FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 30 januari 2003

Kabinet vindt resolutie onnodig voor ingrijpen Irak

Farzin herschreef voor ons het volgende bericht:

Het kabinet vindt dat een resolutie van de Veiligheidsraad niet noodzakelijk is voor een oorlog tegen Irak. Wel vindt het kabinet dat een nieuwe resolutie "de sterke voorkeur" heeft, aldus het kabinet, namens demissionair minister Jaap de Hoop Scheffer, in een brief aan de Kamer.

Dit standpunt van het kabinet kan problemen opleveren, aangezien de PvdA een nieuwe resolutie absoluut noodzakelijk acht. Ook ontkent het kabinet dat steun aan de planning van de nieuwe oorlog door de NAVO betekent dat Nederland ook mee gaat doen.

De brief van het kabinet aan de Kamer.

Amerikaanse spermabanken doen goede zaken

Scans had ons via de newssubmit het volgende te melden

Amerikaanse spermabanken doen momenteel, als gevolg van de dreigende oorlog met Irak, goede zaken. Waarom? Militairen die naar de Golf gaan, kunnen namelijk tegen een zeer sterk gereduceerd tarief of soms zelfs geheel gratis, hun zaadcellen bij bijna alle spermabanken in bewaring geven.

Aanvallen met chemische wapens kunnen een slechte invloed op je vruchtbaarheid hebben en wil je bij terugkomst toch nog kinderen, dan komt zo'n 'oud' kwakkie natuurlijk goed van pas.

Volgens een woordvoerder van een grote spermabank staat de telefoon al dagen roodgloeiend. Inmiddels hebben al 40 militairen gebruik gemaakt van het aanbod.

Leeuwin bijt arm van vrouw af

The Brain vertaalde voor ons het volgende bericht:

Een leeuwin in een Spaans dierenasiel heeft de arm van een Britse toeriste afgebeten, nadat de 54-jarige vrouw een muurtje op klom en haar vingers in de kooi stak. Dit is gemeld door lokale media.

"De vrouw klom op de drie meter hoge muur. Ze klom tot aan de top en stak haar vingers door de tralies. Toen greep Martha, een van de leeuwinnen, haar vingers, trok haar verder naar binnen en beet haar hele arm af" aldus Serafin Domenech, eigenaar van het El Arca asiel vlakbij Alicante.

De vrouw, die samen met een groep Britse toeristen in het park was, is overgebracht naar een nabijgelegen ziekenhuis.

Man uit Zoetermeer bekent overval op benzinestation

Intronic, poktor en mregeling hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Donderdag is door de persofficier van justitie A. Rijsdorp bekendgemaakt dat een 19-jarige man heeft bekend dat hij het benzinestation in Zoetermeer heeft overvallen. Bij deze overval werd een 52-jarige medewerkster van het benzinestation doodgeschoten.

Het gaat om een van de twee mannen die twee dagen na de overval door de politie werden aangehouden. De andere verdachte, een 20-jarige man, was zijn handlanger. Het motief van de overval was alleen om aan geld te komen. Daarbij werden ook een paar pakjes sigaretten gestolen.

Het onderzoek van de politie gaat voorlopig nog in volle omvang door.

IAEA: "Irak schendt resolutie niet"

Farzin herschreef voor ons het volgende bericht:

De directeur van het Internationaal Atoomagentschap, El-Baradei, vindt dat Irak resolutie 1441 van de Veiligheidsraad niet geschonden heeft. Eerder lieten Amerika en Groot-Brittannië weten dat Irak volgens hen de resolutie wel heeft geschonden, omdat het land volgens Hans Blix onvoldoende meewerkt.

El-Baradei zegt dat Irak redelijk meewerkt bij de speurtocht naar atoomwapens. Wel uitte hij kritiek op de medewerking van Irak bij het zoeken naar chemische en biologische wapens. Daarbij voegde hij toe dat de wereldgemeenschap zich meer op het regime in Noord-Korea moet richten dan op het regime in Irak.

Amerikaanse helikopter neergestort

Farzin vertaalde voor ons het volgende bericht:

Een Amerikaanse helikopter, een "Black Hawk" is in Afghanistan neergestort. Daarbij zijn meerdere Amerikaanse militairen om het leven gekomen. Dat heeft een woordvoerder van het Amerikaanse Centrale Commando gemeld.

Daarbij werd ook gezegd dat de helikopter waarschijnlijk niet is beschoten, en dat de crash niets te maken heeft met de vuurgevechten die zich daar de afgelopen tijd plaatsvonden.

Het is niet bekend hoeveel mensen er precies in de helikopter zaten.

Hoogspanningskabel redt leven tiener

Een tiener uit Kansas City werd tijdens een auto ongeluk ongeveer 7,5 meter de lucht in geslingerd. Halverwege zijn vlucht kon hij zich vastgrijpen aan een hoogspanningskabel. Een luttele 20 minuten later kon hij naar beneden worden gehaald.

Zijn vader reageerde: "Ik werd gebeld dat zijn leven aan een draadje hing. Ik had alleen niet verwacht dat ze dat letterlijk bedoelden!"

Hier kun je een foto zien.

Met dank aan Pirke, die dit bericht vertaald aan ons submitte!

Mandela: Bush is dom en arrogant

Bush gedraagt zich kortzichtig en arrogant. Dit heeft Nelson Mandela, oud-president van Zuid-Afrika en winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede gezegd in een toespraak voor het Internationaal Vrouwenforum. Ook heeft hij de bevolking van Amerika opgeroepen de straat op te gaan tegen een oorlog tegen Irak en Bush niet te herkiezen.

Eerder heeft Mandela zich al kritisch uitgelaten over het Amerikaanse beleid ten opzichte van Irak, maar niet eerder heeft hij zich in dergelijke bewoordingen uitgelaten. "Een wereldmacht met een president die (...) niet in staat is helder na te denken wil de wereld in een holocaust storten."

Onze dank gaat uit naar Farzin voor het herschrijven van het bericht. Ook bedanken wij mast3r, Needler, _Maarten_, nyrem en Dio voor het submitten van het bericht!

Grote brand bij Philips Stadskanaal

Murphy23x, Ocbar, Fester, whie, DeBoerderij en Fragnatia hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een grote brand heeft het gebouw van Philips Stadskanaal vandaag in de as gelegd. Bij deze divisie van Philips werden halfgeleiders geproduceerd. De straten in de omgeving zijn afgezet, vanwege de hevige rookontwikkeling. Ook heeft de brandweer een asbestalarm afgegeven. De brand is inmiddels onder controle.

Het is overigens niet de eerste keer dat er een brand was bij het concern. Al eerder, met Kerstmis, zorgde een brand voor miljoenen aan schade.

2 Euro voor kinderen slachtoffers van Stalin

De Russische Doema heeft na twaalf jaar van uitstellen eindelijk een wet in werking gesteld die de kinderen van slachtoffers van Stalin's schoonmaakacties een vergoeding geeft. Deze vergoeding houdt in dat alle slachtoffers een dikke twee euro, een gratis treinkaartje per jaar, vijftig cent korting op medicijnen en gratis kunstgebitten krijgen.

De vergoeding, die zelfs voor Russische standaarden karig is, is het meest recente resultaat van het compensatieproces dat door communisten en rechtse partijen geblokkeerd wordt. Rusland probeert de misdaden uit het communistische tijdperk zoveel mogelijk in de doofpot te stoppen. De FSB, voorheen KGB, is weer een geliefd instituut en verantwoordelijken willen niet spreken over gruwelijkheden die de Sovjet soldaten in de tweede wereldoorlog hebben aangericht.

Het was in principe al mogelijk om enkele honderden euro's te krijgen, maar hiervoor moeten drie getuigen aangevoerd worden. In vrijwel elk geval waren deze getuigen echter dood of vermist. Nu de rechtbanken sinds vorig jaar de slachtoffers gelijk begonnen te geven, heeft de Doema de nieuwe wet moeten aannemen. Critici zeggen dat de twee euro alles is wat ze zullen krijgen, aangezien de rest van de voordelen al in het standaard pensioen zit.

Valeriya Dunayeva, 65, van mensenrechtengroep "Memorial", zei dat ze woedend was toen deze wet werd aangenomen. Haar moeder werd in 1941 neergeschoten en haar vader verdoordeeld tot 25 jaar in Siberie als politieke gevangene. Zij en haar broer werden in een staatsweeshuis opgevoed waar ze regelmatig misbruikt werden. "Tegenwoordig wil niemand in Rusland de vreselijke misdaden uit het verleden erkennen," zei ze. "Er zijn alleen al in Moskou 17.000 mensen die hun ouders zijn kwijtgeraakt tijdens Stalin's regime, maar de overheid doet alsof we niet bestaan."

Onze dank gaat uit naar tsuihark voor het vertalen en herschrijven van dit artikel!

Ziekenhuis: baby moet condoom gebruiken

Een jongetje van twee maanden oud uit Noorwegen heeft een brief gekregen waarin hem wordt verteld dat hij tijdens 'de daad' een condoom moet gebruiken. Ook vermeldt de brief dat het resultaat van de test op geslachtsziektes negatief was.

De ouders van baby Even Andreas waren stomverbaasd toen ze een brief van het ziekenhuis in de stad Finnmark kregen, waarin stond dat hun zoon geen Chlamydia had opgelopen. De resultaten van de test die het kind wel had ondergaan, een ogentest, zijn door ziekenhuismedewerkers aangezien voor de resultaten van een test op geslachtsziektes.

"Statistieken wijzen uit dat jongeren in Finnmark eerder beginnen met seks dan anderen in Noorwegen, maar dit was volgens mij een beetje tè vroeg," aldus de vader van Even.

Inbreker vlucht in ambulance

Planethugo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 22-jarige man uit het Belgisch-Limburgse Lommel heeft gisteren een ambulance gestolen om uit de handen van de politie te blijven.

De man werd betrapt bij een inbraak in een klooster, waarbij hij ook nog eens zijn hand verwondde aan een gebroken ruit. De broeders van het klooster vonden de man en waarschuwden de politie en ambulance. Ze hebben hem zelfs gevraagd om zich in te treden bij het klooster, maar dat weigerde de man.

De man ging zonder enig verzet mee naar het ziekenhuis waar hij behandeld werd. Na de behandeling slaagde hij erin om in een gereedstaande ziekenauto te vluchten. Uiteindelijk kon de politie hem een paar uur later te voet aanhouden. De ambulance werd achtergelaten in Bergeijk; hij was ermee tegen een muur gereden.

Cel voor man die eigen keel doorsneed

MsX, MartiniMeister, Fragnatie en Fireman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 45-jarige ontuchtpleger die gisteren in de rechtbank zijn keel doorsneed, is door de rechter veroordeeld tot 30 maanden gevangenis. Tijdens het voorlezen van het vonnis sprak de rechter van een traumatische en vernederende ervaring voor het 9-jarige slachtoffertje.

De advocaat van de verdachte meldt dat zij in beroep zullen gaan tegen het vonnis. De verdachte beklaagt zich erover dat hij voor leugenaar werd uitgemaakt. Ook meldde de advocaat dat zodra de verdachte de kans krijgt, hij een nieuwe poging tot zelfdoding zal doen.

Namens de verdachte heeft zijn advocaat ook verteld over hoe hij het mes bij de rechtzaak naar binnen heeft gesmokkeld. Het was een zelf in elkaar gezet scheermesje dat de man tijdens z'n verblijf in het Huis van Bewaring had gemaakt.

Ministerie huurt penthouse voor Balkenende

Sjoerd had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Catshuis, dat als kantoor gebruikt wordt door de minister-president, wordt momenteel verbouwd. Ter vervanging heeft het ministerie van Algemene Zaken daarom een zeer luxe penthouse voor demissionair premier Balkenende gehuurd in Den Haag. De huurkosten voor dit penthouse: 7.000 euro per maand.

Volgens een makelaar, die al vaker aan ministers heeft verhuurd, is er in heel Den Haag geen "duurder en mooier appartement te krijgen". In het penthouse bevinden zich twee badkamers en het heeft ook vier terrassen. De woonkamer alleen al heeft een oppervlakte van 98 m², royaal meer dan een gemiddeld vierkamer-appartement.

Volgens de RVD verblijft Balkenende er "ten minste één keer per week", en heeft het optrekje vooral een representatieve functie. Zo kan er worden gedineerd en overlegd met belangrijke gasten. Balkenende woont zelf in Capelle aan den IJssel.

Vijf jongeren verdacht van reeks inbraken

kibber herschreef -waarvoor dank- en meldde het volgende bericht, via de newssubmit:

De regiopolitie Amsterdam-Amstelland heeft vijf jongens van 15 jaar oud opgepakt op verdenking van- of betrokkenheid bij ruim 20 inbraken en/of pogingen daartoe.

Drie van hen werden afgelopen zaterdagnacht opgepakt, toen ze probeerde in te breken bij een bedrijf in de Amsterdamse straat Onder de Bogen. De buit, die voor een groot deel bestond uit computers, was al klaar gezet in de bosjes om later meegenomen te worden. Toen de politie arriveerde, kwamen de jongens net het gebouw uit. De drie konden na een korte achtervolging door de agenten worden aangehouden en zijn ingesloten voor verder verhoor. Tijdens dit verhoor bekende de jongens betrokken te zijn geweest bij nog vele andere inbraken.

Na een hierop volgend onderzoek van de politie bleek dat er nog twee handlangers, van eveneens 15 jaar, een grote rol hadden gespeeld bij de inbraken. Volgens de politie zijn deze twee inmiddels ook al voorgeleid voor de officier van justitie. De andere drie waren al voorgeleid en werden met een procesverbaal heengezonden, in afwachting van verdere stappen van justitie.

Volgens de politie is het onderzoek nog niet afgerond.

Plaatsen om sex te hebben!

Via een doorstuur email van een BrEaZahgUrl collega krijg ik iets leuks!
Het is een email die over het algemeen alleen door blonde dames wordt gestuurd en er heilig in geloven (denk aan het "hotmail stopt als je dit niet doorstuurd) dat als je dit niet doorstuurd en iets verschrikkelijks met je gebeurt.

De persoon in questie van wie ik deze, toch wel "geile" email kreeg, is een mooie cassiere bij ons Konmar Filiaal. Al enige tijd hebben we veel oogcontact en zitten we vrijdagsmiddag vaak in de kroeg.

Na het intoetsen van mijn Hotmail wachtwoord verschijnt mijn eerste nieuwe mail : top 10 van de beste sex!

Dus.......
Is dit een hint? Ik kan altijd goed met haar ouwehoeren en zelf laatst in een dronken bui in de kroeg had ik het met haar over een trio
Ik open de email en het eerste wat ik zie zijn honderden mail adressen aan wie deze email al voor mijn gezonden is. Het ziet er naar uit dat dit een hele grote orgie wordt met allemaal breezersletjes van 15/16 jaar!

Eenmaal in het midden van de pagina gekomen zie ik een mooi roze kleurtje. ?? Roze?? Is dit een homo mail? nee het is de kleur van het ooohh zo lieve en ontschuldige meisje die haar ontmaagding een paar jaar terug door "David" wil verbergen!

Nou cumt het, de email :

Top 10 Plaatsen om sex te hebben

1. In je bed
2. In het bed van je ouders
3. In zijn auto
4. Op een wasmachine die draait
5. In een heet bad
6. Op het strand,in het zand
7. Op een comfortabele bank,en de tv aan
8. Op een waterbed
9. Onder de douche
10.In de regen

Top 10 Plaatsen om GEEN sex te hebben

1. In de bioscoop
2. In een auto........als je rijdt
3. Waar al je vrienden bij zijn
4. In een telefooncel
5. In het bed van je beste vriend
6. In het huis van je grootmoeder
7. Op school
8. In je vieze kelder
9. Op straat
10.Als je online bent

Het emailtje gaat nog ff door met wat je wel tegen hem/haar kan zeggen na de daad en of je dit mailtje alsalsalsjeblieft wil doorsturen anders komen al je dromen niet uit

Mijn reply op dit mailtje naar haar was :

Hoi
Vrijdag,sybs,wc,1500
Doei

Ik ben heel benieuwd waar dit morgen op uit draait! Het antwoord vind je morgen hier in een reactie

Wielrennen: Armstrong toch niet naar WK

Bij nader inzien zal Lance Armstrong toch niet meedoen aan de wereldkampioenschappen wielrennen, begin oktober in het Canadese Hamilton. ,,Alles draait om de Tour'', aldus de Amerikaan tijdens de presentatie van US Postal.

Vorig jaar zei de viervoudig tourwinnaar nog dat hij na jaren afwezigheid weer eens een gooi naar de regenboogtrui wilde doen. Armstrong, wereldkampioen in Oslo in 1993, liet de afgelopen jaren de WK steevast lopen maar leek geïnspireerd door de locatie in 2003, Hamilton, niet ver van de Amerikaanse grens.

,,In eerste instantie dacht ik: ja, ik doe mee, maar bij nader inzien vind ik het toch geen goed idee'', aldus de kopman van US Postal in Santa Barbara.

Hij verklaarde dus dat alles draait om het winnen van de Tour, als hij dit jaar kan winnen treedt hij in de voetsporen van het illustere viertal Anquetil, Merckx, Hinault en Indurain, allen vijfvoudig winnaar. Als altijd keek hij voorzichtig vooruit. ,,De Tour wordt spannender dan andere jaren wegens de kortere tijdritten en minder aankomsten bergop. Daarbij verwacht ik veel van Team Telekom.''

Ook olie aangespoeld op strand Zuid-Holland

De olievervuiling aan de Nederlandse kust heeft zich uitgebreid naar Zuid-Holland. Een woordvoerster van Rijkwaterstaat Directie Noordzee verklaarde dat er zeker 10.000 liter olie is aangespoeld op stukken Noordzeestrand bij Goeree, 's-Gravenzande, Ter Heijde en Monster.

Rijkswaterstaat wil zo snel mogelijk beginnen met de olievlekken op te ruimen. Het probleem is echter dat Rijkswaterstaat over drie voertuigen die er voor geschikt zijn, beschikt. Alledrie zijn ingezet in Zeeland, waar eerder deze week olie aanspoelde. Zodoende is het nog onduidelijk wanneer de schoonmaakoperatie kan beginnen.

Mogelijk is de aangespoelde olie afkomstig uit het Noorse vrachtschip Tricolor. Dat schip zonk half december in het Nauw van Calais na een aanvaring in dichte mist met een containerschip uit de Bahama's. Naderhand voer er tot drie keer toe een boot tegenaan.

Van der G. wil gesprek met familie Fortuyn

Sjoerd, Eddow, Spinaze2 en qltel hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Marten Fortuyn, de broer van de vermoorde Pim Fortuyn, zegt dat Volkert van der G. met de familie van Pim Fortuyn wil praten. De advocate van Van der G., B. Böhler ontkent dit. Marten Fortuyn verklaarde dat de familie het verzoek kreeg doorgespeeld via het Openbaar Ministerie.

"Voorlopig hebben we daar geen behoefte aan", zegt Marten Fortuyn. "Er wordt nog over overlegd." Fortuyn zei verder dat de advocaten van Van der G. bij het gesprek aanwezig willen zijn. "Daar hebben we überhaupt geen zin in." De familie wil ook vermijden dat de vermeende moordenaar van Pim Fortuyn het gesprek gebruikt om in een goed daglicht bij de rechtbank te komen.

Van der G.'s advocate zei dat haar cliënt niet heeft aangegeven dat hij een gesprek wil. Zijn advocaten hebben in december een brief gestuurd naar de advocaat van Marten Fortuyn. Daarin reageerden ze op een eerder verzoek van Marten Fortuyn om met Volkert van der G. te praten.

In die reactie werd gevraagd of Marten Fortuyn deze wens nog steeds had en als dat zo was onder welke omstandigheden zo'n gesprek eventueel zou moeten plaatsvinden. "Op die brief hebben we nooit antwoord gekregen", zegt Böhler. "Dus we gaan er van uit dat Marten Fortuyn geen gesprek wil."
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.