GGD zoekt klanten van prostituee met TBC

Wander had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dat het bezoek naar een publieke vrouw haast nooit onopgemerkt kan gaan blijkt wel dat de GGD in Groningen op zoek is naar ruim zestig klanten die de afgelopen twee weken een Bulgaarse prostituee hebben bezocht. Dinsdag maakte de GGD bekend dat de vrouw aan tuberculose lijdt.

Enkele mannen hebben zich inmiddels voor onderzoek aangemeld. Om alle klanten van de vrouw te bereiken, verspreidt de GGD folders in de rosse buurten van Groningen met daarop de verzekering dat eventueel onderzoek anoniem zal plaatsvinden.

De besmette prostituee ligt inmiddels in een geïsoleerde kamer van het Academisch Ziekenhuis Groningen. De Bulgaarse was nog maar enkele weken in Nederland. Sinds de besmetting dinsdag bekend werd gemaakt, hebben de Groningse prostituees een stuk minder klandizie.

Eerder dit jaar zijn in Groningen al 1600 bezoekers van een Gronings café onderzocht op tbc. Dit gebeurde nadat de ziekte bij een barman van de studentengelegenheid was geconstateerd. Ruim dertig bezoekers bleken geïnfecteerd en konden tijdig een behandeling ondergaan.