FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 11 januari 2003

Website RIAA.org gehacked [update]

Backliner, Sander86, dupondje, anaEiD, Horus, Elmo, TypeOPeter en Eddo meldden ons via onze newssubmit dat de website van de Recording Industry Association of America, RIAA (http://www.riaa.org), gehacked is. Dit zou gisteravond rond 22:50 zijn gebeurd.

Op de website staat te lezen:
RIAA - 0wn3d by.... ;p
oooh riaa want's to hack Filesharing Users / Servers ? - better lern to secure your own server...
Sorry Admin - had to deactivate ur accounts - they'll be reactivated after 2 hours

greetz : Rage_X, BRAiNBUG, SyzL0rd, BSJ, PsychoD + all the others who want to stay anonymous :]
wanna contact ? h4x0r0815@mail.ru
Ook hebben de hackers op de website allerlei file-sharing programma's neergezet.

De website is inmiddels offline gehaald. Klik op het screenshot hieronder om een uitvergrote versie te zien.


Screenshot is eigendom van: 'Backliner'.


Update
Inmiddels is de site weer online en ziet hij er weer normaal uit.

Spermadonor moet alimentatie betalen

wildhagen, kibber, opaturf en Bushmaster hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een rechtbank in Stockholm heeft bepaald dat een Zweedse spermadonor alimentatie moet betalen voor de kinderen die met zijn zaad zijn verwekt.

De 36-jarige man had sperma afgestaan aan een lesbienne, die door zijn zaad drie kinderen kreeg. Na de geboorte van de kinderen begon de vrouw een rechtszaak over het vaderschap. Tegenover de rechter erkende de donor de biologische vader van de drie kinderen te zijn, wat voor de rechtbank reden was om de man tot alimentatie te verplichten.

De donor heeft verklaard tegen de uitspraak in beroep te gaan. Zijn advocaat zegt dat de zaak belangrijke juridische vragen op roept over de rol van spermadonoren, vooral met betrekking tot vaderschap dat zonder seksuele gemeenschap tot stand is gekomen.

Darts: Uitslag Van Barneveld - King

Op het officieuze WK Darts, The Embassy, is Raymond van Barneveld doorgedrongen tot de finale. In een boeiende halve finale wedstrijd tegen Mervyn King won 'barney' ogenschijnlijk eenvoudig met 5-2.

Voor de verplichte pauze na 4 sets (Raymond leidde toen met 3-1) gooide Van Barneveld een ongelooflijk hoog gemiddelde van ruim 108 per drie pijlen. Na de pauze kon de Hagenaar dat niet voortzetten en verloor hij de vijfde set. Op tijd hervond de twee-voudig Embassy winnaar zichzelf en gooide hij de partij alsnog uit.

In de finale zal Raymond van Barneveld uitkomen tegen de Welshman Ritchie Davies.

Grote druk VS op Belgische genocidewet

België ondervindt grote druk van de Verenigde Staten om de genocidewet te wijzigen. De zuiderburen kunnen met deze wet voor schendingen van de mensenrechten vervolging mogelijk maken over heel de wereld.

Op deze manier kunnen dus ook politici of militairen van de VS berecht worden. Al eerder blokkeerde Washington het Internationale Strafhof in Den Haag en werd er zelfs een 'Den Haag-invasiewet' aangenomen om Nederland binnen te vallen, mocht er een Amerikaans burger worden berecht.

Ashcroft, Amerikaans minister van Justitie, heeft bij zijn Belgische collega Verwilghen zijn "grote zorg" met betrekking tot deze Belgische wet bekendgemaakt. Een commissie van de Belgische Senaat onderzoekt nu of er aanpassingen op de wetgeving nodig zijn. Diverse senatoren zouden onder sterke druk zijn gezet door Amerikaanse diplomaten, aldus het Brusselse dagblad La Libre Belgique.

46 doden bij vliegtuigcrash vlucht 222

Het vliegtuig dat eergisteren tijdens vlucht 222 in het Amazone-oerwoud neergestort is, is vanmiddag teruggevonden door helikopters van de luchtmacht.

De Fokker F-28 vervoerde 46 mensen. Er zijn geen overlevenden gerapporteerd, aldus kolonel Juan Rodrigues, hoofd van Reddingsoperaties.

Het vliegtuig is op 10.900 voet hoogte tegen een heuvel gevlogen ten noorden van Chachapoyas in het gebied Cerro Coloque.

Volgens het ministerie van Buitenlandse zaken zaten er ook twee Nederlanders in het vliegtuig. Het gaat vermoedelijk om twee mannen uit Den Haag van ongeveer 35 en 37 jaar oud. Het ministerie licht de familie in.

Noord-Korea houdt zich niet aan verdragen

Noord-Korea mag, wanneer ze dat willen, weer rakettesten uitvoeren. Dit meldde een Noord-Koreaanse gezant in Peking vandaag. Hiermee morrelt Noord-Korea aan een in 1999 overgekomen verdrag op rakettesten.

Gisteren maakte Noord-Korea al bekend het internationale verdrag dat de verspreiding van kernwapens verbiedt op te zeggen. Dit zorgde internationaal voor veel bezorgdheid. Vandaag werd de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties ingelicht over het opzeggen van het verdrag. Choe Jin-Su, een Noord-Koreaanse gezant, herhaalde opnieuw dat het nucleaire programma alleen voor vreedzame doeleinden zal worden gebruikt, "maar wat er in de toekomst gebeurt hangt van de VS af."

55-jaar oude vrouw in Playboy Brazilië

In Brazilië zal de 55-jarige "Girl from Ipanema" opnieuw op de Playboy cover verschijnen. Helo Pinhero, die 15 jaar geleden voor het eerst in de Playboy verscheen zal samen met haar jongste dochter Ticiane voor de Playboy poseren.

In de eerste instantie wilde Playboy Ticiane in haar eentje in de maart-editie laten verschijnen, maar de 24-jarige actrice wilde dat alleen met haar moeder bij haar zijde.

De zangeres Helo Pinhero zong de in Brazilië bekende Bossa Nova song toen ze ze een tiener was in 1962.

Politicus in Malawi gestenigd inzake vampieren

In Malawi hebben honderden mensen Eric Chiniwaya, een politicus van het aan de macht zijnde UDF (United Democratic Front) uit zijn huis getrokken en gestenigd. Ze betichtten hem van het onderbrengen van vampieren.

De bevolking denkt dat de overheid heult met vampieren en dat de recente vampiermoorden het gevolg zijn van een samenzwering tussen de overheid en vampieren om bloed te verzamelen voor Internationale hulporganisaties.

Chiwaya is met ernstige verwondingen aan zijn gezicht en lichaam in het ziekenhuis opgenomen. Hij zegt dat de menigte hem met stenen en andere voorwerpen heeft bekogeld, en hem voor vampier uitmaakten.

Eerder was een man doodgestenigd omdat men dacht dat hij een vampier was, en drie priesters waren aangevallen door inwoners in het zuiden.

De overheid ontkent de samenzweringstheorie.

Hamburger in New York kost 41 dollar

In New York is er sinds donderdag een hamburger van 560 gram te verkrijgen. Niet zo speciaal natuurlijk, maar het gaat dan ook om de prijs van de hamburger: 41 dollar.

Speciaal aan deze hamburger is het feit dat deze gemaakt is van speciale runderen, de zogenaamde Kobe-koeien. Deze runderen, ingevoerd uit Japan, hebben wel een zeer speciaal leven gehad: elke dag staat er bier op het menu en een massage. Dat laatste zorgt ervoor dat het vlees goed mals blijft.

De hamburger wordt geserveerd met verse sla, champignons en zelfgemaakte ketchup, mosterd en frietjes.

Met dank aan BaRdman, die ons dit artikel vertaald submitte!

Dierentuin in 'nevelen' gehuld

Detulp050 vertaalde dit artikel en gooide het in de newssubmit, waarvoor dank!

De directie van een dierentuin in Engeland overweegt haar personeel uit te rusten met een gasmasker, nadat een groep 'winderige' Oerang-Oetangs de smaak van spruitjes flink te pakken heeft gekregen.

De apen in de Dudley dierentuin hebben de verzorgers de afgelopen dagen flink de wind van voren gegeven doordat zij de laatste dagen voornamelijk spruitjes hebben gegeten die nogal over de datum waren. De spruitjes zijn een gift van de lokale supermarkt die de geuropwekkende groente over had na tegenvallende verkoop in de supermarkten afgelopen kerst.

"Oerang Oetangs zijn normaliter al enigszins winderig, maar vanwege de spruitjes die ze hebben gegeten is er meer sprake van wervelwinden. De verzorger met het kortste strootje mag de hokken aan het einde van de week uitmesten," aldus een apenverzorger.

Jongen sleept dode man onder auto mee

Een Litouwse tiener heeft een voetganger aangereden, maar realiseerde zich pas wat er gebeurd was toen hij zijn auto voor zijn huis parkeerde.

De achtienjarige Tadas Strumskis, die al vier keer gezakt is voor zijn rijexamen, raakte een 64-jarige man in de stad Rokiskis. De jongeman zei dat hij wel gevoeld had dat hij iets had geraakt met zijn Audi, maar hij dacht dat er niets aan de hand was.

Pas toen Tadas de oprit van zijn ouderlijke woning opreed en uit zijn auto stapte zag hij de twee voeten van de inmiddels overleden man onder zijn auto uitsteken. De man bleek meer dan twee kilometer onder de auto klem te hebben gezeten.

Volgens een agent had Tadas helemaal niet achter het stuur moeten kruipen. Er is echter tot op heden echter nog geen aanklacht ingediend tegen de jongen.

Met dank aan Detulp050 die ons dit verhaal geheel vertaald aanleverde.

Boete AH-medewerkers betaald door Bernhard

_michiel_ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zoals eerder beloofd zal Prins Bernhard de geldboete van de Albert Heijn medewerkers betalen. "Gezegd is gezegd", aldus de 91-jarige prins in De Telegraaf.

Gisteren veroordeelde de rechter de AH-medewerker tot een boete van 600 euro, waarvan 300 euro voorwaardelijk, voor het mishandelen van een overmeesterde dief.

18.000 euro aan parkeerboetes verzameld

Lumban had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Schotse vrouw heeft voor ruim 18.000 euro aan parkeerboetes verzameld door haar auto over een periode drie jaar vrijwel iedere dag op dezelfde plek in Glasgow illegaal te parkeren. Twee andere auto's in haar familie hebben ook nog eens voor 12.000 euro aan boetes gezorgd.

Dagelijks lopen parkeerwachten langs de auto en schrijven een bekeurig uit, aldus de politie. De verschuldigde boete bestaat voor een groot deel uit kosten die de gemeente maakt om deurwaarders naar haar toe te sturen. Een seizoenskaart voor een nabijgelegen parkeerplaats kost overigens 2700 euro.

Heb jij al een oma geadopteerd?

Black-Death had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wie altijd al een oma uit de Oekraïne of Roemenië had willen hebben kan nu via de internationale hulporganisatie Dorcas een oudje financieel adopteren. Op de website Dorcas.nl adverteert de organisatie met verschillende triest kijkende bejaarden.

Volgens woordvoerder Henk Lubbers hebben al vijftig mensen interesse getoond. Het zijn vooral ouderen die hun lotgenoten willen bijstaan. Voor 22,70 euro per maand kunnen zij al een redelijk bestaan hebben. Voorlopig kan er alleen gekozen worden uit bejaarden uit Roemenie, Oekraïne en Ethiopië.

Pianist veroordeeld voor smokkel

detulp050 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Nederlandse pianist is vandaag begonnen aan zijn 18 jaar in de cel, nadat hij gisteren veroordeeld is wegens het smokkelen van drugs met een waarde van ongeveer 2 miljoen euro.

De 36-jarige pianist uit Amsterdam moest vandaag verschijnen voor de rechtbank van Chelmsford. Hij had de XTC onder de vloer van zijn Citroën meegenomen, maar was ontdekt door de douane.

"Deze veroordeling is een nieuw succes voor ons om een halt toe te roepen aan de toevoer van drugs naar onze straten," aldus een woordvoerder van de Koninklijke Douane van Engeland.

Vragen over PvdA premierschap

Nu de PvdA steeds hoger komt in de peilingen en het CDA bij Maurice de Hond zelfs al gepasseerd is, rijst de vraag op wie er namens de PvdA minister-president moet worden. Lijsttrekker Wouter Bos heeft immers al laten weten niet voor die functie beschikbaar te zijn.

Oud-Kamervoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven heeft bij nogal wat PvdA'ers voor beroering gezorgd door nu al belangstelling te tonen voor de functie. De nummer 2 op de lijst liet zich gisteren tot verbijstering van een aantal PvdA-prominenten voor de RTL-televisie verleiden tot bespiegelingen over een mogelijk premierschap. Op de vraag of het een mooie bekroning van haar loopbaan zou zijn, zei Van Nieuwenhoven: ,,Ja natuurlijk, daar moet je ook nooit een misverstand over laten ontstaan.''

Van Nieuwenhoven vindt, behalve zichzelf, ook de Amsterdamse burgemeester Cohen geschikt en de Tilburgse burgemeester Stekelenburg.

Vooraanstaande PvdA'ers noemen het voorbarig en onverstandig de indruk te wekken dat de partij zo arrogant is dat de baantjes al worden verdeeld voordat de zetels zijn veroverd. Oud-Kamerlid Rob Oudkerk: ,,Het is weer niet te filmen. We hebben enorm op onze donder gehad. Laten we vooral allemaal over het premierschap speculeren. Dan komen we op 22 januari wéér op 23 zetels uit. We hebben nu een lijsttrekker die een beetje gewoon doet, die niet uit z'n hoofd geleerde dingen opdreunt. Laat het nou aan hem over''.

Het CDA vindt echter dat de PvdA nu al duidelijk moet maken wie zij eventueel naar voren schuift als kandidaat-premier, zo zegt fractievoorzitter Maxime Verhagen.

De vorige campagneleider van de PvdA, Monasch, vindt ook dat de partij snel met een kandidaat moet komen.: ''De PvdA raakt verzeild in een levensgevaarlijk spel. Dit gespeculeer gaat haar achtervolgen tot aan de verkiezingen. Elke dag dat hierover wordt gepraat, is een verloren dag in de campagne, omdat het niet over de inhoud kan gaan. De partij moet meteen klare wijn schenken.''

Hitparade blaadje na ruim 35 jaar verdwenen

Sinds 1965 heeft de platenkopende jeugd zich wekelijks op de hoogte kunnen houden van de verschuivingen in de hitparade door het Top-40 blaadje te halen bij de muziekwinkel. Daar is nu een einde aan gekomen; uitgever Mega Charts is gestopt met het drukken en verspreiden van Charts. In dat blaadje stonden de laatste jaren zowel de Top 40 als de Mega Top 100.

In de hoogtijdagen van de hitparade (1971) gingen er iedere week nog 160.000 exemplaren van het gedrukte exemplaar van de Top 40 over de toonbank, eind vorig jaar waren dat er nog maar 35.000. Economisch onhaalbaar, becijferde Mega Charts, en dus zetten ze er een punt achter.

Internet site

In maart gaat Mega Charts wel een grote internet-site openen waarop de hitparades te vinden zijn. Tot die tijd worden voor verzamelaars nog beperkt wat exemplaren gedrukt. Vanaf dan zullen de lijsten vanaf internet uitgeprint of bekeken moeten worden.

De eerste hitlijst in Nederland was de Top 40 in 1965, van de toen nog zeezender Radio Veronica. Later begon ook Hilversum 3 (nu Radio 3) met een hitparade: de top 30. Dat werd later de Nationale hitparade. De Tros begon toen ook nog een eigen top 50. Die laatste twee zijn later samengevoegd tot de Mega top 100. De laatste tien jaar is de Top 40 te horen bij radio 538 en de Mega Top 100 bij Radio 3.

De laatste jaren is echter de singleverkoop, mede door het verspreiden van illegaal 'gebrande' schijfjes en mp3's, behoorlijk in elkaar gezakt. De Mega top 100 maakte daarom onlangs bekend de hitlijst weer terug te brengen tot een top 50.

Top 40 blaadje uit 1974


Relevante links: Wanadoo top 40, Mega top 100, Hitlijsten pagina.

-
Zie ook een artikel over een top 40 blaadjes verzamelaar in het Noord-Hollands dagblad.

VS bouwen troepenmacht Golf uit

De Verenigde Staten sturen 35.000 soldaten extra naar de Perzische Golfregio in verband met de dreigende oorlog tegen Irak. Het leger verscheept inmiddels al troepen uit Duitsland naar de Golf. Ook gaan B-1B bommenwerpers en straaljagers van het type F-15 naar het Midden-Oosten.

Met de 35.000 extra soldaten komt het totaal van de Amerikaanse legermacht spoedig uit op 100.000 man. Tijdens de oorlog tegen Irak begin jaren negentig had de VS 250.000 Amerikaanse militairen in het Midden-Oosten gelegerd.

Balkenende niet verschenen bij radio Rijnmond

rotterdam2003 en Jimmy hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

CDA-lijsttrekker en demissionair premier Balkenende is gisteren niet komen opdagen bij een uitzending van Radio Rijnmond. Balkenende wilde niet met de presentatrice van het programma, Natascha Kuit, geconfronteerd worden.

Kuit presenteert ook voor de IKON en kwam zodoende eerder deze week Balkenende al tegen tijdens het IKON-radioprogramma Met Wie?. Balkenende vindt dat hij in dat programma onbehoorlijk en onheus door haar bejegend is. Hij zou door haar ondermeer met een stuk zeep zijn vergeleken.

De woordvoerder van de premier meldde dat Balkenende nog wel wilde komen als er een andere presentator zou zitten. Maar daar wilde Radio Rijnmond niet aan meewerken. Ook de door het CDA aangeboden vervanger voor Balkenende, minister Donner, hoefde van Rijnmond niet te komen.

Documentaire onderbroken voor porno

BaRdman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sommige Amerikaanse tv-kijkers zullen maandagavond raar hebben opgekeken toen het programma Army Newswatch plots onderbroken werd door een half uur stevige homoporno.

Hoe dit mogelijk was wordt nog onderzocht, maar Mike Auger, die zich bezighoudt met het controleren van televisie-uitzendingen in Webster (bij Rochester in de staat New York), zegt dat hij in de uitzendingsarchieven geen enkel spoor kon terugvinden van de homoporno waar de inwoners van Webster op werden getrakteerd.

"Hoe dit uitgezonden kon worden is voorlopig nog een raadsel", vertelt Auger in de krant 'Democrat and Chronicle'. "We zijn nog volop bezig met ons onderzoek."

De natuurdocumentaire vol blote jongens werd tussen 20 en 21u prompt ingelast in een andere documentaire die geproduceerd werd door het Amerikaanse leger.

Een grappig detail is wel dat de pornofilm zich afspeelde in een militair decor. De seksspelletjes tussen een Duitse officier en enkele jongere soldaten werd uitvoerig in beeld gebracht.

Unieke Beatles tapes onderschept door politie

Bij invallen van de politie in Nederland en Groot-Brittannië zijn vrijdag mogelijk 500 banden met originele opnames van de Beatles in beslag genomen. Dat is door de Nederlandse en Britse justitie bekendgemaakt. Bij de inbeslag genomen tape, zouden ook opnames zitten van de zogenoemde 'Get Back-opnames' van eind jaren '60 en een aantal nooit uitgebrachte liedjes van de Beatles.

Momenteel is er nog een onderzoek gaande, en zodoende kan de Nederlandse justitie nog niet bevestigen dat het inderdaad onder meer om de vermiste 'Get Back' opnames gaat, waarvan ooit het idee was er een compleet Beatles-album van te maken.

In de afgelopen jaren zijn wel vaker illegale kopieën van de vrijdag in beslag genomen banden op de markt verschenen. Wie deze opnames in zijn bezit had en hoe deze in Nederland terecht zijn gekomen is nog onduidelijk. De opnames zullen volgens een woordvoerder van het Amsterdamse parket op korte termijn worden overgedragen aan de Britse autoriteiten.

Bee Gees lid krijgt hartaanval

nevetS, jeffo, Innisdemon en Beetle hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Donderdag heeft één van de drie sterren van de Australische popgroep Bee Gees, Maurice Gibb, een hartaanval gekregen. Volgens artsen is zijn toestand kritiek. De 53-jarige zanger en bassist onderging een operatie in een ziekenhuis in Miami naar aanleiding van acute maagklachten. Tijdens de operatie kreeg hij een hartaanval.

Volgens de tweelingbroer van de ster, Robin, is Maurice' situatie sinds de operatie verbeterd en reageert hij op de aanraking van zijn dochter. Voor de Bee Gee zal de komende 24 uur echter cruciaal zijn.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.