Nieuwe zanger De Kast bekendgemaakt

Blue-eyes had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Jullie zaten uiteraard allemaal duimen te draaien van de zenuwen over de zangerkeuze van de Friese band De Kast, maar nu is dan eindelijk de kogel door de kerk. Jan Tekstra wordt de nieuwe zanger van de band. Hij volgt daarmee Syb van der Ploeg op. Die verliet onlangs de band.

Tekstra is geen onbekende in de muziek. Hij verdiende de afgelopen twaalf jaar zijn brood als sessiemuzikant, bandleider en componist. Hij schreef nummers voor onder meer Liesbeth List, Loďs Lane en Marco Borsato. Bij de laatste zat hij anderhalf jaar in de begeleidingsband.

Fans van De Kast hebben de band op Tekstra gewezen. Zij zagen hem bij een concert in Thialf en mailden dat hij wel een goede opvolger voor Van der Ploeg zou zijn. Er volgden enkele gesprekken, waarop vorige week samen werd gespeeld. Dat beviel zo goed dat besloten is met Tekstra door te gaan.

Deze zomer staat De Kast naar alle waarschijnlijkheid voor het eerst in de nieuwe samenstelling op het podium. Er moet alleen nog een nieuwe drummer worden gevonden voor Nico Outhuijse. Daarvoor worden eind deze maand audities gehouden. Er hebben zich al zo'n vijftig kandidaten gemeld.