FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 7 november 2001

'Homoseksuelen steeds banger in Nederland'

Thijz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Veel homoseksuelen ondervinden aan den lijve dat sommige moslimjongeren zich door de uitspraken van imam El-Moumni en Abdullah Haselhoef aangemoedigd voelen in hun agressie tegenover homo's en lesbiennes.

Volgens hoofdredacteur Henk Krol van de Gay Krant komen er steeds meer meldingen binnen van homoseksuelen die met geweld geconfronteerd werden. Bovendien wordt de angst onder homoseksuelen steeds groter.

Binnen de homo-gemeenschap is grote onrust ontstaan door de recente uitspraken van de voorzitter van de Nederlandse Moslimraad Derwij A. Maddou in de Revu van deze week. Letterlijk zegt de voorzitter: "Homofilie is volgens de koran de ergste zonde die een mens kan begaan. De bestraffing is een stenenregen vanuit de samenleving die leidt tot de vernietiging van de zondaar. Mijn mening als moslim wijkt niet af van wat de koran voorschrijft."

Henk Krol meent dat dergelijke uitspraken kunnen aanzetten tot geweld en pleit ervoor "dat de regering er alles aan doet om deze spiraal te doorbreken."

Broodstrooier houdt duiven in centrum Oss

Sanford had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een oud mannetje maakt zich al jaren impopulair bij de winkeliers van het Walplein in Oss. Hij strooit elke woensdagochtend brood op het plein. De middenstanders zitten met de overlast: duivenpoep.

Vorige week was er een symposium over de overlast van duiven. Voor zover bekend was er niemand uit Oss aanwezig, terwijl men in Oss toch al jaren een gevecht leveren tegen duivenpoep. En tegen de bejaarde man die elke woensdagochtend brood komt strooien. De duiven blijven daardoor rond het Walplein hangen, beweren geŽrgerde winkeliers.

A. Dekker van Dixons aan het Walplein heeft de man al verscheidene keren verzocht om zijn broodkruimels elders te strooien. "Maar hij houdt hardnekkig vol", aldus Dekker. "We hebben de klacht vervolgens ook bij de politie en de gemeente neergelegd, maar die kunnen weinig doen. Brood strooien is niet verboden." Dekker moet twee keer per week de stoep voor zijn winkel uitgebreid schrobben. "Die duivenpoep kun je toch moeilijk voor de deur laten liggen."

Moskee database beschuldigd van opruiing

Arjan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De internetsite www.Moskeedatabase.com, die een overzicht geeft van alle moskeeŽn in Nederland, wordt door het Internetmeldpunt Discriminatie beschuldigd opruiing tegen moslims in Nederland.

De site geeft een gedetailleerd overzicht van alle moskeeŽn in ons land, ook kun je zelf een moskee toevoegen aan de database.

Het Meldpunt Discriminatie Internet zegt over de site:
"Het gaat hier om een site die onder het motto 'het gevaar van de islam' d.m.v. een database van MoskeeŽn impliciet oproept to geweldpleging tegen MoskeeŽn en personen. Wij eisen dat de site wordt weggehaald door de gebruiker dan wel de provider - in dit geval de universiteit Twente."

De maker van de site heeft hier het volgende over te zeggen:
"Het doel van de database is inzicht geven in de verspreiding van de islam in Nederland. Het doel van deze database is dus absuluut niet aanzetten tot geweldpleging of haat tegen moslims. Mijn kritiek is gericht op het islamitisch geloof. Geweld tegen personen of moskeeen keur ik ten strengste af!"

Kijk zelf op MoskeeDatabase.com

Doden door te weinig opnamecapaciteit

Hector en merulez hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Enkele honderden mensen overlijden per jaar onnodig in een ziekenhuis. Dit komt omdat er te weinig opnamecapaciteit is voor patiŽnten met spoedeisende aandoeningen als een hersenbloeding, een hartaanval of een ongeluk.

Volgens enkele specialisten is behandeling in ziekenhuizen soms niet mogelijk door geld- en personeelsgebrek. Een andere oorzaak is dat een groot aantal van de specialisten te kampen heeft met een burn out. Ze pleiten voor een gedegen onderzoek naar het aantal sterfgevallen door capaciteitsgebrek.

Ook minister Borst van Volksgezondheid is niet tevreden over deze situatie. Ze zei zich grote zorgen te maken over het aantal sterfgevallen. "We zijn nu al bezig meer verplegend personeel aan te trekken." Het personeelsgebrek is volgens haar ontstaan door langdurige bezuinigingen in de gezondheidszorg. "Ik kan die problemen niet heel snel oplossen."

Bloemensnijder boven Afghanistan losgelaten

Slashdotter, merulez, Speeeedy en DeepCore hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Om een bres te slaan in de verdediging van de Taliban heeft Amerika vandaag "superbommen" gebruikt.
De bom die ook wel "bloemensnijder" genoemd wordt is de zwaarste niet nucleaire bom ter wereld. De 7000 kilo zware 'Daisy Cutters' werden voor het laatst gebruikt tijdens de Golfoorlog. De bommen veroorzaken enorme drukverschillen en leggen alles binnen 500 meter in as. De Daisy Cutter wordt afgeworpen met een parachute. Eerst wordt een mist van chemicalien over het doelgebied verspreidt, waarna de bom vlak boven de grond ontploft. De ontploffing die dan ontstaat zou krachtig genoeg moeten zijn om diepe grotten te beschadigen.

GGD zoekt klanten van prostituee met TBC

Wander had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dat het bezoek naar een publieke vrouw haast nooit onopgemerkt kan gaan blijkt wel dat de GGD in Groningen op zoek is naar ruim zestig klanten die de afgelopen twee weken een Bulgaarse prostituee hebben bezocht. Dinsdag maakte de GGD bekend dat de vrouw aan tuberculose lijdt.

Enkele mannen hebben zich inmiddels voor onderzoek aangemeld. Om alle klanten van de vrouw te bereiken, verspreidt de GGD folders in de rosse buurten van Groningen met daarop de verzekering dat eventueel onderzoek anoniem zal plaatsvinden.

De besmette prostituee ligt inmiddels in een geÔsoleerde kamer van het Academisch Ziekenhuis Groningen. De Bulgaarse was nog maar enkele weken in Nederland. Sinds de besmetting dinsdag bekend werd gemaakt, hebben de Groningse prostituees een stuk minder klandizie.

Eerder dit jaar zijn in Groningen al 1600 bezoekers van een Gronings cafť onderzocht op tbc. Dit gebeurde nadat de ziekte bij een barman van de studentengelegenheid was geconstateerd. Ruim dertig bezoekers bleken geÔnfecteerd en konden tijdig een behandeling ondergaan.

Metro staakt maandag: dinsdag geen krant

Gratis dagblad Metro zal maandag het werk neerleggen. Dit naar een oproep van de NVJ, zodat het gratis dagblad dinsdag niet zal verschijnen.

De staking gaat door tenzij de directie morgenochtend voor 12.00 uur toegeeft aan de eisen van Metro en de NVJ. Die willen dat de redactie zes maanden lang 15 redactieleden zal tellen en dat vacatures zo spoedig mogelijk worden vervuld.

De Metro-redactie is het laatste jaar voortdurend geconfronteerd met besluiten die haar onafhankelijkheid en mogelijkheid een goede krant te maken aantasten. Dit, en de weigering de geselecteerde hoofdredacteur te benoemen, heeft grote onrust doen ontstaan.

Blatter wil rood voor schwalbes op WK

merulez had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Schwalbes mogen wat betreft FIFA-voorzitter Sepp Blatter bestraft worden met een rode kaart op het WK in Zuid-Korea en Japan. In gesprekken met het overlegorgaan van internationale arbiters kwam Blatter ook tot de slotsom dat het veinzen van blessures om tijd te rekken zwaarder bestraft moet worden. Besproken wordt nog of video-opnames gebruikt zullen worden als bewijsmateriaal.

"Ik ben voorstander van het gebruik van een video-panel als dat fair-play zou bevorderen. Als spelers weten dat zij in de gaten worden gehouden door camera's, voorkomt dat wellicht spelbederf", zo verklaarde Blatter tegenover The Times.

China executeert massaal misdadigers

Medi@Watzjer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Chinese hoofdstad Peking zijn gisteren tien mensen geŽxecuteerd, onder wie twee mannen die hun slachtoffers bewerkten met ijzeren staven alvorens ze te beroven.

De 23-jarige Ma Jun en de 30-jarige Jiao Wenjun vielen hun slachtoffers aan in voetgangerstunnels of onder viaducten. Ze sloegen ze eerst half kreupel met een ijzeren staaf alvorens hun eigendommen te stelen. De twee pleegden in drie jaar maar liefst 98 berovingen. Twaalf van hun slachtoffers overleefden de aanval niet. Ook de overige acht geŽxecuteerden (allen tussen de 20 en 23 jaar oud) werden veroordeeld wegens moord en beroving.

China maakt overwegend korte metten met misdadigers. Ieder jaar worden duizenden mensen (in de meeste gevallen in openbare stadions) geŽxecuteerd voor misdaden variŽrend van moord tot belastingontduiking.

Kamer wil aanpassing etiketten mixdrank

merulez had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op etiketten van sappen of frisdranken die aangelengd zijn met alcohol, moet straks staan hoeveel alcohol erin zit en dat het product niet verkocht mag worden aan personen onder de zestien jaar. De Tweede Kamer heeft hierover een motie aangenomen.

De VVD was de enige partij die gisteren tegen de motie van GroenLinks stemde. Een andere motie van GroenLinks om de mixdranken uit supermarkten te weren en alleen bij slijterijen te verkopen, haalde het niet.

De Kamer stemde voor meerdere moties om jongeren beter te beschermen tegen alcohol. Op het CDA en de VVD na wil zij dat de regering een verbod instelt op alcoholmarketing die is gericht op jongeren. Winkels mogen voortaan geen stuntaanbiedingen met drank doen of deze tegen dumpprijzen verkopen. De GGD's moeten op basisscholen voorlichting gaan geven over de gevaren van alcohol.

Ook vindt de Tweede Kamer dat het onderzoeksinstituut NIGZ 450.000 gulden moet krijgen om alcoholgebruik onder jongeren beter in kaart te brengen.

Afghanistan bombarderen met minirokken

Slashdotter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Franse auteur denkt dat de VS Afghanistan met minirokken en oorbellen moet bombarderen, niet met raketten. Michel Houellebecq meent dat Islamitische extremisten beter bestreden kunnen worden door de volgelingen te corrumperen dan om ze te bombarderen.

Mr Houellebecq, wiens boek The Elementary Particles (Elementaire Deeltjes) 300,000 keer is verkocht, zorgde destijds voor controversie door de Islam stom te noemen.

He said: "The bombing is not an intelligent thing, as it won't fight religious extremism in that way. It would be better to corrupt the Muslims.

"I think that we really should drop mini-skirts and earrings, as that is Islam's real weakness."

Chinese studenten van bil voor f 7,50

Medi@Watzjer had ons via de newssubmit goed nieuws voor studenten uit de Chinese provincie Wuhan te melden:

Volgens het Chinese dagblad The China Youth Daily mogen studenten bij de lokale prostituees tegen een zeer zacht prijsje van bil gaan. De dames van lichte zeden accepteren de studentenkaart namelijk als kortingskaart.

In winkelvitrines vlak bij de universiteit lonken reclames voor een "Thaise massage aan studententarief". Chinese studenten betalen er amper 7,5 gulden voor een beurt...

Avondklok voor Helmondse katten

Het kattenleven in Helmond gaat drastisch veranderen. Inwoners van de stad dienen sinds kort hun katten namelijk binnen te houden tussen zonsondergang en zonsopgang. Dat meldt merulez via de newssubmit.
Deze avondklok is bedoeld 'om te voorkomen dat loslopende katten in de nachtelijke uren overlast veroorzaken'. Zo stelt voorzitter W. Michielsen van de Stichting Dierenambulance Helmond.

Naar aanleiding van de kattenoverlast is de stichting al enige tijd in overleg met de gemeente Helmond. Naast de avondklok zijn er plannen om een kattenbelasting in te voeren, die ervoor moet zorgen dat Helmonders niet meer impulsief een kat in huis nemen. Ook zijn er plannen om katten onderhuids van een chip te voorzien, zodat de eigenaar van het poezebeest makkelijker te achterhalen is. Dit kan vooral nuttig zijn als een loslopende kat wordt aangereden.

Volgens wethouder E. Hesen gaat 'de gemeente de voorstellen toetsen op haalbaarheid'. Klachten over nachtbrakende katten hebben de gemeente overigens nog niet bereikt.

ICT geen oplossing voor lerarentekort

De verdere invoering van Informatie- en Communicatietechnologie zal nooit docenten kunnen vervangen en het lerarentekort helpen oplossen. Het kan echter wel werkdruk verminderen, werken in onderwijs aantrekkelijker maken en de onderwijskwaliteit verhogen. Dit meldt Slashdotter ons via de newssubmit.

Volgens veel docenten is ICT eerder een lastenverzwaring dan een middel met een sterke meerwaarde. Daarom is het belangrijk dat zij beter de mogelijkheden zien die ICT hen te bieden heeft.

Dat zijn de conclusies die te vinden zijn in het rapport íEen breed scala van rollen voor een nieuw type docent, ICT in het onderwijs en de arbeidsmarkt voor lerarení. Het rapport is opgesteld door het Instituut voor de Lerarenopleiding van de Universiteit van Amsterdam. Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het SBO.

Het onderzoek legt uit dat de ICT zorgt voor een veranderend leerproces. Een docent wordt meer begeleider van leerprocessen en minder overbrenger van kennis. Docent zijn betekent dan afwisselend bezig zijn met instrueren, coachen, trainen, adviseren en toetsen.

ICT zorgt er dan uiteindelijk ook voor dat er nieuwe beroepen onstaan (onderwijsassistent), maar ook dat lerarenopleidingen moeten worden aangepast.

Geheime zwangerschapstest bij kinderen

Een merkwaardig bericht uit Groot-BrittanniŽ. Daar komt het voor dat meisjes van soms maar negen jaar oud een zwangerschapstest ondergaan zonder dat zij of hun ouders dat weten. Twintig procent van de verpleegkundigen op noodafdelingen heeft hiermee te maken.

Wanneer de meisjes klagen over buikpijn wordt het onderzoek vaak verplicht uitgevoerd. …ťn van de oorzaken van buikpijn kan een buitenbaarmoederlijke zwangerschap zijn. Veel artsen zijn pas bereid een meisje te onderzoeken nadat ze is getest, aldus de afdeling kindergeneeskunde van de verpleegkundigenorganisatie RCN.

Artis heeft een onwillige olifant

NightBird had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amsterdamse dierentuin Artis heeft een groot probleem. De Indiase olifant Murugan is zo raszuiver dat andere dierentuinen om zijn erfelijk materiaal zitten te springen. Alleen heeft Murugan geen enkele zin om zijn zaad af te geven.

Allerlei verleidelijke soortgenotes zijn uit andere dierentuinen al langs gestuurd, maar Murugan was niet te verleiden. Want hij weet niet hoe het moet. Kunstmatige inseminatie zou een optie kunnen zijn, maar hoe krijg je een olifant in de juiste staat van opwinding?

Drive-by hacking in financiŽle hart Londen

Slashdotter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Draadloze netwerken zijn nog steeds niet voldoende beveiligd. Dit bleek uit een onderzoek van BBC News Online. Deze ging op stap met twee hackers, tijdens dit "uitstapje" bleek tweederde van de gevonden draadloze netwerken in het financiŽle district van Londen wijdopen te staan. Binnen een kilometer slaagden de hackers erin om twaalf netwerken te ontdekken. Daarvan waren er slechts vier beveiligd met het encryptiesysteem (WEP).

Gewapend met een laptop, een draadloze-netwerkkaart en wat software die gratis op internet downloadbaar is, kunnen kwaadwillenden vertrouwelijke documenten bemachtigen, het systeem in de war schoppen of gewoon gebruikmaken van de snelle internettoegang van de lakse bedrijven. Van wie de onbeveiligde netwerken zijn, was moeilijk te achterhalen. Wel passeerden de hackers bij hun tocht enkele zakenbanken, financiŽle adviseurs en lokale vestigingen van grote bedrijven.

Het hacken van draadloze netwerken is een stuk eenvoudiger dan het inbreken op bijvoorbeeld een netwerk dat via de telefoonlijn computers met elkaar verbindt. Dat is met name te wijten aan de tekortschietende beveiliging van draadloze netwerken.

Rechter verdacht van bezit kinderporno

Norush + Bolletje + merulez + pyromania hadden ons via de newssubmit het volgende schokkende feit te melden:

Rechter Fokke F., voormalig vice-president van de rechtbank in Maastricht, wordt verdacht van een strafbaar feit inzake kinderporno.

Fokke F. (45) zou zich schuldig hebben gemaakt aan het in bezit hebben van afbeeldingen van seksuele gedragingen waarbij jeugdigen zijn betrokken onder de 16 jaar. De man was al ruim tien jaar werkzaam als rechter, maar stapte twee jaar geleden plotseling op.

Jusititie maakte afgelopen dinsdag de reden van het ontslag pas bekend. Ze deed dit nadat de Limburgse zender L1. (regionale omroep) de zaak gisteren in haar uitzending belichtte.

F. is onbereikbaar voor commentaar. Naar verluidt zou de rechter zijn vertrokken naar Frankrijk. Inmiddels staat zijn woning te koop.

Opfriscursus voor kerstmannen

merulez had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Aan de overkant van het Kanaal, Groot BrittaniŽ, krijgen de (hulp)kerstmannen een opfriscursus. Ruim 500 Vadertjes Kerstmis hebben zich al voor deze bijspijkerlessen aangemeld. Geleerd wordt hoe je 'Vrolijk Kerstmis' in het Latijn opdreunt, en hoe de nieuwste Game Boyspellen heten. "De tijden veranderen en ook kerstmannen moeten up-to-date blijven" , aldus een cursusleider.

Man raakt voet kwijt

Slayher had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dat zeilen ook niet zonder gevaren is merkte een 28-jarige man uit Hoorn. Deze heeft zijn voet verloren bij het afmeren van een zeilschip op Vlieland. Het slachtoffer, bemanningslid van de Harlinger tjalk Overwinning, gooide een op het voordek liggende tros naar de kade. Toen dit touw werd vastgemaakt en strak trok, zat hij met zijn voet vast in het touw, waardoor zijn voet vanaf de enkel werd geamputeerd.

De man werd met een luchtmachthelikopter overgebracht naar ziekenhuis MCL-zuid in Leeuwarden. De voet kon er niet meer worden aangezet, omdat het lichaamsdeel over boord sloeg en niet is teruggevonden.

Taakstraf voor Ron Brandsteder

Discman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Televisiepresentator Ron Brandsteder heeft een taakstraf van 40 uur dienstverlening geaccepteerd voor het doorrijden na het veroorzaken van een aanrijding ťn het zich verzetten tegen zijn aanhouding.

Brandsteder veroorzaakte onlangs een ongeluk en de politie vermoedde dat hij daarbij onder invloed van alcohol verkeerde. Bewijs daarvoor werd echter niet gevonden. Bij een bloedproef werd iets te veel alcohol geconstateerd, maar Brandsteder zei dat hij na thuiskomst twee borrels had gedronken.

Brandsteder reed vorig jaar december al eens met zijn Jaguar de Vecht in. Hij bekende toen te hebben gedronken, al zou dat niet veel zijn geweest.

Vluchtelingen verdrinken voor Turkse kust

Zeker dertien mensen hebben voor de Turkse kust de dood gevonden toen het bootje waarmee ze naar Griekenland wilden overvaren zonk. Dat maakte een woordvoerder van de lokale autoriteiten in de Turkse kustplaats Bodrum woensdag bekend.

Het gaat volgens de Turkse authoriteiten om twaalf Nigerianen en een Turks bemanningslid. Een tweede bemanningslid van het bootje wordt nog vermist. Een nacht eerder kwamen in hetzelfde gebied al vijf mensen om die eveneens illegaal probeerden over te steken.

Voetbal: BraziliŽ dreigt Bayern met sancties

BraziliŽ heeft Bayern MŁnchen een ultimatum gesteld. Technisch directeur Antonio Lopez van de nationale ploeg waarschuwde de Duitse club bij de FIFA om maatregelen te vragen als Giovane …lber zich niet binnen 24 uur in Rio meldt voor de WK-kwalificatiewedstrijden op 7 en 14 november.

De spits van de Duitse landskampioen werd door de Braziliaanse bondscoach Luiz Felipe Scolari opgeroepen, maar verscheen maandag niet in het trainingskamp. De spits zegt zelf last te hebben van een knieblessure: "Ik train al drie weken niet vanwege mijn knie. Als ik die opnieuw blesseer kan dat het einde van mijn carriŤre betekenen." Manager Uli Hoeness van Bayern trekt zich niet aan van de Braziliaanse dreigementen. "…lber gaat nergens naartoe."

Bloomberg nieuwe burgemeester New York

merulez had ons via de newssubmit:

De Republikeinse kandidaat Michael Bloomberg (59) is de nieuwe burgemeester van de Amerikaanse stad New York. Zijn Democratische rivaal Mark Green (56) heeft woensdag zijn verlies toegegeven. De miljardair Bloomberg volgt zijn populaire partijgenoot Giuliani op, die na twee termijnen niet opnieuw kandidaat was.

Bloomberg is de oprichter van het zakennieuws- en informatiebedrijf Bloomberg LP. Hij gaf meer dan 50 miljoen dollar aan de verkiezingscampagne uit. Zijn tegenstander spendeerde ongeveer 15 miljoen dollar.

Paniek om kalk van plafond

Plonz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij begrafenisonderneming Dela in Eindhoven is dinsdag een verdacht pakketje gevonden. Ook een postkantoor in Rijen trof er ťťn aan.

Uit het onderzoek bleek dat het bij het verdachte pakketje in Rijen niet ging om een poederbrief maar om kalk dat van het plafond was gevallen. Het Eindhovense pakketje is opgehaald door de GGD, brandweer en politie en wordt later deze week onderzocht op de aanwezigheid van miltvuur.

VVD / CDA: 'Weg met onzin boetes'

qyuip had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Minimale snelheidsovertredingen niet langer bestraffen, dat is een voorstel van de VVD en het CDA. Ze willen af van de standaard boete van 60 gulden die je krijgt als je een paar kilometer te hard rijdt. Het is deze fracties een doorn in het oog dat jaarlijks miljoenen boetes worden opgelegd aan automobilisten die 1 tot 10 kilometer te hard hebben gereden.

Echte snelheidsduivels moeten echter veel harder worden aangepakt. Wie keer op keer op flinke snelheidsovertredingen wordt betrapt moet een extra zware straf krijgen en de pakkans moet worden vergroot, aldus VVD en CDA. De partijen wezen erop dat in 1999 zestig procent van de bijna 6,5 miljoen uitgedeelde boetes in de laagste categorie snelheidsovertredingen viel.

VVD botst met Kamer over asielbeleid

De VVD is in de Tweede Kamer frontaal in botsing gekomen met coalitiepartners PvdA en D66, maar ook met de fracties van CDA en GroenLinks. VVD'er Kamp zei dinsdag dat het asielbeleid faalt, maar hij verbond er geen politieke consequenties aan.

Volgens Kamp is het asielbeleid totaal mislukt want er komen nog steeds veel te veel asielzoekers binnen. Ook worden er mensen toegelaten die tot geen enkel ander Europees land toegang krijgen.

Van Heemst (woordvoerder v/d PvdA) noemde het "schunnig en laf" dat Kamp aan zijn kritiek geen consequenties wil verbinden. Kamp weigert namelijk te zeggen dat hij geen vertrouwen meer heeft in staatssecretaris Kalsbeek. Ook D66'er Dittrich haalde flink uit naar Kamp, volgens hem heeft de VVD'er zich daarmee volstrekt ongeloofwaardig gemaakt. Van de Camp (CDA) pakte de liberaal tevens hard aan. Hij verweet hem geen ruggengraat te hebben, een grote mond op te zetten maar toch steeds te buigen voor de coalitie.

Eerder op de avond was de toon van het debat al gezet na een voorstel van Kamps collega NicolaÔ om 180 miljoen gulden weg te peuteren bij het asielbeleid om dit in de pot van veiligheid te stoppen. Dit standpunt werd weggehoond door ondermeer de andere twee regeringspartijen.

Heineken stopt er mee

qyuip had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Aan alle goede dingen komt een eind, zo ook aan het tijdperk van Alfred Heineken dat volgend jaar ten einde komt. De 78-jarige biermagnaat stopt bij de eerstkomende aandeelhoudersvergadering in april 2002 met al zijn bestuursactiviteiten bij het concern, dat hij in de jaren zeventig en tachtig een internationaal gezicht gaf.

'Freddy' Heineken begon in 1942 bij het bierconcern en maakte naam als vertegenwoordiger van het bedrijf in de VS. Van 1971 tot 1980 was hij bestuursvoorzitter. Onder zijn leiding kreeg de internationale expansie vorm.

Heineken onderkende als eerste de noodzaak van expansie over de grenzen. Frankrijk was een van de eerste landen waar hij toesloeg. In tien jaar bouwde hij de contouren van het Fort Europa, waardoor West-Europa de thuisbasis van de brouwer werd. Inmiddels is Heineken het meest internationaal verkochte bier met afzet in meer dan 120 landen.

Serieverkrachter Utrecht slaat weer toe

qyuip en merulez hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Utrechtse serieverkrachter heeft vorige maand weer toegeslagen. De man heeft in Bilthoven een 16-jarig meisje verkracht, blijkt na DNA-onderzoek. De serieverkrachter heeft zich voor zo ver bekend sinds december 1996 koest gehouden. Justitie heeft het in mei afgesloten onderzoek naar de man heropend. Vijfenzeventig politiemensen werken aan de zaak.

De 'vadsige fietser', zoals de man bekend stond, pleegde tussen augustus 1995 en tot december 1996 zes verkrachtingen en twaalf pogingen daartoe. De politie trok daarna 11.000 tips na. Het doen en laten van 1750 mannen werd nagetrokken. Verder werd van 119 mannen DNA verzameld. Van twee potentiŽle verdachten werd niet onomstotelijk vastgesteld dat ze niet de dader zijn. Zij weigerden medewerking aan het DNA-onderzoek. Het politie-onderzoek kostte tien miljoen gulden.

Signalement

Het signalement van de serieverkrachter luidt: 25 ŗ 40 jaar, blank, gezet postuur, bol gezicht, geen bril, baard of snor. Hij verplaatst zich op een donkere scooter of brommer, draagt donkere kleding en donkere helm. Vijf jaar geleden verplaatste hij zich nog per fiets.

Milosevic klaagt over mensenrechten

giana had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Binnen tien dagen moet de Nederlandse regering volgens de raadsman van Slobodan Milosevic een "werkbare oplossing vinden" zodat de vroegere president van JoegoslaviŽ zich in Nederland kan verzetten tegen zijn arrestatie in opdracht van het JoegoslaviŽ-Tribunaal.
De Nederlandse advocaat N. Steijnen heeft premier Kok namens zijn cliŽnt Slobodan Milosevic dat ultimatum gesteld. Als de regering geen gehoor aan aan dit ultimatum geeft, zal Steijnen direct "juridische actie" ondernemen. Dat schrijft hij in een brief aan premier Kok. De brief is gedateerd op 29 oktober. Het ultimatum loopt dus morgen af.

Steijnen zal als niet aan zijn eisen wordt voldaan opnieuw een kort geding tegen de Nederlandse Staat aanspannen. Ook kondigt hij aan de "geschonden rechten van Milosevic" bij Europese instanties te gaan aankaarten. "Bijzonderheden wil ik daar nu nog niet over geven", zegt Steijnen.

De advocaat klaagt in de brief aan Kok verder over de tegenwerking die hij van het tribunaal krijgt tijdens zijn bezoeken aan Milosevic in de gevangenis in Scheveningen. "Ik kreeg maar erg beperkt de tijd om direct met mijn cliŽnt te praten, namelijk 45 minuten", schrijft Steijnen over zijn laatste bezoek op 25 oktober. "De autoriteiten van het tribunaal stellen dat mijn toegang tot Milosevic niet als een recht maar als een gunst moet worden gezien. Ze verboden me om papieren en documenten uit te wisselen. Kunt u me vertellen hoe het mogelijk is om een goede verdediging te voeren als de advocaat en zijn cliŽnt wordt verboden om documenten uit te wisselen?"

Ook deze beperkingen zijn in de ogen van Steijnen een schending van de rechten van de mens. En die schendingen vinden plaats op Nederlands grondgebied. Nederland staat die toe. En daarom is de Nederlandse regering ook verantwoordelijk voor de schendingen.

Cuba telt zijn doden na orkaan

Michael Wensing had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op Cuba zijn zeventien doden gevallen en is een spoor van complete vernieling achtergelaten door de orkaan Michelle. De storm heeft inmiddels aan kracht ingeboet en is op weg naar Bermuda. Dit meldde Radio Rebelde, vandaag.
Zeker vier mensen verloren het leven door aardverschuivingen. Een persoon verdronk. Hoe de andere Cubanen het leven verloren is niet bekend. Eerder al zorgde Michelle voor zeker twaalf doden in Honduras, Nicaragua en Costa Rica.

Duitsland overweegt 3900 militairen te sturen

Michael Wensing had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Duitsland overweegt op verzoek van de Verenigde Staten 3900 soldaten naar Afghanistan te sturen. Bondskanselier SchrŲder maakte dit dinsdag bekend. Zijn toezegging moet nog goedgekeurd worden door het parlement. Duitsland zal geen grondtroepen sturen en ook niet deelnemen aan de luchtaanvallen op Afghanistan.

Rumsfeld, Amerikaans minister van Defensie, verklaarde in de vooravond dat het aantal Amerikaanse grondtroepen sinds vorige week meer dan verdubbeld is.

Over het precieze aantal Amerikaanse militairen in Afghanistan blijft Rumsfeld vaag. Eind oktober waren er ongeveer honderd speciale commando's op Afghaanse bodem.

E.T remake wordt aangepast

De remake van E.T, de kaskraker uit 1982 van Steven Spielberg zal op een aantal punten worden aangepast.

In de remake zal Elliot, het vriendje van E.T, op het Halloweenfeest verkleed gaan als hippie. In het origineel ging hij nog als terrorist.
Spielberg vindt, gezien de ramp op 11 september, het nogal ongepast om het ventje weer als terrorist te laten gaan.
Ook zullen de de FBI-agenten in de film 'gewapend' zijn met Walkie-Talkies, in plaats van grote geweren.

De remake van E.T komt in 2002 uit, ter ere van het 20-jarig bestaan.
Laatste reviews en specials
review
AO Tennis 2
review
Bad Boys For Life
review
Star Trek: Picard
special
'Bad Boys For Life is een hommage aan de jaren 90'
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
©FOK.nl e.a.