FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 31 januari 2003

Gemummificeerde man hangt dood in boom

In Olympia, een stadje vlakbij Washington in Amerika, heeft de politie afgelopen woensdag een wel erg rare vondst gedaan. In een boom werd een gemummificeerde man gevonden.

De politie kreeg een tip van een man die erg verbaasd was dat het lichaam nog steeds in de boom hing. Hij verklaarde het lichaam een jaar geleden al te hebben zien hangen. Toen durfde hij echter niet naar de politie te stappen, omdat hij bang was dan zelf opgepakt te worden.

Aangezien het lichaam zwaar uitgedroogd is, kon de politie nog weinig zeggen over de doodsoorzaak van de man.

Politie zoekt 40-jarige vermiste Amsterdammer

kibber had ons via de newssubmit het volgende herschreven te melden:

De politie Amsterdam-Amstelland heeft vandaag laten weten dat ze opzoek is naar de 40-jarige John Donk. De man word al sinds afgelopen zondag vermist en is die dag het laatst gezien toen hij zijn huis aan de Ardennelaan te Amsterdam verliet.

Het opvallende aan de man is dat hij stottert. Een rechercheteam van de politie heeft een onderzoek opgestart naar de verdwijning van de man.

Traumahelikopters altijd inzetbaar

ComputerFreakz.Net had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Met ingang van morgen mogen traumahelikopters bij ziekenhuizen in Amsterdam, Nijmegen en Groningen onbeperkt worden ingezet bij spoedeisende situaties, zo heeft het ministerie van VROM meegedeeld.

In het verleden stuitte de inzet van de traumahelikopters soms op bezwaren van omwonenden. Verder was het ook onduidelijk hoe het zat met de benodigde vergunningen. Het ministerie heeft bepaald dat alleen de stilste helikopters (met name in de avond en nacht) mogen worden ingezet.

Politie arresteert 20-jarige burenoplichter

kibber had ons via de newssubmit het volgende herschreven te melden:

De politie van Nunspeet heeft gisteren een 20-jarige man uit Baarn aangehouden, die verdacht wordt van oplichting. De man stond bij de politie al bekend als 'burenoplichter'.

Hij zou volgens de politie meer dan 40 mensen hebben opgelicht. Hij gebruikte daarvoor telkens dezelfde methode: de man belde aan bij een willekeurig adres en vertelde zijn slachtoffers dat hij bij de buren een koelkast had afgeleverd, maar dat de mensen te weinig geld in huis hadden. Hij vroeg dan aan de slachtoffers of zij het even voor hun buren wilden voorschieten. Naar schatting heeft de 20-jarige man hier zo’n 8000 euro aan verdiend.

De man kon worden opgepakt nadat mensen in Nunspeet het verhaal van de man niet vertrouwden en besloten de politie in te lichten. Zodoende kon de politie de man na een uitgebreide zoekactie klemrijden en insluiten. De man had toen alweer 1000 euro op zak.

Roken vanaf 2004 verboden in Ierland

Sjoerd had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Met ingang van volgend jaar mag er in Ierland in de pubs en op alle andere openbare plekken waar wordt gewerkt niet meer worden gerookt, zo heeft de Ierse regering donderdag bekendgemaakt.

Vorig jaar al diende Micheal Martin, de Ierse minister van volksgezondheid weliswaar dit wetsvoorstel in, om roken in openbare gelegenheden aan banden te leggen, maar de pubs werden in dat voorstel niet genoemd. Dat ze nu toch onder deze regelgeving gaan vallen, is als een donderslag bij heldere hemel door de Ieren ontvangen.

De minister presenteerde afgelopen donderdag een door de overheid opgezet onderzoeksrapport, waarin staat dat het meeroken op het werk er mede verantwoordelijk voor is dat werknemers die daar op hun werkplek aan bloot worden gesteld, kanker, hartkwalen en andere door roken veroorzaakte aandoeningen krijgen.

Onderzoek door zijn ministerie heeft bovendien uitgewezen dat een meerderheid van de Ieren het instellen van rookvrije gedeelten in pubs niet afdoende acht. "Ik doe dit omdat ik geen keus heb. Dit rapport maakt dat onontkoombaar duidelijk", zo zei de minister. Hij gaf ook aan dat het verbod een enorme culturele omslag met zich mee zal brengen.

De organisatie van pubeigenaren liet weten deze wet te zullen aanvechten, maar de vakbond van horecapersoneel is juist erg blij met dit verbod. Volgens de bond overlijden er in Ierland naar schatting 150 barkeepers per jaar aan de fysieke gevolgen van het meeroken.

Om de mensen de tijd te geven om aan het idee te wennen laat het ministerie het verbod pas volgend jaar in gaan.

Den Doosh nieuwe dj bij Radio 538

Hellhound had ons via de newssubmit het geheel herschreven bericht te melden:

Na één week proefdraaien bij de Edwin Evers -ze verzorgde de nieuwsberichten in zijn ochtendshow- is de spraakmakende dj Edit den Doosch voortaan vanaf 7 februari elke vrijdagnacht van 00.00 - 03.00 uur terug op de radio. Ze zal wederom gaan werken voor Radio 538.

Edith den Doosh heeft eerder bekendheid verworven bij W.A.P.S., Radio 10, New Dance Radio en Slam FM.

Cycloopsachtige schedel opgegraven op Kreta

Wetenschappers hebben op Kreta een fossiel opgegraven wat de Cycloops-legende in het leven gebracht kan hebben. Een Cycloops is een wezen met maar één oog.

De Deinotherium Gigantisimum is een olifantachtig wezen dat zeven miljoen jaar geleden op aarde geleefd moet hebben. Het dier bevond zich in grotere delen van Europa dan in de eerste instantie werd gedacht. Mogelijk zwom het grote afstanden op zoek naar voedsel.

Er zijn niet veel fossielen van dit dier gevonden, maar de vindplaatsen suggereren dat het dier wijd verspreid in Europa geleefd moet hebben, zegt geoloog Charalampos Fassoulas.

De gevonden schedel is 1,4 meter in doorsnede. Deze voorloper van de olifant was bijna 4,5 meter groot. De schedel lijkt op dat van een cycloops, maar het gat waar het oog zou moeten zitten is in werkelijkheid de ingang van de neus, aldus de wetenschappers. Mogelijk is de Cycloops-legende ontstaan doordat in het verleden mensen dergelijke schedels gevonden hebben.

Chronische hoofdpijn vaak door pijnstillers

Butt_Plugg had ons via de newssubmit het volgende te melden:

30 tot 40 procent van de mensen die geregeld hoofdpijn heeft, houdt deze juist in stand door de pijnstillers die ze daartegen slikken. Dat werd gemeld in het jongste nummer van het gezondheidstijdschrift "Beter".

In een artikel over medicatie-afhankelijke hoofdpijn baseert het blad zich op eigen eigen onderzoek en op navraag bij neurologen en andere deskundigen, aldus de hoofdredacteur.

Deze medicatie-afhankelijke hoofdpijn begint bij de meeste mensen, omdat zij veel pijnstillers slikken in de verwachting juist die hoofdpijn daarmee te kunnen bestrijden. Door het vele slikken van deze medicijnen wordt hun zenuwstelsel daardoor langzaam ongevoelig voor het dempen van de pijnprikkels, waardoor er steeds meer pijnstillers nodig zijn om het effect van pijnbestrijding te bewerkstelligen. Een lichamelijke verslavingsreactie dus. Wat voorheen een "normale" hoofdpijn was, gaat hierdoor over in een chronische kwaal. Volgens het blad is de enige remedie tegen deze kwaal, het zo snel en rigoureus mogelijk stoppen met het innemen van deze medicijnen.

Het zijn overigens niet alleen de zware pijnstillers die verslaving bewerkstelligen. Bij een inname vanaf een half tablet per dag, in een periode van twee tot drie dagen per week, kan ook gewone paracetamol het zenuwstelsel zo verstoren. Paracetamol is behalve op doktersrecept sinds 1999 ook in de vrije verkoop verkrijgbaar.

Zoals gezegd is stoppen met medicijnen de enige oplossing voor chronische hoofdpijn. Makkelijk gaat dit meestal niet. Zonder steun van de omgeving en huisarts blijkt dit meestal niet te lukken, ondermeer door de ontwenningsverschijnselen die optreden. Ook blijven na het stoppen met medicijnen de oorspronkelijke hoofdpijnklachten bestaan, maar uiteindelijk zouden de pijnstillers weer gebruikt kunnen worden waarvoor ze bedoeld zijn: bestrijden van erge hoofdpijn.

Volgens het blad lijdt bijna één op de twintig Nederlanders aan deze vorm van chronische hoofdpijn (drie of meer dagen per week hoofdpijn, en neemt de overgrote meerderheid zijn toevlucht tot de vrij verkrijgbare pijnstillers, zonder er ooit de huisarts voor te raadplegen.

Homohuwelijk nu ook mogelijk in België

BaRdman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nadat Nederland de wereldprimeur had, krijgen homo's en lesbiënnes ook in België officieel de mogelijkheid om te trouwen, waarbij ze nagenoeg dezelfde rechten krijgen als gehuwden van een verschillend geslacht.

Ook bij hen zal er sprake zijn van trouwen in gemeenschap van goederen, danwel op huwelijkse voorwaarden en men heeft de plicht om elkaar te kunnen steunen en onderhouden. Er is één uitzondering gemaakt: homo- en lesbiënnekoppels mogen geen kinderen adopteren.

Met deze nieuwe wet is België het tweede land ter wereld dat homohuwelijken toestaat.

65 miljoen doden door nucleaire vervuiling

Fonkmeistah had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vervuiling door nucleaire energie en wapenprogramma's zal resulteren in zo'n 65 miljoen sterfgevallen, zo blijkt uit een onderzoeks rapport van een Europees wetenschappelijk commitee.

Het onderzoek concludeert dat onder andere de epidemische toename van kanker het resultaat is van die vervuiling en globale blootstelling aan radioactieve fallout van proeven met nucleaire wapens.

Grootste deel vindt dat Beatrix nog even mag blijven

wildhagen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een poll gehouden onder RTL Nieuws kijkers is gebleken dat 69 procent vindt dat koningin Beatrix, die vandaag 65 jaar is geworden, nog geen afstand hoeft te doen van de troon.

52 Procent zou het wel goed vinden als de koningin over vijf jaar terugtreedt. 41 Procent ziet dat ook dan nog liever niet gebeuren. 56 Procent denkt dat Willem-Alexander er klaar voor is om koning te worden, en 40 procent vindt dat hij nog niet klaar is om Beatrix op te volgen. 75 Procent van de RTL Nieuws kijkers vindt het het beste dat Beatrix zelf bepaalt wanneer zij terugtreedt. Ongeveer 42 procent vindt dat er een maximum leeftijd moet gelden voor staatshoofden. 56 procent vindt van niet.

Wie gaat waar heen?

Wij konden ook niet online vanwege de problemen dus vandaar dit grote 'wat er allemaal aan spelers heen en weer gaat'bericht.

We beginnen bij FC Twente waar bekend werd gemaakt dat Simon Cziommer volgend seizoen bij Schalke '04 zal spelen. De 22-jarige middenvelder kan transfervrij vertrekken en tekende een contract voor 3 jaar bij de Duitsers.

Tommie van der Leegte was in conflict met René Vandereycken en naar aanleiding daarvan is zijn contract ontbonden. De middenvelder zal op amateurbasis naar RKC Waalwijk gaan.

Ook doelman Sander Boscker verlaat FC Twente na dit seizoen. Hij is niet tevreden met het aanbod dat de FC hem gaf.

Wilko de Vogt is de nieuwe doelman van RBC Roosendaal. Hij zal de geblesseerde doelman Maikel Aerts vervangen.

Meshal Mubarak Budawood zal tot het einde van dit seizoen Feyenoord komen helpen. De verdediger uit Qatar heeft een huurcontract met een optie tot aankoop.

Joey Didulica zal Ajax aan het einde van het seizoen verlaten nadat hij het niet eens kon worden met de club over contractverlenging.

Willem Hupkes ruilt De Graafschap in voor Cambuur Leeuwarden. De middenvelder maakt het seizoen op huurbasis af in de Friese hoofdstad.

Verder wordt Dwight Lodeweges, de ex-coach van FC Groningen, zal volgend seizoen de assistent worden van Foppe de Haan. De Haan verlengde zijn contract zodat volgend jaar al weer zijn negentiende seizoen wordt bij SC Heerenveen.

Verder meld VI-PLanet dat Magnus Johansson geen contract verlenging zal krijgen. De verdediger van FC Groningen heeft teveel last van blessures.

CD Review: Guano Apes - Walking on a thin line


"Wow!" denk ik, als ik de CD die op mijn buro ligt bekijk. Het is de nieuwe CD van Guano Apes in de limited edition uitvoering. Een zwart linnen cover met zilveren letters, en een schitterend boekje er in, kijken me verleidelijk aan. Maar in gedachten denk ik "Never judge a book by its cover", dus dat zullen we voor deze CD ook maar niet doen. Eerst maar eens luisteren...


TitelWalking on a thin line
ArtiestGuano Apes
LabelSupersonic
Release datum31-01-2003
Lengte51:56
GenreRock

Grootste deel FOK! bezoekers heeft geen relatie

Uit een enquete op Fok!, waar 4678 mensen aan hebben deelgenomen, is gebleken dat het grootste deel van bezoekers geen relatie heeft. Maar liefst 61,5 procent heeft geen relatie.

Uit een eerdere poll op Fok! kwam naar voren dat twee procent van de stemmers jonger is dan 16 jaar, 33 procent van de stemmers is 16-20 jaar, 35 procent van de stemmers is 21-25 jaar, 16 procent is 26-30 jaar en de rest is ouder.

De verhouding man/vrouw is irrelevant omdat bij een hetero relatie zowel een man als een vrouw hoort.

38,5 procent zegt dat ze heel graag een relatie willen en 16,9 procent wil liever vrijgezel zijn zodat ze niet aan een vrouw of man vastzitten.

Opvallend is dat 5,1 procent van de mensen een relatie hebben die hen niet bevalt. Slechts 39,5 procent van de mensen heeft een relatie die hen bevalt.

Wellicht is de Fok! Datingservice een hulpmiddel voor de mensen die graag een relatie willen.

Man knipt vinger af om aandacht

def en MCPhystoo hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De luikenaar die vorige week dinsdag in het nieuws stond vanwege een afgesneden vinger heeft gelogen. In eerste instantie had de man aan de politie verklaard dat hij overvallen was toen hij zijn auto in de garage wilden parkeren. Uit onderzoek van de politie blijkt daar niets van waar te zijn.

De man zou overvallen zijn in de Rue Laport in Luik. Hij had de hulpdiensten ingeschakeld nadat hij, volgens eigen zegge, overvallen was door drie mannen. Dit zou niet zijn gelukt vanwege het feit dat hij zijn autosleutels over een muurtje heeft gegooid. De politie vond het echter vreemd dat de overvallers de GSM van de man niet hadden meegenomen. Ook vonden ze het vreemd dat de tang waarmee de vinger was afgesneden nog ter plaatse lag. Na wat speurwerk vond de politie uiteindelijk de winkel waar de tang gekocht was. De persoon die de tang gekocht had bleek niemand anders te zijn dan de man zelf!

Het motief van de man is echter nog onbekend. Wel staat vast dat hij al heel wat tegenslagen gehad heeft in zijn leven. Hij zou vervolgd kunnen worden vanwege smaad, maar het is waarschijnlijker dat hij onder medische controle geplaatst wordt.

Peuter overleden na medische fout ziekenhuis

leviathanfd had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 3-jarige peuter is gisteren overleden nadat het ziekenhuis van Luik een fout had begaan. Het jongetje lag in het ziekenhuis vanwege een huidziekte.

De arts, die het jongetje behandelde, smeerde het kind per ongeluk in met een bijtend middel tegen wratten. Daarna liet hij het kind gewoon naar huis gaan.

De toestand van het kind verslechterde al snel en hij moest met spoed in het brandwondencentrum van Brussel worden opgenomen. Daar overleed hij aan zijn verwondingen.

Inmiddels is Justitie begonnen met een onderzoek naar de medische blunder.

Sperma niet zomaar ''iets''

kless had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zaadcellen lijken op hittezoekende projectielen die zich richten op de warmte die wordt uitgestoten door vliegtuigmotoren. Zonder dit mechanisme zouden ze de eicel niet kunnen vinden.

De ontdekking is opvallend, omdat de natuur bij de bevruchting vooral lijkt te vertrouwen op de wet van de grote aantallen. Per zaadlozing komen honderden miljoenen zaadcellen vrij en het lijkt niet meer dan vanzelfsprekend dat er minimaal één de goede kant op zwemt en het eitje vindt.

Deze voorstelling van zaken is echter te eenvoudig, omdat de zaadcel een complexe route moet afleggen en misschien wel een hoger IQ nodig heeft dan de man die hem heeft achtergelaten.

Sperma zoekt intelligent zijn weg


Lees meer over deze sperma-info in het AD-artikel.

'Al Qaeda bouwde aan nucleaire wapens'

De Britse regering heeft de omroep BBC bewijzen gegeven waaruit zou blijken dat de terreurorganisatie van bin Laden, al-Qaeda, eind jaren 90 geprobeerd heeft nucleaire bommen te maken.

Het gaat om tot nu toe geheim materiaal over al-Qaeda-operaties, verzameld door spionnen in Afghanistan. Zij drongen door tot de opleidingskampen van al-Qaeda en onthulden dat Osama bin Laden radioactieve isotopen in bezit had.

Vaticaan wijst New Age sterk af

Het Vaticaan vindt de new-agebeweging verwerpelijk. Aanstaande maandag zal De Heilige Stoel een publicatie doen uitgaan waarin ze de stroming typeert als ,,een van de meest dringende problemen'' waarmee christenen worden geconfronteerd. Volgens Italiaanse media staat in het document van ongeveer negentig pagina's ook dat new age onverenigbaar is met het christelijke geloof

New age is volgens een woordvoerder een gecompliceerd verschijnsel, dat zich voordoet in een samenleving die al in een crisis verkeert.

Het Vaticaanse document dat de New Age veroordeelt, een christelijke bespiegeling op new age, is geschreven door de pauselijke raad voor de cultuur en de pauselijke raad voor de interreligieuze dialoog.


-
New age is een verzamelnaam voor een stroming die filosofie, psychologie, godsdienst en astrologie verenigt en zich concentreert op heelmaking en persoonlijke groei. Oosterse leerstellingen en praktijken, waaronder de boeddhistische zenmeditatie, hebben grote invloed op new age.

Verbod op radardetector komt eraan

Sjoerd, Jurgen, Fully, Brillie en wildhagen hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het bezit en de verkoop van apparatuur die waarschuwt voor snelheidscontroles, de zogenaamde radarverklikkers, wordt naar verwachting vanaf oktober 2003 verboden. Het ministerie van Justitie hoopt tegen die tijd een artikel toe te hebben gevoegd aan het voertuigreglement, waarin precies omschreven staat wat wél en niet in een auto mag zitten; hierdoor kan de apparatuur verboden worden verklaard. Ook wordt de verkoop van de radardetector strafbaar gesteld.

Al jaren hebben achtereenvolgende ministers van Verkeer en Justitie gewerkt aan een verbod op apparaten die automobilisten waarschuwen voor snelheidscontroles. Tegenstanders wezen echter op een artikel uit het Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens waarin staat dat iedereen het recht heeft om radiosignalen op te vangen. Dat is exact wat een detector doet.

In landen als België, Frankrijk en Zwitserland is de radardetector al verboden.

Een aantal politiekorpsen heeft de laatste maanden gewerkt met een nieuw wapen in de strijd tegen hardrijders. Dat maakt in plaats van radarsignalen gebruik van lichtbundels, waardoor radardetectoren hun werk niet kunnen doen.

Volgens het ministerie is het juridisch niet haalbaar laserapparatuur onder het verbod te brengen. Met zo'n schild kunnen automobilisten een schot van een lasergun afweren. Er is geen wet die het gebruik van laserapparatuur in auto's regelt.

Lid parlement speelt tijdens vergadering

urbankid had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tijdens een debat over het Noorse aandeel in ISAF, dat is de vredesmacht in Afghanistan, heeft een televisiecamera Trond Helleland betrapt op het spelen van een vechtspelletje op zijn zakcomputer. Helland is lid van het Noorse parlement. Het geval zou het hele parlement in een kwaad daglicht hebben gesteld aldus Marit Nybakk, lid van de Arbeiderspartij. Tijdens de vergadering werd ook het standpunt over een eventuele oorlog in Irak besproken.

Zijn collega's waren niet te spreken over het gedrag van Helleland. Gedurende zeven minuten lang speelde hij voor het oog van de televisiecamera's het spel Metalion. In het spel moet met lasers op buitenaardse doelen worden geschoten.

Helleland verklaarde zijn zakcomputer te hebben gepakt nadat hij zijn agenda wilde raadplegen, hij kon het spel echter niet weerstaan en begon ermee te spelen. Hij gaf toe dat de situatie erg gênant is, maar beweert toch het debat grotendeels goed te hebben gevolgd.

Kankerpatiënt in Gouda mishandeld

In Gouda is een 56-jarige kankerpatiënt door een groepje jongeren in elkaar geramd. Het slachtoffer, Jaap van Drunen, liep na een chemobehandeling in het Groene Hartziekenhuis naar zijn woning in de wijk Korte Akkeren, toen hij door de groep werd ingesloten. Hij werd door de jongeren in zijn lies getrapt en tegen zijn hoofd gestompt. Het slachtoffer liep hierdoor een gescheurd en gezwollen oor op, een afgebroken tand en een enorme bloeduitstorting in zijn lies. Het stoma van de man, die hij wegens zijn darmkanker heeft, werd wonder boven wonder niet geraakt.

Volgens zijn vrouw is haar man door een lichte dementie de juiste locatie van de laffe mishandeling kwijt. ''Jaap is vanaf het ziekenhuis, via het station het park ingelopen. Ze hebben hem in het Van Bergen IJzendoornpark of voor het Chinese restaurant aan de Walvisstraat te grazen genomen''.

De daders zijn volgens Jaap vier allochtone jongeren. Het zou gaan om een groep jongeren die altijd problemen veroorzaakt bij het station. Volgens de politie wachten zij hun slachtoffers op om ze vervolgens achterna te gaan, te beroven of in elkaar te slaan. Jaap zegt dat de jongens ervandoor gingen toen iemand naar hen schreeuwde. De politie van Gouda is dringend op zoek naar deze persoon en eventuele andere getuigen.

Daar het voor de meesten schijnbaar bijna niet mogelijk is om normaal te reageren is de reageermogelijkheid voor dit bericht uitgeschakeld.

F1: Verstappen verbaast vriend en vijand

22Jarige en Ferrari412T2 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De eerste testsessie van Verstappen voor Minardi is net achter de rug en nu reeds is er sprake van een groot succes. Met een tijd van 1:15.1 was Minardi nog nooit zo snel vertegenwoordigd op het circuit van Valencia. Deze tijd is dus gerealiseerd in de twee jaar oude Minardi PS01 met een 2001 Cosworth motor en -bij gebrek aan een overeenkomst met Bridgestone- op Formule 3000 banden van Avon.

Jos was natuurlijk niet de snelste op de baan, maar dat het oude record van Minardi zó verbeterd zou worden, had niemand vooraf verwacht. Met deze tijd was hij overigens zo'n twee seconden sneller dan rookie teamgenoot Justin Wilson één dag eerder.

En voor de liefhebbers: vanaf 23 februari vind je alle Formule 1 nieuws op onze vernieuwde F1.manager.Fok.nl site!

Limo's oud-dictator Joegoslavië geveild

Daar was ActaniA ook weer, om ons via de newssubmit het volgende te melden:

Drie limousines uit de nalatenschap van de in 1980 overleden Joegoslavische dictator Tito worden op 27 februari geveild. Het Joegoslavische ministerie van defensie, dat vorig jaar besloot dat soldaten in het weekeinde naar huis moesten bij wijze van bezuiniging, hoopt met de veiling honderdduizenden euro's op te halen.

Het gaat om twee verlengde, bullet-proof Mercedessen. Tito gebruikte de limo's op reizen door het land en tijdens parades met bezoekende staatslieden. Het openingsbod voor de beide auto's zal beginnen bij dertig miljoen dinar (500.000 euro) per stuk.

Ook zal er een Rolls Royce Phantom worden aangeboden, die minstens 200.000 euro moet gaan opbrengen. Bij de prijs zijn ook nog zeshonderd reserveonderdelen inbegrepen. Verder worden er nog tien Mercedessen en tien BMW-motoren geveild die door Tito's lijfwachten werden gebruikt.

Na jaren van (burger)oorlogen en corrupt bestuur bedraagt de jaarlijkse begroting van het -ooit machtige- Joegoslavische leger nog slechts zo'n 660 miljoen euro per jaar. Eerder verkocht het leger al een aantal marineschepen en een deel van het onroerend goed, om de begroting nog wat op te kunnen schroeven.

School behandelt 'Idols Jim' als topsporter

De 15-jarige populaire Idol-deelnemer Jim uit Egmond Binnen heeft van zijn school de mogelijkheid gekregen een lesprogramma te volgen dat normaal voor topsportende leerlingen bedoeld is.

Zijn school, het Jac. P. Tijsse College in Castricum, alwaar Jim Bakkum in klas 4C zit heeft hem aangeboden om hem net zo te behandelen als de topsporters die daar op school zitten. Er zitten ook leerlingen die heel erg goed kunnen tennissen en squashen en daar hebben ze speciale faciliteiten voor; bijvoorbeeld vrijstelling voor het maken van repetities, die ze dan later weer kunnen inhalen.

De school die het eerst heel leuk vond dat Jim in het tv-programma zat, ondervindt nu ook wel de negatieve gevolgen van zijn bekendheid. Zo werd onlangs een fotograaf van een niet nader genoemd roddelblad 'vriendelijk doch dringend' verzocht om elders plaatjes te gaan schieten. De school probeert Bakkum te beschermen tegen ongewenste publiciteit. Want hoewel men trots op hem is, is het vóór alles de bedoeling dat hij over gaat en volgend schooljaar zijn havo-diploma haalt. Verder blijft Jim gewoon Jim op school, en hoeft hij niet te rekenen op clementie bij slechte cijfers.

Het verhaal gaat inmiddels wel dat de jonge Idol-ster zijn hoofd tegenwoordig in een shawl moet wikkelen op de weg tussen zijn huis en school. Of dat is om de paparazzi het werk moeilijk te maken of omdat anders de zwijmelende meiden in de sloot rijden, wordt er niet bij verteld. Maar het laat zich raden dat horden pubermeisjes met de week verliefder worden naarmate het jeugdige idool vaker op tv komt en de finale van de talentenjacht dichterbij komt.


Hoe populair de jonge Jim is, blijkt wel uit de talloze fan-pages die op internet over hem te vinden zijn; idols-jim.pagina.nl.

Foto afkomstig van één van de vele Jim fan sites.

Kilometerheffing opnieuw ter sprake

De kilometerheffing moet weer ter sprake komen als er een nieuw Kabinet is, dat stelt de Raad voor Verkeer en Waterstaat in een advies.

Het vorige kabinet van CDA, VVD en LPF moest niets weten van de kilometerheffing en zette een streep door die plannen; het gaf de voorkeur aan een snelle aanleg van spitsstroken.

De Raad voor Verkeer en Waterstaat, die onder leiding staat van PvdA'er F. de Zeeuw, heeft het in het advies overigens nu niet over een kilometerheffing, maar over een 'mobitarief'. Als de heffing er komt zouden autobelastingen en een groot deel van de benzineaccijnzen kunnen verdwijnen.

Candlelight is niet meer

DJ-B had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen avond werd de laatste Candlelight op Sky Radio uitgezonden. Hoewel de sinds 1967 bestaande radioshow nog altijd een trouwe schare luisteraars trok én Van Veen wekelijks zo'n 100 gedichten van luisteraars ontving, wilde de radiozender niet doorgaan met de gedichtenshow. Voortaan zal alleen nog non-stop muziek worden gedraaid.

Jan Van Veen maakte zijn debuut als gedichtenvoorlezer in 1967 op het 'piratenschip' van zeezender radio Veronica. In de jaren 80 verhuisde hij met Candlelight naar de AVRO, om het programma begin jaren 90 bij Sky Radio voort te zetten. Van Veen is nu in gesprek met andere radiozenders, waaronder de regionale publieke omroep van de provincie Utrecht, Radio M. Hij sluit niet uit dat Candlelight op den duur weer op de radio terugkeert.

Voorlopig zullen de luisteraars het echter zonder het zoetgevooisde stemgeluid van Van Veen moeten stellen.

Van Veen ''zong'' soms ook. Zoals op dit oude Veronica singletje

Zelfportret Rembrandt ontdekt

Een nieuw zelfportret van Rembrandt is ontdekt. Het portret is in 1634 geschilderd. Doordat het een aantal maal overschilderd is geweest was tot nu toe onduidelijk of het een echte Rembrandt betrof. Over het zelfportret heen is een Russische edelman geschilderd, onbekend is wie dat heeft gedaan.

Op een foto uit 1935 is te zien hoe de Russische man er uit zag. De Russische edelman is in de jaren 50 van zijn typische kenmerken ontdaan door de toenmalige eigenaar. De persoon die daarna het schilderij in bezit had was zelf restaurator en heeft ook aanpassingen aan het schilderij gemaakt.

In 1994 kwam een foto van het schilderij in bezit van het Rembrandt Research Project. Die namen contact op met de huidige eigenaar en haalden na overleg alle lagen van het schilderij af om te kijken of het een echte Rembrandt betrof.

Levenslang voor 'bomschoenman'

De ''bomschoenen man'' Richard Reid is gisteren in het Amerikaanse Boston tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld. De Brit kreeg de bijnaam 'bomschoenman' nadat hij in december 2001 een vliegtuig op weg naar de VS had geprobeerd op te blazen, door een in zijn schoen verborgen explosief te ontsteken. Hij werd net op tijd overmeesterd door passagiers waardoor 197 mensen ontkwamen aan een zekere dood.

Reid is een bekeerling tot de islam en heeft schuld bekend. Hij zei geen spijt te hebben van zijn daad en nog steeds een groot aanhanger van Osama bin Laden te zijn. Reid was ook een bezoeker van de radicale Londense moskee waar onlangs een inval werd gepleegd door de politie.

Tegen Reid was levenslang plus 30-jaar gevangenisstraf geëist.

Grote uitvaart voor Cor van Hout

De vorige week doodgeschoten top-crimineel Cor van Hout wordt veel grootschaliger uitgeleide gedaan naar zijn laatste rustplaats, dan in eerste instantie werd verwacht.

Er werd vanuit gegaan dat de uitvaart van de ex-Heineken ontvoerder een bescheiden karakter zou hebben. Maar de stoet die vandaag enkele uren door Amsterdam zal trekken, en de koets met de kist zal volgen, bestaat uit zeker 15 limousines. Er worden ruim 2.000 mensen verwacht.

Vanuit uitvaartcentrum Westgaarde wordt het stoffelijk overschot van Van Hout via de Burgemeester Röellstraat - Jan Van Galenstraat - Hugo de Grootplein - Marnixplein en de Jordaan naar begraafplaats Vredehof aan de Haarlemmerweg gereden.

De Amsterdamse hoofdcommissaris Jelle Kuiper noemt de grootschalige uitvaart "een provocatie van de onderwereld". Hij vindt politiebegeleiding daarbij dan ook niet op zijn plaats. Kuiper wil ook dat justitie meer armslag krijgt om dergelijke beroepscriminelen, ''die nog nooit iets postiefs hebben bijgedragen aan de maatschappij'', bij leven harder aan te pakken. Hij denkt daarbij aan het weigeren van allerelei vergunningen en het deels opheffen van de privacy van de grote jongens uit de onderwereld.

De burgemeester van Amsterdam, Job Cohen, zei ook met verbazing kennis te hebben genomen van grote uitvaart en de uitingen over Van Hout: "Ik zet grote vraagtekens bij de romantisering van een persoon met zo'n levensloop''.

Tijdens de ter aarde bestelling van Van Hout zal ondermeer misdaadverslaggever Peter R. de Vries een toespraak houden.

Mogelijke rechtzaak tegen Harry Potter

ABC-tje vertaalde voor ons het volgende bericht:

Mogelijk dreigt er een rechtzaak tegen de mensen die de huiself Dobby in de tweede film van Harry Potter, Harry Potter en de geheime kamer, hebben gecreërd. Een Russisch advocatenkantoor onderzoekt op dit moment de mogelijkheden voor een rechtszaak.

De makers van de special-effects van Warner Bros zouden niemand minder dan president Vladimir Poetin als voorbeeld hebben gebruikt bij het creëren van de lieve, zorgzame maar lelijke huiself Dobby. Het gaat zelfs zo ver dat er vanuit Rusland, websites over Harry Potter worden bestookt met boze e-mails. Ook de media maakt melding van de gelijkenis tussen de twee. Uit een recente poll van de BBC bleek dat maar liefst zevenduizend Britten de gelijkenis zagen.

In het originele bericht vindt u een foto van de twee naast elkaar afgebeeld.

Lang Leve Mandela?

Dat door een x aantal jaren gevangenis je hersenen niet zijn aangetast is wel gebleken nu Nelson Mandela, Nobelprijs winnnaar van de Vrede, Bush dom en arrogant noemt. Misschien heeft hij wel iets teveel eigendunk gekregen, maar ja, in de gevangenis moet je respect afdwingen met bluf en daden, dus daar houd je uiteindelijk wel een tik aan over. Maar heeft Mandela nu gelijk? Is Bush dom en arrogant?
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.