GSM nummer op kinderlijfje

Esposa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De verschillende reddingsbrigades, die de afgelopen dagen op de overvolle en tropisch warme stranden hun handen vol hebben gehad aan zoekgeraakte kinderen, raden ouders aan hun GSM nummer op hun kind te schrijven. Ouders die met peuters en kleuters naar het strand gaan zouden, volgens de hulpdiensten, hun 06-nummer met viltstift op het lichaam van hun kind moeten schrijven.

Speurtocht
"Een 06-nummer op een arm, been of rug scheelt ons een heleboel werk," meent Margot Berkhof van de Reddingsbrigade Bloemendaal. "Als een verdwaald kind dan bij ons wordt gebracht, kunnen we direct de ouders bellen. Nu is het vaak een hele speurtocht." De Bloemendaalse strandwachten herenigden afgelopen zondag ruim tachtig zoekgeraakte kinderen met hun ouders.

"Bijna iedereen heeft tegenwoordig een GSM bij zich. Voor wie zo'n peuter vindt, is het een kleine moeite om even de ouders te bellen. Daarmee kan veel paniek worden voorkomen," zegt Wim Star van de Noordwijkse reddingsbrigade. Bovendien hoeven zoekgeraakte kinderen op deze manier niet per se naar de reddingspost gebracht te worden.