Justitie snapt cijfers kinderprostitutie niet

De schokkende cijfers over een explosieve toename van kinderprostitutie in Nederland, die ChildRight eerder vandaag bekend maakte, worden absoluut niet herkend door de politie. Een woordvoerder van de raad van hoofdcommissarissen laat weten dat de cijfers niet overeen komen met het beeld dat justitie heeft.

Justitie ontkent niet dat het aantal kinderen dat de laatste jaren in de prostitutie is beland, is toegenomen. Maar het getal van 15.000 kinderen, lijkt justitie hoogst onwaarschijnlijk.

Ook herkent justitie het beeld niet dat juist veel autochtone Nederlandse meisjes in de prostitutie terechtkomen. Volgens justitie gaat het juist vooral om allochtone en Oost-Europese meisjes.

het Openbaar Ministerie laat bij monde van woordvoerder W. de Bruin weten het moeilijk te vinden om op het onderzoek van ChildRight te reageren. Men is niet op de hoogte van het onderzoek en de inhoud van het rapport. Wel zegt justitie dat wanneer er meldingen van kinderprostitutie binnenkomen, die waar mogelijk aangepakt worden. Optreden tegen het schenden van de rechten van kinderen heeft bij het OM een hoge prioriteit.