FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 15 augustus 2002

Belgische flitsers zwaargewond door grote stenen

Daffodil31LE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 augustus stond in België langs de openbare weg, aan het begin van een brug, een snelheidscontrole uitgerust met een Multanova opgesteld. Doordat het erg warm was, stonden zowel het dakraam als de zijraampjes van het dienstvoertuig open.

Onbekenden hebben de agenten in het voertuig verrast door grote stukken steen en ander groot afval naar de auto te gooien. Hierbij raakte de bestuurder zwaargewond, doordat stenen door het dakraam naar vielen en midden in zijn gezicht kwamen.

De bestuurder werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis te Charleroi en later naar het St. Luc. De betrokkene heeft verschillende fracturen opgelopen aan het aangezicht en een ernstige verwonding aan het rechter oog. De bijrijder raakte gewond aan zijn schouder.

Zowel de voor- als achterruit van het dienstvoertuig werden vernield en de carrosserie raakte zwaar beschadigd.

General Motors onthult motorloze auto

Mastermind had ons via de newssubmit het volgende te melden:

General Motors heeft een auto onthuld zonder motor, stuur en pedalen, rijdende op waterstof.

De GM Hy-wire auto werkt op watervoortstuwing en elektronische by-wire technologie. By-wire technologie maakt het mogelijk om op geheel elektronische wijze te sturen, remmen en andere dingen te bedieningen. Hierbij wordt nauwelijks gebruik gemaakt van mechanische onderdelen.

Alles dat de auto laat rijden, stoppen en sturen zit in een 11-inch dikke skateboardachtige chassis. Alle bedieningen zitten in een makkelijk te bedienen unit genaamd X-Drive. De energiecel die achterin de chassis geïnstalleerd is produceert 94kW energie, wat continu beschikbaar is.

Het concept wordt volgend jaar op de Paris Motor Show getoond. Soortgelijke voertuigen kunnen beschikbaar zijn over 10 jaar.

Tilburgse agenten 'stelen' drie auto's

_Arthur had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee agenten van de Tilburgse politie zijn er vanmiddag tot drie keer toe vandoor gegaan met een auto van iemand anders. Op deze manier wilden ze de eigenaren van de auto's duidelijk maken dat hun voertuig zo weg kan zijn als deze onbewaakt met draaiende motor langs de weg staat.

Tijdens hun surveillance zagen de agenten drie keer een auto met draaiende motor staan. De auto's waren van mensen die even snel gingen pinnen of een boodschapje deden. Tot grote hilariteit van omstanders namen de agenten de auto's een stukje mee om vervolgens een geschrokken eigenaar achter zich aan te krijgen. 'Ook als je maar even weg bent, riskeer je de diefstal van je auto, dat blijkt maar weer', aldus de Tilburgse politie.

Oorzaak vliegtuigongeluk Dronten mysterie

Mastermind had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Martinair staat nog steeds voor een raadsel wat de oorzaak van het vreemde vliegtuigongeval van gisteren geweest zou kunnen zijn. Door het ongeluk met het lestoestel in het Vossemeer kwamen de drie inzittenden om het leven.

'We staan voor een raadsel,' zei een woordvoerder vandaag. 'Bij iedere oorzaak die we kunnen bedenken, zijn tien argumenten te noemen waarom het niet zou kunnen zijn gebeurd.'

Het vliegtuigje heeft volgens de woordvoerder geen noodlanding gemaakt. Piloten hebben namelijk strikte orders om geen noodlanding op het water te maken omdat 'water als beton is'. Bovendien kon er een perfecte noodlanding gemaakt worden op de dijk.

Het weer en het zicht waren goed. Naar de oorzaak is een onderzoek ingesteld door onder meer de Raad voor de Transportveiligheid.

Elektronische vliegenmepper uit de schappen

vleermuis had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op verzoek van de Keuringsdienst van Waren, heeft winkel Marskramer deze zomer alle elektronische vliegenmeppers uit de schappen gehaald. Gebruikers zouden een elektrische schok kunnen krijgen, omdat de energielading te hoog zou zijn.

Verleden jaar verschenen de elektronische vliegenmeppers op de Nederlandse markt en waren binnen korte tijd razend populair. De vliegenmepper ziet eruit als een tennisracket en werkt op batterijen. Met de mepper kan je vliegen, wespen, muggen en kleine spinnetjes elektrocuteren.

'Uitvinder chippen' sinds zaterdag in hongerstaking

Sinds afgelopen zaterdag is Bouchaib Salik in hongerstaking. Hij ligt dag en nacht in de bushalte voor de rechtbank aan de Parnassusweg in Amsterdam. Een buschauffeur zorgt een beetje voor hem. Van hem heeft Salik flessen water, een muts, sokken en een jas gekregen.

Al sinds 1996 heeft Bouchaib Salik een conflict met de ING over het chippen. Volgens Salik, die een bedrijf had in het maken van concepten voor elektronisch betalingsverkeer, is ING met zijn ideeën voor een chipsysteem aan de haal gegaan. Naar eigen zeggen is hij 'financieel uitgekleed'. 'Diegene die de rechten heeft, heeft de controle over alle betalingsstromen. Ze hebben er alles aan gedaan om me kapot te maken. Ik heb niets meer, geen geld en ook geen huis,' aldus Salik. Salik beweert verder dat er de afgelopen jaren ook stukken zijn verdwenen uit de dossiers die hij over de zaak heeft bijgehouden.

ING-woordvoerder Peter Jong noemt de situatie 'betreurenswaardig'. 'Al zes jaar lang stuurt hij ons elke maand een rekening van een miljard gulden. Ook zijn er tijden geweest dat hij dagelijks belde en faxte, soms heel intimiderend,' aldus Jong. ING ontkent ooit contact met hem te hebben gehad over het chipsysteem. Jong: 'We hebben hem hier nooit gezien. Ik sluit niet uit dat hij misschien ooit iets heeft gestuurd over chipcardtechnologie. Het gebeurt wel vaker dat mensen aan dezelfde ideeën werken.'

ING probeert Salik al jaren de juiste weg te wijzen om zijn klacht af te handelen, maar niets lukt, aldus Jong. Een juridische procedure komt niet van de grond, doordat Salik, gezien de aard van de zaak, geen advocaat kan krijgen, zegt de woordvoerder. 'Een advocaat ziet meteen dat er geen zaak is. We hebben ook voorgesteld een regeling te treffen om op die manier tenminste een einde te maken aan zijn vele telefoontjes en faxen die toch belastend, en vaak intimiderend, voor ons zijn. Het zou dan gaan om een paar duizend gulden voor de heer Salik. Maar ook dat is mislukt.'

Inmiddels heeft Salik een selectie uit zijn dossiers aan de president van de rechtbank, R. Gisolf, gegeven. Aangezien alles nu bij de president ligt, kan hij ook moeilijk inhoudelijk op de zaak ingaan. Hij stopt pas met zijn hongerstaking als hij een advocaat krijgt toegewezen en de verdwenen stukken uit zijn dossiers weer terecht zijn. Ook wil Salik een voorschot ontvangen van ING voor de geleden schade, zodat hij tenminste weer een normaal leven kan leiden.

3FM DJ Claudia solliciteert bij de LPF

3FM-dj Claudia de Breij heeft bij de LPF gesolliciteerd naar de functie van staatssecretaris van Emancipatie en Gezinsbeleid. Na het debacle met Philomena Bijlhout, die na 7 uur al aftrad, en het terugtrekken van Fiona de Vilder staat deze vacature nog steeds open.

De 27-jarige diskjockey meent een goede kandidate te zijn voor de functie: ,,Ik ben een jonge werkende vrouw en heb een duidelijke visie op de samenleving. Ik zou niet weten waarom ik minder kans zou maken dan die Bijlhout of De Vilder''.

De Breij denkt dat haar ervaring met media en theater haar goed van pas zullen komen in het politieke spel. Ze denkt haar huidige baan te kunnen combineren met een eventueel staatssecretariaat. ,,Het kan volgens mij geen kwaad voor een politicus om elke dag op de radio te horen te zijn.''

Ferry Hoogendijk niet enthousiast

De LPF wordt overstelpt met sollicitaties naar die functie, zegt LPF vice-fractievoorzitter Ferry Hoogendijk. Op de de sollicitatie van de DJ reageerde hij met: ,,Ik ga de stapel post eens rustig bekijken. Maar ik heb gelukkig ook nog een paar serieuze kandidaten op het oog. Die melden zich niet op deze manier.''

Hoogendijk weet nog niet wanneer de LPF-fractie een nieuwe kandidaat presenteert. ,,Ik laat me niet opjagen.''

Claudia de Breij wil staatssecretaris van Emancipatie en Gezinsbeleid worden

Reggae wint terrein onder Duitse jongeren

Uit een enquête, gehouden door het Duitse bedrijf Viva Connect GmbH, blijkt dat Reggae en dancemuziek bij de jeugd populairder worden. Hiphop en Rap-muziek verliezen terrein. Voor het onderzoek ondervraagt het bureau twee maal per jaar 900 jongeren in de grote steden bij onze Oosterburen.

Bij de Duitse jongeren tussen 11 en 29 jaar slaat reggae bij ongeveer 60% aan; 10% meer dan een half jaar terug. Rapmuziek daalde in populariteit; 80% nu tegen 90% een half jaar geleden. Hiphop is nog steeds het populairst, maar volgens de onderzoekers is die muzieksoort duidelijk op zijn retour.

Advocaten moeten ''no cure no pay'' hanteren

De Consumentenbond is van mening dat de beloning van een advocaat afhankelijk moet worden van het behaalde resultaat, het no cure no pay-principe. De bond heeft dit vandaag laten weten aan de Nederlandse Orde van Advocaten.

"Mensen die een advocaat in de arm nemen, worden direct op kosten gejaagd", aldus de Consumentenbond. "Door het invoeren van no cure no pay wordt de drempel naar een rechtszaak lager. De advocaat krijgt zijn geld pas als de rechtszaak is gewonnen."

Roman: 'CIA beraamde moord op Fortuyn'

slashme, Wegertje en FoXje hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bert van der Veer - De Koning van NederlandIn zijn roman 'De Koning van Nederland', die morgen verschijnt, schrijft RTL-televisiemaker Bert van der Veer dat de CIA opdracht heeft gegeven Pim Fortuyn te doden.

Volgens Van der Veer hadden de Amerikanen alle reden ongerust te zijn over Fortuyn. Hij was te kritisch over de VS en wilde niet investeren in de JSF. De CIA gruwde bovendien bij het idee dat Nederland een premier zou krijgen die prat ging op zijn homoseksualiteit.

Van der Veer beschrijft de verwikkelingen rond Fortuyn vanaf 6 maart, toen hij de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam won, tot zijn dood op 6 mei. Het gaat volgens de auteur om 'true fiction'. Hij reconstrueert de werkelijkheid met zijn fantasie en de feiten die bekend zijn geworden via de media. 'Zoals de twee maanden politieke geschiedenis met Pim Fortuyn in de hoofdrol hier beschreven zijn, zo zou het geweest kunnen zijn.'

In zijn roman schrijft Van der Veer dat de CIA Fortuyn besloot te doden via een 'trigger': een persoon die zonder het zelf te beseffen is geprogrammeerd voor gewelddadige acties.

Hier is een voorpublicatie van het boek te vinden.

Financiers al-Qaeda aangeklaagd

Ruim 500 nabestaanden van de slachtoffers van de aanslagen van 11 september doen vandaag aangifte tegen de financiers van het al-Qaeda terroristennetwerk van Osama bin Laden.

Aangeklaagd worden Sudan, zeven internationale banken, drie Saudische prinsen en acht islamitische liefdadigheidsorganisaties.

Al-Qaeda wordt verantwoordelijk gehouden voor de aanslagen in de VS, die op 11 september 2001 aan ongeveer 3.000 mensen het leven kostten.

Asteroïde scheert langs de aarde

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Hoewel er geen reden tot paniek is, komt asteroïde nummer 2002NY40 wel heel erg dichtbij de Aarde. Op 18 augustus zal de afstand ongeveer de baan van de maan zijn.

Medewerkers van NOVA (Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie) hebben dat becijfert. De doorsnede van de asteroïde is 500 meter en is ontdekt op 14 juli. Door de afmeting is de asteroïde met een goede verrekijker of kleine telescoop te zien. Het is zeer zeldzaam dat een asteroïde zo dicht in de buurt komt van de Aarde, zo ook voor deze asteroïde die elke paar jaar een baan om de zon draait. Als deze asteroïde in zou slaan op de Aarde zou deze heel Nederland in een keer verwoesten.

UFO-meldingen nemen wereldwijd toe

Mastermind had ons via de newssubmit het volgende te melden:

UFO-meldingen, en de geloofwaardigheid daarvan nemen momenteel wereldwijd enorm toe. "Ik kan het niet bijhouden wat er allemaal aan het gebeuren is" aldus UFO-specialist Brian Vike.

Dit jaar al zijn meer dan 70 verschillende UFO-ontmoetingen gerapporteerd in Noord-Canada. Een van recente waarneming door verschillende mensen is het volgende. Nadat vorige week een artikel stond in een lokale krant, hebben een handvol getuigen gemeld dat zij ook een lichtbal hebben gezien, soortgelijk aan degene die Gordon Stewart 29 juli gezien had, waaronder onderwijzeres Dina Hanson. Ze belde Stewart om de details van haar ontmoeting te beschrijven.
Ook de zoon van Hanson, Ryan Hanson had het object gezien, wat gedeeltelijk overeen kwam met Stewarts beschrijving.

De waarneming van Hanson gebeurde vijf minuten eerder dan Stewarts waarneming. Ze hadden beide een fel licht in hoge snelheid in zuidwestelijke richting zien vliegen. In beide gevallen zeiden de getuigen dat het een zeer groot helder licht was, dat geen geluid produceerde.

Dina Hanson dacht meteen aan een neerkomende meteoriet, maar na een telefoontje naar een professor aan de universiteit van B.C. die zei dat meteorieten geluid produceren, werd ze onzeker. "Ik ben vrij sceptisch als het over dingen gaat als UFO's" zegt ze. "Maar omdat er geen geluid was, is het mogelijk dat het iets anders was dan een meteoriet.".

De familie Smithers, twee ouders met hun kinderen, namen evenzo contact ook met Steward, en vertelden een soortgelijk verhaal, echter zij hebben het voorwerp ook een aantal loopings zien maken.

Medeinwoner Dan Derbyshire rapporteerde een andere waarneming. Hij zei dat hij het nu pas gezegd had omdat hij wou laten weten dat ze niet de enigen waren. Hij zegt dat hij gelooft in UFO's alszijnde buitenaards, maar van zijn eigen waarneming denk hij dat het een Amerikaanse testvucht van een geheim vliegtuig was.

Rode Kruis moeite met logo in 'Ja Zuster, Nee Zuster'

SP@MB@M had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Nederlandse Rode Kruis heeft moeite met het gebruik van het Rode-Kruislogo in de nieuwe film 'Ja Zuster, Nee Zuster'. Het Rode-Kruissymbool duikt in de film en het publiciteitsmateriaal op op zusteruniformen, kleding en vlaggen.

Het Rode Kruis heeft filmproducent Bos Bros. er recentelijk op gewezen, dat gebruik van het teken niet is toegestaan. Bos Bros. en Warner Bros. (de filmdistributeur) erkennen dat het gebruik van het rode kruis in de film en op het publiciteitsmateriaal in strijd is met de internationale regels. Warner Bros. heeft inmiddels de Nederlandse bioscopen gevraagd alle posters van 'Ja Zuster, Nee Zuster' uit de theaters te verwijderen en alle voorfilmpjes van de productie uit de roulatie te halen.

Op dit moment overlegt het Rode Kruis met de producent en de distributeur. De drie partijen verwachten nog deze week afspraken te maken over de manier waarop onjuist gebruik van het symbool in 'Ja Zuster, Nee Zuster' zo veel mogelijk kan worden tegengegaan. Het Rode Kruis zal het uitbrengen van de productie wellicht toestaan, als er aan het begin van de film een verklaring over het gebruik van het symbool wordt geplaatst, aldus Warner Bros.

Het rode kruis is een internationaal beschermd teken dat in tijd van oorlog wordt gebruikt als symbool voor de bescherming van slachtoffers en hulpverleners. In tijd van vrede mag het embleem in Nederland alleen gebruikt worden door het Nederlandse Rode Kruis en door de Nederlandse overheid.

Oorlogsbewegingen in Irak

qwerti had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het leger van Irak is druk in de weer het leger strategisch op te stellen. Britse en Amerikaanse vliegtuigen hebben al enkele militaire doelen bestookt. De Koerden in het noorden van Irak heeft Amerika aangeboden het door koerden bezette Noord-Irak te gebruiken als basis voor aanvallen tegen het regime van Saddam.

Bovendien staan zo'n 100.000 Koerdische vrijheidsstrijders klaar om Amerika te helpen met een mogelijke aanval.

Heropvoedingskampen werken afschrikwekkend

De overlast van Marokkaanse jongeren in Amsterdam neemt enorm af door de dreiging van heropvoedingskampen. Volgens waarnemend hoofdcommissaris J. van Riessen zijn de heropvoedingskampen een waar spookbeeld voor de jongeren: ''Er moet hard worden gewerkt, ze moeten vroeg opstaan en er heerst een zeer strak regime. Dat vinden de jongeren niet leuk. Reken maar dat ze dat aan elkaar doorgeven, je merkt dan ook dat ze zich meer en meer koest gaan houden''.

Sinds begin dit jaar de eerste jongeren (14 tot 18 jaar) naar kamp Den Engh in Den Dolder zijn gebracht is in Amsterdam-West, waar de meeste probleemjeugd woont, de criminaliteit met 55% afgenomen. Zo werden er 207 straatroven gepleegd tegen 458 in dezelfde periode vorig jaar.

Beter gedragen

Volgens politiechef Bart Driessen werpt ook de inzet van het speciale Amazoneteam zijn vruchten af. ''Sinds vorig jaar treden we keihard op, en dat werkt''. Ook de aanpak van probleemjongeren op en rond treinstations in West lijkt te werken.

Driessen zegt verder dat een nieuwe generatie Marokkaanse Amsterdammers aan het ontstaan is die zich beter gedraagt dan de vorige lichting. Langzaamaan treedt er een mentaliteitsverandering op, constateert Driessen

Autisme in verband gebracht met 'nerd-genen'

Chao.Khao had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De BBC meldt dat het aantal autistische kinderen in Silicon Valley veel hoger ligt dan elders in de wereld. Een mogelijke verklaring hiervoor is dat er in die regio veel 'geeks' werken. Ongeveer 1 op de 150 kinderen zijn er autistisch. Opmerkelijk is dat in de buurt van Cambridge, het Silicon Valley van Engeland, ook meer kinderen met autisme voorkomen.

Autisme wordt voor een groot deel bepaald door genetische aanleg. Sommige doktoren hebben nu een vermoeden dat mensen die werkzaam zijn in de it-industrie en minder sociaal begaafd zijn dan gemiddeld, enkele genen hebben die bijdragen aan autisme. Als zo'n iemand een partner krijgt met dezelfde 'autistische genen', dan is de kans groot dat ze een autistisch kind krijgen.

Autistische kinderen zijn over het algemeen minder sociaal, maar hier tegenover staat wel dat ze vaak uitblinken in andere kwaliteiten. Autisme komt vier keer zo vaak voor bij jongens dan bij meisjes.

Verleden van minister Heinsbroek onder de loep

De PvdA en de SP willen van LPF-minister Heinsbroek van Economische Zaken opheldering over een veroordeling van zijn voormalige onderneming Arcade. Die werd in 1999 veroordeeld voor het illegaal opleggen van de prijzen van cd's aan winkeliers. De feiten hadden betrekking op de jaren '95 en '96, toen Arcade in handen van Heinsbroek was.

Om opheldering te krijgen hebben namens de PvdA en de SP de Kamerleden Crone en Gerkens vragen gesteld. Ook VVD-kamerlid Van Beek wil meer van de zaak weten. Vooral omdat Heinsbroek nu politiek verantwoordelijk is voor de kartelpolitie NMa, die onderzoek doet naar illegale prijsafspraken in onder meer de CD-branche.

Het NRC Handelsblad rakelde de zaak gisteren op in een uitgebreid artikel. Minister Heinsbroek wil niet inhoudelijk reageren op de ontstane commotie. Hij wijst erop dat de zaak gewoon in het openbaar voor de rechter is behandeld en dat de feiten dus bekend konden zijn toen hij als minister aantrad.

Heinsbroek werd in 1983 directeur van Arcade, dat hij uitbouwde tot een succesvol bedrijf. In 1996 verkocht hij het aan Wegener.

CBS: Economie amper gegroeid

De Nederlandse economie is het afgelopen kwartaal opnieuw nauwelijks gegroeid. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldt voor het tweede kwartaal van dit jaar een uiterst geringe toename van 0,1% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Ook vergeleken met het kwartaal ervoor was er nauwelijks enige vooruitgang.

Export en investeringen zijn teruggelopen. Alleen consumenten geven de economie volgens het CBS nog wat impuls.

Het CBS ziet overigens wel enig lichtpuntje bij de export. Het tempo van de teruggang zwakt namelijk af. Daarentegen dalen de investeringen harder dan in vele jaren is gemeten. De terugloop doet zich vooral voor bij woningen, auto's en computers.

Wetenschappers creeëren supermuis

M4stermind had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wetenschappers hebben, met behulp van een scheikundige stof, een muis ''gemaakt'' die spieren heeft als een marathonloper en in staat is enorme prestaties te leveren.

Om dit te bewerkstelligen hebben ze de chemicalie PGC-1 in de muis ''verwerkt'', waardoor de muis de superkrachten blijkt te krijgen.

Wetenschappers denken dat de methode ook op mensen toepasbaar is. Patiënten die lijden aan degeneratieve spieraandoeningen zouden er door geholpen kunnen worden. Uiteraard zullen ook sporters ''misbruik'' kunnen maken van de methode.

Zeven mensen door UFO aangevallen

M4stermind had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Indische dorpelingen zeggen aangevallen te zijn door vliegende schijven die rode en blauwe lichtbundels uitstraalden. Afgelopen week zijn tenminste 7 mensen omgekomen in de staat Uttar Predesh door onbekende oorzaak. Raghuraj Pal, de buurman van Ramji Pal die door een dergelijk geval stierf zegt: "Een mysterieus vliegend object viel hem aan. Zijn buik was opengescheurd." De politie speculeert dat het om een onbekend soort insect gaat.

Betere manier van klonen uitgevonden

M4stermind had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wetenschappers hebben een nieuwe en betere manier om te klonen uitgevonden. De oude manier was met een duur apparaat de genetische kern uit een eicel te zuigen en een nieuwe genetische kern van het dier dat gekloond moet worden er in te stoppen. Dit is een tijdrovend en moeilijk werk.

De nieuwe technologie is makkelijker en sneller: Het eicel wordt met een mesje in tweeën gesplits. Deze cytoplasten gaan zich vervolgens vanzelf delen. De delen met een genetische kern worden gekleurd om te identificeren welke cytoplasten kernen bevatten. De cytoplasten waar het verf op zit, worden vervolgens opzij gezet, waardoor enkel lege de cytoplasten overblijven. Cellen van het dier dat gekloond moet worden, worden vervolgens doormiddel van een elektrische stroom in de cytoplasten geschoten.

De helft van de zo ontstane embryo's overleven lang genoeg om blastocysten te vormen, welke in de baarmoeder geplaatst kunnen worden. Het grote voordeel van deze methode is, dat het erg goedkoop en makkelijk is om dieren te klonen, en relatief gezien met de oude methode het betere resultaten oplevert.

Brandweer boycot Bush op herdenking

Amerikaanse brandweerbonden roepen hun leden op tot een boycot van de herdenking van gevallen brandweermannen op 6 oktober in Washington. Bij de herdenking worden ook de gevallen brandweerlieden van 11 september herdacht.

De brandweerbonden zijn boos over een veto van Bush tegen extra investeringen in de brandweer. De bonden vinden dat Bush de brandweer gebruikt heeft "om mooi op de foto te komen" en haar nu in de steek laat.

Het geschrapte geld was bedoeld voor betere communicatie tussen hulpverleners en een onderzoek naar de gezondheid van reddingswerkers na "nine eleven".

Een op de vier 15-jarigen is op dieet

OZweb had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit een studie in Glasgow blijkt dat één op de vier meisjes die 15 jaar oud zijn op dieet zijn. Slechts drie procent van de 15-jarige jongens is op dieet. Het onderzoek laat ook zien dat 44% van 11-jarige meisjes zichzelf zorgen maakt over hun gewicht. Tegen hun vijftiende levensjaar is dit percentage gestegen tot 70%.

Atoomgeheugen nieuw opslagmedium

The_Wanderer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wetenschappers aan de universiteit van Wisconsin in de VS hebben een manier gevonden om op tweeënhalve vierkante centimeter materiaal de inhoud van 7800 dvd's op te slaan. Ze doen dit door siliciumatomen zo te rangschikken dat ze informatie kunnen opslaan.

Volgens de onderzoekers lijkt deze manier op de wijze waarop DNA wordt opgeslagen. Het geheugen is momenteel heel traag uit te lezen, maar door een combinatie van technieken verwachten ze de snelheid snel te kunnen verhogen.

Het atoomgeheugen zal vooral gebruikt kunnen gaan worden om grote hoeveelheden informatie op te slaan waarbij het niet zo erg is dat er wat foutjes in sluipen. Fouten kunnen namelijk ontstaan, omdat er op zo'n kleine schaal gewerkt wordt. Het duurt volgens de wetenschappers nog enkele decennia voordat deze technologie praktisch toepasbaar is.

Koning Fahd strooit weer met goud in Marbella

Qyuip had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor het eerst in drie jaar is koning Fahd van Saudi-Arabie weer op vakantie in Marbella. Goed nieuws voor de plaatselijke middenstand.

Bij elk van zijn bezoeken laat de Arabische heerser namelijk tussen de 90 en 120 miljoen euro in Marbella en omgeving achter. Hoe dát mogelijk is, is eenvoudig te verklaren.

In de eerste plaats komt koning Fahd niet alleen. De luchtvloot waarmee hij gisteren arriveerde, telde 12 toestellen. Een groot deel van zijn 69 kinderen, honderden neefjes en nichtjes en de nabestaanden van zijn 40 broers en zusters - de 79-jarige Fahd was zelf het zesde kind - vergezelt de koning aan de Spaanse zuidkust. In totaal gaat het om ten minste 1500 mensen. Die kunnen niet allemaal in het paleis Mar Mar slapen, dus zijn er 600 kamers in 5-sterrenhotels afgehuurd. En ook de restaurant- en winkeleigenaren in de decadente jachthaven Puerto Banús wrijven zich in de handen. Daar ligt overigens het imposante jacht van de koning, de Al Diriyah (lengte: 70,78 meter). Wat de koning en zijn gevolg allemaal nodig hebben om hun verblijf in en rond Marbella zo aangenaam mogelijk te maken? Ze hebben 500 mobiele telefoons en gsm-lijnen gehuurd. Een vloot van 100 auto's, waarvan de goedkoopste 180.000 euro kost, staat gereed. De 300 Mercedessen die sinds 1999 in een garage stonden te wachten, bleken niet goed genoeg meer. Zij waren `te ouderwets'.

Prins Claus weer op intensive care

Prins Claus is opnieuw op de intensive care van het AMC in Amsterdam opgenomen. Sinds zondag wordt de prins af en toe kunstmatig beademd vanwege slijmvorming in de luchtwegen.

Volgens de RVD is de situatie onveranderd 'broos en kwetsbaar'. Vorige week vrijdag kreeg Claus een pacemaker om hartritmestoornissen te beeindigen.

De prins ligt nu al bijna een maand in het ziekenhuis. Over herstel is nog niets te zeggen, meldt de RVD.

Zanger Drowning Pool dood

Frits had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De zanger van de Amerikaanse band Drowning Pool, Dave Williams, is gisteravond dood gevonden in de tourbus. Het kwartet uit Dallas had die avond nog opgetreden als één van de hoofdacts op het rondtrekkende Ozzfest. De doodsoorzaak is nog onbekend.

Williams werd 30 jaar. Drowning Pool bracht eerder dit jaar het debuutalbum Sinner uit en was in juni van dit jaar nog in Nijmegen te zien tijdens de Nederlandse editie van Ozzfest.

Wendy van Dijk toch zwanger

Ella had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er waren al langere tijd geruchten, maar de zaakwaarnemer van Wendy van Dijk bevestigde gisteren pas voor SBS6 wat iedereen al vermoedde: Wendy van Dijk is 3 maanden zwanger.

Twee weken geleden werd het showbiz huwelijk tussen Wendy en Xander de Buisonjé (Volumia) abrupt afgekapt door 'problemen in de relationele sfeer'. Xander zou zijn vreemdgegaan.

De manager van Wendy van Dijk schat de kans momenteel laag in dat de twee weer bij elkaar komen.

Moeder verhuurde dochter voor seks

:: youri weblog :: had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een moeder uit Nieuw Zeeland is veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf voor het accepteren van geld van een vriend. De man betaalde de moeder om orale seks te hebben met haar dochter die tijdens de delicten 12 en 14 jaar was.

De moeder, een alcoholist, was tijdens de incidenten dronken. De tweede keer schijnt de moeder zelfs aan de sekspartijtjes te hebben deelgenomen. De vriend wordt momenteel vermist en men denkt dat hij dood is.
Laatste reviews en specials
review
We Were Here Expeditions: The Friendship
special
VrijMiBabes #176 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1058
preview
Super Mario Bros. Wonder
special
Random Pics van de Dag #1057
special
Random Pics van de Dag #1056
©FOK.nl e.a.