Vader Abraham: ''Plaatje Vanessa hypocriet''

Vader Abraham (Pierre Kartner) heeft verbaasd gereageerd op de plannen van Vanessa om een single voor de vermoorde Pim Fortuyn op te nemen. Zelf nam Vader Abraham enige tijd geleden, met carnaval, het singletje Wimmetje gaat Pimmetje komt op waaraan Fortuyn zijn medewerking verleende. De Free-Record shop weigerde die single echter in de schappen te leggen.

Kartner noemt het hypocriet dat na de dood van Fortuyn de vrouw van notabene de eigenaar van de Free-Recordshop nu een in memorium plaatje maakt: "Nu is het kennelijk wel geoorloofd".

Een woordvoerder van de Free-Recordshop laat weten dat de single van Vader Abraham indertijd niet in de verkoop werd genomen omdat de zaak zich niet met politiek wil inlaten.

Het plaatje van Vader Abraham is inmiddels niet meer te verkrijgen: "Het is een collectors-item geworden", zegt Abraham.

Joling

Ook de single die Gerard Joling samen met Jan Rietman heeft uitgebracht, At Your Service, kan niet op veel sympathie van Pierre Kartner rekenen. Hij had dat liedje gewoon een of twee keer op tv of in theater moeten zingen en het daarbij moeten laten, aldus Kartner.

Joling brengt zo'n 30.000 singles op de markt. Volgens Kartner moet de plaat dan wel meteen in de top van de hitparade staan, want met 3.000 verkochte exemplaren heb je tegenwoordig al een notering.

De opbrengst van de single van Gerard Joling gaat naar een goed doel, Vanessa wil met de opbrengst van haar aubade aan Pim een standbeeld voor hem bekostigen.

Collecters item uit eigen archief