Brits echtpaar in cel vanwege snoeien heg

Wiebe Hoekstra had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 57-jarige Malcolm Girling en zijn 54-jarige echtgenote Marlene moeten 28 dagen de cel in, omdat ze de heg die hun erf van dat van de buren scheidde hebben geknipt. De rechter had het Britse echtpaar uitdrukkelijk bevolen de heg niet te snoeien, maar dat deden ze toch.

De buren, John en Lynda Williams, hadden om het gerechtelijk bevel gevraagd, nadat Malcolm Girling had gezegd de heg te willen te snoeien. De buren hadden al vaker ruzie met elkaar. De politie heeft herhaaldelijk een einde moeten maken aan ruzies tussen de twee echtparen. De heg was slechts ťťn van discussiepunten.

Volgens buurman John Williams was er geen sprake van het beschaafd snoeien van een heg, maar ging het echtpaar Girling de heg met kettingzagen en graafmachines te lijf. De kinderen van het veroordeelde echtpaar reageerden geschokt op het vonnis. 'Mijn moeder heeft zelfs nog nooit een parkeerbon gehad. Nu zitten ze in de gevangenis.'

Overigens komen in Groot-BrittanniŽ geregeld ruzies over oprukkend gebladerte. Er is zelfs een heuse organisatie, Hedgeline, die mensen bijstaat die last hebben van de coniferen van de buren.