Kort FOK! filmnieuws - Week 31

Iedere week zal FOK! je kort filmnieuws brengen. Deze week dus voor het eerst, met meteen een aantal leuke en interessante berichten:

Star Wars: Episode II op DVD in november
De Star Wars-fans kunnen er op 12 november weer voor gaan zitten, want dan wordt de DVD van 'Episode II: Attack of the Clones' uitgebracht. November is sowieso al een goede DVD-maand, aangezien een week voor de release van Star Wars de DVD van 'Spider-Man' te koop zal zijn. Op 12 november zal ook de Special Extended Edition van 'Lord of the Rings: The Fellowship of the Rings' worden gereleased. Deze editie bevat vier DVD's.


Spielberg en Hanks werken aan Lincoln-film?
Alhoewel het nog maar een gerucht is, melden verschillende bronnen dat Tom Hanks en Steven Spielberg een soort 'biografie-film' gaan maken over de 16e Amerikaanse president Abraham Lincoln. De film zou zich vooral gaan bezighouden met de periode rond de Civil War.

Gangs of New York bijna klaar
Het hele project heeft bijna een jaar vertraging gehad, maar eindelijk is het dan toch zo ver. Martin Scorcese, de regisseur, heeft aangekondigd dat zijn bijna drie uur durende epos Gangs of New York over een paar weken definitief klaar zal zijn. De kosten van de film worden geschat op ongeveer 90 miljoen dollar.

Nicole Kidman en haar charmes voor Vin Diesel
Het gerucht doet de ronde dat Nicole Kidman en Vin Diesel samen zijn gespot in een restaurant. Nou is dat niet eens zo onlogisch, aangezien ze samen aan een geheim project werken, maar verschillende personen in het restaurant wisten te melden dat Kidman zeer gecharmeerd was van Diesel. Overigens is Vin Diesel binnenkort te zien in de spectaculaire actie-film Triple XJim Carrey laat zijn komische talenten weer zien
Na een aantal serieuzere rollen (zoals in 'The Majestic'), zal Jim Carrey binnenkort weer te zien zijn in een komische film. De humoristische acteur speelt een tv-verslaggever die God speelt en van de 'echte' God de kans krijgt dat te laten zien. Carrey krijgt een dag de macht van God en wordt meester over het universum. De film, die Bruce Almighty zal gaan heten, wordt geregisseerd door Tom Shadyac. Hij werkte eerder samen met Carrey in 'Liar Liar' en 'Ace Venture: Pet Detective'.

Tommy Lee Jones wil nog wel een keer in het zwart
Het tweede deel van 'Men In Black' is nog maar net in premiŤre in Nederland, maar Tommy Lee Jones laat nu al weten mee te willen werken aan het derde deel. Of deze komt is nog onduidelijk. Tommy Lee Jones had na een aantal serieuzere rollen zin in iets anders en begon met 'Men In Black'. De ervaring van lachende mensen in de zaal was voor Tommy Lee Jones een nieuwe ervaring. Een positieve, want hij beschouwd de opnameperiodes van de twee films als de beste tijd in zijn leven. Tegen een derde deel van 'Men In Black' zou hij daarom ook zeker geen 'nee' zeggen.


Heb jij een nieuwtje, gerucht of iets anders wat we eventueel in dit wekelijkse nieuwsitem zouden kunnen plaatsen? Meldt het ons via de newssubmit!