Avondklok voor Helmondse katten

Het kattenleven in Helmond gaat drastisch veranderen. Inwoners van de stad dienen sinds kort hun katten namelijk binnen te houden tussen zonsondergang en zonsopgang. Dat meldt merulez via de newssubmit.
Deze avondklok is bedoeld 'om te voorkomen dat loslopende katten in de nachtelijke uren overlast veroorzaken'. Zo stelt voorzitter W. Michielsen van de Stichting Dierenambulance Helmond.

Naar aanleiding van de kattenoverlast is de stichting al enige tijd in overleg met de gemeente Helmond. Naast de avondklok zijn er plannen om een kattenbelasting in te voeren, die ervoor moet zorgen dat Helmonders niet meer impulsief een kat in huis nemen. Ook zijn er plannen om katten onderhuids van een chip te voorzien, zodat de eigenaar van het poezebeest makkelijker te achterhalen is. Dit kan vooral nuttig zijn als een loslopende kat wordt aangereden.

Volgens wethouder E. Hesen gaat 'de gemeente de voorstellen toetsen op haalbaarheid'. Klachten over nachtbrakende katten hebben de gemeente overigens nog niet bereikt.