Serveronderhoud 21 november 2001

In de loop van de middag zullen weer de nodige werkzaamheden aan de servers uitgevoerd gaan worden. Kees en Femme zullen bij Trueserver een aantal problemen gaan oplossen die er tot nu toe speelden.

Stabiliteitsproblemen van Athena

Door het plaatsen van twee extra servers is de temperatuur van met name Athena nogal gestegen en zal daar dus extra koeling bijgeplaatst moeten worden. NXS Internet heeft die koeling gesponsord en deze zal dus het knutselwerk aan koelers wat er nu inzit gaan vervangen. Aangezien de Frontpage op Athena draait kan dit inhouden dat de Frontpage tijdelijk onbereikbaar is.

Hardddisk upgrade van Apollo

In Apollo zal de schijfcapaciteit verdubbeld gaan worden wegens ruimtegebrek. Aangezien GoT Apollo als Database-server gebruikt zal dat forum langere tijd offline zijn. Voor Fok! houdt dit geen downtime in.

Geheugen upgrades van de werbservers

In alle webservers zal er extra geheugen bijgeprikt gaan worden om de capaciteit te vergroten in het aantal pageviews wat geserveert kan worden (nu zo'n 40 miljoen inclusief Tweakers). Zowel ons forum en de Frontpage zal hierdoor downtime ervaren. Wij hopen uiteraard deze zo kort mogelijk te houden.

Plaatsing web/databaseserver voor Fok!

Fok! gaat tijdelijk op een aparte server draaien om een aantal MySQL-problemen op te lossen en Artemis te ontlasten. Deze server beschikt over een 1,2 GHz Thunderbird processor, 1,5 GB RAM, een 20 GB Maxtor-schijf en twee IBM SCSI-schijven die het database-werk zullen gaan doen. De processors zijn beschikbaar gesteld door AMD. De transfer naar deze server zal in een latere fase plaatsvinden en dus nog geen directe downtime veroorzaken.

De werkzaamheden zullen in de late middag aanvangen.