Spectaculaire groei lanparties in 2001

TheMagic had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In 2001 is het aantal lanparties in Nederland en België met ruim 40% gestegen, zo meldt gameparty.net. Afgelopen jaar werden er 430 lanparties gehouden, wat betekent dat er gemiddeld per week ruim 8 lanparties in Nederland en België werden georganiseerd. Over de laatste 3 maanden van 2001 valt een stijging van 43,3% waar te nemen ivgl met 2000 (2000-77 vs 2001-136).

De voorspelling dat door breedband-internet lanparties een vroege dood zouden sterven wordt door deze cijfers gelogenstraft. De verklaring zou liggen in het feit dat online gamen wel leuk is, maar een lanparty velen malen leuker. Je ziet de mensen waartegen je speelt echt, je kunt er een praatje mee maken, ze verslaan, van ze verliezen. Je voelt en ziet de emoties in het echt en dat is vele malen leuker dan anoniem achter je pc'tje thuis. Ook belangrijk is dat er in real-life een stuk minder vals gespeeld wordt.

De verwachting is dat lanparties in de toekomst alleen maar zullen groeien, ze worden steeds beter georganiseerd en er ontstaan steeds meer nieuwe lan organisaties.