anderhalf uur.

De veiligheidsmaatregelen die nu in de rechtbank gelden zijn enorm. Iedereen die het gebouw in wil wordt gefouilleerd en moet door detectiepoortjes. De maatregelen waren al strenger na de gijzeling in de rechtbank in Arnhem, waarbij een officier van Justitie in gijzeling werd genomen door een man met twee vuurwapens.

Wie de kogel op het toilet heeft achtergelaten is nog niet bekend.

Extreem gedrag op Valentijnsdag

tsuihark wist ons het volgende geheel vertaald te melden, waarvoor dank!

Conservatieven in het Midden-Oosten en Zuid-Azië hebben met geweld laten weten dat ze Valentijn een decadent feest vinden, een belediging voor het Hindoeïsme en de Islam.

In Delhi viel een dozijn mensen van de hindoeïstische Shiv Sena partij twee winkels met Valentijnsartikelen aan, waarbij één winkel met de grond gelijk gemaakt werd. Een ooggetuige vertelde dat ze in twee auto's kwamen en anti-Valentijnsdag leuzen uitten voordat ze de winkels ingingen. In het hele land heeft de overheid veiligheidsmaatregelen genomen.

In Iran heeft de overheid winkels met Valentijnsartikelen gesloten en de verwijdering van harten- en bloemenversieringen bevolen.

In Pakistan hebben fundamentalistische studenten Valentijnsdag als een dag van schande en lust bestempeld.

Thailand is daarentegen helemaal in de ban van Valentijn. Het feest is daar een reden om te gaan winkelen, uit eten, trouwen en dergelijke. Er worden vandaag zo'n 1.500 paartjes verwacht in Bank Rak (Liefdesdistrict) van Bangkok, zoals elk jaar. Op het eiland Kradan in het zuiden van het land doet men een poging om de populairste onderwaterhuwelijksbestemming te worden.

Amerikaanse Armeniër wint World Press Photo

IT had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Armeniër Eric Grigorian heeft de World Press Photo prijs van 2002 gewonnen. De jury koos een foto van hem waarop een jongen zich vastklampt aan de broek van zijn vader vlak voor diens begrafenis als beste foto van 2002. De foto is op 23 juni vorig jaar in Iran genomen, kort na een aardbeving.

Bij de aardbeving kwamen meer dan vijfhonderd mensen om het leven. In de fotoserie is ook te zien hoe de jongen samen met dorpelingen en soldaten graven klaarmaakt.

De foto werd gekozen uit 53.597 foto's van 3913 fotografen uit 118 landen. Een recordaantal inzendingen voor de prijs, die dit jaar voor de 42e keer wordt uitgereikt. In de negen categorieën die de verkiezing telt hebben 55 fotografen een prijs gewonnen. Grigorian ontvangt zijn prijs van 10.000 euro op 27 april in Amsterdam.

De foto is hier te vinden.

Deen steelt 32.000 gedroogde varkensoren

Ray_Stone, alphasys en AME hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 29-jarige Deen is gisteren veroordeeld tot twee weken gevangenisstraf. De man had zondag in het stadje Tistrup uit een container van een bedrijf dat hapjes voor huisdieren maakt 32.000 gedroogde varkensoren gestolen. Totale waarde: 8.000 euro.

De politie heeft bijna de helft in een dierenwinkel op zo'n honderd kilometer afstand van Tistrup teruggevonden, de andere helft is nog zoek. In sommige landen beschouwt men varkensoren (net zoals kippenpoten, eendentongen en yaktestikels) als een delicatesse. In Denemarken wordt het enkel als voedsel voor huisdieren gebruikt.

Mensen bewegen liefst hoofd rechts bij tongen

The_T had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tongen is een van de lekkerste dingen die er is. Tijdens Valentijnsdag kan men dan ook weer volledig genieten van een heerlijke tongzoen bij zijn of haar vriend of vriendin, mits men natuurlijk zo gelukkig is dat men er een heeft.

Onderzoek heeft aangetoond dat mensen het liefst hun hoofd naar rechts buigen als ze iemand tongen. Volgens de Duitse neurowetenschapper Onur Güntürkün tongt tweederde van de stelletjes op deze manier. De tongzoen kan nu worden toegevoegd aan de lijst van dingen die we graag rechts doen.

Dat mensen dit graag doen valt te verklaren uit het feit dat ook pasgeboren kinderen de neiging hebben hun hoofd naar rechts te buigen. Japanse wetenschappers hebben aangetoond dat de houding waarin een pasgeboren kind zijn tijd doorbrengt, daar veel invloed op heeft. Ligt hij meestal op zijn rug, dan zal hij vaker zijn hoofd naar rechts buigen. Als hij daarentegen op zijn buik ligt ontstaat er geen voorkeur voor links of rechts.

Poll: Doe jij je hoofd liever naar links of naar rechts?

A. Links
B. Rechts
C. Weet ik niet, want ik heb nog nooit getongd

Tussenstand:

Romario slaat 1,4 miljoen euro af

Romario had 1,4 miljoen euro kunnen vangen door een paar wedstrijden te spelen in Saudi-Arabië. Hij had daar 100 dagen moeten blijven, maar hij heeft dit aanbod afgewezen. " Ik heb er geen zin in en wil liever in Rio blijven " aldus Romario.

De spits maakte woensdag z'n rentree bij Fluminense na een aantal weken gesukkeld te hebben met een blessure. In het met 4-1 gewonnen duel tegen Madureira scoorde hij twee keer.

Film Review: The Ring

Ringu is Japans grootse kassucces op filmgebied. Een film die ging over een videoband die kijkers zou vermoorden. Ringu (in de videotheek te krijgen met als titel Ring) is weliswaar een leuke film maar vrij ontoegankelijk door onder andere de Japanse stijl van acteren. We mogen daarom blij zijn dat er een remake is gekomen met als titel The Ring. Waar eerdere remakes het niet haalden bij het origineel kan ik nu zeggen dat The Ring zelfs beter is dan het origineel.

The Ring is de engste film van het jaar!








DetailsVerenigde Staten, 115 minuten
GenreGriezel/Thriller
RegieGore Verbinski
CastNaomi Watts, Martin Henderson, David Dorfman, Brian Cox, Daveigh Chase, Lindsay Frost, Amber Tamblyn, Rachael Bella

The Ring gaat 20 februari in première

Bos en Balkenende positief over gesprekken

De informatiegesprekken tussen de PvdA en het CDA verlopen voorspoedig. De leiders van beide partijen zijn tevreden over de voortgang ervan. Beiden denken dat ze er op het gebied van het nieuwe zorgstelsel wel uit kunnen komen en ook op andere gebieden is er volgens Bos meer dat hen bindt dan dat hen verdeelt.

Er zijn volgens Bos al afspraken over veiligheid, dat een grote prioriteit zou moeten krijgen, de jeugdzorg en de eigen verantwoordelijkheid voor de burger. Maar er zijn ook nog zaken waar nog verschillend over wordt gedacht. Daaronder valt onder meer twee gevangenen op één cel, preventief fouilleren en de identificatieplicht. De PvdA-leider denkt echter dat de partijen daar wel uit zullen komen.

Ook Balkenende is tevreden, volgens de leider van het CDA zit er beweging in de standpunten van de PvdA en zijn de partijen het er al over eens dat het er in Nederland minder soft aan toe moet gaan.

De leiders hebben donderdag over een nieuw zorgstelsel gesproken. Bos zei na afloop dat hij een nieuw stelsel in de komende kabinetsperiode niet meer uitsluit. In de campagne zei hij nog dat er weliswaar een nieuw stelsel moet komen, maar dat de invoering daarvan vanwege de kosten nog moest wachten.

Ontsnapte gedetineerde snel weer gepakt

Een man die donderdagavond uit de gevangenis van Scheveningen is ontsnapt heeft maar kort van zijn vrijheid kunnen genieten. De 33-jarige gedetineerde, die omstreeks 22 uur de benen nam, werd na anderhalf uur alweer opgepakt in Den Haag.

De man zat vast op een open afdeling van de gevangenis. Bij de mensen op die afdeling zit de straf er vaak al bijna op. Vaak moeten ze overdag werken en brengen zij de avond en nacht in een cel door. Het weekeinde mogen ze gewoon thuis doorbrengen.

De man heeft kunnen ontsnappen door over een muurtje te klimmen. Waarvoor hij zit opgesloten wil Justitie niet zeggen.

Kira Eggers demonstreert naakt in de kou

TechXP had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Deense naaktmodel Kira Eggers, onder de FOK!kers mogelijk bekend van de vermeende orgie van de Oranjespelers waarbij zij aanwezig zou zijn geweest, heeft donderdagmiddag in Utrecht naakt geprotesteerd tegen het dragen van bont. Zij deed dit voor de internationale protestgroep PETA.

Eggers werd in een kamer van hotel Ibis gebodypaint, waarna ze zich rond twaalf uur in een kooi aan het publiek presenteerde. "Ik laat mijn huid zien om de huid van dieren te redden", aldus de Deense. Bang om verkouden te worden was ze niet, wel zag ze er tegen op om naakt in de kou te staan. "Maar dat moet je er voor over hebben, want vergeleken bij wat die dieren meemaken is het niks om even in je blootje in de kou te staan."

Onduidelijkheid over vertrek Henk Westbroek

Peter01 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er heerst grote onduidelijkheid over een mogelijk vertrek van Henk Westbroek bij Radio 3FM. De website Radiofreak.nl meldde dinsdag al dat de presentator zou vertrekken bij het popstation. VARA, de werkgever van Westbroek, bevestigde dit bericht woensdag.

Een woordvoerder van de VARA meldde dat het contract van Westbroek per 1 september afloopt en dat het niet zal worden verlengd. "Beide partijen waren het daarover eens," aldus de omroep.

Westbroek zelf liet donderdagavond echter weten dat er weliswaar over het stopzetten van zijn populaire radioprogramma is gesproken, maar dat hij hier niet mee in wilde stemmen als hem geen goed alternatief zou worden geboden.

De VARA heeft dit nog niet gedaan, ondanks het aandringen van Westbroek op overleg. Hij werkt bijna twintig jaar voor de omroep en gaat er vanuit dat zijn contract toch nog zal worden verlengd.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.