FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 9 september 2002

Van der Vaart minstens zes weken buitenspel

Poss'M had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Maandag heeft een onderzoek, naar de blessure aan de knie van Rafael van der Vaart, uitgewezen dat de Ajacied een binnenband van zijn linkerknie heeft afgescheurd. Het onderzoek, een mri-scan, is uitgevoerd in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam.

De knie wordt niet geopereerd, toch gaat het herstel van Van der Vaart ongeveer zes tot acht weken duren. Van der Vaart raakte geblesseerd bij een wedstrijd van het Nederlands Elftal afgelopen zaterdag. Van der Vaart stond vorig seizoen ook al langdurig buitenspel door een blessure aan zijn knie.

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Competitiemanager!

Geldloper heeft een ongelukkige dag

bianca en michael had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Maandagmiddag heeft een geldloper van een waardetransportbedrijf een ongelukkige dag gehad. De man moest een lege geldkoffer brengen naar een winkel in Maassluis.

Bij het uitstappen uit de geldwagen gleed hij uit en kwam in het water van de Zuidvliet terecht. Vanuit het water wist de man zelf op het droge te komen. In zijn auto deed hij vervolgens zijn kleding uit. Toen hij zich van alle kleding had ontdaan, ontplofte de geldkoffer. Uit de geldkoffer kwam allemaal verf, dat overal op zijn natte kleding terecht kwam.

Een herenmodezaak heeft hem aan droge en verfvrije kleding geholpen.

Video Al-Jazeera: Bin Laden noemt leiders kapingen

De Arabische televisiezender Al-Jazeera toont aankomende donderdag een nieuwe videoband, waarop Osama bin Laden de namen van de leiders van de kapers op 11 september vorig jaar zou noemen.

Bin Laden zou zelf niet te zien zijn, maar wel te horen. Op de beelden zijn volgens Al-Jazeera mannen te zien die een terroristische opleiding krijgen. 'Bin Laden' heeft het naast de namen van de leiders van de kapingen ook over 'de overwinningen van Washington en New York'.

De nieuwszender vertoonde vanavond al enkele beelden van een hand die op een plattegrond het Pentagon aanwijst. Ook waren vier mannen te zien die volgens Al-Jazeera tot de groep kapers behoorden.

Interbrew sluit brouwerij Oranjeboom in Breda

Lord Dreamer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Belgische bierconcern Interbrew gaat enkele van zijn brouwerijen in Nederland en Groot-Brittannië sluiten. Over anderhalf jaar zal de brouwerij van historische merken als Oranjeboom, Skol en Drie Hoefijzers in Breda worden gesloten.

Een deel van de produktie zal worden verplaatst naar het Brabantse Dommelen, waar ook het merk Dommelsch wordt gebrouwen. Van de 335 medewerkers kunnen er 45 elders werken bij het concern. Een aantal van hen zal ook de overstap naar Dommelen maken, anderen zullen naar de distributievestiging Eersel, wat eveneens in Noord-Brabant ligt, gaan. In Manchester wordt de brouwcapaciteit teruggebracht. Hier gaan 68 banen verloren.

Drie vrachtauto's op elkaar op A16

Happyfunnl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als gevolg van een kop-staart botsing waarbij drie vrachtauto's waren betrokken is de A16 maandagmiddag ter hoogte van Prinsenbeek (gemeente Breda) in zuidelijke richting lange tijd afesloten geweest. Een chauffeur zat bekneld en moest door de brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd.

Het ongeluk gebeurde op een wegvak dat door de aanleg van de HSL en de aanpassing van de A16 is versmald. Het verkeer richting Antwerpen en Tilburg moest via de A59 en de A17 worden omgeleid.

'Grap' valt verkeerd bij marinier

SvenG, Urbankid, Esposa, rolfvp en competer hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee korporaals van de marine die een marinier in opleiding als 'grap' dwongen naakt tussen een aantal mariniers op bed te gaan liggen moesten zich maandag voor de militaire kamer in Arnhem verantwoorden. Het tweetal, dat het slachtoffer eerst nog dwong zich uit te kleden, waarna hij in de douche werd geduwd, staat terecht op verdenking van dwang in vereniging.

Ontgroening
De advocaat van een van de korporaals vindt dat justitie van een mug een olifant maakt. Volgens hem is het incident niet meer dan een grap die wel vaker voorkomt en past binnen de cultuur van de marine en die "eigenlijk te vergelijken is met ontgroening".

Het slachtoffer is een andere mening toegedaan en deed aangifte. Volgens deze marinier werd hij niet alleen gedwongen zijn kleren uit te doen en onder de douche gezet, ook werd hij meermalen betast en belaagd met seksitische opmerkingen. Daarnaast moest hij naakt tussen een aantal andere mariniers op bed gaan liggen. De zaak is maandag aangehouden omdat er nog getuigen, waaronder het slachtoffer, gehoord moeten worden.

Radicale moslims bijeen op 11 september

SniperRC en Rat hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op woensdag is het exact één jaar geleden dat de de wereld opgeschrikt werd door de aanslagen op het World Trade Centre in New York. Terwijl elders waarschijnlijk op grote schaal herdenkingen plaatsvinden, komen in Londen radicale moslims bijeen om de aanslagen van 11 september 2001 te vieren en om de voordelen ervan te bespreken.

Sluipschutters
De conservatieve geestelijke Abu Hamza, die gezocht wordt op verdenking van terroristische activiteiten en Omar Bakri Mohammed, de leider van de omstreden Al-Muhajiroun-groep, die er om bekend staat Palestijnse zelfmoordterroristen te steunen, zullen de aanwezigen toespreken. Ook aanwezig zijn naar verwachting Egyptishe dissident Yassir al Siri die onlangs is vrijgesproken van moord op een leider van de Noordelijke Alliantie en Abu Muntasserm, de rechter hand van een van Groot Brittanië's meest gezochte terroristen.

De Britse regering verbiedt de bijeenkomst niet om de vrijheid van meningsuiting te respecteren. De Londense politie laat uit voorzorg honderden extra agenten patrioulleren en wegversperreringen opwerpen. Bovendien zullen sluipschutters op daken worden gestationeerd, en zal het luchtruim worden bewaakt door gevechtsvliegtuigen. Ook vliegvelden, openbare gebouwen, stations, kerncentrales en de paleizen zullen extra worden bewaakt.

Conciërge neergestoken op schoolplein

Enchanter, SvenG, competer, Happyfunnl en BlackBokz hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op het schoolplein van de Narcis Queridoschool in Bos en Lommer in Amsterdam is even voor 12.00 uur vanmiddag de conciërge neergestoken door een nog onbekende, voortvluchtige man. De conciërge werd geraakt in de buikstreek en is naar een ziekenhuis gebracht.

Volgens een politiewoordvoerder is op het schoolplein ruzie ontstaan, maar waarover is nog onbekend. Er zijn geen leerlingen van de openbare basisschool bij betrokken.

Jongen of meisje op 'bestelling'

AnTjUh, The_Wounded, Esposa en Flipm^0 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Gent kan je een meisje of jongetje 'bestellen'. Dr. Comhaire kan voor 6300 euro de kans op een bepaald geslacht vergroten. Hij doet dit door vrouwelijke X-chromosomen en mannelijke Y-chromosomen te scheiden en de bevruchte eicel naar keuze in te planten.

De Belgische Commissie voor Bio-ethiek heeft de behandelingen van de dokter nog niet goedgekeurd. In 1998 verbood de Belgische autoriteiten een vergelijkbare kliniek van Dr. Van Deelen uit Nederland. In Nederland was zijn praktijk al eerder verboden.
Dr. Comhaire zegt niet in strijd met de wet te handelen.

De kans dat je een jongetje krijgt als je die ook besteld hebt is 75 procent. Bij meisjes zelfs 85 procent. Als je een slaagkans wilt van 100 procent zal je 6000 euro bij moeten betalen en dan plant Dr. Comhaire een embryo in.

V/d Vaart en v. Bommel geblesseerd

In de EK-kwalificatiewedstrijd Nederland - Wit-Rusland van vanavond zijn Ajacied Rafael van der Vaart en PSV'er Mark van Bommel geblesseerd geraakt. Van der Vaart is bang dat hij lang uit de roulatie zal zijn wegens een knieblessure. Van Bommel heeft mogelijk een gebroken teen overgehouden aan het duel.

Update
Van der Vaart heeft de binnenband van zijn linkerknie afgescheurd en staat hierdoor zes tot acht weken aan de kant. Van der Vaart wordt niet geopereerd.

Mark van Bommel heeft zijn teen niet gebroken. Hij heeft foto's an zijn rechtervoet laten maken, waaruit dit bleek. Wel zijn twee tenen behoorlijk blauw van kleur,. Het meest last heeft hij van de kleine teen net naast zijn grote teen. Daarvan is ook de nagel blauw gekleurd.

Winnaars VanKatoen Prijsvraag!

De afgelopen week maakte je kans op de single 'Alweer 'n dag' van VanKatoen.


Het antwoord op de vraag op welke instrumenten VanKatoen speelt moest zijn: gitaar, bas en drums. Wil je het antwoord nog even nakijken, vraag dan de clip bij The Box aan: Clipcode 984.

Omdat VanKatoen de beroerdste niet zijn en niet iedereen het antwoord goed had, willen zij de prijzen geven aan ALLE inzendingen van de VanKatoen prijsvraag. Heb je dus meegedaan en niet het goede antwoord gegeven, hou dan toch je brievenbus in de gaten, want de single en uitnodiging voor de Nobobo-party zullen ook bij jou op je mat vallen. Allemaal bedankt voor het meedoen en veel plezier met je prijzen! En tot ziens op de "Nobobo-party"!!!

Man hakt hoofd dochter af

Mrln had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Iran heeft een vader het hoofd van zijn zevenjarige dochter afgehakt. De reden hiervoor was dat hij dacht dat de oom van het meisje haar verkracht had.

Boze dorpelingen eisten de doodstraf voor de vader. Maar in de Islamitische wet staat dat alleen de vader van het slachtoffer dat kan eisen. Overigens verklaarde de man enkel zijn familie-eer te hebben verdedigd.

Uit autopsie is niets gevonden dat wijst op seksueel misbruik en is vastgesteld dat het meisje nog maagd is.

Minderjarige asielzoeksters verkracht

Twee Angolese asielzoeksters van 16 jaar uit het opvangcentrum voor asielzoekers in Oisterwijk zijn in juli en augustus verkracht. Dat heeft een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers maandag bevestigd.

Volgens de woordvoerder zijn ze door onbekenden meegelokt en vervolgens misbruikt. Verder wilde de woordvoerder niet inhoudelijk ingaan op het incident.

Door de huisarts van het centrum, R. Rasenberg, wordt vermoed dat vaak wordt geprobeerd meisjes uit het centrum mee te lokken en te misbruiken. Het staat vast dat de verkrachters van buiten het centrum komen, stelde hij.

Bij de politie is niet bekend of er meisjes uit het opvangcentrum worden meegelokt. Volgens een woordvoerder zijn er geen aangiftes gedaan.

'Huilende Madonna' in Australië

Duizenden katholieke Australiërs zijn massaal naar het plaatsje Rockingham, vijftig kilometer ten zuiden van Perth, getrokken. De reden daarvan zou een "huilende Madonna" zijn waar sinds augustus onophoudelijk tranen over de wangen rollen. De tranen bestaan uit een olieachtige substantie met een rozengeur. Vooral veel zieken zijn naar het kerkje in Rockingham gekomen om het wonder te aanschouwen.

Het beeldje werd acht jaar geleden gekocht in Thailand. Sindsdien heeft de maagd voor het eerst begin maart gehuild, op de feestdag van de heilige Jozef. Ook tijdens pasen huilde ze nogmaals, maar sinds augustus huilt ze constant.

Niet iedereen is van het wonder overtuigd. Zo zei de voorzitter van de Australische Vereniging van Sceptici dat er een wetenschappelijke verklaring voor het huilende beeldje moet zijn. "Dit is een mirakel of een truc. Volgens mij is het niet zo moeilijk om een beeldje te laten huilen."

Tennis: Uitslag mannenfinale US Open

Chillmeister had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Pete Sampras heeft de US Open gewonnen door in de finale met 6-3 6-4 5-7 en 6-4 te winnen van Andre Agassi. Voor de Amerikaan was het zijn veertiende overwinning in een grandslam en de vijfde overwinning op Flushing Meadows.

Pete Sampras won in 2000 Wimbledon en had sindsdien geen toernooi meer gewonnen. Veel tennisfans begrepen dan ook niet dat hij nog met tennissen doorging omdat hij alles in zijn tennisleven al bereikt had, maar hij zei na de finale: "Ik weet dat ik nog steeds de kwaliteiten heb om aan de top te spelen. Ik ben nog niet klaar. Ik ben terug met een goede overwinning."

Hockey: Champions Trophy voor Nederland

Het Nederlands mannenhockeyelftal heeft zondag de finale van de Champions Trophy in Keulen tegen Duitsland gewonnen. In de reguliere speeltijd en de verlenging werd er door beide teams niet gescoord.

Vervolgens was Nederland het koelbloedigst bij het nemen van de strafballen. Ze wonnen met 3-2 na treffers van Taekema, Geeris en Brouwer. Keeper Vogels stopte in de strafballenserie drie strafballen.

Het is de zesde keer dat Nederland het toernooi heeft gewonnen. Taeke Taekema werd topscorer, door zeven keer het doel te treffen.

Derde plaats
De strijd om de derde plaats is gewonnen door Pakistan. Zij wonnen met 4-3 van India. Eerder in het toernooi won India nog van Pakistan.

Champions Trophy 2003 in Nederland
De Koninklijke Nederlandse Hockeybond mag de Champions Trophy 2003 voor mannen organiseren. De vrouwen spelen hun toernooi in Australië. De organisatie van het mannentoernooi was eerder toegewezen aan Engeland, maar deze konden het toernooi niet organiseren vanwege financiële problemen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.