FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 20 mei 2002

Keroppi's eerste dag als volwassenen

Keroppi's eerste dag als volwassenen

Toen ik nog ergens ver weg in dromenland was werd ik door de stem van mijn moeder bruut richting "the real world" gesleurd.
"We gaan je broertje ophalen, maar je mag niet naar beneden gaan he!".
Zonder dat me echt realiseren wat ze nu had gezegd antwoordde ik iets in de trant van "Huh? Wat? Is goed hoor" om vervolgens eens na te gaan denken over wat ze nou had gezegd.

Broertje ophalen... Ohja, die kwam terug van een schoolreisje. Dat betekent dus het einde van 4 dagen heerlijke rust. Nu moet ik dus wederom gevechten om de computer en de afstandsbediening voeren.
Okee, de betekenis van deel 1 van de zin heb ik al weten te achterhalen. Nu deel 2, "niet naar beneden gaan". Hee! Mar waar slaat dat op? Waarom mag ik niet naar beneden? Zou ze de gang geboend hebben ofzo?

Dan, terwijl de slaap langzaam uit mijn hoofd verdwijnt, besef ik wat de reden van die uitspraak is. IK BEN JARIG!
En nee niet zo'n doodnormale "weer een jaartje erbij" verjaardag, nee een echte "nu ben ik volwassen" verjaardag.

Terwijl ik nog wat doorsluimer in mijn bed hoor ik mijn broertje het huis weer bezetten. "Mag ik nou naar beneden komen" roep ik naar beneden terwijl ik me uit bed hijs. "Neehee nog heel even wachten".

18 Jaar, en nog steeds als een kind gecommandeerd worden . Terwijl ik verveeld op de gang rondhang merk ik dat ik stiekem toch wel een beetje nieuwsgierig ben geworden. Zouden ze het beneden versierd hebben? Zouden ze een lekker ontbijt hebben gemaakt met afbakbroodjes en verse jus?

Om de tijd te doden besluit ik mijn shirt annex pyjama te verruilen voor een spijkerbroek en een shirtje. Als ik dan nog niet ben geroepen klieder ik nog wat oogschaduw op mijn ogen.

Net op het moment dat ik op het punt sta om te dreinen Hoe laaaahaaaang nog? krijg ik groen sein. Als een klein kind storm ik naar beneden: "Whaaa cadeautjes!" denkend (Material Girl van Madonna was hier perfect als achtergrondmuziek geweest).
1 Blik in de kamer stelt me gerust. Hoi hoi, de kamer is gewoon ouderwets versierd met slingers en mijn stoel behangen met ballonnen.
Mijn moeder en vader feliciteren me met 3 zoenen op de wang. Mijn broertje blijft op meer dan een armlengte afstand staan en steekt demonstratief zijn arm uit.
Even flitst de gedachte door me heen om 'm aan z'n arm naar mij toe te trekken en alsnog mijn 3 zoenen op te eisen.
Maar ik weet bijzonder goed dat ik op zijn leeftijd ook een grote aversie had tegen dat gezoen bij verjaardagen enzo.
Dus ik accepteer zijn hand en neem genoegen met het gemurmelde "Jah... gefeliciteerd he".

Op weg naar de kado's word ik aan mijn haren teruggesleurd door mijn moeder. "Eerst ontbijten" gebiedt ze. En terwijl ik mijn buikje vul met de verse jus en de afbakbroodjes probeer ik steeds stiekem een blik te werpen op de kado's achter me. Van een paar dingen lukt het me nog wel om door middel van de contouren een inschatting te maken van de inhoud. Maar sommige dingen maken me nog nieuwsgieriger dan ik al was

Dan schijnt iedereen klaar te zijn, en met een hoopvolle blik richting mijn moeder roep ik "Jaaa! Kadootjes!"
Toestemmend knikt ze me toe en terwijl ik richting de kado's spring duw ik ondertussen mijn vader en broertje aan de kant die weer eens hopenloos in mijn weg lopen.

Tijdens het in extase openscheuren van mijn pakketjes zie ik mijn vader in mijn ooghoek met iets zwarts in zijn handen opdoemen.
Aaargh, een fototoestel!
Ik dank mezelf voor het feit dat ik vanochtend wat oogschaduw heb opgesmeerd en me een beetje fatsoenlijk heb aangekleed. Want om de rest van mijn leven mezelf op mijn "Hier was ik 18 jaar" foto's terug te zien als een slonzige muts met de ultieme "out of bed look". Neuh.. daar ben ik geloof ik toch iets te ijdel voor.

Dan, om mijn statement "Ik ben dan wel 18, maar ik weiger volwassen te worden" nog eens extra nadruk te geven, haal ik mijn rolschaatsen uit de kast en besluit een rondje polder te doen.

LPF wacht informateur af

De Lijst Pim Fortuyn (LPF) heeft gezegd niet te willen onderhandelen via de media, zoals de VVD en SP nu doen, over een mogelijke coalitie. De LPF wacht eerst op een gesprek met informateur Donner voordat het een standpunt inneemt over eventuele regeringsdeelname. ,,We willen afwachten wat de informatieronde brengt'', aldus een woordvoerder.

De informateur heeft het afgelopen weekeinde gestudeerd op de adviezen die de fractievoorzitters aan de koningin hebben uitgebracht. Vervolgens zal hij deze week met de partijen gaan praten.

Doorbraak in manipulatie videobeelden

Fonkmeistah had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wetenschappers van het befaamde Massachusetts Institute of Technology [MIT] hebben de eerste realistische videobeelden gemaakt waarop mensen te zien zijn waarvan hun uitspraken kunstmatig gemanipuleerd zijn zonder dat je het kunt zien. Zo hebben de onderzoekers hen als het ware de woorden in de mond gelegd.

Op groots opgezette persconferentie werden beelden gemaakt van een vrouw die enkele zinnen sprak voor een camera. Binnen vijf minuten sprak de vrouw totaal andere zinnen in hetzelfde filmpje, zonder dat de manipulatie te zien was. Ook zong ze ineens een Japans liedje, terwijl ze helemaal geen Japans spreekt...

De tijd dat videobeelden nog enige waarde als onomstotelijk bewijs hadden is dus voorbij. Volgens de onderzoekers is deze nieuwe techniek vooral bedoeld als special effect in films, zo zouden allang overleden filmsterren weer eens wat kunnen acteren.

Maar critici zijn doodsbang dat het een belangrijk propaganda-wapen wordt, het manipuleren van beelden zonder dat de kijker het ziet. Videobeelden van bijvoorbeeld Osama Bin Laden hebben een enorme impact op de wereldopinie.

Er is één beperking: de techniek werkt alleen bij min of meer stilstaande personen zoals nieuwlezers e.d. en men moet de nieuwe audio zelf toevoegen. Op de site van The Boston Globe zijn er gemanipuleerde filmpjes te bekijken.

Japan wil weer op walvissen gaan jagen

qltel, CyberRat, CrCeRrOr en patrick hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het algehele verbod op commerciele walvisvangst is Japan al 16 jaar een doorn in het oog. Jagen voor ''wetenschappelijke doeleinden'' is wel toegestaan en zo omzeilt dat land het verbod al jaren.

Op de 54ste vergadering van de Internationale Walvisvaart Commissie maakte Japan vanmorgen bekend dat het af wil van het algehele verbod op de commerciele walvisvangst.

Reden volgens Japan: veel walvissoorten vormen een bedreiging voor de visstand. Het Wereld Natuur Fonds roept Japan op om de plannen om 50 bedreigde noordse vinvissen per jaar te gaan doden, te schrappen. Het aantal noordse vinvissen dat in de noordelijke Grote Oceaan leeft, wordt momenteel geschat op 9000.

Meerderheid via omkoperij
Normaal gesproken maakt het Japanse voorstel geen schijn van kans omdat de meerderheid van de commissie tegen opheffen van het visverbod is. Nu gaat het gerucht echter dat Japan stemmen koopt van arme landen in o.a. het Caribische gebied, West-Afrika en de Pacific. In ruil voor (beloofde) visserijhulp stemmen deze landen in de mee met Japan voor een hervatting van de walvisjacht.

Winnaars Fok! Prijsvraag (week 20) !

Iets later dan normaal (tja, op zo'n mooie pinksterdag ga je toch niet achter je pc zitten?!); de winnaars van de Fok! Prijsvragen van week 20.

Domestic Disturbance
De vraag was: In welke film speelden John Travolta en Steve Buscemi eerder samen?
Het goede antwoord moest zijn:
Pulp Fiction

De winnaars van de 2 vrijkaartjes voor Domestic Disturbance zijn geworden:
miss_sly
Riannuh
Sarah1982
Tweek
Quartje


De handige sleutelkoorden gaan naar:
Kuuk
Pechvogel
Nadientje
rayspears
Crikey2


Jullie ontvangen de prijzen uiterlijk eind deze week.
Gefeliciteerd!

Impulse
Ook voor de Impulse prijsvraag kregen we deze week een recordaantal inzendingen binnen. Om kans te maken op de Impulse bag, designed by BAGSAC, gevuld met 2 Impulse deo's moest je de volgende vraag goed beantwoorden:
Welke kleuren hebben de nieuwe flessen van de nieuwe Impulse deo's?
Het goede antwoord moest zijn:
B: lichtblauw - donkerblauw - roze

De 20 winnaars van een Impulse Bag zijn:
Eddo
factor_27
thaduck
FrankVanKlaveren
ajkoster
nrg
NiMPhoenix
eGo2k
Frostie
Maxonic
WpuntNL
Elcor
Nimwegenoar
Bledderhaas
Michelle
Jipje
Pu1sar
Maxxter
neggix
LadyGoth


Gefeliciteerd met jullie prijzen, deze komen zo spoedig mogelijk naar jullie toe.

Mocht je vorige week niets gewonnen hebben; deze week weer nieuwe prijzen en nieuwe kansen!

Voetbal: De Graafschap breekt met Koolhof

Puckman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het jaarlijkse komen en gaan van trainers in het betaalde voetbal is weer begonnen. Hoofdtrainer Jurrie Koolhof is met onmiddelijke ingang bij zijn club De Graafschap vertrokken.

Het besluit om Koolhof te ontslaan is genomen door de directie en de raad van commisarissen van de Doetinchemse club. De Superboeren zien in de Duivense oefenmeester niet langer de beoogde hoofdtrainer voor het komende seizoen.

Jurrie Koolhof was gedurende het seizoen 2001-2002 hoofdtrainer bij de Doetinchemse club.

Voetbal: Erik Gerets weg bij PSV

Yoz, geos, Buijssen en Youri hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Trainer Erik Gerets gaat ''na diepgaande gesprekken'' vertrekken bij zijn club PSV. Volgens PSV-voorzitter Harry van Raaij zal ''de voorzetting van de relatie aanzienlijke risico's met zich mee brengen''.

Van Raaij: "Iedere voetballiefhebber weet hoe ik over Erik Gerets denk en wat ik van hem vind. Erik heeft PSV als speler en als trainer grote successen gebracht. Topsport is een hard bedrijf en als voorzitter moet je altijd het belang van de club voorop stellen. Het vertrekt van Erik Gerets gaat mij zeer aan het hart, maar er blijft ons geen andere keuze dan afscheid te nemen in het belang van PSV."

PinkPop: Reuze-Rammstein-vlag gejat

Twee dagen lang wapperde de immense Rammstein-vlag boven het Pinkpopterrein. Ter promotie van de band had platenmaatschappij Universal een doek van 15 bij 10 meter met daarop een meer dan levensgrote afdruk van de hoes van de laatste cd 'Mutter' aan een zeppelin de lucht ingelaten. Dat kon natuurlijk niet goed gaan.
Bij het ontwaken bleek het doek verdwenen en werd alarm geslagen. Het vermoeden is dat fans vanacht de zeppelin naar beneden getrokken hebben om de vlag te verwijderen. De ernaast slapende security heeft er niets van gemerkt.

De vlag was niet alleen bedoeld voor Pinkpop, maar ook voor het concert dat de band op 30 juni in Arnhem zal geven. Universal, de platenmaatschappij van Rammstein looft daarom een prijs uit voor de "gouden tip". De tipgever kan zich alvast verheugen op kaartjes voor het komende concert en mag na afloop waarschijnlijk ook de vlag houden. No questions asked.

Spanjaarden willen minder immigranten

Uit een vandaag verschenen uitslag van een enquîte onder duizend Spanjaarden blijkt dat veel Spanjaarden vinden dat er veel te veel immigranten in hun land zijn: 70% vindt hun aantal te hoog. Ongeveer 60% legt ook een verband tussen het aantal immigranten en de gestegen criminaliteit.

75% van de inwoners van Spanje willen nu dat de christen-democratische premier Aznar de grenzen minder ver openzet voor buitenlanders. Maar liefst 90% van de ondervraagden vindt dat de politieke partijen een pact moeten sluiten om de immigratie te beteugelen.

Spanje wordt vooral gekozen door Noord-Afrikanen (meest Marokkanen) die illegaal de Europes Unie binnen willen. In 2001 werden 45.000 immigranten tegengehouden die illegaal Spanje in wilden, 10.000 meer dan in 2000.

Het CSE

Dinsdag 21 mei, voor velen van de eindexamenkandidaten de eerste dag van hun Centraal Schriftelijk Eindexamen. Na jaren middelbare school is dat hopelijk het begin van het einde. Zo ook voor mij. Hopelijk zeg ik omdat ik graag wil slagen. Maar minder leuk is het afscheid van de school. Een groep mensen waar ik de afgelopen drie jaar intensief ben mee opgetrokken verdwijnt uit het dagelijks leven. Geen lol meer in de klas, geen oeverloze gesprekken met docenten en geen gezeur meer met de kantinevrouwen. Vrouwen...ach....ik zal het er mar bij laten, andere omschrijven zijn niet zo fijn dat je ze wilt lezen. Ach, eentje moet toch kunnen. Geen gezeur meer met de 'gezette' vrouwen achter de balie in de kantine. Zomaar, van de ene op de andere dag weg.
Zes jaar lang heb ik er naar toe gewerkt, eindelijk van die school af. Eindelijk vrijheid voor mezelf, geen verplicht huiswerk meer, ik kan zelf kiezen wat ik ga doen. Het klinkt allemaal zo leuk. Geen straf meer als je niet op komt dagen, geen briefjes van je ouders als je ziek bent.
Zes jaar later, op het moment dat ik bijna de school verlaat begin ik dan toch te twijfelen. Het was een mooie tijd, met veel plezier doorbracht. Was het niet tijdens de lessen, dan wel in de pauze. Zes mooie jaren. In Canada zal het ook leuk zijn en het jaar daarna naar de universiteit. Het zal ook leuk worden, daar twijfel ik niet aan. Maar het is toch anders, misschien wel leuker, misschien ook wel niet. Dat merk ik tegen die tijd wel.
Nu eerst tijd om me voor het laatst te concentreren op deze school. Nog anderhalve week en dan ben ik er hopelijk van af. Dan wordt het tijd voor een feest.

Duitser doet 33 kilometer lang aan spookrijden

Mr_Puke, petr en Jos / Voetballer hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 76-jarige Duitse automobilist uit Essen heeft het zondag voor elkaar gekregen om 33 kilometer lang spook te rijden over de autosnelweg A42 in de buurt van Dortmund.

Rond 17.40 ontving de politie een melding dat er een spookrijder op de weg bevond bij Moers. Twee kilometer verderop ramde de man een tegemoed komende auto op de derde rijbaan. De bestuurder kwam er met enkele kleerscheuren van af. De spookrijder reed echter verder na dit incident en reed vijf kilometer verder op een 28-jarige automobilist uit Stolberg de vangrail in, het slachtoffer bleef ongedeerd.

Ondertussen zette de politie een groot aantal surveillancewagens en een helikopter in om de man te laten stoppen. Bij Oberhausen kwam de bejaarde nog in botsing met een auto uit Mönchengladbach. Daarbij raakten vijf inzittenden gewond.

De man reed verder en kon pas bij afrit Gelsenkirchen door de politie aan de kant worden gezet. Volgens een woordvoerder van de politie maakte de bestuurder een verwarde indruk.

BBC onderzoek: Engeland racistisch

Uit een opinie-onderzoek, gehouden onder 500 Britten van 18 jaar en ouder, dat in opdracht van de Britse omroep BBC is uitgevoerd, blijkt dat meer dan 50% van de Britten vindt dat de Britse samenleving racistisch is.

51% vindt de Britse samenleving racistisch, vooral op de werkvloer. Van de zwarten die meededen aan het onderzoek, zegt 40% dat ze op hun werk met racisme in aanraking komen. Ongeveer 30% van de ondervraagde Aziaten deelt die opvatting.

Van de blanke deelnemers zegt 47% dat immigratie de samenleving de afgelopen 50-jaar geen goed heeft gedaan, terwijl 28% juist vindt van wel. 30% van alle blanken is bovendien van mening dat immigranten onvoldoende integreren. De stelling dat nieuwkomers inburgeringscursussen en lessen in de Engelse taal moeten volgen, wordt door 78% van de blanken ondersteund.

Positief puntje is dat meer dan de helft van alle blanken, zwarten en Aziaten vinden dat Groot-Brittannië in vergelijking met 10 jaar geleden toleranter is geworden.

Dronken judoka belandt in ziekenhuis

Vruchtje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Judoka Danny Meeuwsen is na afloop van het EK in Maribor in het ziekenhuis terecht gekomen. Meeuwsen deed zondag mee met de reserveploeg aan de landenwedstrijden. Op het slotfeest dronk hij zoveel dat hij een alcoholvergiftiging opliep.

De voormalige Nederlandse kampioen tot 100 kg werd in een park gevonden en per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Maandagmorgen zou het vliegtuig van Meeuwsen naar Nederland vertrekken, maar helaas kan hij niet mee want hij moet nog enige tijd in het ziekenhuis blijven. De rest van de Nederlandse judoploeg zal maandagmorgen op het vliegtuig stappen.

Het incident blijft niet zonder gevolgen voor Meeuwsen. Van de bondscoaches kreeg hij een disciplinaire straf. Hij mag met het volgende internationale toernooi niet meedoen.

Nederlander vermoord in Thailand

Een 45-jarige Nederlander is zondag in Thailand doodgeschoten. De 45-jarige Bas Maassen was sinds een jaar de eigenaar van een garnalenkwekerij en woonde al enige tijd in Thailand.

De politie heeft één verdachte aangehouden. Het gaat om een Thai die net drie dagen voor de Nederlander werkte.

Over het motief tast de politie in het duister, aanvankelijk dacht de politie dat het om een roofmoord ging maar volgens de woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken had het slachtoffer zo'n 250 euro opzak en hij droeg ook nog zijn gouden ketting toen hij werd gevonden.

Harde kern FC den Bosch rooft pompen leeg

psv had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na een onrustige wedstrijd tegen RBC hebben supporters van FC Den Bosch zaterdagavond flink huisgehouden op de A58 tussen Roosendaal en Breda.

Er werden diverse benzinestations leeggeroofd. De politie had de pomphouders geadviseerd hun winkels te sluiten, omdat de woedende supportersgroepen de snelweg op gingen. Daarop gooiden de hooligans alle ramen in.

De ME had na de wedstrijd de handen vol om de supporters Roosendaal uit te krijgen, hierdoor had de eerste groep supporters de kans om de pompen te belagen.

Economische groei 1e kwartaal 2002 was 0,0%

Pseudo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Nederlandse economische groei in het eerste kwartaal van 2002 was 0,0 procent. Een groei van 0,3 à 0,5 procent werd verwacht. 0,0 procent groei is het slechtste cijfer sinds 1993. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). meldt dat een recessie op het nippertje is afgewend.

Minder te besteden voor nieuw kabinet
Het nieuw te vormen kabinet kan veel minder uitgeven. Het ziet er naar uit dat er geen 3,5, maar slechts twee miljard euro is voor nieuw beleid. Dat is een lelijke tegenvaller voor de beoogde coalitiepartners CDA en VVD, die meer willen uittrekken voor veiligheid, zorg, onderwijs en lastenverlichting.

Vader Abraham: ''Plaatje Vanessa hypocriet''

Vader Abraham (Pierre Kartner) heeft verbaasd gereageerd op de plannen van Vanessa om een single voor de vermoorde Pim Fortuyn op te nemen. Zelf nam Vader Abraham enige tijd geleden, met carnaval, het singletje Wimmetje gaat Pimmetje komt op waaraan Fortuyn zijn medewerking verleende. De Free-Record shop weigerde die single echter in de schappen te leggen.

Kartner noemt het hypocriet dat na de dood van Fortuyn de vrouw van notabene de eigenaar van de Free-Recordshop nu een in memorium plaatje maakt: "Nu is het kennelijk wel geoorloofd".

Een woordvoerder van de Free-Recordshop laat weten dat de single van Vader Abraham indertijd niet in de verkoop werd genomen omdat de zaak zich niet met politiek wil inlaten.

Het plaatje van Vader Abraham is inmiddels niet meer te verkrijgen: "Het is een collectors-item geworden", zegt Abraham.

Joling

Ook de single die Gerard Joling samen met Jan Rietman heeft uitgebracht, At Your Service, kan niet op veel sympathie van Pierre Kartner rekenen. Hij had dat liedje gewoon een of twee keer op tv of in theater moeten zingen en het daarbij moeten laten, aldus Kartner.

Joling brengt zo'n 30.000 singles op de markt. Volgens Kartner moet de plaat dan wel meteen in de top van de hitparade staan, want met 3.000 verkochte exemplaren heb je tegenwoordig al een notering.

De opbrengst van de single van Gerard Joling gaat naar een goed doel, Vanessa wil met de opbrengst van haar aubade aan Pim een standbeeld voor hem bekostigen.

Collecters item uit eigen archief

Oudenbosch: Grote hennepkwekerij ontdekt

In het buitengebied van het dorpje Oudenbosch (gemeente Halderberge) in Noord-Brabant heeft de politie gisteren een zeer grote hennepkwekerij ontmanteld.

Volgens de politie betrof het een zeer professionele kwekerij, die was ondergebracht in twee loodsen van een voormalige witlofteler aan de Groenewoud in Oudenbosch. Er stonden in totaal meer dan 8.000 planten, waarvan het grootste deel al geoogst kon worden. De loodsen, verdeeld in compartimenten, waren voorzien van geïsoleerde wanden en ventilatie- en assimilatiesystemen, .

De politie is, samen met medewerkers van de brandweer en de gemeente een groot deel van de dag bezig geweest met het afvoeren van planten en apparatuur. Tijdens de inval was er niemand in het pand aanwezig. De loodsen waren gehuurd.

De politie kwam op het spoor van de mega-kwekerij na een anonieme tip.

Grote Hennepkwekerij (archief foto)

Zeldzaam baby-uiltje heeft pluchen vriendje

Trebel had ons via de newssubmit het volgende te melden:


Een baby-Kansk (Oostsiberische arenduil) die geboren werd in de dierentuin van het Engelse Cornwall heeft een pluchen vriendje gekregen.

Het is de eerste Oostsiberische arenduil die in gevangenschap is geboren. De verzorgers van de dierentuin waren bang dat zijn ouders het kleintje zouden opeten. Daarom hebben ze het beestje apart gezet met een pluchen vriendje.

De Oostsiberische arenduil is een zeldzaam soort uil.

Sex zonder condoom goede anti-depressiva

Vrouwen die vaak sex hebben zijn minder depressief dan zij die daar minder aan doen. Toch komt dit niet door de sex zelf, maar door het sperma van de man.

Sperma is namelijk een antidepressivum. Dat blijkt uit onderzoek van de New York University. Pas als de hormonen en chemicaliën uit het sperma via de vagina in de bloedstroom van een vrouw worden opgenomen, kunnen ze als een antidepressivum werken.

Uit het onderzoek bleek dat vrouwen die sex hebben met condoom geen voordeel hebben. Zo'n 300 vrouwen werden gevolgd en het bleek duidelijk dat wie zonder condoom sex heeft, minder last heeft van depressies. Ook lag het aantal zelfmoordpogingen stukken lager.

60.000 bezoekers naar Pinkpop

Vandaag zullen zo'n 60.000 bezoekers Pinkpop in Landgraaf bezoeken. Traditioneel geldt de slotdag van het driedaagse evenement als de meest aansprekende. Hoewel de topacts dit jaar meer zijn gespreid over het pinksterweekeinde (Live en Heather Nova op zaterdag, Lamb en Faithless op zondag), is de maandag het zwaarst bezet met publieksfavorieten.


Om 11:00 opent Arid, dat vorige week werd gecontracteerd als vervanger voor Five for Fighting, op zuidpodium. Vanaf 21.15 uur sluit het Duitse Rammstein Pinkpop 2002 af.

Verder treden artiesten op als Macy Gray, Kane, Muse, System of a Down, Jewel en Lenny Kravitz. In totaal geven 16 bands optredens op twee podia en in de 3FM tent.

Pinkpop is op internet te volgen via de speciale website van de VPRO.

Graf Pim Fortuyn wederom druk bezocht

Bolkje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het graf van Pim Fortuyn op de begraafplaats Westerveld in Driehuis blijft druk bezocht worden. Gisteren brachtten duizenden mensen een bezoek aan de begraafplaats; De wachttijd gisterenmiddag was anderhalf uur.

Het graf van Fortuyn ligt tegen een heuvel, dichtbij de ingang van Westerveld. De bloemenzee bij het graf van de vermoorde politicus wordt steeds groter. Ook bij het hek van de begraafplaats liggen bloemen, aan het hekwerk hangen spandoeken, er staan kaarsen en beren en er liggen brieven met een laatste groet aan Fortuyn.


Het eerste weekeinde na de begrafenis bezochten al 21.000 mensen het graf van Fortuyn. Dat leidde vorig weekeinde tot een verkeerschaos in Driehuis. De politie heeft nu de directe omgeving van de begraafplaats af gezet, waardoor er minder problemen zijn.



Op het Forum heeft user Strolie75 wat foto-s van zijn bezoek aan het graf on-line gezet.

Vrouwen plassen rechtop op PinkPop

Voor vrouwen die zich ergeren aan lange wachtrijen bij de toiletten op festivals is er iets nieuws. Een mobiele plaseenheid, met als naam WC 3, waar vrouwen rechtopstaand kunnen plassen door middel van een plastuit. Deze plastuit, P-mate genaamd, werd ontwikkeld door de Plastuit Company en heeft hierover te zeggen: "De Plastuit werd vanwege internationale belangstelling ook in Nederland omgedoopt tot de P-mate. Het hulpje heeft een ware revolutie in de plascultuur voor vrouwen ontketend".



Het toilet op Pinkpop bijvoorbeeld kan door zestien vrouwen tegelijk gebruikt worden en kan zo'n 1500 plasbeurten verwerken. Of de mobiele WC evenveel commotie zal veroorzaken als zijn voorganger is alleen nog maar afwachten.

En weer Palestijnse zelfmoordaanslag

Een Palestijn is gedood bij een mislukte zelfmoordaanslag in het noorden van Israël; alleen de dader vond de dood. De man blies zichzelf op nadat hij werd benaderd door enkele politieagenten, die vonden dat hij zich verdacht gedroeg.

Het was de tweede zelfmoordaanslag binnen een etmaal. Eerder bracht een Palestijn zichzelf en drie anderen om het leven toen hij explosieven tot ontploffing bracht op een drukke markt in Netanya. Tientallen mensen raakten daarbij gewond.

Vanwege de aanslag in Netanya viel het Israëlische leger de Palestijnse autonome stad Tulkarem binnen. Inmiddels zouden de Israëliers de stad weer hebben verlaten.

Marijnissen: LPF moet duidelijkheid geven

De Socialistische Partij (SP) wil pas praten over regeringsdeelname als de Lijst Pim Fortuyn (LPF), duidelijkheid geeft over z'n standpunten.

SP-fractieleider Jan Marijnissen zei gisteren in het tv-programma Netwerk dat er inhoudelijk problemen zijn voor een zogeheten winnaarscoalitie van CDA-LPF-SP. Hij meent dat de LPF zich erg rechts heeft gepositioneerd, en vreest dat de SP in zo'n coalitie te weinig inbreng heeft.

Marijnissen wil in ieder geval vasthouden aan meer investeringen in het onderwijs en de zorg; de LPF is daar juist de eerste twee jaar op tegen: Die willen eerst saneren.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.