Britse jongen veroordeeld voor vampiermoord

Sisimo, gerritdekzijl, Flying_Vee en Dutchfrank hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 17-jarige Britse student is veroordeeld tot 12 jaar cel, vanwege zijn obsessie voor vampiers. Een rechter achtte hem vandaag schuldig aan de moord op en het drinken van bloed van zijn 90-jarige plaatsgenote Mabel Leyshon.

De jongen vermoordde de vrouw in november vorig jaar toen zij televisie zat te kijken in haar huis in het plaatsje Llanfairpwllgwyngyl in het noorden van Wales. De jongen bracht de vrouw 22 messteken toe, rukte vervolgens haar hart eruit en dronk het bloed op dat uit het lichaam van de vrouw liep.

'Waarom je op deze manier hebt gehandeld is moeilijk te begrijpen', zei de rechter, 'maar ik neig naar de conclusie dat je inderdaad geobsedeerd was door vampiers, dat je echt geloofde dat deze mythe waar was, dat je dacht onsterfelijk te worden door andermans bloed te drinken en dat je dat idee onweerstaanbaar vond.'

Een maand vóór de moord op de vrouw vond er ook al een incident plaats. De jongen werd toen aangehouden, nadat hij een 16-jarig Duits meisje met geweld had gedwongen hem in zijn nek te bijten, omdat hij dacht dat ze een vampier was. Zo hoopte hij ook vampier te worden.