'Homoseksuelen steeds banger in Nederland'

Thijz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Veel homoseksuelen ondervinden aan den lijve dat sommige moslimjongeren zich door de uitspraken van imam El-Moumni en Abdullah Haselhoef aangemoedigd voelen in hun agressie tegenover homo's en lesbiennes.

Volgens hoofdredacteur Henk Krol van de Gay Krant komen er steeds meer meldingen binnen van homoseksuelen die met geweld geconfronteerd werden. Bovendien wordt de angst onder homoseksuelen steeds groter.

Binnen de homo-gemeenschap is grote onrust ontstaan door de recente uitspraken van de voorzitter van de Nederlandse Moslimraad Derwij A. Maddou in de Revu van deze week. Letterlijk zegt de voorzitter: "Homofilie is volgens de koran de ergste zonde die een mens kan begaan. De bestraffing is een stenenregen vanuit de samenleving die leidt tot de vernietiging van de zondaar. Mijn mening als moslim wijkt niet af van wat de koran voorschrijft."

Henk Krol meent dat dergelijke uitspraken kunnen aanzetten tot geweld en pleit ervoor "dat de regering er alles aan doet om deze spiraal te doorbreken."