Haselhoef: 'ik ben wel degelijk imaam'

Na dat hij opspraak raakte omdat hij geen echte imaam zou zijn, mailde FOK! Abdullah Haselhoef een aantal vraagjes.

 Bent u nou wél of niet een echte imaam?

Ik ben wel degelijke een echte imaam. Maar er vind hier een poging tot karaktermoord plaats. Ik zal via de pers er later op terugkomen.

 Ik las dat het CoC u niet meer als gesprekspartner wil, omdat u geen spreekbuis zou zijn van de moslims in Nederland. Vind u het terecht dat er zo gereageerd wordt?

Nee, het is een beetje huichelachtig van het CoC dat zij de afspraak hebben afgezegd. Ik als Abdullah Haselhoef heb vorige week een aantal dingen gezegd en het CoC wilde over deze uitspraken van mij in gesprek. Het feit dat ik wel of geen spreekbuis zou zijn van de moslims in Nederland, is niet relevant voor het feit dat ik uitspraken heb gedaan over homoseksualiteit en dat het CoC hier uitleg over wilde.

Het ‘geheim’ is dat het CoC op meer dan 1 miljoen aan subsidies aast om moslim-homo’s te willen emanciperen. Echter zij zijn een spierwitte organisatie en willen niet samenwerken met stichting Yussuf in deze en dus in werkelijkheid op zoek naar een imaam die zij voor hun karretje zouden kunnen spannen. Het gaat dus niet om de belangen van de individuele moslim homo, maar het gaat zoals altijd weer om de poen.

 Is het wel nodig imaam te zijn om de moslimgemeenschap in Nederland te vertegenwoordigen?

Nee, de islamitische gemeenschap is zeer divers. Een imaam zou één van de vele woordvoerders kunnen zijn.

 Wat zijn uw toekomstplannen?

Goed voor mijn vrouw zorgen. Meer tijd geven aan mijn kinderen. Aandacht hebben voor mijn hulpbehoevende cliënten, gewoon mijn werk doen. Spreekbeurten en lezingen geven en af en toe een media optreden.

 Een laatste vraagje: in de media komt steeds terug dat Pim Fortuyn u een ministerspost heeft aangeboden. Ik heb het bewuste dubbel-interview gezien en ik had niet het gevoel dat dit (van beide kanten) serieus was bedoeld, meer een impulsieve reactie. Klopt dit, bent u van plan om de politiek in te gaan, en als Fortuyn u zou vragen: wat dan?

Ik sluit niet uit dat als ik voor de politiek gevraagd zou worden, ik eventueel hierin zou kunnen toestemmen. Zelfs in een partij met Dhr. Fortuyn.