Van pedofilie verdachte man vermoord

In zijn huis bij Manchester is een 64-jarige Britse man die werd verdacht van ontucht met jongetjes doodgeslagen. Van de dader(s) ontbreekt elk spoor.

De vermeende pedofiel zou 9 januari terechtstaan omdat hij in de jaren zeventig en tachtig twee jongetjes zou hebben aangerand. De familie van de man reageerde geschokt en houdt vol dat hij onschuldig was, zoals hij zelf al tegen de politie had verklaard. Volgens zij familie leefde de man erg teruggetrokken sinds in de buurt bekend was geworden dat er een rechtszaak tegen hem liep.

Het Britseboulevardblad The News of the World heeft vorige week de felbekritiseerde publicatie van namen van pedofielen hervat. Vorig weekeinde bracht de krant zeven foto's van pedofielen die op de vlucht zouden zijn. Een foto van de man die nu is doodgeslagen was daar overigens niet bij.

Vorig jaar zomer publiceerde het blad ook al tientallen namen. Daarna werd in verschillende steden op weinig zachtzinnige manier actie gevoerd tegen kindermisbruikers. Na aanhoudende kritiek van onder meer de politie staakt het blad zijn campagne.