FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 31 juli 2002

Aanslag Jeruzalem was bomaanslag

De aanslag vandaag in een drukbezocht cafetaria van de Hebreeuwse Universiteit in het noorden van Jeruzalem was geen zelfmoordaanslag, maar een bomaanslag. Bij de ontploffing vielen zeker zeven doden waaronder ook buitenlanders. Ruim 85 mensen raakten gewond, waaronder een groot aantal zeer ernstig. Ooggetuigen spraken van meerdere overlevenden met afgerukte benen en/of armen.

Op de Universiteit studeerden veel buitenlandse mensen, waaronder ook veel Arabieren. Het complex gold als een oase van rust en veiligheid in Israel, waar Joodse, Arabische, en internationale studenten met elkaar optrokken.

De aanslag is opgeëist door de radicale Palestijnse Hamas-beweging. In een verklaring zei de Hamas dat de bomaanslag een wraakactie is voor de Israëlische luchtaanval in de Gazastrook, die gericht was tegen Salah Shehada, de leider van Izz a-Din al-Qassam. Bij die aanval kwamen behalve Shehada nog veertien mensen om het leven, onder wie elf kinderen.

De Amerikaanse president Bush en het Palestijnse gezag hebben de aanslag van Hamas veroordeeld. Bronnen in Israel melden intussen dat de Israëlische regering de aanslag hard zal vergelden.

De ravage na de aanslag

PvdA Kamerlid: "Feyenoord zonder publiek laten spelen"

:: youri weblog :: had ons via de newssubmit het volgende te melden:

PvdA-Kamerlid Peter Van Heemst heeft aan de nieuwe ministers Remkes (Binnenlandse Zaken) en Donner (Justitie) een brief geschreven met een verzoek dat Feyenoord een competitiewedstrijd zonder publiek speelt.

Van Heemst wil dat de Rotterdamse voetbalclub op die manier wordt gestraft omdat vanmiddag, tijdens de open dag, niet werd opgetreden toen enkele supporters racistische leuzen scandeerden. Volgens Van Heemst werd onder meer geroepen ,,Hamas, Hamas, joden aan het gas''.

Het kamerlid heeft zijn buik vol van dit soort taal: ,,Er moet een duidelijke sanctie volgen. Feyenoord had de festiviteit desnoods stil moeten laten leggen''.

Eurobiljetten zijn niet wasmachinebestendig

Eegee had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De laatste tijd zijn er valse eurobiljetten in de omloop. Maar mocht je een raar biljet tegenkomen, denk dan niet meteen dat het vals is. Het blijkt namelijk dat de wasmachine een aantal echtheidskenmerken kan laten vervagen.

Een medewerker van een bakkerij in Middelburg bracht een 'vals' briefje naar de bank, maar twijfelde of het wel echt vals was. Als proef op de som waste hij zelf een ander biljet en de echtheidskenmerken hiervan waren na de wasbeurt vervaagd.

In waspoeder zit bleekmiddel en dat tast de briefjes aan. Volgens De Nederlandsche Bank is een gewassen biljet gewoon geldig. Er zijn voldoende andere kenmerken om te kunnen achterhalen of het briefje echt is.

'Borsthaar is verleden tijd'

gerritdekzijl en BananaWorld hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het mannelijke borsthaar heeft zijn beste tijd gehad. Dit blijkt uit cijfers van een ontharingskliniek in Haarlem. Steeds meer mannen melden zich bij ontharingscentra voor een laserbehandeling om de haren op hun borst te laten verwijderen. Ook haren op de buik, schouders en rug lijken verleden tijd.

'Ongeveer 40 procent van onze klanten is man', aldus algemeen directeur Erwin Kettman van Laser Aesthetic. Kettman spreekt van een verschuiving. 'Mannen zijn nu echt vertegenwoordigd in ons klantenbestand.' Een jaar geleden waren volgens hem nog maar vijftien op de honderd ontharingsklanten man.

Ook andere schoonheidsklinieken constateren steeds meer mannelijke aandacht voor borstontharing. Volgens de woordvoerder van schoonheidsinstituut Anneke Rinn in Den Helder is de drempel soms echter te hoog om een kliniek binnen te stappen.

Na vijf jaar een monument voor prinses Diana

DNA had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vijf jaar na de dood van prinses Diana heeft de Britse regering besloten een monument op te richten voor de in 1997 verongelukte prinses. De Britse minister van Cultuur, Tessa Jowell, heeft groen licht gegeven aan het project.

Een groep Amerikanen onder leiding van landschapsarchitecte Kathryn Gustafson gaat het ontwerp voor het Diana-monument maken. Het gedenkteken wordt een fontein in het Londense Hyde Park. Het ontwerp bestaat uit een ovalen stenen ring van 50 bij 80 meter. 'Prinses Diana onderscheidde zich door haar vermogen indruk te maken op degenen met wie ze in contact kwam. Dat moest in de vormgeving van de bron tot uitdrukking komen', vertelt Gustafson. Het water spettert over de stenen en kan door kinderen worden aangeraakt.

Meer dan 50 kunstenaars hadden een ontwerp ingediend voor de fontein. De kosten bedragen 4,7 miljoen euro.

Michael Jackson in geldnood

Flying_Vee had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens de ex-zakenmanager Myung Ho, kan Michael Jackson zich zijn luxueuze levensstijl niet langer permitteren. Michael zit volgens hem al een tijdje op een financiële tijdbom, die elk moment kan ontploffen.

The King Of Pop heeft mede hierdoor gigantische ruzie met Sony Records en Sony-baas Tommy Mottola. Het laatste album "Invincible" flopte, Michael stak echter een hoop eigen geld in de release. Sony wordt nu door Wacko Jacko beschuldigd dat er niet genoeg gepromoot is.

LTO wil aangiftes tegen bedreigingen dierenactivisten

Nietje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Land en Tuinbouw Organisatie-Nederland (LTO) roept veehouders op om bij de politie aangifte te doen van bedreigingen. Volgens de LTO ontvingen twee melkboeren dreigbrieven van het Dierenbevrijdingsfront omdat ze onder meer hun koeien zomer en winter op stal houden.

LTO Nederland sluit niet uit dat meer boeren worden bedreigd maar dat de meesten, uit angst voor represailles, zwijgen. De landbouworganisatie had gehoopt dat ''diercriminelen'' na de moord op Pim Fortuyn - de verdachte van de moord op de politicus is een milieuactivist die zich ook inzette voor dierenwelzijn - tot bezinning zouden komen.

Volgens LTO-Nederland schetsen actievoerders vaak het beeld dat het meerendeel van het Nederlandse melkvee nooit meer buiten de stal komt, hetgeen in strijd is met de waarheid.

VN gispt Australië om asielkampen

Volgens de VN is het Australische beleid om alle asielzoekers in kampen op te sluiten in strijd met een aantal belangrijke verdragen.

Onderzoeker Prafullachandra Bhagwati, die namens de VN de mensenrechtensituatie in de kampen onderzocht, maakt zich ernstig zorgen. In kamp Woomera heeft hij met mensen gesproken, ook kinderen, die soms al twee jaar opgesloten zijn. "Zij zijn gevangenen zonder een misdaad te hebben gepleegd", zegt Bhagwati. Vooral voor kinderen is het lange verblijf schadelijk. ,,Veel kinderen lijken ernstig getraumatiseerd. Uit wanhoop verwonden zij zichzelf''. Bhagwati vindt dat er sprake is van schending van de rechten van het kind

De Australische regering heeft geen boodschap aan de VN-kritiek. Volgens Australië zijn de mensen illegaal het land binnengekomen en als ze morgen het vliegtuig naar huis willen nemen, houdt niemand ze tegen.

Verstappen kon op Hockenheim racen voor Arrows

Frake had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Jos Verstappen had afgelopen weekend in Hockenheim weer voor Arrows kunnen rijden. Hij bedankte hier echter voor, omdat hij eerst geld wilde zien van de Schot Walkinshaw (teambaas Arrows). Dit schrijft RaceReport deze week.

Eerder werd al bekend dat Enrique Bernoldi en Heinz-Harald Frentzen aanvankelijk weigerden te racen op Hockenheim. Frentzen liet zich op de donderdag voor de Grand Prix toch overhalen om te racen, terwijl Bernoldi naar verluidt pas op zondagochtend definitief besloot om te racen.

Jos Verstappen erkent in RaceReport dat hij is gepolst als vervanger van Alex Yoong bij Minardi. 'Ik vind het fijn dat Paul mij gebeld heeft maar momenteel wil ik niet bij Minardi rijden', aldus Verstappen. 'De auto is helemaal niet slecht, maar de prestaties van de Asiatech zijn nog net zo slecht als vorig jaar. Wat kan ik dan bij Minardi laten zien? Het zal al een hele klus worden om beter te presteren dan Mark Webber. Die kent de Minardi door en door en is fysiek sterker dan ik omdat hij wél heeft gereden. Natuurlijk train ik hard maar bijvoorbeeld je nekspieren kun je pas echt trainen als je rijdt.'

Volgens RaceReport houdt Verstappen er rekening mee dat Stoddart nogmaals contact met hem opneemt.

Meer nieuws rond de F1 vind je op de FOK! F1-Manager.

Bugs Bunny beste tekenfilmfiguur ooit

thedoctor had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De lezers van het Amerikaanse TV Guide hebben Bugs Bunny uitverkoren tot het beste tekenfilmfiguur ooit. Homer Simpson werd tweede en Rocky en Bullwinkle, bekend in de jaren vijftig en zestig, werd derde.

Al in de jaren veertig was Bugs Bunny populair. Bugs Bunny is ook het enige cartoonfiguur uit de periode van voor het bestaan van de televisie die de top tien van de TV-Guide haalde.

Muntenrapers geweerd bij Trevi-fontein

killerkef, Stateofart en thedoctor hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen maandag meldden we nog dat een man, Roberto Cercelletta, al twintig jaar goed leeft van het opvissen van muntjes uit de Trevi-fontein in Rome.

Waarschijnlijk heeft deze man nu erg veel spijt van zijn interview met de Italiaanse krant Corriere della Sera. De man verdiende naar eigen zeggen zo'n 500 euro per dag met het opvissen van dat muntjes en dat was de autoriteiten kennelijk te gortig. Afgelopen maandagmorgen werden hij en twee andere muntenrapers (hij raapte vaak met meerdere personen) op hun weg naar de fontein tegengehouden door politieagenten gewapend met bezems, scheppen en emmers.

De 50-jarige Roberto Cercelletta bracht zich vandaag met een scheermes enkele (oppervlakkige) sneden in de buik toe uit protest tegen het besluit van de gemeente hem en de twee anderen deze verdiensten af te nemen. Cercelletta, die de fontein in was gelopen, schold de gemeentelijke autoriteiten uit voor hij door de politie kon worden overgehaald uit het water te komen.

Overigens werd in 1994 door het Italiaanse hooggerechtshof besloten dat het opvissen van munten uit de fontein niet in strijd is met de wet.

[Update 05-08] Webber volgend jaar bij Jaguar

Het gaat er steeds meer op lijken dat Mark Webber volgend seizoen de Jaguarkleuren zal gaan verdedigen. Na de test die hij onlangs heeft gereden voor het Britse team zijn de geruchten alleen maar sterker geworden.

Een vriend van Webber heeft laten weten dat het zo goed als rond is: "Mark voelt zich erg ontspannen en het ziet er naar uit dat de deal rond," aldus de vriend van de Australiër. "Het contract moet alleen nog getekend worden. Hij is er zeker van dat hij volgend jaar voor het team rijdt."

Bij Jaguar houdt men de lippen stijf op elkaar over de coureurplannen voor volgend jaar: "We hebben onze line-up voor 2003 nog niet bekend gemaakt."

PostManBart wist ons vandaag (05-08-02) het volgende te melden:

Mark Webber heeft op de radio laten weten dat hij volgend jaar zeer waarschijnlijk voor Jaguar rijdt. Volgens de Minardi coueur is de deal zo goed als rond. Jaguar ontkent tot op heden alles. Webber zorgt er intussen wel voor dat zijn naam door de media continue in verband wordt gebracht met Jaguar. Volgens de Australiër zal Jaguar binnenkort het grote nieuws bekendmaken. Realiteit of publiciteitstunt?
bron: Jos Verstappen Info Page

Passanten beroven zieke man

gerritdekzijl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 75-jarige Rotterdammer is op straat van zijn portemonnee en jas beroofd.

De man die zich, wellicht door de hitte, niet lekker voelde, leunde aan de Coolsestraat op een bromscooter. De eigenaar van de scooter was hier niet blij mee en gaf de bejaarde man een klap. Hierop viel de Rotterdammer op de grond.

Een voorbijganger beroofde hem vervolgens van zijn spullen. Enkele junks die in de buurt rondhingen, deden de beroving nog eens dunnetjes over. Zij vonden echter niets meer.

In Zandvoort gebeurde een zelfde soort beroving. Een 69-jarige vrouw uit Haarlem werd onwel in een viszaak en raakte bewusteloos. Iemand stal haar portemonnee met 120 euro.

Reagan had plannen voor staat van beleg

Hawk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ronald Reagan heeft tijdens zijn ambtstermijn per decreet het Federal Emergency Management Agency gemachtigd om de grondwet op te schorten, de staat van beleg uit te roepen, interneringskampen op te zetten en alle regeermacht aan de president en de FEMA te geven ten tijde van een "crisis".

Een crisis zou het geval zijn als er "geweldadige en wijdverbreid binnenlandse onenigheid zou ontstaan of als er nationale oppositie was tegen een Amerikaanse militaire invasie in het buitenland" De plannen werden opgesteld toen Reagan overwoog Nicaragua binnen te vallen en waren een nieuwe versie van de plannen de Mr. Giuffrida (voormalig hoofd FEMA) eerder had opgesteld om een "nationale opstand van zwarte militanten" tegen te gaan. Het voorzag in het gevangen houden van "minimaal 21 miljoen Afro-Amerikanen" in bijeenkomst-hallen en kampen.

Er zijn zorgen dat, met de mogelijke invasie van Irak, deze plannen (die nog steeds bestaan) gebruikt kunnen gaan worden. De details van Reagan's plannen zijn niet vrijgegeven, mede door het feit, dat President Bush in november de ongebruikelijke stap nam om Reagan's presidentiële papieren te laten verzegelen.

Vele sleutelfiguren die onder Reagan dienden zijn ook in de huidige regering vertegenwoordigd, waaronder John Poindexter, aan wie Oliver North (die in de periode 1982-84 FEMA hielp bij het opstellen van de plannen) rapporteerde.

6 LPF-kamerleden zijn geen partijlid

Mass had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voormalig staatssecretaris Philomena Bijlhout kan niet geroyeerd worden als partijlid, ze is het namelijk nooit geweest.

Het partijbureau van de LPF heeft de afgelopen weken het ledenbestand op orde gebracht, waaruit blijkt dat onder anderen Bijlhout geen lid is. Bij het bijwerken van de administratie bleek ook dat er een aantal andere Kamerleden nooit lid is geworden. Het zou gaan om een stuk of vijf parlementariërs, van wie de namen niet bekend worden gemaakt.

De 'LPF'ers' die geen lid van hun partij zijn, kunnen gewoon Kamerlid blijven. De wet bepaalt niets over het lidmaatschap van een politieke partij van parlementariërs. Voor de LFP-fractie is het ontbreken van het lidmaatschap van enkele leden gevoelig omdat diverse Tweede-Kamerleden voor de LPF er een punt van maken dat minister Roelf de Boer van Verkeer en Waterstaat zijn VVD-lidmaatschap niet wil opzeggen.

Verstappen weigert plekje bij Minardi F1

Jos Verstappen erkent in RaceReport dat hij is gepolst als vervanger van Alex Yoong bij Minardi. "Ik vind het fijn dat Paul mij gebeld heeft maar momenteel wil ik niet bij Minardi rijden", aldus Jos. "De auto is helemaal niet slecht, maar de prestaties van de Asiatech zijn nog net zo slecht als vorig jaar."

"Wat kan ik dan bij Minardi laten zien? Het zal al een hele klus worden om beter te presteren dan Mark Webber."

Verstappen rekent er echter wel op dat Minardi teambaas Stoddart wel weer contact opneemt.

''Verjaringstermijn moord afschaffen''

thedoctor had ons via de newssubmit het volgende te melden:

CDA en D66 willen dat de verjaringstermijn voor moord afgeschaft wordt. De huidige verjaringstermijn voor moord is achttien jaar en bij doodslag vijftien jaar.

De partijen vinden dat verdachten van moord altijd vervolgd moeten kunnen worden, vooral omdat DNA-technieken ook na lange tijd bewijsmateriaal kunnen opleveren. Daarom hebben de Kamerleden Rietkerk (CDA) en Dittrich (D66) vandaag een initiatiefwetsvoorstel bij de Raad van State ingediend om de huidige verjaringstermijn af te schaffen.

De vorige minister van Justitie, Benk Korthals (VVD), voelde niets voor afschaffing van deze verjaringstermijnen. Maar CDA en D66 menen dat tijd niet alle wonden heelt en bovendien niet alle sporen uitwist. Ook na 15 of 18 jaar worden er soms nog misdrijven opgelost.

Israel: Zelfmoordaanslag in Universiteit

Een zelfmoordaanslag in een universiteitsgebouw in Jeruzalem heeft zeker aan 7 mensen het leven gekost. Ongeveer 45 mensen raakten gewond. De Palestijnse dader blies zichzelf op in een cafetaria van de Herbreeuwse universiteit in Oost-Jeruzalem. De aanslag is opgeëist door de Hamas.

Het is de tweede aanslag in de stad in twee dagen tijd. Gisteren vielen bij een zelfmoordaanslag in een snackbar zeven gewonden. De Palestijnse dader, een tiener, kwam daarbij om het leven.

Supermunt geveild voor 6,6 miljoen euro

Fathom had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tijdens een veiling in New York heeft een gouden 20 dollar munt, uit het jaar 1933, zo'n 6,6 miljoen euro opgebracht. Van deze munt zijn er in 1933 maar een half miljoen stuks geslagen. Alle munten, op tien gestolen exemplaren na, zijn echter omgesmolten. Van deze tien resterende munten zijn er negen achterhaald door de Amerikaanse geheime dienst. De laatste munt is echter in 1996 opgedoken bij een handelaar in Londen. De opbrengst van de veiling is verdeeld onder deze handelaar en de Amerikaanse regering.

De munt zelf is geen formeel geld. Daarom moet de nieuwe eigenaar ook nog eens 20 dollar extra betalen, om van de munt een officieel muntstuk te maken.

Eerste bolhoed Vader Abraham gejat

Simm1 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Pierre Kartner, die begin jaren 70 ging optreden onder de naam Vader Abraham, is bestolen van zijn allereerste bolhoed. Het hoedje, dat zijn vrouw ooit had laten vergulden, hing al 25 jaar naast de voordeur van zijn huis in Breda.

,,Het hoedje betekende veel voor me'', zegt Kartner. ''Toen ik 32 jaar geleden begon met zingen, vond ik dat ik iets moest hebben om me te onderscheiden. Het werd een bolhoedje, zoals Charlie Chaplin had. Samen met mijn grijze baard is het bolhoedje mijn handelsmerk geworden''.

,,We hebben het er vorig jaar over gehad het hoedje te laten veilen voor een goed doel. Het is jammer dat die mogelijkheid er nu niet meer is want het had zeker veel geld opgebracht.''

Kartner denkt meer aan baldadigheid dan aan gerichte diefstal. Dinsdagmiddag, toen de diefstal nog niet algemeen bekend was, zag zijn secretaresse een jongen en een meisje op een brommer voor het huis. Ze wezen elkaar omstandig op de voordeur van de woning en scheurden daarna weg. Kartner hoopt dat de daders de vergulde bolhoed willen terugbrengen, desnoods wil hij hem ruilen voor een exemplaar dat hij tegenwoordig draagt.

Padre Abraham, zoals de man met bolhoed in Spanje heette

Illegalen frauderen met sofinummers

Noki en Flying_Vee hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit onderzoek van het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) blijkt dat zo'n 8.000 illegalen in Nederland gebruik maken van sofi-nummers van anderen om aan het werk te komen óf om een uitkering te krijgen. Meestal worden nummers van overledenen, vertrokken buitenlanders of emigranten gebruikt.

Met de sofi-nummer-fraude loopt de uitkeringsinstantie veel premiegelden mis. Het is onbekend hoe groot dat bedrag is.

Privacy

De fraude is volgens het UWV mogelijk door privacy-wetgeving in Nederland. Het UWV wil nu dat er een loket komt waar werkgevers de identiteitspapieren van hun werknemers kunnen controleren. Ondernemers kunnen nu nauwelijks nagaan of een sofi-nummer ook daadwerkelijk bij een bepaalde werknemer hoort, juist vanwege allerlei privacywetten.

Uitkeringsinstantie UWV heeft twee jaar onderzoek gedaan naar de fraude, samen met de arbeidsinspectie en de belastingdienst. Men vermoedt dat deze fraude nog maar het topje van de ijsberg is.
-


Verslag NOS Journaal (Real video).

Frentzen naar Sauber ?

Heinz Harald Frentzen volgend jaar bij Sauber?

Heinz Harald Frentzen begint stilaan weer uit te groeien tot één van de meest gevraagde rijders in de Formule 1.
De Duitser werd de voorbije weken al in verband gebracht met diverse teams zoals Jordan en Toyota. Het blad Motorsport Aktuell claimt zelfs dat Frentzen vanaf Hongarije al Felipe Massa zou vervangen.

Teambaas Peter Sauber wilde niks bevestigen, maar sluit een terugkomst van Frentzen op termijn ook niet uit. "Massa nu vervangen zou enkel zin hebben als we ook voor volgend jaar een contract kunnen tekenen. Als we hem slechts voor enkele races zouden terughalen zou dat alleen maar onrust creëeren binnen het team," aldus Peter Sauber. "Frentzen is voor ons altijd een optie en hij is nog steeds welkom."

Vertraging door ontspoorde trein

Een trein van aannemer Strukton is woensdagmorgen in Abcoude ontspoord. De spanning van de bovenleiding is na het ongeval om veiligheidsredenen uitgeschakeld, waardoor er op het traject Utrecht-Amsterdam minder treinen rijden.

Door het ongeluk rijden er tussen Amsterdam-Bijlmer en Breukelen helemaal geen treinen. Mensen die met de trein moeten reizen tussen Utrecht en Amsterdam moeten rekening houden met dertig minuten tot een uur vertraging, aldus de Railverkeersleiding. Doorgaande reizigers kunnen omreizen via andere stations. Er zijn bussen besteld.

Volgens een woordvoerder gaat de overlast nog zeker enkele uren duren.
Door nog onbekende oorzaak ontspoorde de trein en ligt tegen het perron aan. De schade zou aanzienlijk zijn, maar er zouden geen gewonden zijn gevallen.

Man doodt medewerkers verzekeringsmaatschappij

In Beiroet heeft een man met grote financiële problemen woensdag acht medewerkers van een verzekeringsmaatschappij voor leraren doodgeschoten. De man is na het plegen van zijn daad aangehouden.

Behalve acht doden, verwondde de man ook nog eens vijf medewerkers. De schietpartij deed zich voor in een gebouw van het ministerie van Onderwijs in het westelijk deel van de Libanese hoofdstad.

Volgens de minister van Onderwijs was de man door het lint gegaan, nadat de verzekeringsmaatschappij hem een lening van bijna 19 miljoen Libanese ponden (13.000 euro) had geweigerd.

Tennis: Hoge boete voor Andre Agassi

Andre Agassi meldde zich eerder deze week af voor het tennistoernooi in Toronto. De tennisbond ATP was daar niet echt blij mee en heeft de Amerikaanse tennisser nu een boete opgelegd van 80.000 euro.

De ATP-leiding zegt dat de boete zo hoog uitvalt, omdat Agassi dit seizoen al vaker ontbrak op een toernooi van de Masters Serie. Eerder liet de Amerikaan in Hamburg verstek gaan.

De vraag is nu alleen of de Amerikaan wakker zal liggen van deze boete. Het vermogen van Agassi wordt namelijk op 300 miljoen euro geschat.

Man met langste haar ter wereld overleden

thedoctor had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De man met, volgens het Guinnes Book of Records, de langste haren ter wereld is dinsdag overleden. Yee Sateow bereikte de leeftijd van 81 jaar. De man knipte al vanaf zijn achtiende jaar zijn haren niet meer, en besloegen daarom een totale lengte van 4,8 meter.

Vorig jaar stierf de vorige 'haarrecordhouder', Yee Sateow's broer. Zijn haar had een lengte van 5,15 meter. De broers, leden van etnische Hmong, waren een toeristische attractie in hun noordelijke stad Chiang Mai.

Wielrennen: Rumsas meldt zich bij politie

Raimondas Rumsas, de Litouwse wielrenner die verdacht wordt van betrokkenheid bij een dopingschandaal, meldt zich waarschijnlijk woensdagmiddag bij de Franse politie. De verrassende nummer drie van de Tour de France had woensdagochtend al op het vliegtuig richting Lyon willen stappen, maar heeft volgens zijn advocaat de vlucht gemist.

Rumsas zal tegen de politie een verklaring moeten afleggen over de vondst van verboden middelen in de auto van zijn vrouw. De Litouwer verklaarde eerder dat de producten bestemd waren voor zijn schoonmoeder. Edita Rumas werd zondag in een dorp in de Franse Alpen aangehouden. Zij werd dinsdag in het paleis van justitie in Bonneville ondervraagd.

Baby verkracht in de VS

Hawk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Baby-verkrachtingen komen niet alleen in Zuid-Afrika voor. Ook in het Amerikaanse Oklahoma is een 8 maanden oude baby verkracht. De moeder vond haar dochter in een luier vol bloed. Het meisje bleek oraal, vaginaal en anaal verkracht te zijn.

Het kind is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar de doktors constateerden dat de baby een gebroken bekken, een gescheurde gehemelte en gebroken enkels heeft. De vader heeft een leugendetector-test moeten afleggen, de uitslag van deze test is echter vooralsnog niet bekend gemaakt.

Gaarne de reacties binnen de policy houden!

Automobilisten nemen wraak

MREn had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de snelweg bij Overschie mag slechts 80km/uur gereden worden. Dit omdat dit de geluidsoverlast en luchtvervuiling voor de bewoners voorkomt. Veel automobilisten zijn al bekeurd voor overtredingen op het traject en hebben er genoeg van. 's Nachts nemen deze automobilisten wraak door luid toeterend over de A13 te rijden. Uiteraard met slechts 80 km/u.

Baby sterft na uren alleen in auto

Esposa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Franse Beauchamp is maandag een baby van 4 maanden gestorven door uitdroging omdat zijn ouders hem per ongeluk in de brandende hitte op de achterbank van de auto hadden achtergelaten.

De ouders, beiden in de horeca werkzaam, namen op het werk om de beurt de zorg voor het kind op zich. Op maandag echter, vergaten zij beiden het kind uit de auto te halen. Pas tweeënhalf uur later, toen het tijd was voor de flesvoeding, ontdekte het stel de dramatische vergissing. Voor het jongetje was het toen al te laat, de warmte was hem fataal geworden.

Noodweer zorgt voor veel overlast

DroopyTukker had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zeker zeven mensen zijn gisteravond gewond geraakt door het noodweer dat vanuit het oosten over Nederland trok. De zware regenbuien gingen hier en daar gepaard met onweer en soms ook windstoten. Plaatselijk veroorzaakte het noodweer veel overlast. Vooral watersporters en camping-gasten raakten in de problemen.

Ook het Twenteborg ziekenhuis in Almelo was gisteravond slachtoffer van het noodweer. Het zat zeker een half uur verstoken van stroom. Tijdens deze storing werkte ook het noodaggregaat niet. De stroomstoring werd veroorzaakt door een hevige blikseminslag.

Man na achttien jaar vrij door DNA-test

Achtien jaar zat hij onschuldig in de cel, maar nu is hij vrij om te gaan en staan waar hij dat wil. De 47-jarige Larry Johnson is dinsdag door een rechter in de Amerikaanse staat Missouri vrijgelaten, nadat een DNA-test had bewezen dat Johnson niet schuldig is aan de verkrachting van een studente.

Johnson kreeg in 1983 dertig jaar celstraf nadat het slachtoffer hem op foto's had herkend en hem, staand tussen andere mannen, had aangewezen. Sinds vorig jaar hebben gedetineerden echter het recht op een DNA-test als die op het moment van hun veroordeling nog niet beschikbaar was. Nu blijkt dat het slachtoffer zich destijds dus moet hebben vergist.

Geredde walvissen weer vastgelopen

Sisimo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een groot deel van de maandag aan de oostkust van de Verenigde Staten geredde grienden is weer op de kust gestrand. Ongeveer veertig dieren heeft de openbare wateren niet weten te bereiken en spoelden weer aan op een afgelegen strand bij Massachusetts.

De kans dat de dieren nog kunnen worden gered is hiermee een stuk kleiner geworden. In het gebied zijn weinig vrijwilligers om de grienden weer terug in de zee te brengen. Bovendien liggen de grienden nu op modderachtige bodem, wat de operatie nog moeilijker maakt.

Dreiging via email: mogelijk 23.000 euro boete

BobBlow had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Belgische voetbalhooligan hangt een boete van 23.000 euro boven het hoofd, omdat hij in anonieme e-mails gedreigd had met rellen.

Afgelopen zondag vond in het Belgische Sint-Niklaas het vriendschappelijke 'Waasland voetbaltoernooi' plaats. Hooligan Christian C. dreigde in enkele anonieme e-mails met zware rellen. De burgemeester besliste niets aan het toeval over te laten en stuurde massaal politie naar het evenement. Die kon intussen de oorsprong van de e-mails traceren en kwam bij voetbalhooligan Christian C. uit.

De burgemeester van Sint-Niklaas gaat de gemeenteraad eind augustus de toestemming vragen om tegen de dader een gerechtelijke procedure te starten. Als de gemeenteraad die goedkeuring geeft, kan de dader een rekening van 23.000 euro verwachten.

Parachutisten overvallen door noodweer

Een parachutesprong boven Vlieland is gisteravond voor dertien parachutisten niet zo gelopen als de bedoeling was. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) en de politie moesten de ongelukkigen uit de Noordzee redden, nadat die door noodweer uit koers waren geraakt.

De groep maakte deel uit van een grotere groep van negentien, die rond 20.00 uur een sprong maakte. Zij werden echter overvallen door het noodweer, waardoor maar zes parachutisten de vaste wal konden bereiken.

De overige springers dreven af naar een punt ten noorden van het eiland. Daar werden zij vrij snel uit het water gehaald. Niemand liep verwondingen op.

Geen bodyguards? Dan ook geen Bin Laden

Flying_Vee had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Enkele leden van de veiligheidsdienst van terrorist Osama bin Laden zitten al sinds februari gevangen op Guantanamo Bay in Cuba. Dat meldden Amerikaanse overheidsfunctionarissen dinsdag. Het feit dat ze werden gevangen zonder Bin Laden in de buurt zou erop kunnen wijzen dat hij niet meer in leven is.

De uitspraken zijn het nieuwste zogenaamde bewijs dat de theorie over de dood van de Al-Qaeda-leider moet steunen. Sommige hooggeplaatste functionarissen zijn er al zelfs van overtuigd dat Bin Laden, waarvan al maanden niets meer is vernomen, dood is. Toch is daarvoor nog steeds geen sluitend bewijs gevonden.

Twee honkballers verdacht van aanranding

De politie in Haarlem heeft twee deelnemers aan de Haarlemse Honkbalweek gearresteerd op verdenking van aanranding. De twee deelnemers zijn zondag gearresteerd, zo heeft de Haarlemse politie bekend gemaakt.

De twee gearresteerde honkballers maken deel uit van de Cubaanse honkbalploeg. De politie heeft verklaard dat het slachtoffer van de aanranding zich om zondagmorgen om 04.15 uur had gemeld op het bureau om aangifte te doen.

In verband met het lopende onderzoek geeft de politie geen verdere informatie over deze zaak vrij. De spelers blijven voorlopig nog in hechtenis.

Illegale CD-fabriek opgerold door Buma / Stemra

j0han en Talk2me hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Maandagavond is in Nieuwegein een fabriek die illegale muziek-CD's produceerde opgerold door de ODBS. De ODBS is de opsporingsdienst van de Buma/Stemra, de organisatie die de auteursrechten in Nederland beheert.

De eigenaar van de fabriek is opgepakt door de politie en wordt op dit moment verhoord. Een woordvoerder van de Buma/Stemra, T. Kuik, denkt dat de illegale CD-handel een flinke klap heeft gekregen. De fabriek zou in staat kunnen zijn om honderdduizenden CD's per jaar te maken.

De inval werd verricht door de ODBS in samenwerking met de politie. Bij de inval werd een CD-pers gevonden, die in staat is om een CD per twaalf seconden te maken. Het is pas de tweede CD-pers die in Nederland in beslag is genomen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.