Zanger van de Tee-Set overleden

LeebaarFok meldde ons via de nieuwssubmit het volgende:

In zijn woonplaats Delft is de voormalige zanger van de popgroep Tee-Set, Peter Tetteroo, maandagochtend vroeg op 55-jarige leeftijd overleden. Tetteroo bezweek na een kort ziekbed aan leverkanker. Hij wordt donderdag gecremeerd.

De Tee-Set, op zijn best in de jaren 60, scoorde twee megahits: Ma belle amie en She likes weeds. Over laatst genoemde onstond in de jaren 60 commotie omdat het over softdrugs zou gaan: She likes weeds, they're easy to grow... Desondanks, of juist daardoor, stond het lied 7 weken op nummer één in de Top 40. In Amerika kreeg het nummer geen kans omdat men er promotie van drugs inzag.

In totaal scoorde de Tee-Set ruim 25 top 40 hits in Nederland. In de jaren 60 scoorde Tetteroo ook solo een grote hit met zijn versie van Red red Wine (UB 40 zou het jaren later nog eens dunnetjes overdoen). Tee-Set was ook de eerste Nederlandse band die een eigen platenlabel oprichtte, Tee-Set Records. Na 1975 werd het stil rond de band. In 1979 scoorde de groep nog een hit met Linda, Linda. Vanaf 1983 begon Tee-Set, in diverse bezettingen, weer met optredens op gouwe ouwe festivals.

Peter Tetteroo was de laatste tijd politiek actief. Hij werd bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen gekozen als raadslid voor Leefbaar Delft.

Website Tee-Set met condeolance.


She likes weeds, niet in Amerika