CD Review: Michael Jackson

In de jaren ‘80 wist Michael Jackson de titel King of pop te veroveren en ik moet zeggen dat hij die titel ook echt verdiende. De albums uit die tijd, zoals “Thriller” en “Bad” waren heel goed en dan had je daarnaast nog eens de super video clips. Iedere keer zat je als MTV kijker vol spanning te wachten tot de nieuwe single uitkwam.

Toen braken de jaren ’90 aan en begon er een hele nieuwe en ook rare periode. In 1992 kwam hij nog een heel ‘nieuw’ album in de vorm van “Dangerous” maar daarna begonnen er allemaal vreemde dingen te spelen, de geruchten machine werkte op volle toeren en het ene verhaal volgde het andere op. Verder moesten de fans het doen met het album “History”, een mix van oud en nieuw, en het album "Blood On The Dancefloor - HIStory In The Mix". Ik begon bang te worden dat de King of pop zijn titel ging afstaan…

Ruim 4½ jaar later is Jackson terug, ik was heel benieuwd of hij zijn oude niveau nog wist te behalen, zeker na het horen van het speciale concert wat hij gaf, dat klonk zeker niet als de oude Jackson maar meer als een ouwe Jackson.

Goed… ik heb het cd’tje aangezet en ben er eens rustig voor gaan zitten. Ik had de video van “You Rock My World” al op TV gezien en was zeker te spreken over dat nummer. Maar 1 goed nummer maakt nog geen goede CD. Al na een paar nummers had ik het idee dat Michael toch, gelukkig maar, nog steeds de King of Pop is. De CD bevat alle vaste Jackson gerechten, diverse songs met ‘Power’ maar ook de gevoelige ballades zijn aanwezig, natuurlijk bevatten de nummers de nodige dosis Jackson kreuntjes. Op “Invincible” wordt hij bijgestaan door een heleboel bekende artiesten van nu, zo leverden R. Kelly , Babyface, Brandy, Jay Z, Notorious B.I.G. en Carlos Santana ook een aandeel op de CD.
Ook een leuke gast ‘artiest’ kom je tegen in het nummer “The lost children”, daarin kan je de kroonprins of Pop horen, zijn zoontje Prince.

De volgende single van het album zal “Cry” worden. Het nummer is geschreven en geproduceerd door R. Kelly. Naar mijn mening iets te veel een R. Kelly nummer geworden maar nog zeker het beluisteren waard.