Haselhoef als columnist voor Gay Krant

Kayuk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

"Ik vind dat geestelijken, van welke religie dan ook, zich meer bewust moeten zijn van de impact van hun woorden op jonge randgroepdebielen". Een zin afkomstig van Abdullah R.F Haselhoef uit de gaykrant die a.s donderdag verschijnt.

De gaykrant trok voor haar dubbeldikke kerstnummer Haselhoef als opmerkelijke columnist aan. Haselhoef lag enige tijd geleden onder vuur omdat hij zei dat homo's onder bepaalde omstandigheden, volgens de Koran, ter dood zouden mogen worden gebracht. Later trok hij deze uitlating terug, hij had zich vergist.

Naar aanleiding van zijn uitspraken ontstond ook een discussie over de vraag of hij zich wel terecht imam mag noemen. Onlangs kwam Haselhoef in het nieuws omdat hij het slotwoord schreef voor de heruitgave van Pim Fortuyn's boek Tegen de islamisering van Nederland.

Vanavond doet Haselhoef ook weer van zich spreken op tv. In het programma 'De firma Interview' wordt Haselhoef door 3 interviewers het hemd van het lijf gevraagd. Journalist Arjan Visser, programma-maker Samira Abbos en schrijver Stephan Sanders ondervragen de islamitisch geestelijk raadsman ieder 10 minuten. (23.08-23.48 uur Nederland 3)