Frankrijk weigert imams toegang tot het land

Elke week weigert Frankrijk buitenlandse imams toe te laten binnen hun landsgrenzen, omdat zij geen woord Frans spreken en in moskeeën of andere gebedshuizen theorieën willen uitdragen die strijdig zijn met de waarden van het land. Dit heeft heeft minister Nicolas Sarkozy van Binnenlandse Zaken dinsdagavond op de publieke zender France 2 gezegd.

De minister, die ook belast is met religieuze zaken binnen zijn ministerstaken, onderstreepte dat moslims in Frankrijk welkom zijn, maar dat er geen plaats is voor islamieten die extremistische ideeën koesteren.

Sarkozy verklaarde daarbij ook dat vreemdelingen die voor terreurdaden zijn veroordeeld het land zullen worden uitgezet en dat anderen hun Franse staatsburgerschap zal worden ontnomen. Hij wees erop dat de wet toestaat dat personen het Franse staatsburgerschap verliezen, als zij onjuiste informatie hebben verschaft of valse papieren hebben ingeleverd bij een naturalisatieverzoek. Hetzelfde geldt voor mensen die voor een terroristische aanslagen zijn veroordeeld.