FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 19 mei 2002

Opnieuw zelfmoordaanslag in Israël

DinX en zuperman hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Opnieuw is er in Israël een zelfmoordaanslag gepleegd. De aanslag vond plaats in de stad Netanya. Er zijn drie mensen om het leven gekomen, waaronder de dader, en 20 mensen gewond geraakt, waarvan zeven in kritieke toestand.

De aanslag vond plaats op een plaatselijke markt. Vooraf waren de Israëlische autoriteiten gewaarschuwd, maar het leger was niet op tijd om de aanslag te voorkomen. Israël houdt de Palestijnse Autoriteit aansprakelijk voor de aanslag.

Zalm stelt coalitie CDA-LPF-SP voor

Sorcerer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Demissionair minister Zalm, de nieuwe VVD-fractieleider, voelt zich totaal niet aangesproken door het verwijt van CDA-leider Balkenende dat de VVD de kabinetsformatie vertraagt en ''politieke-spelletjes'' speelt.

Zalm sprak in het tv-programma Buitenhof opnieuw zijn voorkeur uit voor de oppositie, aangezien zijn partij een zware nederlaag heeft geleden bij de verkiezingen.

De grote winnaars van de verkiezingen, het CDA, de Lijst Pim Fortuyn (LPF) en de Socialistische Partij (SP) zouden samen een coalitie moeten proberen te vormen, meent Zalm.

SP-leider Marijnissen heeft deze optie eerder afgedaan als grappig. Een coalitie tussen SP-LPF en CDA is getalsmatig wel mogelijk (78 zetels), maar programmatisch liggen de SP en de LPF ver van elkaar verwijderd.
De SP gaf al eerder aan wel de kritiek van Fortuyn op Paars te delen, maar absoluut niet de voorgestelde oplossingen.

A'dam: Jongen aan hek gespiest

gieling.com had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een jongen van 12-jaar heeft vanmiddag vast gespietst aan een hek gezeten in de Van Moerkerkenstraat te Amsterdam-West. De jongen wilde een bal die over het hek was gekomen terughalen.

Toen de knaap over het hek klom gleed hij uit en kwam zijn been vast te zitten aan de punten van het hek. Onder toeziend oog van veel buurtbewoners heeft de brandweer het stuk hek losgezaagd.

De jongen is met het stuk hek en al naar een ziekenhuis gebracht, waar hij operatief van zijn last werd verlost.

Spong: Intrekken aanklacht is bespreekbaar

Sorcerer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Advocaat Gerard Spong, die namens de LPF en de overleden Pim Fortuyn een strafklacht heeft ingediend tegen politici en journalisten, wegens het aanzetten tot haat jegens Fortuyn, sluit niet uit dat hij die intrekt als dat nodig is voor kabinetsdeelname van de LPF.

Spong zei dit vanmiddag in het politieke-praatprogramma Buitenhof op Nederland 3. " Mocht Balkenende dat eisen, dan zal ik het bespreken met de LPF", aldus Spong.

Vorige week deed Spong samen met mr. Hammerstein aangifte bij het Openbaar Ministerie (OM) van het aanzetten tot haat door D66-leider Thom De Graaf, VVD-voorzitter Eenhoorn en PvdA'er Oudkerk. Ook een aantal journalisten werden aangeklaagd. Volgens de strafpleiter legden zij een link tussen uitspraken van Pim Fortuyn en het nazi-gedachtengoed.

Ministerspost

Over zijn ambitie om minister van Justitie te worden namens de LPF hield Spong zich op de vlakte. "Ik zou het overwegen, als ik gevraagd zou worden. Maar ik zit er niet naar te hengelen''.

Siamese tweeling overleden

Vorige maand berichtten we op Fok! dat één van meisjes van de Siamese tweeling van Dennis Smith en Tina May opgeofferd zou moeten worden om de andere baby kans te geven om te overleven.

De ouders besloten echter beide kinderen te laten leven en 19 dagen geleden werd de siamese tweeling geboren. Gisteren zijn echter beide meisjes, Courtney en Natasha, overleden. Ondanks hun verdriet lieten de ouders weten geen spijt te hebben gehad dat zij beide kinderen een kans wilden geven.

Rond 5 uur gistermiddag kreeg de tweeling problemen met ademen en werden de ouders naar het ziekenhuis geroepen. De ouders hadden nog de kans om een aantal foto's van de kinderen te maken, hun luiers voor de laatste keer te verschonen en na een laatste knuffel en kus overleden de meisjes, die 1 hart deelden, om kwart voor 6.

DJ Ferry Corsten stapt in huwelijksbootje



DJ Ferry Corsten (System F) zal op dinsdag 28 mei a.s. in Rotterdam zijn ja-woord gaan geven aan Lia Colayco. Het stel ontmoette elkaar anderhalf jaar geleden in Manila en sinds enkele maanden woont Lia ook in Nederland. De 28-jarige Ferry Corsten heeft in Azië het formaat van een wereldster behaald en is daar uitermate populair.

Overigens zal Ferry Corsten na zijn huwelijk veel op Ibiza te vinden zijn, waar hij een residentie heeft in Club Eden in San Antonio.

Congreslid wil bemande vlucht naar Mars

Een Amerikaans congreslid heeft een wetsvoorstel ingediend om binnen twintig jaar een bemande missie naar Mars te sturen.

Het congreslid, Nick Lampson, zegt dat een eerste doelstelling is het ontwikkelen van ruimtevaartuigen binnen acht tot tien jaar. Over vijftien jaar moeten mensen leven en werken op de Maan en nog eens vijf jaar later moet de eerste bemande vlucht naar de Rode Planeet plaatsvinden.

Dit moet gebeuren met een herbruikbaar ruimteschip, een onderzoekscentrum op een maan van Mars, en een herbruikbare raket die tussen die maan en Mars zelf astronauten vervoert.

Er zit wel een kostenplaatje aan verbonden. Het project zal alleen al in het eerste jaar zo'n 58 miljoen euro kosten. In 2004 bedragen die kosten al 230 miljoen euro.

CDA: ''VVD moet stoppen met spelletjes''

Verkiezingen 2002CDA-leider Jan-Peter Balkenende vindt dat de VVD de formatie niet moet gaan vertragen met politieke spelletjes. Balkenende reageerde in het EO-televisie programma Knevel op Zaterdag op uitspraken van de nieuwe VVD-leider Zalm, die eerder had aangegeven liever voor de oppositiebankjes te willen kiezen.

Een dergelijke opstelling van de VVD vormt een probleem voor de formatie, want een coalitie met de twee winnaars, het CDA en de LPF, is eigenlijk zonder de VVD niet mogelijk.

Volgens Balkenende behoeft de situatie van ons land nu daadkracht en tempo, en in zo'n situatie moet van elke partij worden verwacht dat ze bereid is regeringsverantwoordelijkheid te nemen. De CDA-leider wees erop dat een aantal VVD'ers al had aangegeven dat oude bewindslieden niet meer in aanmerking moeten komen voor een regeringsfunctie.'"Kennelijk willen ze dus wel in de regering, want ze denken er al over na, dan moet Zalm niet het tegenovergestelde gaan beweren", aldus Balkenende.

Nieuwe dreiging aanslagen al-Qaeda

WieMie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse inlichtingendiensten vrezen dat terroristen van het al-Qaeda-netwerk nieuwe terreuraanslagen beramen in de Verenigde Staten. De FBI zegt over informatie te beschikken dat al-Qaeda-leden van plan zijn appartementen in flatgebouwen te huren, die ze vervolgens zouden willen opblazen.

Volgens de FBI is het onduidelijk hoever die plannen gevorderd zijn, en waar in de Verenigde Staten de aanslagen zouden worden gepleegd.

Aanslagen in Engeland

In Engeland meldt de Britse krant The Sunday Times in het bezit te zijn van een videoband waarop al-Qaeda leider Osama bin Laden zegt dat Groot-Brittannië doelwit kan zijn van een aanslag. De video duurt ongeveer 40 minuten en zou beelden bevatten van een interview met Bin Laden dat is afgenomen kort na het begin van de Amerikaanse en Britse acties in Afghanistan.

Op band zouden tevens opnamen van de al-Qaeda leider staan van ongeveer acht weken geleden. Die zouden er op wijzen dat Bin Laden de aanvallen op het Afghaanse grottencomplex Tora Bora heeft overleefd.

Vrouw: Van der G. later weer op moordplek

gieling.com had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een anonieme vrouw heeft bij Justitie verklaard dat zij Volkert van der G., verdacht van de moord op Pim Fortuyn, heeft gezien op de plek waar in 1996 milieuambtenaar Chris van der Werken is vermoord.

Persofficier Bloos van het OM in Amsterdam verklaarde dat de vrouw Van der G. herkende op een foto in een krant.

Sinds de moord op Pim Fortuyn heeft het Openbaar Ministerie in Zutphen, hem ook verdachte gemaakt op die moord. Omdat die nog steeds niet is opgelost. Ook ging destijds een 'roddel' dat daarbij mogelijk millieuactivisten betrokken waren.

Justitie heeft destijds een beloning uitgeloofd voor de tip voor aanhouding van de dader(s). Van de Werken werd tijdens een boswandeling meerdere malen in zijn rug geschoten. Getuigen in de buurt zagen alleen een man die iets roods aan had.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.