FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 16 december 2001

Jeltsin opgenomen in Duits ziekenhuis [update]

De voormalige president van Rusland, Boris Jeltsin, is zondag opgenomen in een ziekenhuis in de Duitse hoofdstad Berlijn. Dat meldde de Duitse krant Tagesspiegel op basis van informatie van de directeur van het Rudolf Virchowziekenhuis en van de Russische ambassade.

De exacte reden voor Jeltsin's opname is onbekend. Het Berlijnse ziekenhuis is gespecialiseerd in hartoperaties. De ex-president heeft een geschiedenis van hartproblemen.

DeBakey, die vijf jaar geleden Jeltsin's laatste hartoperatie leidde, werkt al jaren samen met de directeur van het Berlijnse ziekenhuis, Roland Hetzer.

UPDATE
Tot ons aller opluchting is Jeltsin in goede gezondheid. De bypassoperatie die de inmiddels zeventigjarige wodkaliefhebber vijf jaar geleden onderging is nog steeds succesvol.

India beschuldigt Pakistan van aanslag

India beschuldigt Pakistan ervan achter de bloedige aanslag op het parlementsgebouw in New Delhi zitten. De Indiase autoriteiten hebben zondag gezegd dat de Pakistaanse geheime dienst achter de zelfmoordaanslag zit, die het leven kostte aan dertien mensen, onder wie de vijf daders.

Pakistan ontkent

Pakistan heeft op haar beurt de aanslag veroordeeld en ontkent elke betrokkenheid. Men roept India op om kalm te blijven en objectief te handelen.

De Pakistaanse president Musharraf heeft gedreigd met harde tegenmaatregelen mocht India van plan zijn om actie te ondernemen in Kashmir.
In India gaat men er namelijk van uit dat de aanslag is uitgevoerd door militanten van de Jaish-e-Mohammed en Lashkar-i-Taiba, twee terreurgroepen die strijden tegen India in Kashmir. India zegt dat Pakistan deze en andere organsaties van wapens voorziet en steunt. Vandaar dat men vermoed dat de geheime dienst van Pakistan opdracht tot de aanslag heeft gegeven.

Arafat wil einde aan aanslagen

De Palestijnse president Arafat heeft zijn volk zondag opgeroepen om een einde te maken aan de anti-Israëlische aanvallen. Ook riep hij de regering Sharon op om terug te keren naar de onderhandelingstafel.

Arafat verklaarde dat de aanvallen op Israëliers alleen contraproductief werken voor de Palestijnse nationale belangen. Hij zei hard op te zullen treden tegen diegenen die verantwoordelijk zijn voor deze aanslagen.

"Ik roep opnieuw op om direct een einde te maken aan alle militaire operaties, vooral aan de zelfmoordaanslagen die wij altijd hebben veroordeeld", zei hij in een toespraak die rechtstreeks door de Palestijnse televisie werd uitgezonden ter gelegenheid van het einde van de islamitische vastenmaand ramadan.

Arafat is van mening dat alleen onderhandelen een einde kan maken aan het al vijftien maanden durende conflict. Hij riep Israël op te stoppen met hun "meedogenloze oorlog" tegen de Palestijnse Autoriteit. Arafat zegt dat de Israëlische premier de aanslagen gebruikt als excuus voor erger. "Ik weet waar Sharon op uit is. Hij wil een escalatie van deze oorlog in onze dorpen en steden, ons land bezetten en moorden uitvoeren."

De woordvoerder van Sharon Raanan Gissin wil Arafat beoordelen op grond van zijn daden, niet zijn woorden. In een vraaggesprek met CNN zei hij te wachten op concrete maatregelen van de Palestijnse Autoriteit.

Justitie snapt cijfers kinderprostitutie niet

De schokkende cijfers over een explosieve toename van kinderprostitutie in Nederland, die ChildRight eerder vandaag bekend maakte, worden absoluut niet herkend door de politie. Een woordvoerder van de raad van hoofdcommissarissen laat weten dat de cijfers niet overeen komen met het beeld dat justitie heeft.

Justitie ontkent niet dat het aantal kinderen dat de laatste jaren in de prostitutie is beland, is toegenomen. Maar het getal van 15.000 kinderen, lijkt justitie hoogst onwaarschijnlijk.

Ook herkent justitie het beeld niet dat juist veel autochtone Nederlandse meisjes in de prostitutie terechtkomen. Volgens justitie gaat het juist vooral om allochtone en Oost-Europese meisjes.

het Openbaar Ministerie laat bij monde van woordvoerder W. de Bruin weten het moeilijk te vinden om op het onderzoek van ChildRight te reageren. Men is niet op de hoogte van het onderzoek en de inhoud van het rapport. Wel zegt justitie dat wanneer er meldingen van kinderprostitutie binnenkomen, die waar mogelijk aangepakt worden. Optreden tegen het schenden van de rechten van kinderen heeft bij het OM een hoge prioriteit.

Gestolen koe vervoerd in auto

Klaas Jong had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een ongewone diefstal hebben vier Russische mannen een 330 kilo wegende zwangere koe gekidnapt. Het lukte hen om de koe in hun auto te persen en 50 kilometer te rijden alvorens ze het dier proberen te verkopen.

De mannen zijn aangehouden en worden binnenkort berecht, maar het voorval wordt voor de rechtbank gereconstrueerd. Bij de simulatie zal een zelfde soort auto gebruikt worden, en een dummykoe...

VS bombarderen Afghanistan met cake

Klaas Jong had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een publieke actie zal vandaag boven de hemel van Afghanistan starten. De VS droppen 23.000 kilo cake vlakbij Mazar-i-Sharif en Kunduz. Vandaag is het zogenaamde suikerfeest, het einde van de Ramadan, aan de gang dat gevierd wordt met het eten van zoetwaren.

De VS denken dat dit een vriendelijke actie is aan het Afgaanse volk, zeker na al het lijden onder de heerschappij van de Taliban. ´Het is een manier om ons respect te tonen´ aldus een Amerikaanse functionaris.

Man verliest deel penis in stofzuiger

Klaas Jong had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een opgewonden Italiaanse man van 63 jaar oud is naar het ziekenhuis gebracht met een zwaar beschadigde penis. In eerste instantie zei de man dat hij zichzelf gesneden had toen hij zich scheerde, hij had het afgesneden deel in een krant gewikkeld. Navraag leerde dat de man terwijl hij erotische films keek, zijn penis in de stofzuiger had gestopt.

Er is een operatie uitgevoerd waarbij is geprobeerd het missende deel van de penis er weer aan te zetten. Gelukkig voor de man was de operatie een succes. Alleen denken de dokters dat het gevoel in zijn geslachtsorgaan niet meer terug komt.

Feyenoord - PSV ....

Yeti1924 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Koploper Feyenoord heeft niet weten te winnen van de nummer vier uit de competitie PSV. In een niet al te hoogstaande topper had PSV het meeste balbezit en enig veldoverwicht, maar de beste kans was nog voor Van Hooijdonk, die vlak voor tijd in het zijnet kopte.

Een povere klassieker kregen de toeschouwers voorgeschoteld. Een schaakspel tussen twee ploegen, die wel hun best deden,maar nauwelijks tot hoogstandjes in staat bleken. De opwinding voor de rust bleef beperkt tot, onbestrafte, schwalbes van Vennegoor en Tomasson, twee schoten van Ramzi en vier vrije trappen voor Feyenoord.

Na een uur bracht een opstootje tussen Lucius en Van Hooijdonk wat vuur in het duel, maar dat was snel gedoofd. Bosvelt schoot hoog over, Vennegoor mikte naast, Van Hooijdonk kopte over en naast, gelukkig maakte Luinge er toen een einde aan....

Eindstand: FEYENOORD-PSV 0-0

Kinderprostitutie in Nederland flink gestegen

Volgens de belangenorganisatie ChildRight is de kinderprostitutie in Nederland de afgelopen 5 jaar explosief in omvang toegenomen. Het aantal kinderprostituees in die periode is gestegen van 4000 naar 15.000. Meer dan 10.000 van deze kinderen zouden volledig in de macht zijn van criminele bendes.

Opvallend en alarmerend noemt de organisatie vooral het grote aantal autochtone kindprostituees uit doorsnee Nederlandse gezinnen. ChildRight heeft de cijfers vergaard bij lokale hulpverleningsinstanties en bij vertrouwenspersonen van scholengemeenschappen. Ook heeft de politie aan het onderzoek meegewerkt.

In Japan start maandag een grote internationale conferentie over het probleem van kinderprostitutie. De conferentie is georganiseerd door Unicef, het kinderfonds van de VN.
Nog geen paar dagen geleden kwam Unicef al met een schokkend bericht dat één miljoen nieuwe kinderen per jaar in de sekshandel belandden.

Computergames schoolvak in Taiwan

Jeugdige computerspelletjes-fanaten kunnen maar het beste in Taiwan gaan wonen, want in studies zoals architectuur, digitaal ontwerpen en kunst, wordt het spelen van videospelletjes zelfs opgenomen in het lesprogramma.

Tieners die goed zijn in computerspelletjes worden behandeld als getalenteerde studenten, zo meldt het dagblad The Straits Times uit Singapore. Het Taiwanese ministerie van Onderwijs heeft deze maatregelen genomen vanwege de prestaties van de Tseng Jeng-cheng. Deze 17-jarige schoolverlater werd het afgelopen weekeinde op het Wereldkampioenschap voor gamers in Seoul eerste in de categorie Age of Empires.

Volgens de onderwijsminister van Taiwan trainen videospelletjes het driedimensionale denken en oefenen ze de werking van de hersenfuncties. Meerdere leraren en ouders hebben echter kritisch op de maatregelen gereageerd. Volgens hen versterken de maatregelen de spelletjeshype op Taiwan en leidt het de leerlingen alleen maar af van waar het echt om gaat: hun studies.

Twintig-eurocent 500 gulden waard

De afgelopen maanden heeft de Nederlandse Munt 2,8 miljard euro's geslagen, en heel soms is dat wel eens fout gegaan. Tot greute vreugde van Peter Hendriks uit het Brabantse Wijchen, die afgelopen week een bijzondere Euro in zijn setje aantrof.

De bijzondere 'Zalmkit' van Hendriks bleek een officiële misslag te bevatten: het 20-eurocent-stuk mist de beeltenis van koningin Beatrix. Volgens Marc van Woensel, kwaliteitmeester van de Munt in Utrecht, zijn er bij het slaan waarschijnlijk twee munten op elkaar blijven plakken. Dat betekent dat er ergens in Nederland nog een soortgelijk muntje rondzwerft. Die moet dan een gladde muntkant hebben. Van Woensel spreekt van een zeldzame misdruk.

Woordvoerder C. Muis, van de Nederlandse Muntenveiling, kan niet exact aangeven hoeveel het 20-eurocent-stuk waard is: “Het is net handel in het eerste vaatje nieuwe haring. Het is wat de gek ervoor geeft. Maar ik verwacht dat het op de markt zo'n 500 gulden opbrengt.”

Italiaanse bankiers willen Euro-stressbonus

Bankmedewerkers in Italië willen een stressbonus vanwege het omschakelen naar de euro. Volgens de bond geeft het omschakelen van de Lire naar de Euro in twee weken heel veel stress.

De medewerkers staan voor vele problemen, aldus de bond. Zo kunnen ze te maken krijgen met lichamelijke risico's, zoals overvallen en grote druk door het moeten beantwoorden van de vele vragen van klanten die zich geen raad weten met de nieuwe munt.

De bonus zou zo'n 1100 Euro moeten bedragen en zou moeten worden betaald door de overheid.

Al Qaeda verdreven uit Tora Bora

De militaire leider van de anti-Taliban-troepen in de oostelijke provincie Nangarhar meldt dat alle strijdkrachten van het al-Qaeda-netwerk zijn verdreven uit het Tora Bora-gebergte. Terroristenleider Osama bin Laden is niet aangetroffen.

De Amerikaanse luchtmacht heeft het gebied de laatste week hevig gebombardeerd, ook hebben Afghaanse troepen aan de grond een zware strijd geleverd rond het grottenstelsel.
Bij de gevechten zouden ongeveer 200 al-Qaeda leden zijn omgekomen en 25 gevangen genomen.

Waarom Osama bin Laden niet is aangetroffen, en hoe een en ander te rijmen valt met het bericht van de Amerikanen dat zij een radiobericht van hem via de korte golf hadden opgevangen, is onduidelijk.

Stier Herman krijgt webcam

Slayher had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Herman, de allereerste genetisch gemanipuleerde stier van de wereld, krijgt vandaag van de Dierenbescherming een webcam voor zijn 11e verjaardag. Met het cadeau wil de de Dierenbescherming een verhuizing van het dier voorkomen.

De eigenaars van de stier willen Herman onderbrengen bij het natuurhistorisch museum Naturalis. Hij zou dan zijn stal in een proefboerderij moeten verruilen voor een stal in het museum.

Volgens de Dierenbescherming heeft Herman echter recht op een rustige oude dag en verdient hij niet "een levend museumstuk" te worden. Met de webcam hoeft de stier zijn huidige omgeving niet te verlaten, maar kunnen museumbezoekers de stier vanuit het museum bekijken.

CD Review: Peter Pan Speedrock: Premium Quality Serve Loud!

Spuit elf meldt zich weer met een toepasselijk album voor de tijd van het jaar: Premium Quality ... serve loud! van Peter Pan. Maar wat doet de term Speedrock er dan achter? Gaat het hier niet om dat olijke vliegende gozertje met het nog olijkere petje op? Nou niet helemaal....
Dino werd onlangs geconfronteerd met dit Eindhovense trio tijdens een uitzending van Club Lek (VPRO-radio, weet u), en werd meer dan nieuwsgierig. Beetje gemist, ik geef het schaamtevol toe, maar geen nood, de heren schudden Dino vakkundig wakker: do the Peter Pan! Ik beloof nooit meer te zondigen, Hellalujah!

Winona Ryder opgepakt voor diefstal

Wie had ooit gedacht dat een actrice, die niet weinig verdient met haar carriere, zich ooit zou bezighouden met winkeldiefstal? Winona Ryder blijkbaar wel...

In Beverly Hills arresteerde de politie de actrice eerder deze week, nadat ze door het bewakingspersoneel van de luxe-winkel Saks Fifth Avenue waren gealarmeerd.
Winona had geprobeerd kleren en haar-accessoires á $ 4.500 dollar mee te nemen. Daarnaast had ze medikamenten bij zich waar ze geen recept voor kon laten zien.

De politie wist te melden dat de bewaking via hun winkelcamera's gezien had dat Winona de prijskaartjes verwijderde.

Ryder verklaart zichzelf onschuldig, aldus haar advocaat. Overigens kon ze al snel weer vrij rondlopen, na een borgsom van 20.000 dollar te hebben betaald.

P Diddy voorprogramma Britney Spears

P Diddy, ook bekend als Puff Daddy of onder zijn echte naam Sean Combs, gaat het voorprpgramma voor Britney Spears doen.

In de laatste twee shows die Britney zal doen is hij de 'supporting act'. De shows worden gegeven in Miami en Washington, beide volgende week.

Britney heeft tijdens haar tournee van elk verkocht kaartje een dollar gedoneerd aan de slachtoffers van de aanslagen op 11 september. Verwacht wordt dat ze, na de 31 shows in haar tour, zo'n twee miljoen dollar bij elkaar heeft gesprokkeld.

Raad van Kerken: Asielbeleid deugt niet

In een nieuw, nog niet gepubliceerd rapport, uit de Raad van Kerken felle kritiek op het Nederlandse asielbeleid. Vooral het op straat zetten van bepaalde groepen asielzoekers kan in de ogen van de oecumenische organisatie geen goed doen.

''Asielzoekers die op straat zijn gezet moeten nu vaak voor opvang aankloppen bij maatschappelijke organisaties en de kerken, terwijl dat eigenlijk de taak van de overheid is'', aldus de Raad van Kerken (RvK). Volgens algemeen-secretaris Bakker van de RvK is het Nederlandse asielbeleid vooral gericht is op afschrikking. Ze verwijt politici starheid omdat ze kost wat kost vasthouden aan de regels.

De Raad van Kerken gaat volgend jaar april een landelijke manifestatie houden. Daarbij zal het kabinet worden opgeroepen een menswaardige opvang voor alle asielzoekers te bieden.

3VO: Geen maatregelen tegen Woudenberg

Het bestuur van 3VO neemt geen maatregelen tegen anchorman Bert Woudenberg, ondanks dat men zijn gedrag wel sterk afkeurt. Afgelopen donderdag was in het tv-programma van Peter R. de Vries te zien dat via de verborgen camera een aantal behoorlijke snelheidsovertredingen van hem op de autosnelweg werden geconstateerd. De 3VO woordvoerder verklaarde zijn snelheidsduivel-gedrag door te zeggen dat hij merkte dat hij achtervolgd werd. ''En in verband met 11 september weet je maar nooit'', zei Woudenberg.

In een bestuursreactie laat 3VO op hun website onder meer weten dat hun woordvoerder het vermoeden had dat hij vanaf zijn huisadres door onbekenden werd gevolgd. Om vast te stellen of zijn vermoeden juist was, heeft de woordvoerder wisselende snelheden aangehouden, waarbij ook snelheidslimieten zijn overschreden. De hinderlijke manoeuvres van de achtervolgers, gaven hem een bedreigend, gespannen en gejaagd gevoel.

Het bestuur en de directie van 3VO vinden het verkeersgedrag van de woordvoerder als directe reactie op de achtervolgingen weliswaar begrijpelijk, maar kunnen het uiteraard niet goedkeuren dat hij daarbij de maximumsnelheden ernstig heeft overschreden. 3VO is van mening dat de woordvoerder niet adequaat heeft gereageerd op het voorval. 3VO vindt dat er geen enkel excuus is die overtredingen in het verkeer rechtvaardigt.
De gebeurtenissen vormen echter, gezien de uitzonderlijke omstandigheden, geen reden het vertrouwen in de 3VO-woordvoerder op te zeggen.

Na het gebeuren heeft 3VO razendsnel hun forum op de website afgesloten, maar via de oude website van VVN is het forum nog wel bereikbaar. De reacties die erin staan aan het adres van Woudenberg spreken boekdelen.

Ook opvallend is dat iemand erin geslaagd is de voicemail van Woudenberg te kraken. Op deze manier werden donderdagochtend zijn inkomende gesprekken afgeluisterd, opgenomen en in mp3 omgezet. Opvallend is hoeveel media er om een reactie van Bert Woudenberg vroegen. Onder meer het VARA programma B&W aasde op de 3VO-woordvoerder.

Met dank aan de weblog Retecool.com.

'Al-Qaeda wil(de) Londen aanvallen'

In een trainingskamp van Osama Bin Laden's terreurorganisatie Al-Qaeda is een gedetailleerd document gevonden waarin plannen staan voor een bomaanslag op het financiële district van Londen.

Het uit tachtig bladzijdes bestaande document bevatte een stap-voor-stap handleiding om een op afstandsbestuurbare bom in te zetten. Deze bommen zijn ook gebruikt bij de aanslagen op Amerikaanse ambassades in Kenia en Tanzania in 1998.

Het boekwerk was in goed Engels geschreven, wat volgens de Engelse krant The Observer een aanwijzing zou zijn dat het door een "Britse moslimfundamentalist" is gemaakt. Enkele westerse fundamentalisten zijn namelijk aangehouden in Afghanistan de afgelopen weken.

Tenslotte was er nog in uitgewerkt hoe een terrorist in een slapende cel zich in een Westerse samenleving zou moeten gedragen.

VS onderscheppen radioverkeer bin Laden

HappyFun had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wederom hebben Amerikaanse troepen de afgelopen dagen radioboodschappen onderschept van de terrorist bin Laden. De gezochte Osama bin Laden zou aan zijn ondergeschikten opdrachten hebben verstrekt.

Een hoge Amerikaanse functionaris meldt dat de Amerikaanse autoriteiten "met redelijke zekerheid" hebben vastgesteld dat de stem die ze over de radio hoorden, toebehoort aan bin Laden. Het zou gaan om uitzendingen over korte-afstand die er op duiden dat de Saudiër zich nog in Tora Bora bevindt.

Spectaculaire groei lanparties in 2001

TheMagic had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In 2001 is het aantal lanparties in Nederland en België met ruim 40% gestegen, zo meldt gameparty.net. Afgelopen jaar werden er 430 lanparties gehouden, wat betekent dat er gemiddeld per week ruim 8 lanparties in Nederland en België werden georganiseerd. Over de laatste 3 maanden van 2001 valt een stijging van 43,3% waar te nemen ivgl met 2000 (2000-77 vs 2001-136).

De voorspelling dat door breedband-internet lanparties een vroege dood zouden sterven wordt door deze cijfers gelogenstraft. De verklaring zou liggen in het feit dat online gamen wel leuk is, maar een lanparty velen malen leuker. Je ziet de mensen waartegen je speelt echt, je kunt er een praatje mee maken, ze verslaan, van ze verliezen. Je voelt en ziet de emoties in het echt en dat is vele malen leuker dan anoniem achter je pc'tje thuis. Ook belangrijk is dat er in real-life een stuk minder vals gespeeld wordt.

De verwachting is dat lanparties in de toekomst alleen maar zullen groeien, ze worden steeds beter georganiseerd en er ontstaan steeds meer nieuwe lan organisaties.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.