FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 29 juli 2002

Britney Spears loopt weg tijdens optreden

Gisteren meldden we nog dat Britney Spears haar verontschuldigingen heeft aangeboden voor het opsteken van haar middelvinger. Zondagavond heeft ze weer voor opschudding gezorgd in Mexico. Ze brak haar laatste optreden in Mexico Stad na het vijfde liedje af.

Het optreden van Britney Spears duurt tot en met het vijfde nummer 'Stronger', waarna de zangeres zei: "Sorry Mexico. Ik hou van jullie. Tot ziens" en wegliep van het podium, zo is gemeld door de Mexicaanse krant Milenio. Het publiek was allerminst te spreken over dit gedrag en onderstreepte dit met boegeroep en het gooien van dingen naar het podium.

Radiopresentator 'pikt' HermanHeinsbroek.nl

Coen Swijnenberg, presentator op Radio M (regionale omroep van Utrecht) en Dalux FM (lokale omroep van Wageningen) heeft de domeinnaam van minister Heinsbroek (HermanHeinsbroek.nl) van Economische Zaken geregistreerd.

Dit deed hij nadat hij vorige week maandag een artikel op WebWereld had gelezen waarin stond dat de helft van de nieuwe ministersploeg zijn eigen domeinnaam (voornaam + achternaam.nl) op internet nog niet toegeëigend. Overigens is Swijnenberg niet van plan de overige namen vast te leggen.

Swijnenberg zegt verbaasd te zijn dat iemand in zo'n functie zijn eigen naam op internet niet vastlegt. Hij vindt dat 'bekende mensen hun naam moeten vastleggen' om te voorkomen dat anderen er een slaatje uitslaan. 'Diverse mensen hebben al gevraagd of ze deze domeinnaam kunnen overnemen, maar dat doe ik niet.'

Helemaal belangeloos is Swijnenbergs actie overigens niet. Minister Heinsbroek kan zijn domeinnaam terugkrijgen, mits hij die in ontvangst neemt tijdens een uitzending van Swijnenberg.

Swijnenberg is overigens 'teruggepakt' voor zijn actie. Het nl-domein van zijn naam is voor zijn neus weggekaapt. Op zijn website (CoenSwijnenberg.com) zegt hij hierover: 'Boontje komt om zijn loontje heet dat toch '

51 Walvissen aangespoeld aan de oostkust van de VS

Cheese had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op het schiereiland Cape Cod aan de oostkust van de Verenigde Staten zijn 51 walvissen aangespoeld. De walvissen zijn van het soort grienden. De dieren leven in groepsverband, waarmee verklaard zou kunnen worden waarom het zo een grote groep betreft.

Inmiddels zijn er honderden vrijwilligers op het strand bezig de walvissen nat te houden en te verzorgen. Maar de verwachting is dat het moeilijk zal worden de walvissen terug de oceaan in te krijgen. De dieren worden namelijk zeven meter lang en wegen dan meer dan tweeduizend kilo. Onder de 51 walvissen zijn ook een aantal jongen.

Muizenplaag in kantine van politie Leeuwarden

Er heerst een muizenplaag in de kantine van de politie in Leeuwarden. Maandag is de kantine gesloten na overleg met de Keuringsdienst van Waren. De muizen knagen namelijk aan al het eten dat te vinden is in de kantine.

De politie in Leeuwarden heeft verklaard dat de muizenplaag te wijten is aan de renovatie van een pand naast de kantine. B. Klare zei namens de politie: "Niemand is bang voor de muizen. Maar uit hygiënisch oogpunt kon het echt niet meer."

Inmiddels is er een bedrijf bezig met het zetten van vallen voor de muizen. Maar dit werkt nog niet echt. Op dit moment is het nog niet duidelijk wanneer de agenten in Leeuwarden weer in hun kantine terecht kunnen.

Nog geen vervalste eurobiljetten in Nederland

Talk2me had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In tegenstelling tot het buitenland zijn er in Nederland nog geen professioneel vervaardigde vervalsingen van eurobiljetten opgedoken. In Duitsland en Frankrijk kwamen wel professionele vervalste eurobiljetten aan het licht. Hierbij was vooral het biljet van 50 euro erg populair.

Volgens E. Schuurman, hoofd van de afdeling documenten- en betaalmiddelencriminaliteit van de Dienst Nationale Recherche Informatie (voorheen de CRI), zijn er in Nederland wel falsificaten gesignaleerd, maar die waren volgens hem allen van inferieure kwaliteit. 'Het stelt niks voor', aldus Schuurman. 'Die vervalsingen waren gemaakt met een inkjetprinter of een kleurenkopieerapparaat.'

Volgens Schuurman is het sinds de introductie van de euro erg rustig gebleven onder de Nederlandse valsmunters. 'Maar dat kan morgen natuurlijk anders zijn', benadrukt hij.

Dronken ambulancebestuurder aangehouden

MarkVM en Flying_Vee hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het plaatsje Rzeszow, in het zuidoosten van Polen, heeft de politie een chauffeur van de plaatselijke ambulance aangehouden. De man reed rond met een alcoholpromillage van 2,5. Dit heeft het Poolse persbureau PAP vandaag gemeld.

Terwijl zijn collega's even verderop een patiënt aan het verzorgen waren, stond de man tollend op zijn benen naast de ambulance te wachten. Omstanders waarschuwden de politie. Tegen de agenten zei de man dat hij toevallig in de buurt van de ambulance liep, maar niet achter het stuur had gezeten. Later bleek hij wel degelijk dienst te hebben.

Asteroïde zal aarde toch missen in 2019

arx had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wetenschappers zijn er eindelijk over uit dat de asteroïde de Aarde in februari 2019 toch niet zal raken. Mensen die toch nog een lange vakantie rond die tijd hadden gepland moeten toch 40 jaar langer wachten.

In de meest recente computerberekeningen staat de mogelijke impact van de asteroïde, genaamd 2002 NT7, met onze Aarde nu gepland voor 1 februari 2060. Maar om dit zeker te weten, zal het pad van de asteroïde langer bestudeerd moeten worden.


Eerdere berichten:
- Asteroide raakt mogelijk in 2019 de aarde
- NASA: Kans op botsing met asteroïde klein

Buma/Stemra eist maatregelen van Campzone

neographikal, miss_bleu en BumaKicksA$$ hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De opsporingsdienst van auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra eist dat de organisatie van het elf dagen durend computerevenement in Biddinghuizen, Campzone, maatregelen neemt tegen deelnemers die software en films illegaal downloaden en uitwisselen.

Dit heeft T. Kuik, hoofd van Buma/Stemra, vandaag gezegd. Buma/Stemra wil dat de organisatie van Campzone harder optreed tegen mensen die zich schuldig maken aan diefstal via internet. 'Die moeten worden uitgesloten van verdere deelname', aldus Kuik.

Campzone2
Campzone2

Klacht ingediend tegen Microsoft bij Europese Commissie

Siertuin had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De gratis e-mail dienst "Hotmail" van Microsoft, ligt onder vuur. Europarlementarier Erik Meijer (SP) ergert zich al een geruime tijd aan de truucjes die Microsoft uithaalt. Daarom heeft hij eind mei vragen gesteld aan de Europese Commissie over Microsofts persoonsgegevensbeleid. Zo zouden, volgens Meijer, er opeens drie opties meer opgedoken zijn bij Hotmail. Van deze drie opties staan er twee standaard aangevinkt, namelijk "Deel mijn e-mail adres" en "Deel mijn overige persoonsgegevens".

Joost Nienhuis, een topman bij Microsoft, spreekt dit tegen. Hij zegt dat er juist geen nieuwe opties bijgekomen zijn en dat die opties allanger bestonden. Microsoft heeft ze alleen maar zichtbaar gemaakt voor de gebruiker. Het is alleen nog afwachten of de Europese Commissie hier iets tegen kan doen.

Man haalt al jaren muntjes uit Trevi-fontein

Tozz, Happyfunnl, Cre8or, DomainAdmin en thedoctor hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als je eens in Rome bent geweest, kan het bijna niet zo zijn dat je niet bij de uit 1762 stammende Trevi-fontein bent geweest. Iedere bezoeker die een muntje in de Trevi-fontein gooit, keert nog eens terug in Rome, althans zo staat in de reisgidsen. Jaarlijks gooien miljoenen toeristen muntjes in de fontein.

Maar wat gebeurt er eigenlijk met al die muntjes? De Italiaanse krant Corriere della Sera kwam afgelopen zaterdag met het antwoord: Roberto Cercelletta vist alle muntjes eruit en leeft daar al twintig jaar goed van. Naar eigen zeggen levert het hem 500 euro per dag op.

Zes dagen per week gaat Cercelletta rond zonsopgang het water in. In vijftien tot twintig minuten verzamelt hij dan alle muntjes. Als er toeristen in de buurt zijn, is hij graag bereid voor hen te poseren. Op maandag neemt Cercelletta meestal vrij. Dan krijgt een Italiaanse liefdadigheidsorganisatie de kans om de muntjes uit de fontein te vissen.

In 1994 bepaalde het Italiaanse hooggerechtshof dat het opvissen van munten uit de fontein niet in strijd is met de wet.

Bolletjesslikker overlijdt in ziekenhuis

thierryd had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Door een of meerdere geknapte bolletjes is maandag een 45-jarige man uit Senegal overleden. Hij raakte maandagmorgen volledig buiten zinnen, in zijn hotelkamer te Amsterdam. Hotelpersoneel alarmeerde de politie.

Hij was hevig in paniek toen de agenten hem aantroffen. De agenten zagen ook dat hij al schuim op zijn mond had staan. Hij wist nog duidelijk te maken dat hij drugs had geslikt. De drug die van een onbekend soort was, lag in de spoelbak van de hotelkamer. Onduidelijk is hoeveel bolletjes de man had geslikt. De man werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij later overleed.

Kattegejank en Turkse muziek ''redden'' kat

gerritdekzijl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een kat uit Friesland die zat opgesloten in een moskee heeft zichzelf, door te janken, bevrijd. De kat zat vast in de moskee in het centrum van Sneek. Op de een of andere manier slaagde het beest er in de zender van de geluidsinstallatie aan te zetten.

Het kattengejank, vergezeld met Turkse muziek, was in de hele binnenstad te horen. Het baasje van de kat hoorde het gemiauw en riep de de hulp van de politie in.

Aanvankelijk was er niemand te vinden die een sleutel van het pand had. Uiteindelijk kon het beestje om twee uur 's middags worden bevrijd.

Man schiet doodzieke vrouw dood

geritdekzijl en Snoggle hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vandaag heeft een 65-jarige man, in een verpleegtehuis in München, zijn tien jaar jongere echtgenote en een personeelslid van de inrichting doodgeschoten. Daarna pleegde de man zelfmoord. Uit een gevonden brief is gebleken dat de man het niet meer kon aanzien dat zijn vrouw, die ernstig ziek was, zo verschrikkelijk moest lijden. Bovendien was hij kwaad dat hij van de inrichting niet dag en nacht bij zijn vrouw mocht blijven.

De vrouw werd sinds februari vorig jaar in de inrichting verpleegd. In die periode was er diverse keren onenigheid geweest tussen de directie en de man.

KLM gaat stakers bestraffen

De KLM gaat de ongeveer 200 grondtechnici aanpakken die hebben meegedaan aan de wilde staking afgelopen zaterdag. De desbetreffende werknemers krijgen disciplinaire straffen. Ook krijgen ze niet betaald voor de uren die ze zaterdag niet hebben gewerkt.

De wilde staking leidde tot 15 miljoen euro schade bij de KLM en overlast bij 16.000 passagiers.

De luchvaartmaatschappij onderzoekt nog de mogelijkheid om de werknemers persoonlijk aansprakelijk te stellen. De vakbonden zeggen in een reactie dat KLM het recht heeft werknemers een berisping of waarschuwing te geven.

De Nederlandse Vereniging van Luchtvaart Technici (NVLT) beschouwt de disciplinaire straffen en een eventuele schadeclaim als een oorlogsverklaring van de KLM aan het personeel.

''Abortus erger dan kindermisbruik''

Crazy Harry had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Priesters die kinderen misbruiken zijn moreel minder verwerpelijk dan mensen die abortus plegen. Deze merkwaardige uitspraak is afkomstig van de aartsbisschop van Sydney, George Pell. Hij zei het gisteren op de Wereldjongerendagen in Canada. Volgens Pell is abortus 'altijd vernietiging van menselijk leven'.

De Australische RK-kerk wil geen commentaar geven op de uitspraken van Pell. Pell is eerder in opspraak geraakt omdat hij niets ondernomen zou hebben na klachten over seksueel misbruik door geestelijken. Verder heeft hij slachtoffers schadevergoeding betaald op voorwaarde dat zij hun mond zouden houden. Dat heeft geleid tot oproepen om zijn aftreden. Ook heeft Pell een afkeer van homoseksuelen.

Eerder deze week zei de Paus juist dat priesters die kinderen seksueel misbruiken 'een bron van schaamte en droefenis vormen'.

Weer alcoholvergiftigingen op Terschelling

Studentje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wederom hebben jongeren op Terschelling een alcoholvergiftiging opgelopen. Het betreft een jongeman van 18 jaar die dit weekend in comateuze toestand met een extra snelboot naar een ziekenhuis op het vasteland werd gebracht. Een jongen van 15 jaar kon in de nacht vrijdag op zaterdag na behandeling van een huisarts weer aan zijn ouders worden overgedragen. Die verbleven ook op het eiland.

Eerder raakten al vijf jongeren ziek door een alcoholvergiftiging op het eiland. Huisarts Groeneveld spreekt van een zorgwekkende ontwikkeling. De vakanties van jongeren op het eiland staan helemaal in het teken van drinken.

''De landelijke campagne die is gestart om alcoholmisbruik tegen te gaan, heeft nog niet genoeg effect gehad'', meent hij. De gemeente Terschelling neemt geen extra maatregelen naar aanleiding van deze nieuwe gevallen.

Alonso vervangt Yoong?

Alex Yoong heeft de laatste tijd niet echt laten zien dat hij Formule 1-waardig is, daarom zijn er ook steeds meer geruchten dat hij vervangen gaat worden.

De naam die het meeste wordt genoemd is Fernando Alonso, de Spanjaard die volgend jaar voor Renault de races gaat rijden. Hij zal de extra race ervaring goed kunnen gebruiken.

Natuurlijk is dit nog slechts een gerucht, maar Paul Stoddart heeft onlangs wel gezegd dat het een optie is dat Yoong een paar races rust krijgt.

Wordt waarschijnlijk vervolgd...

Mugabe weigert tegenstanders voedselhulp

DNA had ons via de newssubmit het volgende te melden: A

De voedselschaartste waarmee Zimbabwe te kampen heeft is volgens de Britse nieuwszender BBC te wijten aan aanhangers van de Zimbabwaanse president Robert Mugabe. De tekorten ontstaan precies daar waar de bevolking zich verzet tegen de regering Mugabe omdat die gebieden eenvoudigweg worden uitgesloten van voedselhulp. Ook wordt het tegenstanders van Mugabe verboden graan te kopen.

Hongersnood
Internationale hulporganisaties luiden de noodklok en waarschuwen dat er een hongersnood dreigt in zuidelijk Afrika. Veel Zimbabwanen moeten momenteel vaak dagen wachten op voedsel hulp en er staan lange rijen voor de winkels. In de steden wordt maar eens per dag gegeten, op het platteland nog minder.

Als gevolg van aanhoudende droogte heeft het Afrikaanse land te kampen met tegenvallende oogsten. Bovendien worden blanke boeren op grote schaal verdreven van hun boerderijen door de regering Mugabe. De landbouwbedrijven worden vervolgens aan landloze boeren geschonken, die echter veelal geen kennis hebben van moderne landbouwtechnieken.

'Zoon Bin Laden runt al-Qaeda sinds oktober'

proximity had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Saudisch dagblad beweert dat de oudste zoon van Osama Bin Laden het commando over al-Qaeda heeft overgenomen. De krant, Asharq Al-Awsat, baseert dit op bronnen 'uit de directe omgeving' van al-Qaeda in het Afghaans-Pakistaans grensgebied.

De krant schrijft verder dat Bin Laden in oktober vorig jaar de organisatie heeft verlaten. Deze berichtgeving versterkt de theorie dat Bin Laden is gedood of ernstig gewond is geraakt tijdens de Amerikaanse campagnes tegen al-Qaeda. Verwacht wordt dat de tweede zoon van Bin Laden, de twintigjarige Mohammad, hem zal opvolgen.

Nederlander onschuldig in Turkse cel

Het Europese Hof gaat zich uitspreken over de opsluiting van de 21-jarige Nederlander Danny Broens, die onschuldig in Turkije in de cel zit. Broens raakte als toerist op 25 juni betrokken bij een dodelijk verkeersongeval maar draagt daar geen schuld aan. Hij zit nu al een maand in een overvolle snikhete cel van 6 bij 6 meter, met soms wel 90 mensen, in het Turkse Alanya. Als het aan het Turkse Openbaar Ministerie ligt, blijft Broens daar voorlopig nog wel even.

De advocaten van Broens, het Amsterdamse advocatenechtpaar Knoops, eisen echter onmiddelijke vrijlating, daar de politie heeft vastgesteld dat Broens geen schuld heeft aan het ongeval. De Turkse wetgeving staat echter toe dat justitie iemand, die is betrokken bij een dodelijk (verkeers)ongeval, opsluit tot de rechter zich over de zaak buigt. Ook al is deze onschuldig.

Rechten van de Mens

Volgens het advocatenechtpaar is de Turkse opstelling in strijd met het verdrag van de Europese Bescherming van de Rechten van de Mens. De raadslieden hebben vorige week een klacht ingediend bij het Europese Hof. Het gerechtshof zal naar verwachting deze week uitspraak doen en kan Turkije manen tot vrijlating van Broens. In theorie kan de Turkse rechter zo'n waarschuwing negeren, maar Turkije heeft niets voor niets het Europese verdrag getekend, aldus G. Knoops.

Justitie in Turkije voert als argument voor het vasthouden aan dat Broens gevaar zou lopen als hij wordt vrijgelaten. Vanwege mogelijke represailles door de familie van het slachtoffer. Maar de familie van Broens die ter plaatse is, zegt juist steun te krijgen van de Turkse gemeenschap.
-

Website over Danny Broens.

Boeing tart zwaartekracht

Wolk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De onderzoekers van vliegtuigfabrikant Boeing zijn zich aan het verdiepen in de ideeen van een Russische wetenschapper die zegt dat het effect van zwaartekracht kleiner gemaakt kan worden. Het gaat hier om een experiment van Jevgeni Podkletnov, die beweert dat hij een constructie heeft ontwikkeld die voorwerpen kan afschermen van de aantrekkingskracht van de aarde.

De BBC heeft inzage gekregen in documenten waarin staat dat Boing, het onderzoek van Podkletnov, heeft ondergebracht bij de supergeheime afdeling "Phantom Works" in Seattle. Deze afdeling behandelt projecten die niet bekend mogen worden maar de directeur van het bedrijf heeft wel laten weten dat de bewering lijkt te kloppen. De Russische wetenschapper kan dit alleen maar beamen. Hij zegt dat hij tijdens een experiment in 1992, op de universiteit van het Finse Tampere, erin geslaagd is om het effect van de zwaartekracht te verminderen. Hierbij heeft hij gebruik gemaakt van een supergeleidende keramische plaat, die ronddraait boven krachtige elektromagneten. Zodra er voorwerpen boven gehouden worden verliezen zij gewicht.

Het verlies is echter niet al te groot, circa 2 procent. Maar deze vermindering is voor de luchtvaart al genoeg omdat het een enorme besparing is op de brandstof kosten.

Ballonvaarder landt op speedboot

Talk2me had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gisteravond heeft ballonvaarder Herman Kleinsmit de Jouster (Friesland) ballonfeesten spectaculair afgesloten. Met zijn special shape ballon, die de vorm heeft van een grote kikker, landde hij op een speedboot, die op dat moment op het Sneekermeer aan het varen was. Na tien minuten steeg hij weer op om zijn ballon veilig aan de grond te zetten.

Overigens werd deze stunt gedaan met toestemming van de eigenaar van de speedboot. Die zei dat de ballonvaarder, die vlak voor de stunt het water al had aangeraakt, zijn ballon wel op de boot mocht neerzetten.

Amerika: Wegwerptelefoon toch in de winkel

Knijn had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse overheid heeft toch toestemming gegeven aan het Amerikaanse bedrijf "Hop-On" om wegwerpmobieltjes op de markt te brengen. Eerder had de overheid enkele bedenkingen bij de veiligheid van het toestel. Na deze meevaller hoopt het bedrijf haar product binnen 3 maanden op de markt te hebben.

Het product, waar het hier om gaat, is een kleine mobiele telefoon (5x11x1 centimeter en werkt zowel op GSM- als CDMA- en TDMA-netwerken. Het apparaat wordt geleverd met een koptelefoon en geintegreerde microfoon. Je kan 60 minuten lang bellen met de telefoon. Zodra deze uren op zijn kun je de telefoon probleemloos weggooien in de prullenbak maar het is echter ook mogelijk om het apparaat weer in te leveren. Het beltegoed en batterij kunnen bijgeladen worden. Met de telefoon kan je bellen en gebeld worden. De winkelprijs van het ding is nog niet bekend.

Ron Brandsteder is 'roddelkont' meer dan zat

Ron Brandsteder krijgt schoon genoeg van Marita van Rossum, die hem ervan beschuldigde de vader van haar kind te zijn. Uit een DNA-onderzoek bleek dat Brandsteder absoluut niet de vader van het kind kan zijn, maar Van Rossum houdt ondanks deze uitslag vol dat haar zoon Bowy voor de volle 1000% is verwekt door de televisiepresentator en dat Brandsteder ''liegt dat hij zwart ziet". Bovendien beweert de vrouw dat er is gesjoemeld bij dit DNA-onderzoek. ''Als je maar betaalt, en Brandsteder heeft geld genoeg", zo zei ze tegen verslaggevers dit weekend.

Brandsteder dreigt na de laatste uitlatingen van Van Rossum een kort geding tegen haar aan te spannen. Met name de uitlating, dat deze DNA-test zou zijn gemanipuleerd, is Brandsteder volledig in het verkeerde keelgat geschoten. Hij heeft zijn advocaat mr. Abraham Moszkowicz op de zaak gezet.

Marita van Rossum, een voormalig gastvrouw in diverse Amsterdamse seksclubs, woonde ooit samen met de Amsterdamse volkszanger Dries Roelvink. Hij beweerde afgelopen weekend in de Telegraaf dat Van Rossum lijdt aan ziekelijke fantasieën.


Foto Van Rossum met haar zoontje.

Minister De Boer (LPF) blijft VVD-lid

dovenwereld had ons via de newssubmit het volgende te melden:

LPF Minister De Boer van Verkeer is niet voornemens zijn VVD-lidmaatschap op te geven. LPF-kamerlid Wijnschenk had hem gisteren voor de radio daartoe opgeroepen, omdat hij anders ''de indruk wekt niet echt te geloven in de LPF''.

De Boer is al geruime tijd lid van de VVD en heeft bij de jongste verkiezingen ook op die partij gestemd. Hij trad pas toe tot de LPF toen hij voor een ministerschap werd benaderd. Volgens Wijnschenk staat De Boer, als hij toch VVD-lid blijft, van de LPF "een flink staaltje dualisme" te verwachten.

Minister De Boer is daar echter helemaal niet bang voor. "Dualisme is juist het kenmerk van dit kabinet", luidt zijn standpunt.

Vrouw in café via vloer onder stroom

Een 19 jaar oud meisje dat gisteravond kermis aan het vieren was in café De Boemerang in het Noord-Hollandse Anna Paulowna, zal zich die avond nog lang heugen. Rond 19:00 kwam een deel van de vloer ineens onder stroom te staan; de jonge vrouw kreeg een flinke schok en werd ter observatie opgenomen in het Gemini Ziekenhuis in Den Helder. Over de aard van de verwondingen van het slachtoffer is (nog) niets bekend gemaakt.

Hoe de spanning op de vloer terecht is gekomen, was zondagavond nog niet duidelijk. Stroomleverancier Nuon wijt het ongeval aan de installatie van het café. De vloer, die kletsnat was van het bier, zorgde voor een stevige geleiding.

De politie die na het voorval ter plaatse kwam, merkte wel op dat er teveel mensen in het café stonden, maar weet niet of dit in relatie staat met het ongeval. De eigenaresse van de Boemerang was niet bereid tot commentaar.

Mismaakte shetland pony gedumpt

Esposa en hardcorefreak hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zaterdagochtend is bij een hockeyveld in de gemeente Boxtel een ongeveer drie weken oude shetland pony gevonden, waarvan de voorbenen half waren gespalkt. De politie vermoedt dat de eigenaar geen brood meer zag in het jonge dier en het daarom heeft gedumpt.

De politie neemt de zaak hoog op en spreekt van een laffe dumping. Er is inmiddels een onderzoek gestart naar de eigenaar: "Er moeten mensen zijn die dit diertje eerder hebben gezien. Het is heel belangrijk dat we de eigenaren hierover gaan aanspreken. Met deze temperaturen laat men een beest niet achter zonder water en voer", aldus de politiewoordvoerder.

Volgens een dierenarts heeft het dier waarschijnlijk in de baarmoeder in de knel gezeten, waardoor de voorbenen enigszins zijn misvormd. De eigenaar heeft de benen in een poging ze recht te krijgen, onvakkundig proberen te spalken met roerhoutjes voor verf, ijzerdraad en tape.

Foto van de pony uit de Telegraaf.

Man gedood na burenruzie

j0han en SliderTPP hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Vlijmen (Noord-Brabant) is gisteravond rond 21.00 uur een 37-jarige inwoner van die plaats doodgeschoten. De man die op bezoek was in een woning aan de Frans Halsstraat, werd in de voortuin neergeschoten en overleed ter plaatse.

De reden voor de schietpartij moet volgens de politie gezocht worden in een uit de hand gelopen burenruzie; spelende kinderen hadden een bal tegen een auto geschoten.

De vermoedelijke dader en een medeplichtige hebben zich zelf op het politiebureau in Den Bosch aangegeven.

Wielrennen: Vrouw van Rumsas aangehouden

THEDOCTOR had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zondag heeft de Franse douane de vrouw van de Litouwse wielrenner Raimondas Rumsas in de Franse Alpen aangehouden. De douane vond in haar auto talrijke farmaceutische producten, waaronder enkele die mogelijk op de lijst van verboden middelen staan.

Haar man, de kopman van wielerploeg Lampre, eindigde zondag als derde in de Tour de France. Zondagmorgen al verliet zijn vrouw de Tour. Vanaf de Pyreneën had zij haar man vergezeld in de Tour. Ze was zondag op weg naar huis in Italië. In haar bezit werden eveneens twee in het Pools geschreven recepten gevonden.

Direct daarop heeft de Franse politie zondagavond de kamers van een hotel in Parijs waar de ploeg van Lampre had geboekt doorzocht. Daar werd niets gevonden omdat de ploeg niet was komen opdagen.

Luchtmacht VS jaagt op UFO

Hawk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Renny Rogers vond het maar vreemd dat gevechtsvliegtuigen zo laag over z'n huis vlogen, midden in de nacht. Toen hij naar buiten stapte zag hij 2 F-16's een licht-blauw object, dat met fenomale snelheid vloog, achtervolgen. Volgens Rogers probeerde de luchtmacht een UFO te achtervolgen, maar het vliegende object was zo snel, dat het de F-16's ver achter zich liet.

Functionarissen van Andrews Luchtmacht Basis hebben bevestigd dat 2 van hun F-16's achter een onbekend "vliegtuig" zijn aangestuurd, dat boven Washington D.C vloog. Het idee van een UFO wordt van de hand gewezen, maar er wordt toegegeven dat niet duidelijk is wat het object was omdat het gewoon van de radar verdween.

Radars ontdekten gisteren een laag en langzaam vliegende machine. Het lukte niet om radio-contact te krijgen met het object en dus werd NORAD (North American Aerospace Defense Command) gewaarschuwd. Nadat de, met raketten bewapende, F-16's het luchtruim waren ingestuurd verdween het object van de radar, aldus een functionaris die anoniem wilde blijven.

Nederland 2e op internetgebied

In korte tijd is Nederland uitgegroeid tot één van de belangrijkste internetlanden ter wereld, zo blijkt uit een onderzoek dat uitgevoerd werd in opdracht van The Economist. Aan kop gaat de Verenigde Staten, op de voet gevolgd door Nederland. Nederland steeg van de tiende naar de tweede plaats.

De Verenigde Staten en West-Europa scoren het beste in de ranglijst. Hierna volgen de Zuid-Europese en Aziatische landen. Het slechtste komt Azerbeidzjan uit de bus. Hekkensluiter van vorig jaar, Pakistan, stijgt drie plaatsen. In het Midden-Oosten is alleen Israël goed voor een plaats in de top-dertig.

Fatale vakantie-flirt

thedoctor had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Flirten is een jonge Duitse vakantieganger dit weekeinde op het Spaanse vakantie-eiland Mallorca noodlottig geworden. De jongeman was uitgeweest en kwam dronken terug in zijn hotelkamer op de vijfde verdieping. Daar boog hij zich over het balkon om een meisje op de vierde verdieping het hof te maken. De dronken jongen boog echter te ver over de railing en maakte een val van 16 meter naar beneden. Hij overleed even later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Weer fraude in VS

Calella had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Verenigde Staten is weer een boekhoud-schandaal aan het licht gekomen. Na Enron, Worldcom en Xerox is ook Qwest door de Amerikaaanse beurswaakhond SEC betrapt op fraude met de boekhouding. Het bedrijf heeft toegegeven tussen 1999 en 2001 journaalposten ter waarde van 1,6 miljard dollar bewust verkeerd te hebben weergegeven. Qwest zal op korte termijn de juiste cijfers voor deze jaren naar buiten brengen. Qwest is samen met de KPN eigenaar van het inmiddels failliete bedrijf KPNQwest.

Prijswinnaars EA prijsvraag

Omdat Angel momenteel op vakantie is neem ik de honneurs even waar voor wat betreft de melding van de prijswinnaars van de EA prijsvraag die de afgelopen 2 weken onze frontpage sierde.

Maar liefst 37 games mochten wij van Electronic Arts weggeven en jullie hebben massaal meegedaan. De vraag luidde:

Welk bedrijf is verantwoordelijk voor het ontwerp van Resident Evil?

Het enige juiste antwoord op deze vraag was:
Capcom

Hieronder vind je de lijst met prijswinnaars van de 25 playstation2 spellen, 6 XBoX spellen en 6 PC Spellen.

25 x Resident Evil: Code Veronica X - PS2
RetepV
teckeltje
vanita
Bastard
ikkusters
wittywitch
Chiwappo
laura 2000
DjMark
botmans
Nicky16
dannydude
Dorkie
Luka
Funnie
secretangel
droedel
nrg
banzi
Elect
Webby
Slasher
ThaDeez
QuikSoft
snoesje1

6 x F1 2002 - XBoX
TheMarco
angel-eyes
quintus
pitchshifter
southpole
Together-Alone

6 x F1 2002 - PC
LordDreamer
S.Aanen
Raikane
eldeejee
wilmap
nomen

Iedereen van harte gefeliciteerd met zijn/haar prijs. Binnenkort onvangen jullie via e-mail ook nog bericht en kunnen jullie de door jouw gewonnen prijs tegemoet zien.

Uiteraard is er inmiddels ook alweer een nieuwe prijsvraag waarin de nieuwe CD van Bruce Springsteen te winnen valt...

Iedereen bedankt voor het meespelen, en voor de mensen die deze keer niets gewonnen hebben zou ik zeggen, blijf het gewoon proberen. Een volgende keer beter

Crèches vaak smerig en onveilig

Crèches in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht blijken smerig en onveilig te zijn. Inspectierapporten die door het Algemeen Dagblad in deze steden zijn opgevraagd wijzen uit dat de kinderdagverblijven vaak werken met ongediplomeerd personneel, geen actieplan hebben bij brand en gevestigd zijn in slecht onderhouden en oude gebouwen.

Slordig
Tevens blijken de crèches vaak niet velig omdat er slordig wordt omgesprongen met huis-, tuin-, en keukengevaren zoals onbeveiligde stopkontacten, openstaande laden met keukenmessen en kapot speelgoed. Bovendien heeft een opvallend groot deel van het personneel niet het (verplichte) diploma kinder-EHBO.

In Utrecht heeft acht procent van de 169 geïnspecteerde opvangplaatsen geen gediplomeerd personneel in dienst. In Rotterdam is de situatie nog schrijnender. Volgens Nico Vlaar van de inspectie in de Maasstad voldoet 40 à 50 procent van de kinderdagverblijven niet aan de eisen. ,,Er valt heel veel te verbeteren. Met name het tekort aan leidsters is een groot probleem dat alleen maar erger wordt.''In Den Haag werden zo'n 400 gebreken geconstateerd bij circa 125 geïnspecteerde bedrijven.

Gedogen
De gemeenten zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit van de opvang. Vaak gedogen zij echter gebreken omdat er een groot tekort is aan opvangplaatsen. ,,Met name in de grote steden is het, door het tekort aan plaatsen, soms slecht gesteld met de kwaliteit. Kinderen worden opgevangen in een te kleine ruimte met te weinig leidsters. Aangezien voor de ouders geen alternatief bestaat, gedoogt de gemeente de situatie'', zegt AnneMarie Hiemstra van GGD Nederland.

Ook ouders stellen de situatie niet aan de kaak, omdat zij na een wachtlijst van anderhalf jaar meestal al lang blij zijn dat hun kind geplaatst wordt, zo menen pedagogen Riksen-Walraven en Tavecchio.

Niet streng genoeg
G. Jellesma, voorzitter van BOinK, de belangenvereniging van ouders in de kinderopvang maakt zich zeer bezorgd. ,,Het is wachten op het moment dat een crèche een keer in brand vliegt. Pas als het een keer vreselijk misgaat, gebeurt er misschien echt iets. Nu knijpt iedereen een oogje dicht. Als het gaat om de veiligheid van kinderen kun je niet streng genoeg zijn voor die centra'', zegt Jellesma.

Op 1 januari 2004 wordt de wet basisvoorziening Kinderopvang (WBK) van kracht. Daarin zijn voor het eerst landelijke, uniforme eisen vastgelegd. Op dit moment worden de GGD-inspecteurs bijgeschoold.

Zomer carnaval Rotterdam trekt 880.000 bezoekers

"Het was natuurlijk het eerste warme weekeinde in een hele tijd. Ik denk dat veel mensen toen gedacht hebben: kom we gaan carnaval vieren in Rotterdam." Dat zegt een woordvoerster van de organisatie van het Solero Zomercarnaval waarvan de straatparade zaterdag door de stad trok.

Het aantal mensen die naar Rotterdam kwamen, inclusief de vrijdagavond, schat de organisatie op 880.000. Dat zijn 80.000 mensen meer dan verleden jaar. Ook vorig jaar was het erg warm.

Volgens de politie is het feest redelijk rustig verlopen. Zaterdag zijn er 40 mensen aangehouden. De arrestaties zijn gedaan voor onder meer zakkenrollerij, mishandeling en roof. Ook zijn er twee vuurwapens in beslag genomen. De Keuringsdienst van waren heeft die dag scherpe controlles gehouden, helaas waren er nog geen gegevens bekend. Ook de GHOR, verantwoordelijk voor de medische hulpverlening, was nog aan het tellen.

Motorrijder met 140 km/h over Maasboulevard

GYZ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie heeft afgelopen zaterdag een 21-jarige motorrijder aangehouden, die met 140 kilometer per uur door rood reed op de Maasboulevard in Rotterdam.

Agenten zagen de Schiedammer op de Meent het rode verkeerlicht negeren en wilden hem daarom laten stoppen. Daarop gaf hij gas en ging er vandoor.

Na een achtervolging door de Rotterdamse binnenstad hield de man het op de Maasboulevard voor gezien en liet zich inrekenen door de politie. De man bleek geen rijbewijs te hebben. Daarbij reed hij ook nog eens onverzekerd rond.
Laatste reviews en specials
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
©FOK.nl e.a.