Belgische boer krijgt snelheidsboete

sop gooide het volgende artikel geheel vertaald in de newssubmit, waarvoor dank:

Een Belgische boer heeft een bekeuring gekregen voor een snelheidsovertreding op de snelweg. Niet in zijn ferrari, nee, maar met zijn tractor!

Marc Veys kreeg een boete van bijna vijftig euro omdat hij op de ringweg in Den Haag harder reed dan 100 kilometer per uur. Veys heeft echter bezwaar aangetekend omdat hij nog nooit in Den Haag is geweest en zijn tractor ook niet harder kan dan 10 kilometer per uur.

Veys is verbaasd over de foto van de overtreding, aangezien het kenteken inderdaad dat van hem is. Maar hij blijft volhouden dat hij het niet is geweest omdat hij meer dan 150 kilometer van Den Haag woont, namelijk in het Belgische Wodecq.

Aan een krant vertelde hij: "Ik snap niet dat ik beboet wordt voor een snelheidsovertreding op een snelweg met een oude tractor, die amper 10 kilometer per uur, zelfs niet met bergaf, wind in de rug en kroeg in zicht. En waarom zou ik met de tractor naar Den Haag gaan? Belachelijk. Ik steek alleen de weg voor mijn huis over om op mijn land te komen."

Omdat hij weigert te betalen heeft de politie de boete verhoogd naar honderd euro. "Ik heb een advocaat gevraagd om mijn zaak te behartigen. Dit neem ik niet!" aldus de nog altijd weigerende meneer Veijs.