KankerpatiŽnt in Gouda mishandeld

In Gouda is een 56-jarige kankerpatiŽnt door een groepje jongeren in elkaar geramd. Het slachtoffer, Jaap van Drunen, liep na een chemobehandeling in het Groene Hartziekenhuis naar zijn woning in de wijk Korte Akkeren, toen hij door de groep werd ingesloten. Hij werd door de jongeren in zijn lies getrapt en tegen zijn hoofd gestompt. Het slachtoffer liep hierdoor een gescheurd en gezwollen oor op, een afgebroken tand en een enorme bloeduitstorting in zijn lies. Het stoma van de man, die hij wegens zijn darmkanker heeft, werd wonder boven wonder niet geraakt.

Volgens zijn vrouw is haar man door een lichte dementie de juiste locatie van de laffe mishandeling kwijt. ''Jaap is vanaf het ziekenhuis, via het station het park ingelopen. Ze hebben hem in het Van Bergen IJzendoornpark of voor het Chinese restaurant aan de Walvisstraat te grazen genomen''.

De daders zijn volgens Jaap vier allochtone jongeren. Het zou gaan om een groep jongeren die altijd problemen veroorzaakt bij het station. Volgens de politie wachten zij hun slachtoffers op om ze vervolgens achterna te gaan, te beroven of in elkaar te slaan. Jaap zegt dat de jongens ervandoor gingen toen iemand naar hen schreeuwde. De politie van Gouda is dringend op zoek naar deze persoon en eventuele andere getuigen.

Daar het voor de meesten schijnbaar bijna niet mogelijk is om normaal te reageren is de reageermogelijkheid voor dit bericht uitgeschakeld.