*Xander de Buisonje*

Stel, je heb het uiterlijk van een jonge god, zingt als een Japanse nachtegaal, schrijft teksten waarbij Andrť Hazes zijn lippen bij aflikt en je hebt een vriendin waar half mannelijk Nederland wel een weekje ruzie voor over heeft met de helft van vrouwelijk Nederland, wat doe je dan.........

Dan verpest je het en ga je in een bos mooie teksten voor je nieuwe album schrijven want je bent niet voor niets de zanger met het goddelijke uiterlijk, de stem die klinkt als een klok, de tekstschrijver die het nu even niet meer allemaal op een rijtje heeft en blijkbaar alles gelooft wat er in de goddelijke oortjes ingefluisterd is door de jongens en meisjes van de afdeling marketing van de platenmaatschappij.

Want hoe is het toch mogelijk dat in een klein land als Nederland af en toe artiesten opduiken die vinden dat ze het snoepje van de week zijn en dat, achter de rug van hun partner om, in 1001 standjes willen uitdragen. Hadden we jaren geleden Rob de Nijs die het niet zo nauw nam met de trouw en daar nu een filosofische draai aan heeft weten te geven nu Belinda een echte ezel in huis in huis heeft genomen, nu is er Xander de Buisonje die zijn kriebel niet wist te onderdrukken en zijn eigen hoofdprijs Wendy van Dijk in het zicht van het altaar moest laten schieten.

Xander is het slachtoffer geworden van zijn eigen hype. Liever dan een partner die hem zag als een normale man wilde hij zich wentelen in de aandacht van fans die hem zagen als het marketingprodukt wat hij is geworden, de zanger met het goddelijke lichaam etc. En waar kan je lekkerder wentelen dan op een matras waar je je even god in Frankrijk kan voelen voordat je weer naar huis moet waar je partner misschien net les tien van haar NTI cursus heeft doorgeworsteld, normaal zijn is misschien wel leuk voor anderen maar je verkoopt er natuurlijk geen cd extra door in de optie van de platenbonzen. Xander is speciaal en dat is hij zelf ook gaan geloven met alle gevolgen van dien.

Xander klampt zich nu vast aan zijn goddelijke status, schrijft zich een slag in de rondte voor de c.d. want wat kan hij hier dan mooie teksten over schrijven. Xander is een zielig mens want niemand heeft hem verteld dat............

hij niet het uiterlijk heeft van een jonge god, eerder van een verdwaasde struisvogel en dat zelfs Hazes Prisma nog achter zich heeft staan, zingen doet hij leuk en dat is natuurlijk uiteindelijk het enige waar je echt c.d.'s mee hoort te verkopen.

En dan komt het met Wendy ook vanzelf weer goed.