FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 10 september 2002

Amerika op alarmfase Oranje

renco had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Amerika heeft een verhoogde alarmfase voor terreuraanslagen ingesteld. Het waarschuwingssyssteem staat nu voor het eerst sinds de invoering in maart op oranje, het één na hoogste niveau. Aanleiding voor de maatregel, aan de vooravond van de herdenking van de aanslagen van vorig jaar, zijn aanwijzingen voor nieuwe aanslagen.

Doelwit van de aanslagen zouden nu Amerikaanse doelen in het buitenland zijn, met name in Azië. Volgens minister van Justitie Ashcroft zijn cellen van al-Qaeda in Zuid-Oost-Azië sinds januari bezig explosieven te verzamelen, onder meer om autobommen te plaatsen. Verscheidene ambassades van Amerika in Azië, waaronder die in Indonesië en Maleisië, zijn inmiddels uit voorzorg gesloten.

De Amerikaanse troepen in Bahrein, thuisbasis van de Vijfde Vloot van de VS, zijn in de hoogste staat van paraatheid gebracht. Volgens president Bush neemt de VS alle info zeer serieus, maar zijn er geen aanwijzingen voor aanslagen in de Verenigde Staten zelf. Wel is vice-president Cheney uit voorzorg ondergebracht op een geheime locatie, net als vorig jaar na de aanslagen in New York en Washington.

Film Review: Resident Evil

Is dit een game-review? Njet!

Gebaseerd op de succesvolle Resident Evil-gameserie draait vanaf donderdag 12 september de gelijknamige film in de vaderlandse bioscopen.

Een action/horror film van de regisseur Paul Anderson (o.a. Mortal Kombat), gedrapeerd rondom Milla Jovovich (o.a. The Fifth Element) en Michelle Rodriguez (o.a. The Fast and Furious).

Hier kun je lezen wat Fok! ervan vond.

En beter nog: we geven zelfs longsleeve shirts weg! Nou moe!

Balkenende valt minister openlijk af

Premier Balkenende heeft vandaag in een spoeddebat voor het eerst in zijn jonge loopbaan als premier een minister keihard teruggefloten. Het betreft zoals men misschien zou vermoeden geen LPF-minister, maar een minister uit zijn eigen CDA stal; minister Veerman van Landbouw.

Veerman had in Denemarken gezegd dat Nederland de eis laat vallen dat met de uitbreiding van de EU ook de subsidies worden afgeschaft. Dit terwijl het Kabinet juist vasthoudt aan de eis dat met de uitbreiding van de Europese Unie, ook de inkomenssteun aan boeren wordt afgebouwd.

Balkenende zei dat Veerman heeft bijgedragen aan een onduidelijke positie van Nederland, voorafgaand aan de onderhandelingen over de hervormingen van het Europees landbouwbeleid. Volgens de premier houdt de regering volledig vast aan het beleid zoals afgesproken in het regeerakkoord.

Het spoeddebat was aangevraagd door D66. Fractievoorzitter De Graaf haalde hard uit naar Veerman. Hij noemde het idee "een enorme tactische onderhandelingsblunder''.

Elvis Presley springlevend?

j0han en Golden hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Elvis Presley leeft! Op het Duitse 'Elvis is alive'-forum hebben ze het bewijs gevonden. Na jaren speuren heeft forummoderator Steve een foto gevonden van 'The King' uit 1994.

Op de foto staan Michael Jackson en Lisa Marie Presley, daarachter staat een bodyguard. Een onbekende bron uit Engeland heeft de foto geanalyseerd en nagemeten en is ervan overtuigd dat de bodyguard Elvis is. De afstand van de ogen, neus en kaaklijn zouden het bewijzen.

Op de foto lijkt de bodyguard inderdaad op Elvis Presley, maar of hij het ook is zal waarschijnlijk nooit bekend worden.

BB3: Audrey wordt Fok! Columniste

Altijd al afgevraagd waar de oud-Big Brother bewoners gebleven zijn? De komende weken zal Fok! ongetwijfeld een tipje van de sluier op kunnen lichten. Vanaf morgen kan je namelijk al 'smullen' van de wekelijkse column van Audrey op Fok!


Big Brother 3 (The Battle) bracht ons een hoop mooie momenten en een aantal mooie persoonlijkheden. Een van deze mensen was absoluut Audrey. Ze zat 5 weken in het BB huis in Spanje en slechts 1 week mochten wij via de televisie van haar genieten in het Big Brother huis in Almere.
Audrey is in het dagelijks leven tekstschrijver, heeft het hart op de tong en heeft over van alles een mening. Niet in de laatste plaats over zichzelf. Vaste bezoekers van het Big Brother forum kunnen zich haar scherpe pen wellicht nog herinneren, maar voor al die mensen die dat vorig jaar gemist hebben zijn we erg blij dat we kunnen melden dat vanaf deze week Audrey ook dit jaar weer van de partij is op Fok! En wel met een wekelijkse column! Lees vanaf morgen alles over Big Brother, Audrey en haar mening over van alles en nog wat in Audrey's Column "A wannabe's guide to glitter and glamour"

Naar Audrey's Column

Frituurvet zorgt voor chaos in Zwolle

Kai, Blue-eyes en competer hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gisteren heeft een spoor van frituurvet op diverse wegen in Zwolle voor grote verkeersoverlast gezorgd, maar ook vandaag en morgen zullen de gevolgen voor het verkeer nog merkbaar zijn.

Gisterochtend verloor een vrachtwagen twee vaten oud frituurvet, waarvan er eentje kapot sprong op het wegdek. Het verkeer dat vervolgens door het vet reed, verspreidde sporen op diverse wegen in de binnenstad van Zwolle.

Schoonmaakwerkzaamheden door een gespecialiseerd bedrijf mislukten gisteren, waardoor ook vandaag en morgen nog wegen afgezet zullen zijn. Vandaag probeert men het vet weg te krijgen door een laag van het wegdek af te frezen.

Bejaarde schiet zichzelf per ongeluk neer

Een man heeft zichzelf dinsdagochtend per ongeluk door het hoofd geschoten. De man is een hoogbejaarde inwoner uit Groningen. Dit is bekendgemaakt door een woordvoerder van de Groningse politie.

Het ongeluk gebeurde toen de man een zelfgemaakt wapen liet zien aan familieleden. De man liet het wapen op de grond vallen. Het wapen ging vervolgens af door de val en de kogel raakte de man in zijn hoofd. De man is naar het ziekenhuis in Groningen gebracht. De politie heeft nog geen verdere informatie over de toestand van het slachtoffer.

11 September populaire dag voor gokkers

Voor velen is 11 september een dag om stil te zijn bij de aanslagen in Amerika. Echter voor veel gokkers is het een dag waarop ze denken geld te verdienen. Er bestaat een spelletje, Dayzers, waar een datum je lotnummer is. Ruim duizend mensen hebben gekozen voor de dag/lotnummer 11 09.

Buiten dit soort speciale data kiezen de meeste Nederlanders voor hun eigen verjaardagen. Ook populair is valentijnsdag, hier hebben ongeveer tweehonderd Nederlanders voor gekozen. Toch staat 11 09 pas op de 144e plaats van alle beschikbare data, er zijn in totaal 45.000 Nederlanders jarig op die dag.

Opvallend is dat 11 september pas populair is geworden na de aanslagen van vorig jaar. Een woordvoerder verklaarde: "Dayzers is vorig najaar begonnen. Toen werd 11 09 bijna niet gekozen, maar in de loop van dit jaar heeft een flink aantal deelnemers alsnog voor gekozen voor 11 09." Aan het spelletje Dayzers doen ongeveer 380.000 mensen mee.

Steeds meer honderdjarigen in Japan

In Japan worden er steeds meer mensen honderd jaar of ouder. Inmiddels wonen er 17.934 mensen die honderd jaar of ouder zijn in Japan. Dit is dinsdag bekendgemaakt door het Japanse ministerie van Volksgezondheid.

Tien jaar gelden woonden er tien keer zo weinig honderdjarigen in Japan. In Japan wordt er vanaf 1963 geteld hoeveel mensen er honderd jaar of ouder zijn. Elke inwoner die honderd jaar wordt, ontvangt een kado van de Japanse premier.

Het opvallende aan het aantal honderdjarigen is dat het in 84% van de inwoners om vrouwen gaat. De oudste man van de wereld is ook een Japanner, Yukichi Chuganji, en is 113 jaar oud. De oudste vrouw in Japan is Kamato Hongo en ze is 115 jaar oud.

NS dingt mee naar helft van de regiolijnen

Lord Dreamer heeft voor ons via het volgende bericht herschreven:

De NS is gestart met haar campagne om ten minste 13 van de 22 vrijkomende regionale spoorwegverbindingen binnen hun organisatie te krijgen. De spoorlijn Zutphen - Oldenzaal is de eerste van de lijnen waar een bod op is gedaan.

De campagne volgt uit de nieuwe wetten voor de spoorwegen, die bepalen dat onder andere de lagere overheden (gemeenten, provinciën) meer zeggenschap krijgen over het openbaar vervoer binnen de eigen regio. Het gaat meestal om lijnen die door de NS nog niet winstgevend zijn geëxploiteerd.

De lijnen Rotterdam - Hoek van holland, Den Haag CS - Rotterdam Hofplein en Zutphen - Apeldoorn en Lelystad -Weesp vallen ook onder de lijnen waar de NS een bod op gaat doen in de komende maanden.

FOK! op de radio: ForuM!

Luisteren naar FOK! op de radio? Dat kan. Vanaf vandaag zendt Radio Lelystad wekelijks het programma Forum! uit, dat voor een groot deel in samenwerking met FOK! is.
ForuM!Tijdens het programma worden nieuwsberichten van de FOK!frontpage behandeld en zoals je van FOK! gewend bent kun je ook in ForuM! hierop reageren. Reageren kan via ICQ, MSN, e-mail, telefoon of fax. Reageren kan ook via het forum: daar vind je tijdens de uitzending een topic waarop je, naast gewoon replyen, ook via de eerder genoemde middelen kunt reageren. Op deze manier wordt ForuM! een interactief jongerenprogramma.

Luisteren naar ForuM! kan elke dinsdagavond (met vanavond als eerste uitzending) op Radio Lelystad. Het station is voor inwoners van Lelystad te ontvangen via kabel (91.1 FM) en ether (106.9 FM), en de rest van Nederland kan via internet luisteren: http://www.radiolelystad.nl/forum.

Wil je FOK! op de radio horen, luister dan vanavond van 19.00 tot 21.00 uur naar ForuM!

Keroppi reist met de NS

Keroppi reist met de NS

Na al eerder een stukje op een kassalade geschreven te hebben zit ik nu te pennen in de trein. De vertraagde trein.
Tenminste, gezien het feit dat we met heel veel mensen gedwee zitten te wachten tot dat kreng eindelijk begint te rijden, vermoed ik dat we vertraging hebben.
En in het kader van efficiënt tijdsgebruik schrijf ik nu mijn verhaaltje in de kantlijn van de aantekeningen van een hoorcollege celbiologie/histologie.

Op dit moment hoorde ik dat mijn trein wegens een "technisch defect" helemaal niet zou rijden, greep mijn spullen bij elkaar, rende naar de volgende trein en nestelde mijzelf daar weer in een stoel.

Vroeger begreep ik die eeuwige klaagzang op de NS nooit. De keren dat ik me met de trein van A naar B verplaatste had ik nauwelijks last van vertraging, en zitplaatsen waren er altijd in overvloed.
Nu, als dagelijkse pendelaar tussen omgeving Rotterdam en Utrecht, is dat beeld drastisch bijgesteld. Ik ben sinds een week terechtgekomen in de wondere wereld van het treinreizen in de spits.

's Ochtends valt het wel mee, ik kan mezelf bijna altijd wel verblijden met een zitplekje. Niet dat die altijd zaligmakend zijn. Ik heb bijzonder vervelende herinneringen aan de keer dat ik ingeklemd zat tussen het raampje en een naar zweet stinkende dikke Duitser. Terwijl hij in zijn telefoon bralde over het feit dat hij al op de eerste dag een coffeeshop had ontdekt en dat hij nu al 5 dagen stoned was, dook ik steeds dichter tegen het raam aan. Zo ver als mogelijk van dat zwetsende en zwetende monster proberend te komen.

Omdat een ramp nooit alleen komt, was er ook nog een vrouw met een loopneus tegenover mij gaan zitten. Om de 3 seconden haalde ze weer het snot in haar neus omhoog en dreef mij bijna tot waanzin. Ik twijfelde tussen opstaan en weglopen of haar confronterend mede te delen: "Heb je dan niet door dat dat gesnotter geen enkel nu heeft, de zwaartekracht wint toch weer! Als je nou even 1x je neus snuit dan zijn we allebei gelukkig!"
Uiteindelijk koos ik geen van beide opties en trok mij weer terug in mijn hoekje tegen het raam aan.

Gelukkig heb ik over het algemeen minder irritatie opwekkende mensen in mijn omgeving en kan ik met mijn ogen dicht gewoon wat wegdommelen tot ik de verlossende woorden hoor: "Dames en heren, we naderen nu station Utrecht Centraal".

De terugreis verloopt over het algemeen een stuk gezelliger. Okee door de drukte kom ik niet verder dan 2 pasjes op het balkon. Maar wat is nou een betere manier om vriendjes te maken dan het delen een vierkante meter?
Deze vluchtige gesprekjes die dan ontstaan zijn weinig diepgaand maar toch altijd amusant. En even spontaan als ze begonnen worden ze afgebroken met een "Oh hier moet ik eruit, doei!"
Het maakt de terugreis in ieder geval een stuk korter en gezelliger.
Soms heb ik ook het geluk om tijdens de terugreis te mogen verblijven op zo'n oranje intercitystoel. Opvallend is dat je dan een stuk minder snel contact krijgt met je mede passagiers voor wat smalltalk.
In het kader van zelfstudie en tijdverdrijven pak ik dan maar een boek om me ter verdiepen in de geheimen van celbiologie of embryologie.

Meestal ben ik nog geen 4 regels gevorderd in het hoofdstuk over intracellulaire celcommunicatie wanneer ik merk dat mijn (over)buurman (m/v) sneaky zit mee te kijken.
Hoewel 'sneaky'? Sommige mensen loeren gewoon ongegeneerd over je schouder mee en vragen nog net niet "Waar gaat het nou eigenlijk over?".
Gelukkig is de stof in mijn boeken in het Engels en geheel oninteressant voor iemand die niet diergeneeskunde of iets dergelijks studeert, waardoor mijn 'meelezers' het algauw opgeven. Alhoewel je wel merkt dat ze denken: "Wat zou het voor een vak zijn? Wat zou dat meisje nou studeren? Best ingewikkelde tekeningentjes zeg!"

Als ik dan eindelijk bij mijn eindstation ben beland en op de fiets naar huis scheur weet ik altijd weer dat er morgen weer een dag zal zijn vol vertragingen, spontante gesprekjes, irritante medereizigers en alles wat bij het OV komt kijken.
Ik heb echt een kamer in Utrecht nodig!

Ophef in België over geslachtskeuze ouders

In België worden in sommige ziekenhuizen kinderen geaborteerd, alleen maar omdat ze het verkeerde geslacht hebben. Dat meent de Gentse professor Frank Comhaire.

Comhaire komt met die mededeling omdat hij zelf aan kritiek blootstaat voor praktijken in zijn eigen privé-praktijk. Daar helpt hij ouders die op bestelling een jongen of meisje willen. Hij laat de zaadcellen van sommige patiënten in Amerika op hun geslacht selecteren om daarna mannelijke of vrouwelijke embryo's in te planten.

Op zijn handelswijze is veel kritiek ontstaan; Comhaire vindt dat hypocriet, want volgens hem wordt in België nu ook al op een verborgen manier, via abortus, aan geslachtskeuze gedaan.

Een Belgische parlementslid kondigde ondertussen aan dat professor Comhaire binnenkort zijn praktijk zal moeten staken, wanneer het parlement een wetsvoorstel goedkeurt dat geslachtskeuze om niet-medische redenen verbiedt. Maar volgens een Belgische senator bestaat daar nog helemaal geen eensgezindheid over.


Zie ook de Fok! poll: Mogen ouders vooraf het geslacht bepalen?.

Saddam krijgt ''hem'' niet omhoog

thedoctor, K3, dubbel0zeven, The_Great_Gonzo, en girle hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De nieuwswaarde van het eerste gedeelte van het bericht ontgaat me enigszins, maar het wordt veel gesubmit door Fok!kers:

Saddam Hussein zit aan de viagra. Dat beweert een 54-jarige vrouw, die zegt dat zij de minnares was van Saddam. Ze beschrijft de Iraakse dictator in een interview als een met Viagra volgestouwde minnaar die zijn haar verft, gezichtsmaskers neemt en een voorkeur heeft voor maatkostuums van Pierre Cardin.

De vrouw, Parisoula Lampsos zegt ook dat Saddam Hussein tweemaal een ontmoeting met Osama bin Laden heeft gehad. Zelf heeft ze Bin Laden gezien in één van Saddams paleizen aan het eind van de jaren 80. Van Saddams oudste zoon Uday, zou zij hebben gehoord dat Bin Laden in 1996 geld had gekregen van de Iraakse dictator.

Parisoula Lampsos was gedurende 30 jaar met tussenpozen de minnares van Saddam. Zij ontvluchtte Irak vorig jaar met de hulp van een oppositiegroep. Ze omschrijft Saddam Hussein als een man die met volle teugen geniet van videobanden met martelingen van tegenstanders, maar die huilde als een kind toen hij Koeweit verloor.

Parisoula Lampsos deed haar uitlatingen in een vraaggesprek met de Amerikaanse tv-zender ABC dat morgen wordt uitgezonden.

Zanger van de Tee-Set overleden

LeebaarFok meldde ons via de nieuwssubmit het volgende:

In zijn woonplaats Delft is de voormalige zanger van de popgroep Tee-Set, Peter Tetteroo, maandagochtend vroeg op 55-jarige leeftijd overleden. Tetteroo bezweek na een kort ziekbed aan leverkanker. Hij wordt donderdag gecremeerd.

De Tee-Set, op zijn best in de jaren 60, scoorde twee megahits: Ma belle amie en She likes weeds. Over laatst genoemde onstond in de jaren 60 commotie omdat het over softdrugs zou gaan: She likes weeds, they're easy to grow... Desondanks, of juist daardoor, stond het lied 7 weken op nummer één in de Top 40. In Amerika kreeg het nummer geen kans omdat men er promotie van drugs inzag.

In totaal scoorde de Tee-Set ruim 25 top 40 hits in Nederland. In de jaren 60 scoorde Tetteroo ook solo een grote hit met zijn versie van Red red Wine (UB 40 zou het jaren later nog eens dunnetjes overdoen). Tee-Set was ook de eerste Nederlandse band die een eigen platenlabel oprichtte, Tee-Set Records. Na 1975 werd het stil rond de band. In 1979 scoorde de groep nog een hit met Linda, Linda. Vanaf 1983 begon Tee-Set, in diverse bezettingen, weer met optredens op gouwe ouwe festivals.

Peter Tetteroo was de laatste tijd politiek actief. Hij werd bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen gekozen als raadslid voor Leefbaar Delft.

Website Tee-Set met condeolance.


She likes weeds, niet in Amerika

Van Der G. tipte justitie ongewild zelf

K3 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het is de vermoedelijke moordenaar van Pim Fortuyn, Volkert van der G., zelf geweest die de politie op het spoor heeft gezet van de chemicaliën in zijn garage.

In een telefoongesprek tussen hem en zijn vriendin, Petra L., vroeg hij haar de garage af te sluiten. Van der G. zei dat de garage op slot moest om inbraak te voorkomen. Justitie vond het gesprek verdacht omdat Van der G. bleef hameren op de garage. Petra L. trachtte enige keren van onderwerp te veranderen, maar zei uiteindelijk de boodschap te begrijpen.

Petra L. werd vorige week aangehouden, maar na twee dagen alweer op vrije voeten gesteld.

Bommen

Chemici onderschrijven de conclusie van het Nederlandse Forensisch Instituut dat met de gevonden stoffen explosieven kunnen worden gemaakt. De op zichzelf niet gevaarlijke spullen, die in de garage werden gevonden, kunnen wanneer je ze in de juiste verhouding bij elkaar brengt, wel degelijk explosieven vormen, menen de chemici. De spullen in de garage van Van der G. zijn ook precies de juiste combinatie aan grondstoffen die nodig zijn om bommen te maken.

Gevonden werden: zoutzuur in een fles, 10 kilo pure ammoniumnitraat (in combinatie met benzine of olie vormt dit de springstof ANFO dat wereldwijd door terroristen is gebruikt), Kaliumchloraat (gemengd met suiker verpakt in 35 condooms, na contact met zwavelzuur ontbrandt het), twee flessen met geconcentreerd zwavelzuur en tolueen.

Zie voor nadere info dit artikel van Annieke Kranenberg en Michiel Kruijt uit de Volkskrant.

Doden door treinongeluk in India

Maandagavond hebben in India zeker 25 mensen hebben het leven verloren toen een luxe trein in het oosten van het land ontspoorde. Een woordvoerder van de Indiase Spoorwegen vreest dat het dodental tot ongeveer honderd zal oplopen.

Eén rijtuig van de trein kwam in een snelstromende rivier terecht, drie andere bleven aan de brug hangen. Honderd mensen zijn met ernstige verwondingen naar een ziekenhuis overgebracht.

De Rajdhani Express was onderweg van Calcutta naar New Delhi. De trein zou dinsdag rond 06.30 uur (Nederlandse tijd) in de Indiase hoofdstad aankomen. De trein ontspoorde op een brug nabij de stad Gaya in de deelstaat Bihar, 655 kilometer ten noordwesten van Calcutta.

De woordvoerder van de Spoorwegen zei dat het ongeluk aan sabotage te wijten is. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat lasplaten die de rails bijeenhouden, waren verwijderd. In het door armoede geplaagde Bihar zijn maoïstische opstandelingen actief die opkomen voor de rechten van kleine boeren.

Het ongeluk deed zich voor in een heuvelachtig en bosrijk gebied, waar het de afgelopen tijd hard heeft geregend. Het peil van de rivier onder de brug was daardoor sterk gestegen.

Vrachtwagen rijdt 8 mensen dood na ontwijken koe

Tony_Montana, PleXtor, Andre, K3 en Robbel hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In India heeft een vrachtwagenchauffeur acht mensen doodgereden nadat hij een koe op de weg had ontweken. De man probeerde de koe, die door de hindoes als heilig dier wordt beschouwd, niet te raken maar verloor de macht over het stuur. Er vielen ook vier gewonden.

De vrachtwagen reed in op een hut waarin de slachtoffers lagen te slapen. De chauffeur is opgepakt. De heilige koeien veroorzaken vaker ongelukken in India.

Man ontwaart krokodil in plantsoen

Afgelopen maandag kon een man zijn ogen bijna niet geloven toen hij in een plantsoen in Schiedam een krokodil zag. De man waarschuwde meteen de politie, die even later ter plaatste was. De gewaarschuwde politiemensen benaderden het dier omzichtig en kwamen toen tot de ontdekking dat het slechts om het stoffelijk omhulsel van een krokodil ging.

De goed geprepareerde, opgezette krokodil wordt ondergebracht in Diergaarde Blijdorp, aldus een woordverder van de politie in Rotterdam.

Illegalen: weinig zware, maar veel kleine misdaad

Captainzoom had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Nederland verblijvende illegalen plegen steeds vaker kleine delicten. Volgens onderzoekers van de Erasmus Universiteit in Rotterdam doen zij dit om te overleven, omdat ze door het strengere vreemdelingenbeleid steeds moeilijker aan werk komen. De kleine criminaliteit bestaat voornamelijk uit diefstal van bijvoorbeeld levensmiddelen.

Volgens de onderzoekers plegen illegalen zelden zware delicten. Het aantal mensen dat illegaal in Nederland verblijft is al jaren ongeveer gelijk, zo rond de 140.000.

Oorzaak van de toenemende kleine criminaliteit is het strengere overheidsbeleid van de afgelopen drie jaar, zoals de zogeheten Koppelingswet. Hierdoor kunnen illegalen, die vooral werkzaam zijn in sectoren als de tuinbouw, de bouw en de horeca, niet meer aan legaal werk komen.

Nawijn

In het onderzoek worden de meeste illegalen omschreven als mensen die hard werken tegen zeer lage lonen, en 'in zekere zin worden uitgebuit' door zowel hun landgenoten als autochtone Nederlanders. De onderzoekers verwachten dat het bieden van een verblijfsvergunning voor sommigen van hen een deel van de overlast door criminaliteit kan voorkomen.

LPF-Minister Nawijn van Vreemdelingenbeleid en Intagratie ziet het verband tussen het strengere beleid en criminaliteit, maar hij acht versoepeling ongewenst. Nawijn ziet uitzetten als enige oplossing. Meer dan 50% van opgepakte criminele illegalen is met succes het land uitgezet. Over het algemeen is de uitzetting echter nog steeds een probleem.

Frankrijk weigert imams toegang tot het land

Elke week weigert Frankrijk buitenlandse imams toe te laten binnen hun landsgrenzen, omdat zij geen woord Frans spreken en in moskeeën of andere gebedshuizen theorieën willen uitdragen die strijdig zijn met de waarden van het land. Dit heeft heeft minister Nicolas Sarkozy van Binnenlandse Zaken dinsdagavond op de publieke zender France 2 gezegd.

De minister, die ook belast is met religieuze zaken binnen zijn ministerstaken, onderstreepte dat moslims in Frankrijk welkom zijn, maar dat er geen plaats is voor islamieten die extremistische ideeën koesteren.

Sarkozy verklaarde daarbij ook dat vreemdelingen die voor terreurdaden zijn veroordeeld het land zullen worden uitgezet en dat anderen hun Franse staatsburgerschap zal worden ontnomen. Hij wees erop dat de wet toestaat dat personen het Franse staatsburgerschap verliezen, als zij onjuiste informatie hebben verschaft of valse papieren hebben ingeleverd bij een naturalisatieverzoek. Hetzelfde geldt voor mensen die voor een terroristische aanslagen zijn veroordeeld.

Zwitserland niet langer neutraal

urbankid had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Met ingang van dinsdag zal Zwitserland, direct na de opening van de 57e Algemene Vergadering van de VN, het 190e lid van de volkerenorganisatie worden. Het land had sinds 1946 de status van waarnemer. Ook Oost-Timor, dat 20 mei onafhankelijk werd, treedt tot de VN toe.

Zwitserland kon toetreden tot de VN,, nadat de bevolking in maart met een kleine meerderheid met het lidmaatschap van de volkerenorganisatie had ingestemd. Tot dan toe werd de toetreding in strijd geacht met de door de Zwitsers nagestreefde neutraliteit. Maar het land hield zich wel aan de meeste resoluties van de VN-Veiligheidsraad, zoals de embargo's tegen Irak en Joegoslavië. Bovendien zijn in Genève verscheidene VN-instellingen gevestigd, waaronder de Wereldgezondheidsorganisatie WHO en de vluchtelingenorganisatie Unhcr.

CBS: Invoering euro zorgde voor prijsstijgingen

Lord Dreamer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sinds de invoering van de euro op 1 januari zijn de prijzen twee keer zo vaak als normaal aangepast door winkeliers en horeca-ondernemers . Dat is maandag bekendgemaakt door Centraal Bureau voor de Statistiek .

Het streven tot 'mooie europrijzen' te komen en het aantal prijsaanpassingen staan volgens het CBS in verband met elkaar. Het is bekend dat winkeliers graag mooie afgeronden bedragen maken.

In sommige gevallen werden de prijzen gemakshalve gedeeld door 2 in plaats van het conversiegetal van 2,20371. Dat is volgens het CBS voor 1,2% van het totaal van alle gevallen geweest.

De horeca is het snelst overgegaan op ronde euro bedragen, bij supermarkten het minst snel.
Kleding- en schoenenwinkels hadden hun wintercollectie veelal op ronde prijzen gemaakt voordat de euro een wettig betaal middel was.

Al met al heeft de invoering van de euro een veel groter effect gehad dan menigeen gedacht zou hebben.

Overvaller 'wil' gearresteerd worden

In Zweden heeft een bankovervaller een erg stomme fout gemaakt. De man beroofde een postkantoor in Halmstad en eiste van een bankbediende, naast een zak geld, dat ze 350 miljoen kronen (ongeveer 37 miljoen euro) moest overmaken op zijn bankrekening.

De man gaf vervolgens een stuk papier aan de bankbediende met daarop zijn bankrekeningnummer. De politie kon de man, na het natrekken van zijn bankrekeningnummer, eenvoudig vinden en arresteren.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1254
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
©FOK.nl e.a.