Hulpdiensten zijn onnodige oproepen beu

Medi@watjzer en Kayuk hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Britse ambulancediensten zijn de overbodige oproepen meer dan zat. Volgens een universitaire studie, die geciteerd wordt in de krant The Guardian, zijn maarliefst 40% van de oproepen geen noodgevallen. De meesten zijn zelfs compleet overbodig.

In de eerste 11 dagen registreerde men ondermeer volgende overbodige oproepen: Een vrouw belde de ziekenwagen 'omdat haar man niet naar haar wilde luisteren'. Een man die de ambulance belt: "Ik heb in mijn neus zitten peuteren en er hing nog jam aan mijn vinger. Nu voel ik me ziek". Een 30-jarige vrouw die een vleugje deodorant opsnoof voelde zich niet ziek, maar was gewoon 'een beetje ongerust'. Ook mensen die hun huissleutel of hun gsm-nummer kwijt zijn, vallen de hulpdiensten lastig.

De ambulancediensten luiden de noodklok en vragen ook om geen ziekenwagens meer als taxi's te beschouwen. Het komt vaak voor dat mensen '911' bellen als ze geen taxi vinden of kunnen betalen, aldus een woordvoerder. Hij wijst erop dat door al die overbodige oproepen kostbare tijd verloren kan gaan voor mensen die echt hulp nodig hebben.