Volkert Van Der G. wil geen infuus-voeding

De man die verdacht wordt van de moord op politicus Pim Fortuyn, Volkert van der G., wil geen infuusvoeding als hij door zijn hongerstaking in coma raakt. Daartoe wil Van der G. een wilsverklaring tekenen waarin wordt vastgelegd dat hij dwangvoeding weigert.

Volgens Van Der G.'s advocaten is de conditie van de verdachte, die wel vruchtensappen en koffie en thee met suiker drinkt, naar omstandigheden redelijk.

Wils-(on)bekwaam

Wanneer het slechter met Van Der G. zou gaan, zou justitie hem dwangmatig kunnen laten voeden. Om dat te voorkomen heeft hij besloten een wilsverklaring op te stellen. ,,Hij zegt nadrukkelijk dat hij geen voeding wil en ook geen dwangvoeding'', zeggen zijn advocaten.

Justitie heeft om een hongerstaker dwangmatig te laten voeden een wilsonbekwaamheids verkaring van een psychiater nodig. Die moet dat na onderzoek van een hongerstaker vaststellen. De advocaten van Van Der G. willen dat hij nu al wordt onderzocht door een psychiater, die dan juist moet vaststellen dat Van Der G. wilsbekwaam is.