[update] Geheim strandconcert Bl?f afgelast

Toofast had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het geheime strandconcert van BlÝf gaat niet door. Het concert, dat aanstaande zondag zou plaatsvinden, was georganiseerd door Sky Radio. Winnaars van een prijsvraag mochten naar het concert toe.

De reden dat het concert niet doorgaat is een publicatie van de Provinciale Zeeuwse Krant (PZC). De krant publiceerde de geheime locatie van het concert. BlÝf en Sky Radio zeggen dat de organisatie wel goed voorbereid was, en dat er zeker rekening gehouden was met een aantal extra bezoekers, maar dat ze nu de veiligheid van de prijswinnaars, extra bezoekers en band niet kunnen waarborgen.

Op de website van BlÝf staat te lezen:
"Hoewel we de PZC in een eerder stadium duidelijk op hun verantwoordelijkheid gewezen hebben en hoewel we deze krant gemeld hebben dat we indien publicatie zou plaatsvinden dit concert om bovengemelde reden zouden aflasten, heeft de hoofdredactie toch besloten een artikel over de locatie van dit evenement te plaatsen. Dit gebeurt in het kader van de zgn. 'vrije nieuwsgaring', en het interesseert deze krant niet dat ze daarmee veel mensen duperen. Belangrijker blijken de commerciŽle belangen; deze belangen maken een melding van deze zgn. primeur zo belangrijk voor ze. Dat ze daarmee een gevaarlijke situatie kunnen veroorzaken interesseert ze ook al niet. Hun commentaar is dat de organisatie zich dat maar van te voren had moeten realiseren.

Met andere woorden: In het kader van de vrije nieuwsgaring mag je zonder pardon willekeurige mensen in gevaar brengen.

Saillant detail: al vanaf 15 juli is er via de radio en zelfs via de TV reclame gemaakt voor dit evenement. Pas 2 dagen van te voren worden ze wakker om zo alsnog een feestje te verpesten."


Update:
Da_Sandman meldde ons via de newssubmit dat het concert van BlÝf toch door gaat. Omroep Zeeland maakt dit op uit de e-mailtjes die aan de winnaars van de prijsvraag van Sky Radio zijn gestuurd. In de mailtjes staat dat de prijswinnaars toch naar de afgesproken plek moeten komen.